Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Να δεις εγώ τι σου χω για μετά!

Την Τετάρτη θα βγει η απόφαση για τη "ζαρτινιέρα". Ήταν να βγει την προηγούμενη Τρίτη αλλά το ανέβαλαν...Ο εισαγγελέας θα εισηγηθεί αθώωση για κάποιους και χαμηλές ποινές για κάποιους άλλους από αυτούς που κατηγορούνται...Σιγά μην ιδρώσει το αυτί τους..
Εγινε η δολοφονία του πιτσιρικά, όλοι εξοργίστηκαν, κάηκε η μισή χώρα και είχε το θράσος αυτός ο "θηριώδης μαλάκας"( κατά Τράγκα)να βγει και να βρίσει τον μικρό μαθητή..Δεν το χωράει το μυαλό μου!

Δεν πιστεύω οτι αυτός ο θηριώδης μαλάκας θα τιμωρηθεί όπως πρέπει. Ο λόγος είναι απλός: Ξέρουν ότι έρχονται θύελλες, ξέρουν οτι ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του, η ζωή λάστιχο θα γίνει ακόμα πιο λαστιχένια, η ζωή με δόσεις θα γίνει ζωή με σταγονόμετρο, όλα θα τα ξεπουλήσουν, όλα θα τα ρημάξουν, θα πεινάσει ο κόσμος, θα χάσει την ήδη κακοπληρωμένη δουλειά του, θα δουλεύει τρεις μέρες και τις άλλες θα κάθεται, θα δουλεύει όλες τις μέρες και θα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, θα τρώμε κρέας μια φορά το μήνα, θα αρρωσταίνουμε και φάρμακα δε θα μπορούμε να αγοράσουμε, την ίδια στιγμή που θα βλέπουμε τα κέρδη των επιχειρήσεων να αυξάνονται, την ώρα που θα μας λένε ότι η οικονομία πρέπει να αντέξει και τις λοιπές προκλητικές βλακείες...

Το ξέρουν οτι όλα αυτά θα βγάλουν τον κόσμο στο δρόμο, όπως βγήκε αυτές τις μέρες,σε πολλαπλάσιο βαθμό, πιο μαζικά και πιο οργανωμένα, πιο συνειδητά. Μπροστά σε αυτό το ποτάμι που έρχεται οι δυνάμεις καταστολής πρέπει να είναι σαν έτοιμες από καιρό. Και να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα, ακόμα κι αν σκοτώσουν ένα παιδάκι, έτσι ώστε να συνεχίζουν πιο λυσσαλέα την επίθεσή τους. Για αυτό και όλοι οι μπάτσοι πέφτουν στα μαλακά, όποιο έγκλημα κι αν διαπράξουν.

Όμως δεν είναι πολλά τα ψωμιά τους. Μπορούν να "κοντρολάρουν" κατά πώς τους συμφέρει ομάδες κουκουλοφόρων, που κάποιων ξέρουν και το μικρό τους όνομα, γιατί είναι συνάδελφοι, τα χουλιγκάνια που βάζουν κουκούλα και σπάνε, επίσης, τα δεκαπεντάχρονα που τα χουν πάρει και θεωρούν ότι μια πέτρα αλλάζει τον κόσμο, επίσης..Τις χιλιάδες λαού στο δρόμο με αιτήματα και αποφασιστικότητα όμως, δεν μπορούν να τους τσακίσουν και δε θα τους τσακίσουν, όσους Ράμπο -δολοφόνους κι αν εκπαιδεύσουν. Τα νεράτζια των μαθητών που εκτόξευσαν εχθές στα στυνομικά τμήματα, θα γίνουν οργή και συνειδητή πάλη ενάντια στο σύστημα που κλέβει τη ζωή, ενάντια στους μηχανισμούς του, που είτε έτσι, είτε αλλιώς, στερεί από μικρούς και μεγάλους τη ζωή τους.

77 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Επιτέλους έγραψες, σε χάσαμε και μας έλειψες αρκετά...

Ανώνυμος είπε...

