Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

παιδάκι, μην αυτοσυγκρατηθείς ποτέ..

Η φονικότερη λέει επιδρομή των τελευταίων 40 χρόνων στη Γάζα, για να καταλάβουμε ότι όταν το έγκλημα συντελείται ασταμάτητα για 60 και χρόνια, είναι δύσκολο να διαλέξεις τι είναι προκλητικότερο..

Είναι άραγε το ότι ένας ολόκληρος λαός στραγγαλίζεται καθημερινά είτε με τάνκς και βομβαρδισμούς, είτε με πείνα και εξαθλίωση?
Είναι το (από πού το πήραν άραγε?) δικαίωμα του Ισραήλ να προστατεύεται από αυτοπυρπολούμενους απελπισμένους, από ρουκέτες, από την οργή που το ίδιο προκάλεσε?
Είναι η περίφημη αυτοσυγκράτηση που πρέπει να δείξουν όλοι, θύτες και θύματα? Σε ποιόν πνιγμένο έχουν πει να μην κλωτσάει το νερό για κρατηθεί στην επιφάνεια?! Σε ποιον κατα συρροή δολοφόνο έχουν πει ποτέ να αυτοσυγκρατηθεί, την ώρα που του οπλίζουν το χέρι με φονικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας?

Οι κουβέντες για δημοκρατίες και λοιπές μπαρούφες, έχουν χάσει πλέον το νόημά τους, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι πια..Την έννοια της δημοκρατίας την έχουν, όχι απλά κουρελιάσει, της έχουν δώσει άλλο περιεχόμενο. Με το δικό τους λεξιλόγιο κανένας άνθρωπος που οργίζεται δεν πρέπει να συνενοείται.Η πρόκληση επίσης έχει αλλάξει περιεχόμενο, πρόκληση είναι ό,τι δεν ταιριάζει στα μέτρα τους και όχι οι 300 νεκροί..

Αλλά δεν είναι μόνο οι 300 νεκροί Παλαιστίνιοι, γιατί τόσα χρόνια είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί..Είναι αυτό που από την αρχή υπήρχε..Ο στραγγαλισμός όσων τολμούν να σηκώσουν κεφάλι, όσων τολμούν να αγωνίζονται..Αυτό δε θα το συγχωρέσει ποτέ σε κανέναν ο ιμπεριαλισμός. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού τρομάζει, γιατί όταν δικαιωθεί θα αποτέλεσει φάρο για όλους εμάς. Τρομάζει και όταν παραμένει αδικαίωτος, γιατί συνεχίζεται, ό,τι και να κάνουν, γιατί εμπνέει. Η οργή μας για ό,τι έγινε στη Γάζα προχθές δεν είναι απλά δεδομένη, βγαίνει από το στόμα μας όπως βγαίνει και το όνομά μας, έτσι απλά. Ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι και δικός μας αγώνας, ενάντια στον ιμπεριαλισμό που σκοτώνει παιδιά, που στραγγαλίζει λαούς, που βουλιάζει στην πείνα και τη φτώχεια τους εργαζόμενους.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2008

Πανάκριβο δώρο στον εαυτό μου!

Γιούχου γιορτές!!!Χιονίζει κιόλας φέτος και όλα είναι πολύ ωραία!!Είπα να μου κάνω ένα ακριβό δώρο αυτή τη χρονιά και για αυτό αποφάσισα να ανάψω τη θέρμανση πιο πολλές ώρες!
Χρόνια Πολλά σε όλους και καλά να περνάτε!

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Πρόσεχε πού χρωστάς!

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα χρεωθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πάντως μια χώρα που ηταν καταχρεωμένη στο ΔΝΤ δεν υπάρχει πια! Η Γιουγκα δανείστηκε ενα σκασμό λεφτά και μετά της είπαν "άμα θες κι άλλα, κάντε "δημοκρατικές" εκλογές". Και κάναν αυτοι εκει πέρα αλλά δεν είχαν προσέξει ότι όλοι οι υποψήφιοι ήταν εθνικιστές και μετά έγινε ο κακός χαμός..Άμα χρωστάς, σε κάνουν ό,τι θέλουν!Μέχρι που σε εξαφανίζουν από το χάρτη αμα λάχει!Άραγε το χρέος της ενωμένη Γιούγκας ποιός το ξεπλήρωσε?!

