Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Βάρα!Αντέχω!

Ως ελεύθερη επαγγελματίας και σύμφωνα με τη λογική Αλογοσκούφη, κλέβω την εφορία και θα πληρώσω...Τι σημασία έχει αν είμαι μια απλή συμβασιούχα, αν δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα μου, τα κοινόχρηστα, το ΤΕΒΕ? τι κι αν η μάνα μου κάθε βδομάδα μου φέρνει ακόμα λαχανικά και καμιά μπριζόλα να τηγανίζω για να τρώω?Τι κι αν τα χάπια μου έχουν 20 ευρώ το κουτί και τα φαρμακεία από 1 Σεπτέμβρη δε θα δίνουν με 25% συμμετοχη τα φάρμακα, κι ας πληρώνω το Ταμείο κανονικά?
Τα καλοκαίρια πάντα είχα κάποια λεφτά γιατί ερχόταν η επιστροφή φόρου. έτσι ξεχρέωνα, πλήρωνα λογαριασμούς, έπαιρνα και γω σαν νέα κοπέλα καμιά μπλουζίτσα, πήγαινα διακοπές..τώρα ό,τι πήρα, πήρα και όπου πήγα, πήγα!Θα τους πληρώνω κι από πάνω!Δυστυχώς η εξαθλίωση δεν οδηγεί στην επανάσταση αλλιώς θα καθόμουν να το απολαύσω..Τα νεύρα όμως οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επανάσταση και τα χω πάρει άγρια τώρα!
Εκτός από το συλαλλητήριο της ΔΕθ στο οποίο θα πάω, μαζί με καμιά δεκαριά συναδέλφους για να ουρλιάξω, σκέφτομαι και κάτι άλλο και θέλω τη γνώμη σας:
Να βάλω ξυλόσομπα στο σπίτι ή όχι? ( το μόνο μέτρο που δέχομαι να συζητήσω για το σήμερα, γιατί κατά τα άλλα δεν παζαρεύω απολύτως τίποτα!!)
Θέλω Λαϊκή Εξουσία Λαϊκή Οικονομία- Σοσιαλισμό ΤΩΡΑ!

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Καλά περάσαμε φέτος!

Γύρισα από τα μπάνια μου, μαυρισμένη όσο ποτέ!!Τιπ διακοπών: προσέχτε πώς φουσκώνετε το στρώμα, γιατί μπορεί εύκολα να σκάσει και να αναγκαστείτε να κοιμηθείτε πάνω στις πέτρες..Άμα δεν έχετε αρθρίτιδα, τότε δε βολεύει καθόλου!Να πάτε άφοβα Αμοργό, είναι τέλεια, αν και συνηθισμένοι στις κατουροθάλασσες της Χαλκιδικής τα νερά μας φάνηκαν εντελώς μπούζι (παγωμένα)!

Μην πάτε Μύκονο αν δεν είστε τρέντηδες, λεφτάδες ή αδερφές. Απλά θα περιπλανιέστε άσκοπα στα στενά της σοκάκια..Το πρωί όμως, που όλα τα πάρτυ άνιμαλς κοιμούνται είναι μια χαρά η Χώρα, αλλά μια μέρα αρκεί.

Μην πάτε Ικαρία αν δεν έχετε αμάξι δικό σας και αν έχετε άγχος! Μπορεί να βρείτε το μπελά σας αν αγχώσετε οποιονδήποτε Ικαριώτη, όπως για παράδειγμα να κινδυνεύσετε να μείνετε στο δρόμο, γιατί ο μάστορας θεώρησε ότι αν δεν του τηλεφωνείς κάθε δέκα λεπτά να του λες ότι καταφτάνεις, δε θα έρθεις και μπορεί να δώσει αλλού το δωμάτιό σας. Επίσης, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ώτοστόπ με τα καλά σας, το τακουνάκι σας και το φορεματάκι σας για να πάτε σε κάποιον γάμο και να επαφίεστε στην καλή διάθεση του κάθε Γάλλου τουρίστα..

Παντρευτείτε άφοβα αλλά φροντίστε να αναλάβει κάποιος άλλος την οργάνωση του γάμου σας, διότι είναι μεγάλη η μανούρα και δεν ταιριάζει σε βραδυκίνητους τύπους σαν εμένα. Επίσης, μην πάτε σε γάμους με τη μαμά σας, ειδικά αν είστε γυναίκα κοντά στα 30..Θα αποφύγετε έτσι το βλέμμα "Να δούμε πότε θα βρεις κανέναν και συ, κοτζαμ γαϊδάρα"..