Ναι,μας έλειψες πολύ Παρτιζάνα, και εύχομαι όπως τα λες έτσι να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εκτός απο το σαμποτάρισμα των καταλήψεων, το κλείσιμο της παντείου "με απόφαση της ΚΕ", την απουσία σας απο τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα , Την δηλωση της Αλέκας (λαδορίγανη στα παιδάκια του Καραμανλή), την συμπλευση με τον Πλεύρη. Τί άλλο να υποθέσουμε ότι μας έχεις για μετά? Κυβερνηση εθνικής ενότητας με υπουργό δημόσιας τάξης τον Χάλβατζή και ΓΓ τον Πλεύρη?
Αλλά ξέρω "προβοκάτορες και σωματέμποροι" και εσύ είσαι παρτιζάνα. Εντάξει ότι πείς.

Ανώνυμος είπε...

Τρώτε άγριο κράξιμο "παρτιζάνοι μου" σε όλη την Ελλάδα . Μέχρι και ο Πατέρας μου (70χρονών) άρχισε να ρίχνει μπινελίκια.
Και πού είσε ακόμα. Μετά τις γιορτές που θα βγούν και οι μικρονοικοκυραίοι που σας ψηφίζουνε ακόμα στο δρόμο.
Να δείς τι σούχω για μετα παρτιζάνα μου.
Ναί "παρτιζάνα", αλλά με 0 λιπαρά.
Τρίζουν κόκκαλα τώρα που μιλάμε κούκλα μου.
Χτές πέταξαν κλωτσηδόν κάτι κνίτες από μια κατάληψη καί τους φώναζαν φασίστες.

Ανώνυμος είπε...

Οργανωμένη πάλη με σταθερό και ταξικό προσανατολισμό, είναι η απάντηση.

Την καλησπέρα μου !

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ηταν μέρες με πολύ τρέξιμο και δεν προλάβαινα να γράψω, όχι πως έιχα και πολλή όρεξη!
Τρίζουν κόκκαλα τώρα που μιλάμε κούκλα μου.Συμφωνώ οτι τρίζουν κόκκαλα...Ευτυχως που δεν τα έτριξα εγώ..Δε βαριέσαι..Η βλακεία μπορεί να είναι άπειρη αλλά ευτυχώς έχει κοντα ποδάρια!

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαίνω και σε αγαπάω και ας μην το ξέρεις.
Κάποια στιγμή θα συναντηθούμε και θα το καταλάβης.

Νοσφεράτος είπε...

παρτιζανα

Παρολο που τάχω παρει με το ΚΚΕ
δεν μπορώ πρά να πώ ενα Μπραβο για την συγκεκριμμένη σου αναρτηση
οπως και για ολες τις αλλες ..

Λαϊκό Στρώμα είπε...

@ sammys

Και ότι είχα ανησυχήσει. Τα χαιρετίσματά μου στο σχήμα.
Αλήθεια εκεί στο Καντάφι ή το Ραπάν-Σαφν τέλος πάντων, πως πάτε, το βουτυρώνετε το ψωμί;

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Π. μη νομίζεις..
Ο Κορκωνέας θα τιμωρηθεί όπως προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Η ουσία της πολιτικής που τον οπλίζει θα μείνει ως έχει -και θα ενταθεί.
Δουλειά του κράτους -τά'παμε.
Φροντίζουν γι'αυτό και κάτι μπούφοι σαν το σάμμυ βέβαια..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Σαμμυ ειμαι σίγουρη οτι με παρεξήγησες!Αλλιώς δεν εξηγείται η εκδήλωση αγάπης μετά το "Παρτιζανα" με 0 λιπαρά όμως"!(μα πού το σκέφτηκες?!)¨οταν λέω ότι συμφωνώ οτι τρίζουν κόκκαλα και ευτυχώς δεν τα έτριξα εγώ, δεν το λέω για να απολογηθώ αλλά για να σου επιτεθώ!Εσυ τα τριζεις τα κοκκαλα!Τεσπα, οταν συναντηθούμε θα καταλάβεις!
@Νοσφυ, αμα σου αρεσε η αναρτησή μου, γιατί να τα πάρεις με το ΚΚΕ?!Και με εσένα θα συναντηθώ, μια από αυτές τις μέρες, θα κανονίσουμε τι κρέπες, μετά από καμιά πορεία.
@Λαϊκό Στρώμα, τι να κάνουμε, ζουν αναμέσά μας!Υπομονή..παιδική αρρωστεία είναι, θα περάσει!
@Στρατηγε μου, πολύ τα ωραία τα λες!Θα έλεγα να περάσουν όλοι από το μπλογκς σου να διαβάσουν τις αναλύσεις σου!

