Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008

Άφήστε...είμαι πολύ λυπημένη!

Και πάω δουλειά σήμερα και τι βλέπω... δυο τύποι κατέβαζαν τις σημαίες στο προαύλιο Τι έγινε ρε παιδιά, ποιος πέθανε, ρώτησα..Ο Χριστόδουλος, απαντάνε. Τι με λέτε; είπα εγώ. Πάει κι ο Χριστόδουλος, τον έφαγε η μαρμάγκα. Και γεννήθηκαν αμέσως αμέσως δύο ερωτήματα: Πότε θα διαχωριστεί το Κράτος από την Εκκλησία σε αυτόν τον τόπο;! Επειδή πέθανε ο παππάς, πρέπει να πενθήσει όλη η χώρα; Να κλείσουν δυο μέρες τα σχολεία και να αλλάξει το πρόγραμμα της εξεταστικής; Να παίζουν τα ραδιόφωνα πένθιμη μουσική τη μέρα της κηδείας; Οποία κατάντια, μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας!
Και το άλλο, ακόμα πιο τρομαχτικό, ερώτημα: Ποιος θα γίνει ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας σε αυτή τη χώρα του Θεού, τώρα που ο Χριστόδουλος μας άφησε για την πολυπόθητη αγκαλιά του Κυρίου και Θεού του; Μήπως ο Άνθιμος;! Αυτός που στο λεξικό, δίπλα στη λέξη "Τραγόπαπας" 'έχει τη φωτογραφία του; Αυτός ο σατανικός φασίστας, που δεν έχει απολύτως καμιά δουλειά να κάνει και θέλει να πάρουμε τα Σκόπια και την Πόλη, και άμα λάχει και τίποτα άλλο; Αυτός ο σιχαμένος σκοταδιστής, που έμεινε στην εποχή του κρυφού σχολείου, που δεν υπήρχε, γιατί οι Τούρκοι ποτέ δεν είχαν κόμπλεξ με το αν οι ραγιάδες μάθουν ή δε μάθουν γράμματα; Οι οποίοι Τούρκοι ήταν ακόμα πιο σατανικοί και άφησαν όλη την καθοδήγηση του ποιμνίου στους παπάδες και έτσι είχαν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια και κάποιος άλλος να κάνει το κουμάντο και να μένουν στο σκοτάδι οι χωρικοί ταυτόχρονα...


Δε λέω..Όλοι το ίδιο τρομαχτικοί είναι, αλλά αυτός είναι ο πιο τρομαχτικός από όλους! Όχι πως με νοιάζει, αλλά εμείς εδώ πάνω κάπως έχουμε συνηθίσει στη μαυρίλα, αλλά η υπόλοιπη χώρα τι φταίει να τρώει Άνθιμο κάθε μέρα στη μάπα;! Τρόμος με έχει καταλάβει...Με αγωνία περιμένω να παρακολουθήσω στην τηλεόραση την εξέλιξη της υπόθεσης...Μετά το σκάνδαλο Ζαχόπουλου είναι ό,τι πρέπει..Άντε...Βοήθειά μας!
ΥΓ. Στη φωτό, άποψη από το προεκλογικό φυλλάδιο του Άνθιμου.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Για το αμόρφωτο θα διαφωνήσω! Για το Που@@@κι, πώς το καταλάβες ρε μεγάλε?!Και άνθρωπος του θεού να μιλάς έτσι?!Ντροπή!Θα σε κάψει ο θεός!

Αντώνης είπε...

καλα τα λες, όλα τα μίντια είναι τόσο συγκλονισμένα εν τω μεταξυ που πολυ δύσκολα θα ασχοληθούν με ο,τιδήποτε άλλο(όπως π.χ Ζαχόπουλο)...

Ανώνυμος είπε...

u r roba

Ανώνυμος είπε...

μιας και σχεδόν όλοι σε βρίζουν, εγώ λέω να σου πω μπράβο, γιατί τα λες ολόσωστα, και για την Οθωμανική Αυτοκρατορία και για το Κρυφό σχολειό και για τον διαχωρισμό.