Επίσης, αν είστε από Σαλονίκη οπλιστείτε με τεράστια υπομονή, γιατί μπορεί να σας πάρει και μέχρι δυο μέρες να φτάσετε από τον Αμρενιστή Ικαρίας στο κέντρο της πόλης..
Κατα τα άλλα, οι διακοπές είναι υπέροχες και εύχομαι κάθε χρόνο να έχουμε όλοι λεφτά να πηγαίνουμε, κι ας τα τρώμε όλα, κι ας δεν έχουμε μετά να πληρώσουμε τη θέρμανση..με τα μπάνια ο οργανισμός ατσαλώνεται και έτσι αν δεν ανάβεις το καλοριφέρ δεν έχεις τόσες πιθανότητες να πάθεις γρίπη.

Νομίζω επίσης ότι αυτό το μπλογκ έχει και γενέθλια τώρα..Ναι..Πρίν ένα χρόνο ακριβώς, σε περιόδους δύσκολες όπου βαρούσα μύγες και με πλάκωνε η ασύλληπτη βαρεμάρα, ο φίλος μου ο Αμετανόητος μου έφτιαξε αυτό εδώ το μπλογκ και άλλαξε τη ζωή μου!Απέχτησαν νόημα τα πρωινά μου και έκανα πολλούς φίλους, τους οποίους τους έχω μέσα στην καρδιά μου γιατί με σώσανε από τις ημερές της πλήρους ακινησίας! Ο Άθλιος, η Μαίρη, ο Χαμόγελος, η ρεφορμιστική παλιόμυγα υπήρξαν για μένα μια όαση στην έρημο! Τέλος, μέσω του πόστ ο Ιδανικός Άντρας, εκτός του ότι καθόρισα επιτέλους τα κριτήρια και έτσι έσωσα πολλές κοπέλες από την αναζήτηση και τις κακοτοπιές,αγάπησα παράφορα έναν νέο και άρχισα να απολαμβάνω το τικ και το κότσαρι..

Συνεχίζουμε λοιπόν, στο νέο χειμώνα που έρχεται!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Χαμός λίγο πριν πάω για μπάνια!

Πάω διακοπές και δεν μπορώ να σχολιάσω την τελετή έναρξης, που δεν είχαν ούτε μια αναφορά στο Μάο, έστω να δείξουν ένα κόκκινο βιβλίο να περνάει ρε αδερφέ..Ούτε τον αποκλεισμό του Μάρα, που δεν κατάλαβα γιατί τόσος χαμός με τον αποκλεισμό ενός αθλητή από τις τηλεοράσεις..Προσωπικά, χέστηκα, αν και δεν κατάλαβα επίσης γιατί αγχώθηκε τόσο και πραγματικά το ξέσκισε το πρόγραμμά του..Ούτε τον ντοπέ αθλητή που πιάστηκε και τώρα ψάχνει να βρει το δίκιο του..Ρεζίλι έτσι κι αλλιώς είναι η όλη φάση με τον αθλητισμό να έχει γίνει εμπόρευμα..Ούτε τον Κοκό, φάτσα κάρτα στην τηλεόραση..ε κάποιος τους είπε τους Κινέζους να πάρουν αυτόν όταν μπει η ελληνική αποστολή, αυτοί που να ξέρουν ποιός είναι ο Κοκός...Και ποιός μπορεί να τους είπε?Ο Κυριακού φυσικά, εγώ αυτό πιστεύω...Ούτε τον πόλεμο στην Ν. Οσετία, αυτά ήταν αναμενόμενα, ούτε τις δηλώσεις Μπους ότι η Γεωργία είναι ένα κυρίαρχο κράτος και πρέπει όλοι να σέβονται την εδαφική της ακεραιότητα, ευτυχώς δεν είμαι Σέρβα και δεν έσπασα την τηλεόραση..

Καλό καλοκαίρι σε όλους, καλά μπάνια και καλά να περνάτε όλοι!

Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Βαρεμάρα...

Δεν υπάρχει χειρότερη φάση από αυτήν...Να είσαι παντελώς μόνος στη Σαλονίκη καλοκαιριάτικα.Για να μιλήσω σε άνθρωπο πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 8 ώρες, ίσως και παραπάνω..Έχω περιπέσει σε τόσο βαθιά κατάθλιψη που ακόμα και οι διακοπές μου φαίνονται σαν ψέμα, δεν πιστεύω ότι θα φύγω ποτέ από δω αλλά ακόμα κι αν φύγω, μου φαίνεται ότι θα είναι έτσι, εντελώς βουτηγμένες στη σιωπή..

Ειναι κανείς εκεί έξω?!!!!!!!!!!!!