Ανώνυμος είπε...

οποια μουχλα!!!! τα παιδακια που πετουν πετρες!!!! το βαρελι εχει και πατο παρτιζανα!!! διαβαστε ιστορια εκει στο κκε ελεος!!!!

gortynios είπε...

Λίγη τσίπα συναγωνιστές και συναγωνίστριες του ΚΚΕ. Δεν βαρεθήκατε να εισπράττεται συγχαρητήρια; ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΡΕΣΑΛΤΑΡισμένοι όλοι υμνολογούν την "υπευθυνότητα" του "τιμημένου". Μόνο η Χρυσή Αυγή δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την συμπάθεια της...

Για μαζευτείτε λιγάκι , έχετε που έχετε κάνει την ΚΝΕ και την ΠΚΣ σκορποχώρι, δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να γίνουν οι καθημερινές διαγραφές/ αποχωρίσεις «νέο ΝΑΡ». Είπαμε "ασύμμετρη απειλή" είναι αυτή …

Υ.Γ: Μέχρι και ο Αλαβάνος σας την βγαίνει από αριστερά ,το κέρατο μου…

gortynios είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Δεν έχω πρόβλημα με όσους πετάνε πέτρες, ούτε με την πέτρα. Εχω πρόβλημα με όσους λένε σε όσους πετάνε πέτρες ότι πέτρες πρέπει να πετάνε.Τόσο απλό.και για να το πω ακόμα πιο απλά (διότι όποιος διαβάζει πολύ ελευθεροτυπία κινδυνεύει να μεταφρθεί σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου κάνουν τα μυαλά παστίτσιο): ας ψηφίσουν όλοι αλέξη, όλοι όσοι πετάνε πέτρες και φοράνε κουκούλες. χέστηκα. Αλλά αν όλοι αυτοί που πετάνε πέτρες και θεωρούν ότι έτσι αλλάζουν τα πράγματα, αν όλοι αυτοί απλά εκτονώνονται στον αιώνα τον άπαντα, τότε μη γυρίσει κανείς από όλους αυτούς τους λαλίστατους επικριτές του ΚΚΕ να γκρινιάξει επειδή ο κόσμος δεν άλλαξε με την πέτρα.Γιατί το ξέρετε όλοι ότι δεν αλλάζει έτσι. Διαφωνεί κανείς από εσάς με αυτό?Πιστεύω πως όχι.

dimdermatis είπε...

Έλα ρε Παρτιζάνα τι γίνεται?

Είχες να γράψεις κανα 2 βδομάδες και ανησύχησα...


Η δίκη της ''ζαρντινιέρας'' επρόκειτο να γίνει την Δευτέρα, αλλά αναβλήθηκε λόγω του χάους...


Της πουτάνας έγινε αυτή τη βδομάδα...

αστυάνακτας είπε...