Συμφωνώ απόλυτα!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Παρτιζάνα!!!!!!!

Αγαπητοί εν Χριστό αδελφοί που υβρίζετε....Που είναι η αγάπη??....η συμπόνοια??...η αληλλεγγύη?? (όχι η ΜΚΟ).....το γύρισμα του άλλου μάγουλου??....το αγάπα τον εχθρό σου όπως τον εαυτό σου??τςτςτςτςτςτςτςτςτςτςτς.....
Ξεχάσατε την παραβολή του καλού σαμαρίτη???? Το αγαπάτε αλλήλους?????

Ανώνυμος είπε...

@anwnymos
u r anonymous roba όμως!

Και γω σκεφτόμουνα το ίδιο ρε πάρτι (πράγμα που ξέρω θα σου φανεί τρομερά περίεργο, χοχοχοχο), με τον Άνθιμο εννοώ, και ξέρεις τί μου ρθε κατα νου?

Άμα έχουμε τον Άνθιμο αρχιεπίσκοπο, ξέρεις τι τηλεοπτικές μαχες έχει να δώσει ο Τσίπρας κατά του σκοταδισμού?

Με "αντίπαλο δέος" τον Γεωργιάδη πάντα.

Οπότε μην το γελάμε γιατί από άποψη πολιτικών συγκυριών...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα να δεις που αν βγάλουν τον Άνθιμο αρχιεπίσκοπο, θα λέμε μετά ότι ο Χριστόδουλος ήταν δημοκράτης...!!! :-)

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχ διάλεξε και αυτός το κατάληλο blog... για να βρίσει...
πάντως παρτιζάνα το έχω σκεφτεί αρκετά το θέμα... η λύση είναι μια!!!
Να προχωρήσει ο καπιταλισμός... μόνο αυτός μας σώζει!!!!!
:-D

Ανώνυμος είπε...

υγ.να προχωρήσει για να τον ανατρέψουμε εννοείται... (πλάκα πλάκα σε καλό δρόμο είμαστε...)
:-p

Ανώνυμος είπε...

τουλάχιστον κατά 50% :-p

Ανώνυμος είπε...

Ο υβρίζων θεοσεβής δεν μας λέει καλύτερα ποιά είναι η Λουκία, ποιά η Τερέζα κτλ; εγώ δεν έχω καταλάβει τόσα χρόνια.
Το u r roba είναι κάποια βυζαντινή διάλεκτος; ή ευαγγελική ρήση;

αριστερό εξτρέμ είπε...

Δεν είδα το υβριστικό μάλλον σχόλιο ανωνύμου του τρόλλεϋ.
Πίστευα ότι επικρατέστερος για τη διαδοχή θα ήταν ο Άνθιμος, αλλά βλέπω στις ειδήσεις ότι δε φτάνουν τα κουκιά. Νέο φαβορί ο Σπάρτης και Μονεμβασίας (έλα, εκεί ανήκει και η ενορία του χωριού μου βρε!) Ευστάθιος. Πουλάκια μου, δε θέλατε τον Άνθιμο ε;
Ερυθρέ, για θυμήσου ποιός έκανε την ορκομωσία στο ΚΕΕΜ. Ναι ο Ευστάθιος, ο δημοσιοσχεσίτης και φυσικά "νίκας τοις βασιλεύσι" μην ξεχνιόμαστε γιατί είναι και του Κοκού.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Χαμόγελε έχεις πάρει φόρα βλέπω!Μα έχει προχωρήσει σε σημείο σαπίλας, βρωμά και ζέχνει!αν σταματούσαν μερικοί μερικοί την γκρίνια κάτι θα γινόταν, θα μασταν στο 80%!