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Χάγη και 3 πουλάκια κάθονταν

Αδυνατισμένος ο Κάρατζιτς εμφανίστηκε στη Χάγη..'Έκανε και χιούμορ ήταν και χαλαρός..Και τα είπε ο άνθρωπας:Είχα συμφωνία με τον Χόλμπρουκ, να αποσυρθώ από τη Δημόσια ζωή, ακόμα και από τη συγγραφική ζωή (διότι ήτο και ποιητής)για να προχωρήσει η συνθήκη του Ντέιτον..

Εμένα μου φαίνεται μια καλή συμφωνία, διότι με αυτήν τη συμφωνία έφτιαχναν ένα προτεκτοράτο- βάση ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην καρδιά της Ευρώπης, απαραίτητο βήμα για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής προς Κασπία μεριά (δείτε μετά τι ακολούθησε: Κόσοβο, Μπόντστιλ, αντιπυραυλική κτλ κτλ..).Με τόσα κέρδη ποιος ασχολείται με τον ψυχίατρο;

Βέβαια, μετά που τα κάναν όλα λίμπα οι Αμερικάνοι με τους Ευρωπαίους και δεν έμεινε κανείς να πει μια κουβέντα εναντίον τους, δεν είχαν πρόβλημα να εκβιάζουν τη Σερβία με την "ευρωπαϊκή της προοπτική αν δεν παραδώσουν τον Κάρατζιτις και τον Μλάντιτς". Και δώστου οι Σέρβοι να αλλάζουν τα Συντάγματα για να μπορούν και με το νόμο να παραδίδουν πολίτες τους στη Χάγη..Το 2003 το είπε η αντιπολίτευση: Ρε παιδιά, καλύτερα να βάλουμε μια γραμμή λεωφορείου Βελιγράδι- Χάγη, έτσι πως το πάτε!

Δεν ήταν μόνο η μεγαλύτερη ξεφτίλα όλων των εποχών, να παραδώσουν τον Μιλόσεβιτς μέσα στη μαύρη νύχτα..Τον άλλον τον πιάσανε μέσα στο νοσοκομείο, που είχε πάει για νοσηλεία, με τις πιτζάμες κανονικά (ελπίζω μόνο να μην ήταν αυτές οι παππουδίστικες με τις ρίγες). Τους άλλους, τα δυο αδέρφια, άλλα ρεμάλια κι αυτά δε λέω, τους πιάσανε μέσα σε μια μπυραρία, τον Κάρατζιτις σε ένα λεωφορείο και έναν άλλον τύπο, δεν τον πιάσανε γιατί κάναν ντου και τον σκότωσαν αντί να τον πιάσουν, μαζί με το παιδί του...

Η όλη φάση βρωμάει, όπως βρωμούσε πάντα, όπως βρωμούσαν τα πτώματα στη Βοσνία..Και δεν μπορούσα να καταλάβω, γιατί όλοι ρίχνανε το φταίξιμο στους Σέρβους. Εθνικιστές οι Σέρβοι αλλά εγώ ήξερα για την "κροατική άνοιξη" του 70, όταν βγήκαν στο δρόμο οι Κροάτες και θέλαν ανεξαρτησία, για τον Ιζεντμπέγκοβιτς που ήταν φανατικός ισλαμιστής, για τον Τούτζμαν που έλεγε ότι το Ολοκαύτωμα δεν υπήρξε..Είχα διαβάσει και τον περίφημο λόγο του Μιλόσεβιτς το 1989 στο Κόσοβο, το μνημείο του σερβικού εθνικισμού όπως το αποκαλούσαν οι δυτικοί και όσες φορές κι αν το διάβασα δεν βρήκα κάτι το εθνικιστικό μέσα..Κανείς δε διαβάζει σε αυτόν τον πλανήτη επιτέλους;!

