Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2007

Ντροπή...

Καλά δεν είναι η πρώτη φορά που αναφωνούμε ότι το Νόμπελ Ειρήνης θα έπρεπε να μετονομαστεί σε Νόμπελ Υποκρισίας ή Νόμπελ "Καλά μας δουλεύετε;!" ή Νόμπελ "Βρε αϊ σιχτίρ!". Ο Αλ Γκορ έλαβε το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές του να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις κλιματικές αλλαγές...we can no longer afford to view global warming as a political issue - rather, it is the biggest moral challenges facing our global civilization. Τι μου λες ρε μεγάλε;!Δε θα σταθώ σε αυτές τις επικίνδυνες γελοιότητες...Θέλω μόνο να θυμίσω τα εξής:




Η κυβέρνηση αυτού του Αλ βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου(και τη Βοσνία το 1995 για να μην ξεχνιόμαστε), βομβάρδισε δεξαμενές πετρελαίου και χημικές βιομηχανίες, μόλυνε το έδαφος και το νερό, βομβάρδισε νοσοκομεία, σχολεία, γεφύρια, σκότωσε και εξαΰλωσε παιδάκια. Ποιο Νόμπελ Ειρήνης και ποια ευαισθητοποίηση για τις κλιματικές αλλαγές;!Σε δολοφόνους αξίζει η φυλακή και σε αυτουνού(και κάποιων άλλων) την περίπτωση ηλεκτρική καρέκλα!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, δεν τους έρχονταν να το δώσουν στον Bush και το δώσανε στον Αλ... Σε καμιά δεκαετία θα το πάρει και ο Bush. Που θα πάει? Θα ευαισθητοποιηθεί κι αυτός κάποια στιγμή για τον Global Warming!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μπά αυτός παραείναι ηλίθιος για Νόμπελ, δεν έχει τη φινέτσα του Δημοκρατικού Αλ και Μπίλ!

Кроткая είπε...

πλάκα πλάκα μπορεί και να το δώσουνε και στον Μπους, για την συμβολη τπυ στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας και της ειρήνης.

επίσης, έχει γίνει πολύ της μόδας το κλίμα και το global warming και δνε συμμαζεύεται.
και όχι άδικα, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. εμένα όμως, που έχω και τη συνωμοσιολογία στο αίμα μου, με ψυλλιάζει η συγκυρία.
Τώρα που έχουμε προβλήματα με τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες? τώρα που ακριβαίνουμε το πετρέλαιο? τώρα που θέλουμε να προωθήσουμε τις πωλήσεις υβριδικών αυτοκινήτων (που δνε ξέρω αν σε καμιά δεκαριά χρόνια δε μας που και γι'αυτά πως βλάπτουν όπως είχαν ανακαλύψει και για τα καταλυτικά?). Τώρα που η Ρωσία προωθεί και ελέγχει το φυσικό αέριο...
Ε, παραείναι πολλές οι συμπτώσεις έτσι?

(αυτουνού η Κυβέρνηση δεν είχε βομβαρδίσει και το Ιράκ, πριν το ξαναβομβαρδίσει ο τωρινός ηλίθιος? αυτοι δεν βομβάρδιζαν καραβάνια προσφύγων στο Κόσοβο? λάθος θυμάμαι?).

Кроткая είπε...

"συμβολη του στον πόλεμο κατα της τρομοκρατίας και της ειρήνης."

γλώσσα λανθάνουσα τ'αληθή λέγει...
"και την επιδίωξη της ειρήνης" εννοούσα, αλλά τελικά ο δάιμων είπε την αλήθεια... χεχε!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Καλά τα λες σοβιετική μου φίλη!Και καλά θυμάσαι..αυτό το πόδι στη φωτογραφία παό το καραβάνι των προσφύγων είναι.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά κάνεις και τα θυμίζεις αυτά Παρτιζάνα . Ο Γκορ ήταν αντιπρόεδρος σε μία κυβέρνηση που με το πρόσχημα της προστασίας των Αλβανών στο Κόσοβο, κατέστρεψε μια χώρα και δημιουργησε τις προϋποθέσεις για να εκκαθάριστεί εθνικά το Κόσοβο από κάθε μη-Αλβανό (αυτό που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Μπους) .
Αλλά εδώ πήρε Νόμπελ ο Κίσινγκερ , στον Αλ Γκορ θα κολλούσανε .
Πάντως άμα συνεχίσουν οι ΗΠΑ την πολιτική Μπους στα περιβαλλοντικά (που συνοψίζεται με το άσμα "Κάφτε τα όλα μη μείνει τίποτα"...) κάποιοι (όχι εμείς) μπορεί να νοσταλγήσουν όχι τον Κλίντον αλλά μέχρι και το Χάρυ Τρούμαν ...