@Αθλιε, κοίτα να δεις!Τι σύμπτωση!Και γω νόμισα ότι έχεις κυρήξει και συ μαύρο πένθος αλλά με τώρα που συμφωνείς μαζί μου, εκπλήσσομαι!Σε περίεργους καιρούς ζούμε, τίποτα από όλα αυτά που λες δε θα μου κάνει εντύπωση αν συμβεί!
@Ροσεάν, αυτό θα ήταν όντως τραγικό!Το πάρτι είναι το υποκοριστικό του Παρτιζάνα, έτσι?!Καλή φάση!
@Ερυθρέ, ναι άσε, βυζαντινή διάλεκτος και το σχόλιο, που διέγραψα σε ωραιότατα γκρίκλις!
@Εξτρέμ, πιθανά εκεί μέσα είναι το μαύρο και το κατάμαυρο, οπότε δεν το γλιτώνουμε το σκότος!
@Νίκο, και γω σοκαρίστικα!Αλλιώς τους είχα τους χριστιανούς στο μυαλό μου!
@Σοβιετικιά φίλη, το ξέρω ότι συμφωνείς, για αυτό είσαι φίλη μου!

Ανώνυμος είπε...

Aαπ, φάουλ σκληρό , κίτρινη κάρτα Παρτιζάνα σου δίνω λίαν επιεικώς .

Ακου "σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα". Δηλαδή οι βασιλιάδες της Αγγλίας ,της Ισπανίας και των σκανδιναβικών χωρών (επίσης μη εκλεγμένοι) μας φαίνονται μικρότερο κακό από τον κάθε Χριστόδουλο ;

Οι Μπερλουσκόνι, Σαρκοζί , οι νοσταλγοί του Χίτλερ και άλλοι εκλέγμενοι ακροδεξιοί των ανατολικοευρωπαϊκών χωρών (βαλτικές χώρες, Πολωνία, Κροατία) είναι μικρότερα κακά από τον κάθε Χ. ;;;;

Kαι είναι κριτήριο πολιτισμού το ειδικό βάρος της εκκλησίας σε μια χώρα ; Σιγά μην υποστηρίξω και το Σημίτη με τις ταυτότητες του !

Δεν ήμουν φίλος του Χ. όσο ζούσε. Ομως έχω να πω πως ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δε θα ήθελα τέτοιο τέλος (η μάνα μου είχε το ίδιο τέλος πολλά χρόνια πριν , οπότε δε μιλάω στον αέρα) . Δεν πιστεύω πως γενικά "ο αποθανών δεδικαίωται" , απλά ένας άνθρωπος που υπέφερε τόσο πολύ στην πορεία προς το τέλος της ζωής του νομίζω δε χρειάζεται άλλες επικρίσεις τουλάχιστον από μένα .

Τέλος επειδή πολύ το σοβάρεψα, θα προτιμούσα να εκλεγεί ο Ανθιμος (επίσης,άσχετο, θα ήθελα και για πρωθυπουργό τον Ψωμιάδη ). Θα έχουμε τρελά τηλεοπτικά σώου (μονομαχίες Ανθιμου-Τσίπρα, ΟΥΑΟΥ!) πολύ γέλιο , απίθανες ατάκες . Αν η πραγματικότητα που ζούμε δεν γίνεται ν'αλλάξει τουλάχιστον ας είναι όσο γελοία της αξίζει .

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Κανείς δεν εύχεται τέτοιο τέλος σε κανέναν.Αν και θα συμφωνήσεις πιστεύω, ότι κάποιοι άνθρωποι παλέυουν αυτήν την αρρώστεια σε πιο δύσκολες συνθηκες από τον χριστόδουλο.
Το τέλος του Χριστόδουλο ώς ανθρωπου, με συγκινεί όπως θα με συγκινούσε το τέλος του κάθε ανθρώπου. Αλλά επειδή αυτός είχε και μια άλλη ιδιότητα, με αυτήν καταπιάνομαι. Και δεν πα να τον πατούσε φορτηγό και να τον έκανε χίλια κομμάτια, δεν μπορεί ο θάνατός του να μας αποτρέψει από το να σχολιάσουμε τα πεπραγμένα του!Δημόσιο πρόσωπο ήταν!
και σόρρυ κιολας ρε γιουγκονοσταλγε μου, είναι δυνατόν το 2008, να μην έχει διαχωριστεί το κράτος από την εκκλησία?!που ζούμε?!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά δυνατόν είναι στην καπιταλιστική Ευρώπη του 2008 να υπάρχουν και βασιλιάδες και φασίστες και ρατσιστές και κάποιο νοτιο-βαλκανικό κράτος να έχει μισθοδωτούμενους παπάδες της θρησκείας στην οποία τυπικά τουλάχιστον είναι μέλη το 97% του πληθυσμού (ως βαφτισμένοι) . Συγκριτικά μάλλον καλύτερους μας βλέπω .