Αγαπητή "Παρτιζάνα"
Διάλεξα την ιστοσελίδα σου να πώ την άποψή μου (και όχι κάποια άλλη σελίδα συντρόφων σου, τις βλέπω ΄να σχολιάζουν με πανικό και τρόπο που ποτέ δεν μου αρμόζει) γιατί πιστεύω ότι αντιμετωπίζεις με νηφαλιότητα τα πράγματα.
Από μέσα από τη καρδιά μου,και να με πιστέψεις αν θες, να σου πω ότι δεν είναι δυνατόν να συμφωνεί με την Παπαρήγα, και να σας συγχαίρει ο Καρατζαφέρης...είναι λίγο σόλικο ε;; και δεν το λέω προβοκατόρικα....Σκέψου μόνο τι είπε ο σύντροφός σου ο Γκιόγκας ότι "δεν το αποκλείει ότι καλύπτουμε σωματέμπορους " ως ΣΥΡΙΖΑ .... πες μου συμφωνείς;;; καλύπτουμε "σωματέμπορους και ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου;;"
Τι πετυχαίνεις με την πέτρα;;
Τι είναι της γης οι κολασμένοι;; τι είναι της πείνας σκλάβοι;;;
Όντως δεν πετυχαίνεις τίποτε με την πέτρα...πως τους σταματάς και γιατί να τους σταματήσεις- όμως αν δεν τους εξηγήσεις....αν δεν εξηγήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό σου πως ξεκινάει αυτό το φαινόμενο...τι μαρξιστές είμαστε διάβολε αν δεν αναλύουμε τις αιτίες και τις συνθήκες;;... πάμε κατ' ευθείαν στα αποτελέσματα και κολλάμε αυτό που έχουμε στο κεφάλι μας ως αιτία...έτσι ως τσιτάτο;; Δεν προσπαθώ να κάνω τον έξυπνο ...και αν εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, εχουμε βάλει στο μάτι , όπως εσείς μας κατηγορείτε τους "κουκουλοφόρους" για δήθεν εκλογική πελατεία ( αλήθεια πιστεύετε ότι από αυτό το χώρο ψηφίζουν.... και μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ;; εγώ δεν το πιστεύω...)εσείς γιατί τα λέτε αυτά ;; Μάλλον για να κερδίσετε ψήφους από τους νοικοκυραίους και δε διστάζετε γι αυτό και με το διάβολο να συμμαχήσετε...ποιοι εσείς ενα επαναστατικό κόμμα όπως θέλετε να λέτε ότι είστε!Δεν είμαι τσαντισμένος αλήθεια πίστεψέ με... είμαι θλιμένος για τις θέσεις της ηγεσίας σας...για την ιστορία ενός κόμματος σαν το ΚΚΕ. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι σύντροφοί σας δε συμφωνούν με αυτές....Ελπίζω τουλάχιστον! Η Παπαρήγα στο Μαξίμου ήταν σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος...είπε καθαρά αυτό που δεν τόλμησαν να πουν οι Παπανδρέου και Καραμανλής(αυτοί απλά τα υπονόησαν)...άφησε ο δικομματισμός την ηγεσία του ΚΚΕ να κάνει παιγχνίδι και τι παιγχνίδι! Αλήθεια γιατί;;....Μήπως πλέον δεν είστε οι επικίνδυνοι για το σύστημα;; Εγώ ελπίζω να είστε!! Η ανατροπή δεν είναι μια λέξη που απλά την επαναλαμβάνεις...δεν σε σώζει από μόνη της. Δεν στεναχωριέμαι λοιπόν που μας τη λέτε... Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που μας την πέφτετε ...δικαίωμά σας, αλλά και καθήκον σας, αλλά αυτή η επίθεση διαφέρει...είναι ανοίκεια και εντελώς λαικίστικη...σκέψου...μην απαντήσεις αμέσως...παίρνοντας υπόψη σου ότι τα γεγονότα αν δεν τα ερμηνεύσουμε είναι πολύ εύκολο να μας ξεπεράσουν και εμάς και εσάς....
Να σαι καλά... θα τα πούμε! (εφόσον το επιθυμείς γιατί οι σ. σου radiocolliectiva και Faros όχι μόνο με αποφεύγουν αλλά διαγράφουν και τα σχόλιά μου) Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Unknown είπε...

Πάντως Αστυάναξ, και ο Κύρκος την είπε "πατρικά" στον Αλέξη..
Φαίνεται ότι οι δημοσκοπήσεις δεν βαίνουν καλώς..

αστυάνακτας είπε...

Δεν μπορώ να πω κάτι για το Κύρκο διαφωνώ μαζί του...εγώ μπορώ να το πω ΔΙΑΦΩΝΩ, εσύ Μιχάλη μπορείς να διαφωνήσεις με τις αποφάσεις της ηγεσίας σου;;

Unknown είπε...

Όχι.
Μ'εχουν φιμώσει και χειροπόδαρα δέσει σ'ένα μπουντρούμι τη στιγμή τούτη που μιλάμε. Επίσης μου έκαναν ορό και μολονότι διαφωνώ μου βγαίνει ότι συμφωνώ.