Κι αυτή η Σρεμπρένιτσα, που κάναν ντου οι Σέρβοι και λένε ότι έσφαξαν καμιά 8.000 μουσουλμάνους, ήξερα ότι ήταν ασφαλής θύλακας του ΟΗΕ, δεν έπρεπε να υπάρχουν στρατιώτες εκεί πέρα αλλά το άλλο το καλόπαιδο, ο Νάσερ Όριτς, μουσουλμάνος μποντιμπιλντεράς και μαφιόζος, από εκεί εφορμούσε εναντίον των σερβικών θέσεων. Στην τελική γιατί οι Ολλανδοί κυανόκρανοι την έκαναν και εγκατέλειψαν το θύλακα στη μανία των Σέρβων; Γιατί πέφταν χαιρετούρες με τον Μλάντιτς και τους κυανόκρανους λίγο πριν γίνει ο χαμός; Γιατί τους πήρε τόσα χρόνια να βρουν τους μαζικούς τάφους εκεί πέρα; Γιατί οι Αμερικάνοι το 1990 είπαν ότι θα δώσουμε λεφτά στη Γιούγκα μόνο αν γίνουν εκλογές "ελεύθερες", ενώ ξέραν ότι αυτοί που θα κατέβαιναν στις εκλογές ήταν όλοι τους τρελά εθνίκια; Όταν μιλάμε για εθνοκάθαρση γιατί κανείς δεν αναφέρει τους 300.000 Σέρβους της Κροατίας που τους έδιωξαν μέσα σε μια μέρα τον Αύγουστο του 1995; Οι μουτζαχεντιν που πήγαν στη Βοσνία, για να πολεμήσουν με τα αδέρφια τους τους Μουσουλμάνους και μετά πήραν διαβατήρια, γιατί κάνουν ντου σε σπίτια και δέρνουν μη ενάρετους μουσουλμάνους; Γιατί την πέφτουν σε νεαρά ζευγαράκια που χαριεντίζονται στα πάρκα της Βοσνίας; Ο Αρκάν, που έμπαινε νύχτα στα σπίτια και σκότωνε όποιον έβλεπε μπροστά του και μετά έκλεβε και τις ηλεκτρικές συσκευές και ήταν παντοδύναμος, γιατί δεν πρόσεξε και τον καθάρισαν;

Πολλά τα ερωτήματα και δεν παίρνω το μέρος κανενός. Για μένα δεν υπάρχει ούτε Σέρβος, ούτε Κροάτης, ούτε Μακεδόνας..Για μένα υπάρχει μόνο η Γιούγκα. Και απέναντί μου βρίσκονται όλοι όσοι διέλυσαν τη Γιούγκα και όλοι όσοι, με κάθε τρόπο, πείσαν τον κόσμο ότι πρέπει να μισεί το διπλανό του. Αλλά κάποια πράγματα βγάζουν μάτι!δε γίνεται μόνο οι Σέρβοι να πετούσαν βόμβες και οι άλλοι να πετούσαν λουλούδια!Και στην τελική, γιατί να πιστέψω τους Αμερικάνους και τις ιστορίες τους; Γιατί να χαρώ που ο Κάρατζιτς πήγε στη Χάγη (ας δεχθούμε ότι έχει μεγάλη ευθύνη για πολλά άσχημα πράγματα). Αφήνω τη χαρά στις κότες των ΜΚΟ που δουλεύουν στη Βοσνία για το "χτίσιμο της κοινωνίας των πολιτών". Αφήνω τη χαρά στις μάνες και στις αδερφές όσων χάθηκαν στον πόλεμο, γιατί κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν στον εαυτό τους το παράλογο που τους έτυχε: να χάσουν τα πάντα, έτσι, χωρίς λόγο.

Το είπα και στα παιδιά στο Βελιγράδι: δεν παίζει να αλλάξει τίποτα σε αυτήν τη χώρα, ακόμα κι αν όλοι σας πάτε στη Χάγη, για να λάβω την απάντηση: το ξέρουμε ότι δε θα γίνουν τα πράγματα καλύτερα, αλλά τουλάχιστον θα αποχτήσουμε και εμείς "φυσιολογικά " προβλήματα, όπως έχετε εσείς στην Ελλάδα, τουλάχιστον δε θα τρώμε βόμβες και δε θα έχουμε εμπάργκο. Και τότε ξεδιπλώθηκε μπροστά στα μάτια μου το μεγαλύτερο "επίτευγμα" του ιμπεριαλισμού..Να κάνει έναν ολόκληρο λαό να νιώθει ικανοποιημένος που είναι φτωχός, αρκεί να μην τρώει βόμβες. Να κάνει έναν ολόκληρο λαό να μη σηκώσει ποτέ το κεφάλι, για το παραμικρό.
Η φάμπρικα που στήσαν δουλεύει ακόμα: μειονότητες, ανθρώπινα δικαιώματα, εθνοκαθάρσεις, γενοκτονίες, κακοί οι μεν, θύματα οι δε, Διεθνή Δικαστήρια, τελεσίγραφα, ευρωπαϊκή προοπτική, ΝΑΤΟ και Δυτικός κόσμος, ΜΚΟ, βόμβες, χέσε ψηλά κι αγνάντευε..Για αυτό μου φαίνονται τόσο γελοίες οι επιστολές που στέλνει ο άλλος ο τρόμπας από δω κι από κει..Γελοίες και επικίνδυνες..Εκεί, να έχουν μάθει όλοι καλά το μάθημά τους, να παίζουν όλοι καλά το παιχνίδι. Και στη Χάγη, να συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου. Δε βαριέσαι..Οι μισοί από κάτω κοιμούνται και οι άλλοι μισοί χαίρονται, για να μην σκεφτούν το στομάχι τους που γουργουρίζει..