Δεν θα με ενοχλούσε να χωριστεί η εκκλησία από το κράτος αλλά το θεωρώ ασήμαντο μπροστά σε άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζω ως εργαζόμενος και πολίτης αυτής της χώρας. Ασε που το σημαντικό δεν είναι να γίνει κάτι τέτοιο αλλά το ποιοι και κάτω από ποιες συνθήκες θα το κάνουν .

Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Χ. είχε καλύτερες συνθήκες νοσηλείας . Αλλά η αρρώστια του δεν κάνει διακρίσεις (τουλάχιστον στη μορφή που του έτυχε) . Οσο για την κριτική σου , δεν είναι ότι δεν είναι δικαίωμά σου, είπα ότι εμένα δε μου πάει να το κάνω μετά από όσα πέρασε και πάντως όχι αυτές τις μέρες . Αυτή είναι η δική μου υποκειμενική γνώμη .

Ανώνυμος είπε...

Εξτρεμιστή, δεν θυμάμαι ντιπ ποιός παπάς ήταν κάτω. Είχα πάρει ελεύθερος εκκλησιασμού (δηλωθείς άθεος) και ορκίστηκα στο Σύνταγμα κατά μόνας στον Διοικητή (ο παπάρας δεν ήξερα ότι πρέπει να διεκδικήσω να ορκιστώ στο σύνταγμα μεν αλλά με τους άλλους φαντάρους).

Rizobreaker είπε...

Πολύ καλά τα λες παρτιζάνα!!

http://rizobreaker.blogspot.com/2008/01/blog-post_29.html

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Γιουγκονοσταλγέ, αγάπη μου, συμφωνώ μαζί σου ότι σε σχέση με τους βασιλιάδες και τα λοιπά κατάλοιπα του μακρινού παρελθόντος που βρίσκει κανείς στις άλλες χώρες, ένας παπάς δεν είναι και τόσο χάλια! Είναι όμως κι αυτό κατάλοιπο και επειδή οι άλλοι είναι χειρότεροι αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει και μεις εδώ να υπομένουμε αυτήν την αναχρονιστική σ΄χεση μεταξύ κράτους και εκκλησίας.
το ότι αυτό το θέμα ίσως να μην είναι τόσο σημαντικό σε σχέση με το ασφαλιστικό,ας πούμε επίσης συμφωνώ, αλλά και πάλι αυτό δε λέει κάτι.Ίσα ίσα, πόσος κόσμος άραγε πιστεύει ότι δεν τον απασχολούν τα εγκόσμια επειδή τον περιμένη ζωή χαρισάμενη στον παράδεισο?!όλα σχετίζονται!
Και η κριτική μου δεν αφορούσε στο πρόσωπο του Χριστόδουλου, και έχει να πει κανείς πάρα πολλά για το ποιόν του, αλλά τη σχέση εκκλησίας -κράτους σε αυτή τη χώρα και τον Άνθιμο!όταν τον θάψουν και αρχίσουν να μας τα πρήζουν για το πόσο φοβερός ήταν ο Χ, τότε θα ασχοληθώ μαζί του εκτενέστερα!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

...

Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.



http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm



ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Παρτιζάνα μου σίγουρα κάποια ζητήματα μπορεί να τα ιεραρχούμε διαφορετικά . Μπορεί κι εγώ αν ζούσα στη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη...κι ετρωγα κάθε μέρα Ψωμιάδη , Ανθιμο και φτερωτό δήμαρχο στη μάπα να ήμουν πιο αντικληρικαλιστής . Αποδωκάτω... τους βλέπω από μακριά και τους βρίσκω μάλλον διασκεδαστικούς . Αυτός ο Νομάρχης, τι είπε πάλι ο μικρός θεούλης (στον Αντέννα προχτές) : "Σήμερα μόνο ένας Χριστόδουλος , ένας ΠΑΟΚ και ένας Ολυμπιακός μπορούνε να ενώσουνε τον κόσμο !" Γιατί να μην είναι πρωθυπουργός αυτή η Μορφή ;

Οι παπάδες δεν ασκούν εξουσία , την στηρίζουν ιδεολογικά πολύ συχνά , αλλά δεν την ασκούν . Δεν αποφασίζουν για τη ζωή σου , σε τι σπίτι θα ζεις , πως θα δουλεύεις , τι μισθό θα έχεις κλπ. Και τελικά αν δεν σου αρέσουν αυτά που λένε , δεν τους ακούς . Και ο πλέον ενοχλητικός από αυτούς δεν μπορεί να σου κάνει μεγαλύτερο κακό από τον Πρετεντέρη ή τον Κακαουνάκη- απλά μην τους ακούς ! Γι'αυτό το λόγο αυτός που επικεντρώνει στον αντικληρικαλισμό , για μένα , "βαράει το σαμάρι αντί για το γάιδαρο" .

Ούτε είναι δεδομένη η στάση της Εκκλησίας ως συνόλου στα πολιτικά θέματα. Πχ στην τουρκοκρατία και στην επανάσταση του 21 οι δεσποτάδες (στην πλειοψηφία τους) κάνανε την πάπια ή είχανε δοσιλογική στάση ενώ οι απλοί παπάδες στα χωριά (πάλι στην πλειοψηφία τους) αγωνίζονταν. Στην πράξη η ταξική θέση έχει μεγαλύτερη σημασία από την ερμηνεία των δογμάτων και γι'αυτούς , μην το ξεχνάμε αυτό.

Οσο για τον κόσμο που περιμένει τόν παράδεισο, όσο δεν αλλάζουν τα πράγματα (δηλ. όσο υπάρχει καπιταλισμός και δεν υπάρχει προοπτική ανατροπής του) αυτό θα συμβαίνει καθώς θα χειροτερεύει η ζωή του εδώ . Σ'όλο τον κόσμο αυτά γίνονται είτε είναι χωρισμένη η εκκλησία από το κράτος είτε όχι .

Τέλος πάντων , άμα βγει ο Ανθιμος, με το καλό, (...σε πειράζω) θα πούμε κι άλλα !

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Συμγωνώ βρε γιουγκονοσταλγέ μαζί σου. Και δεν τους ακούω σε καμία περίπτωση τους παπάδες, αυτό μου έλειπε!Αν και θλίβομαι βαθύτατα όταν βλέπω νέους, ειδικά, ανθρώπους, να κλαίνε για τον κάθε Χριστόδουλο, όπως εχθές!Ήμαρτον!Πάντως, καλά τα λες, το σαμάρι βαράς αν και εγώ σήκωσα το συγκεκριμένο θέμα λόγω ημερών, δεν έχω καμιά αυταπάτη ότι για όλα φταίνε οι παπάδες, αυτοί όπως πολύ καλά είπες στηρίζουν το σύστημα.Και η Θεσσαλονίκη δεν είναι Βυζαντινοκρατούμενη!Βλακοκρατούμενη είναι!Αν και ευτυχώςέχουμε και μεις εδώ πλούσια αγωνιστική παράδοση,την οποία εντέχνως θάβουν!

Βρε ωρομίσθιοι, τι τραβάτε και σεις!Σκατά, άλλοι με την ώρα, άλλοι με το κομμάτι...Δεν είναι ζωή αυτή!

g10rt1n0s είπε...

Καλά... αν βγει ο άνθιμος αρχιεπίσκοτος μεταναστεύω αύριο!

togulag.blogspot.com