Φαίνεσαι σοβαρός τύπος αστυάνακτα, γράψε κάτι αντάξιο..

Ανώνυμος είπε...

«Βαδίζουμε σαν συμπαγής ομάδα από ένα απόκρημνο και δύσκολο δρόμο, πιασμένοι γερά χέρι με χέρι. Είμαστε απ’ όλες τις μεριές κυκλωμένοι από εχθρούς και είμαστε σχεδόν πάντα αναγκασμένοι να βαδίζουμε κάτω από τα πυρά τους. Ενωθήκαμε ύστερα από ελεύθερα παρμένη απόφαση για να πολεμήσουμε τους εχθρούς κι όχι για να πέσουμε στο γειτονικό βάλτο, που οι κάτοικοί του από την αρχή μας κατέκριναν, γιατί ξεχωρίσαμε σε ιδιαίτερη ομάδα και διαλέξαμε το δρόμο του αγώνα, αντί το δρόμο της συμφιλίωσης. Και τώρα μερικοί από εμάς αρχίζουν να φωνάζουν: πάμε σ’ αυτό το βάλτο! Κι όταν αρχίζουμε να τους μαλώνουμε, απαντούν: τι καθυστερημένοι που είστε! Και πώς δεν ντρέπεστε να μας αρνιέστε την ελευθερία να σας καλούμε σε καλύτερο δρόμο! – Ω, ναι, κύριοι, είστε ελεύθεροι όχι μόνο να μας καλείτε, μα και να πάτε όπου θέλετε, ακόμα και στο βάλτο. Έχουμε μάλιστα τη γνώμη, ότι η πραγματική θέση σας βρίσκεται ίσα-ίσα στο βάλτο και είμαστε έτοιμοι να σας προσφέρουμε κάθε βοήθεια για να κουβαληθείτε εκεί. Μόνο άστε τα χέρια σας τότε, μην πιάνεστε από εμάς και μη λερώνετε τη μεγάλη λέξη «ελευθερία», γιατί κι εμείς είμαστε «ελεύθεροι» να πάμε όπου μας αρέσει, ελεύθεροι να πολεμήσουμε όχι μονάχα το βάλτο, αλλά και εκείνους που τραβάνε για το βάλτο.»

(Β. Ι. Λένιν ‘Τι να κάνουμε’)

Ανώνυμος είπε...

Προς τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Η στυγνή δολοφονία του Αλέξανδρου πυροδότησε το μεγαλύτερο ξεσηκωμό από τη μεταπολίτευση και μετά. Ένα κίνημα με πανελλαδικό χαρακτήρα, πλατύτερο, μαζικότερο και σκληρότερο κι απ’ αυτό των δολοφονιών του Καλτεζά το ’85 και του Νίκου Τεμπονέρα το ’91.
Κάτω από την πίεση της φτώχειας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργάτες και εργαζόμενοι διαδηλώνουν καθημερινά σε όλη την Ελλάδα φωνάζοντας:
«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», «αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».
Οι δηλώσεις πυγμής από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της είναι η απάντηση από τη μεριά της κυβέρνησης, ενώ σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συκοφαντούν ή υπονομεύουν με τον τρόπο τους τις διαδηλώσεις και προσπαθούν να τις επαναφέρουν στην «τάξη».
Η δράση προκαλεί την αντίδραση και έτσι όλα τα παραπάνω δίνουν τροφή στην αστυνομία και στο παρακράτος που μπαίνει ξανά, όπως και παλιότερα, στο παιχνίδι της καταστολής. Σ’ αυτό το κλίμα κυλά τις τελευταίες μέρες κι η ζωή στον τόπο μας. Με καθημερινές διαδηλώσεις στους δρόμους της πόλης εργαζόμενοι, μαθητές, φοιτητές αντιστέκονται στην κρατική τρομοκρατία.
Παράλληλα, απ’ την πλευρά της αστυνομίας, φήμες για επικείμενες καταστροφές από «εισαγόμενους» κουκουλοφόρους διαδίδονται σκόπιμα για να κάμψουν το ηθικό των διαδηλωτών και να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Στήνουν όπως και σε άλλα μέρη της Ελλάδας «αγανακτισμένους πολίτες» με πρωτοπόρους χρυσαυγίτες και άλλους φασίστες.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την ενίσχυση και διασφάλιση των κινητοποιήσεων του λαού και της νεολαίας, καλούμε μέσα στα επόμενα 24ωρα τη Διοίκηση του ΕΚΘ να προχωρήσει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων καθώς και των Δ.Σ. των σωματείων που εκπροσωπούνται στο ΕΚΘ.