--- είπε...

Καλά που βρίσκετε το περίεργο?

Σε ποιον να το δώσουν δηλαδή?

Αυτός που κάνει καλά τη δουλειά του, πρέπει να ανταμειφθεί.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον redspypetr. Άλλωστε ο (φημολογούμενος) άνθρωπος γέμισε (και αυτός) μία χώρα με Rest In Peace.

Rizobreaker είπε...

Ρε παιδιά τι ασχολούμαστε με τους καραγκιόζηδες?? Είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι τα βραβεία αυτά έχουν ουσιαστική σημασία?? Οι καπιταλιστές τα δίνουν σε καπιταλιστές! Σιγά τα ωά...

--- είπε...

Καλό είναι να ασχολούμαστε, απλά να μην αναλωνόμαστε μόνο σε αυτό.

dora είπε...

Σέβομαι την άποψή σου αλλά διαφωνώ.
Το Νόμπελ Ειρήνης δεν το κέρδισε η κυβέρνηση του Κλίντον ούτε η CIA αλλά ένας άνθρωπος ο οποίος πραγματικά έχει κάνει ένα τεράστιο αγώνα για να ενημερώσει τους συμπατριώτες του αλλά και όλο τον κόσμο για το πρόβλημα του περιβάλλοντος.
Παρ' ότι είμαι απολύτως ενάντια στην πολιτική των Αμερικανών στη Σερβία ή σε οποιοδήποτε άλλο μερος του κόσμπυ προσπαθούν να επέμβουν και να επιβάλλουν "δημοκρατίες" δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την προσφορά του Γκορ.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Για μένα το άξιζε...

αριστερό εξτρέμ είπε...

προς βαρώνο: Άντε και έκανε αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος, άντε και γύρισε τον κόσμο και έκανε διαλέξεις "αφιλοκερδώς". Για μένα το μεγάλο ζητούμενο είναι τι έκανε ο συγκεκριμένος κύριος για το σημερινό του αντικείμενο όταν είχε τη δεύτερη σημαντικότερη θέση στις ΗΠΑ. Δε νομίζω ότι ισοπεδώνουμε όταν σχολιάζουμε το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας με απεμπλουτισμένο ουράνιο τη στιγμή που εξ'αιτίας του Έλληνας αρχιλοχίας που υπηρετούσε στο εργοστάσιο στο Βόλο είναι νεκρός από καρκίνο. Οι ευθύνες του για τη μόλυνση του περιβάλλοντος είναι τόσες όσο και οι ευθύνες της διακυβέρνησης Κλίντον την οποία στήριζε. Αν έχεις υπ' όψη σου κάτι διαφορετικό όπως κάποια δήλωση διαφοροποίησης θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον. Σου θυμίζω πάντως ότι οι ΗΠΑ είναι η πιο ενεργοβόρα χώρα του κόσμου μόνο αν δεις τι αυτοκίνητα οδηγούν. Τα 3000 cc είναι τα δικά μας 1400άρια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή πες ότι την έβγαζε καθαρή ο Χίτλερ μετά τον Β'ΠΠ και μετά από χρόνια το έπαιζε "πράσινος Αδόλφος", θα του δίνανε κι αυτουνού ένα νόμπελ Ειρήνης?

Ανώνυμος είπε...