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Να δεις εγώ τι σου χω για μετά!

Την Τετάρτη θα βγει η απόφαση για τη "ζαρτινιέρα". Ήταν να βγει την προηγούμενη Τρίτη αλλά το ανέβαλαν...Ο εισαγγελέας θα εισηγηθεί αθώωση για κάποιους και χαμηλές ποινές για κάποιους άλλους από αυτούς που κατηγορούνται...Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους..
Εγινε η δολοφονία του πιτσιρικά, όλοι εξοργίστηκαν, κάηκε η μισή χώρα και είχε το θράσος αυτός ο "θηριώδης μαλάκας"( κατά Τράγκα)να βγει και να βρίσει τον μικρό μαθητή..Δεν το χωράει το μυαλό μου!

Δεν πιστεύω οτι αυτός ο θηριώδης μαλάκας θα τιμωρηθεί όπως πρέπει. Ο λόγος είναι απλός: Ξέρουν ότι έρχονται θύελλες, ξέρουν οτι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, η ζωή λάστιχο θα γίνει ακόμα πιο λαστιχένια, η ζωή με δόσεις θα γίνει ζωή με σταγονόμετρο, όλα θα τα ξεπουλήσουν, όλα θα τα ρημάξουν, θα πεινάσει ο κόσμος, θα χάσει την ήδη κακοπληρωμένη δουλειά του, θα δουλεύει τρεις μέρες και τις άλλες θα κάθεται, θα δουλεύει όλες τις μέρες και θα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, θα τρώμε κρέας μια φορά το μήνα, θα αρρωσταίνουμε και φάρμακα δε θα μπορούμε να αγοράσουμε, την ίδια στιγμή που θα βλέπουμε τα κέρδη των επιχειρήσεων να αυξάνονται, την ώρα που θα μας λένε ότι η οικονομία πρέπει να αντέξει και τις λοιπές προκλητικές βλακείες...

Το ξέρουν οτι όλα αυτά θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο, όπως βγήκε αυτές τις μέρες,σε πολλαπλάσιο βαθμό, πιο μαζικά και πιο οργανωμένα, πιο συνειδητά. Μπροστά σε αυτό το ποτάμι που έρχεται οι δυνάμεις καταστολής πρέπει να είναι σαν έτοιμες από καιρό. Και να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα, ακόμα κι αν σκοτώσουν ένα παιδάκι, έτσι ώστε να συνεχίζουν πιο λυσσαλέα την επίθεσή τους. Για αυτό και όλοι οι μπάτσοι πέφτουν στα μαλακά, όποιο έγκλημα κι αν διαπράξουν.

Όμως δεν είναι πολλά τα ψωμιά τους. Μπορούν να "κοντρολάρουν" κατά πώς τους συμφέρει ομάδες κουκουλοφόρων, που κάποιων ξέρουν και το μικρό τους όνομα, γιατί είναι συνάδελφοι, τα χουλιγκάνια που βάζουν κουκούλα και σπάνε, επίσης, τα δεκαπεντάχρονα που τα χουν πάρει και θεωρούν ότι μια πέτρα αλλάζει τον κόσμο, επίσης..Τις χιλιάδες λαού στο δρόμο με αιτήματα και αποφασιστικότητα όμως, δεν μπορούν να τους τσακίσουν και δε θα τους τσακίσουν, όσους Ράμπο -δολοφόνους κι αν εκπαιδεύσουν. Τα νεράτζια των μαθητών που εκτόξευσαν εχθές στα στυνομικά τμήματα, θα γίνουν οργή και συνειδητή πάλη ενάντια στο σύστημα που κλέβει τη ζωή, ενάντια στους μηχανισμούς του, που είτε έτσι, είτε αλλιώς, στερεί από μικρούς και μεγάλους τη ζωή τους.