@baronos...απλα ο κυριος αλ καπως επρεπε να μεινει στην επικαιροτητα,να παρει και κανα φραγκο..οσο ηταν αντιπροεδρος δεν περασε κανενα περιβαντολλογικο μετρο παρα εκαψε τα βαλκανια...να το βαλουν στον κωλο τους το νομπελ//

οσοι ειναι σαλονικα εχει παρτυ η ΠΚΣ στο πολυτεχνειο
επισης το φεστιβαλ 1 νοεμβρη
αααα και φτανει με την προσωπικη ευθηνη...δεν φταιμε εμεις που δεν βαζουν φιλτρα τα εργοστασια/....κυριε live earth

αριστερό εξτρέμ είπε...

Εμένα τώρα γιατί μου έρχεται να ρίξω χαστούκι στο παιδάκι που μας κατηγορεί για τη μόλυνση του περιβάλλοντος (ή είστε φίλόι ή εχθροί) ;ρε άι χάσου αμερικανομόμολο!!ΣΣ: Δεν είμαι ο κόκκινος Ηρώδης, αλλά ο συγκεκριμένος πιτσιρικάς, η Λένη του ομώνυμου σήριαλ και τα κοριτσάκια στο "βέρα στο δεξί" ευχαρίστως θα κλεινα στην υπόγα για μερικές μέρες χωρίς... μπάρμπι και πλέι στέισον

--- είπε...

Φίλε Βαρώνε.
Ο Αλ Γκορ είναι ένας εγκληματίας πολέμου.
Ήταν αντιπρόεδρος μιας Κυβέρνησης που βομβάρδισε το Ιράκ, που σκοτώθηκαν άμαχοι, γυναίκες και παιδιά.
Ο ανυπεράσπιστος παπούς, το μωρό που έκλαιγε στην αγκαλιά της μάνας του.
Ο Αλ Γκορ, ο δολοφόνος θα τιμηθεί γιατί προστάτεψε, ή αγωνίστηκε για την υπεράσπισή του.
Ήταν ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, όταν βομβαρδίζονταν η Σερβία με τις έξυπνες βόμβες πλουτωνίου, που βρήκαν με αυτές φριχτό θάνατο εκατοντάδες άνθρωποι της γειτονικής μας, χώρας.

Βρε ουστ, που θα δικαιολογήσω και τους δολοφόνους, που σαν αξία δεν έχουν τίποτα, παρά μόνο την ματαιοδοξία τους και το χρήμα.

Που δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα συμφέροντα τους.
Τις μάνες που μείναν χωρίς παιδιά, τα παιδιά που είναι χωρίς γονείς.
Γιατί ο Γκορ έκανε καλά την δουλειά του.
Άντε Αλ ρε....

Καλά κάναν και τον βραβεύσαν όμως, για να καταλάβει όλος ο κόσμος τι είναι αυτό το Νόμπελ ειρήνης.
Ρε ποιους δουλεύετε??

Μετρημένες να είναι οι μέρες σας στην εξουσία....

το φτυαράτσι είπε...

Aχ η λήθη πήρε revans και κυριεύει τα μυαλά των ανθρωπων!Την κουλημέρα μου!

Ανώνυμος είπε...

και τα προηγούμενα δεν ήταν καλύτερα... δε παν στο !@##@$ κι αυτοί και τα Νόμπελ τους!

Αϊάσανθος Ίων είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα σου, Παρτιζάνα!
Ζούμε στην εποχή που οι κάθε λογής δολοφόνοι, οι κάθε λογής εκμαυλιστές κ.λπ. όχι μόνο δεν δικάζονται, αλλά επιβραβεύονται και αναγορεύονται στα ύψιστα αξιώματα. Στην εποχή της ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ των αξιών και των νοημάτων. Για πόσο ακόμη, άραγε;

DARK_ERA είπε...

Kalh h prospatyhia toy all me to ntokimanter alla 3exasane to parelthon toy. Afth h skepsh moy perase kai emena apo to mialo. Na deis oti o epomenos einai o Kliton

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Τι πανικός είναι αυτός βρε παιδιά;!Χαίρομαι που η οργή μου βρηκε κάποια κατανόηση!

pølsemannen είπε...

Ο Γκορ πήρε το Νόμπελ σαν παρηγοριά γιατί έχασε από τον διανοητικώς καθυστερημένο Dubya το 2000!