Για την Αγωνιστική Κίνηση Οικοδόμων
οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΘ
Λιαμπότης Σωτήρης
Σερίφης Διονύσης
Χεκίμογλου Άκης

Ακόμα περιμένουν απάντηση από την Ταξική διοίκηση του ΕΚΘ (πλειοψηφία ΚΚΕ)

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

Σήμερα το πρωί (11/12/08) το Πάντειο Πανεπιστήμιο έκλεισε με πρωτοβουλία φοιτητών της Πανσπουδαστικής οι οποίοι
επικαλέσθηκαν απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ. Σε όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δεν έχει συμβεί να κλείσει πανεπιστήμιο με απόφαση κομματικού οργάνου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου καταδικάζει τις μεθοδεύσεις αυτές που έρχονται σε αντίθεση με τις πάγιες και κατοχυρωμένες διαδικασίες δημοκρατικής λήψης αποφάσεων, που εδώ και δεκαετίες έχει κατακτήσει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Οι διαδικασίες αυτές των συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρέπει να διαφυλαχθούν και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Το Δ.Σ. Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

Είμαστε φανταροι από στρατόπεδα όλης της Ελλάδας.
Είμαστε φαντάροι από στρατόπεδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Είμαστε οι φαντάροι, που στα Χανιά μας διέταξαν να σταθούμε ένοπλοι απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους και αγωνιστές του αντιπολεμικού κινήματος πριν πολύ λίγο καιρό. Είμαστε οι φαντάροι, που από πάνω τους περνά η ανασυγκρότηση και το «αξιόμαχο» του ελληνικού στρατού.
Είμαστε οι φαντάροι που ζουν κάθε μέρα τον ιδεολογικό τραμπουκισμό του μιλιταρισμού, του εθνικισμού, της απλήρωτης εκμετάλλευσης και της υποταγής στους «ανώτερους».

Χθες μας διέταξαν να προσέχουμε και να έχουμε «το νού μας». Ρωτάμε: ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ;

Σήμερα μας διατάξανε να είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Ρωτάμε: ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΞΑΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ;
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ

• Δεν προκειται να δεχτουμε να γίνουμε συμπληρωματικά όργανα του φόβου που επιχειρείται να απλωθεί σα σκιάχτρο πάνω από την κοινωνία.

• Δεν προκειται να δεχτούμε να γίνουμε δύναμη καταστολής και τρομοκράτησης.

• Δεν προκειται να στραφούμε ενάντια σε ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ανάγκες κι επιθυμίες, κοινό μέλλον, κοινούς κινδύνους και ελπίδες.

• ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ.



ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Λαϊκό Στρώμα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αστυάνακτας είπε...

Mιχάλη
διακαίωμά σου να λές ότι θέλεις και να είσαι ελέυθερος όσο θέλεις...άλλωστε και οι φανατικά θρησκευόμενοι που είναι έτοιμοι να τσακίσουν οποιοδήποτε αλλόθρησκο ελεύθεροι νομίζουν ότι είναι....

vripol είπε...

Αγαπητή μου παρτιζάνα, σού έχω ένα μπράβο καί μία καίρια παρατηρηση στ'ο Πόντος καί Αριστερά. Καλημέρα καί καλή- αγωνιστική εβδομάδα :)

Λαϊκό Στρώμα είπε...

άκυρο

Unknown είπε...

Πράγματι, έτσι λένε οι φανατικά θρησκευόμενοι.
Τέτοιοι είναι όσοι π.χ. ανάβουν κεράκια στις δημοσκοπήσεις, και βλέποντας σήμερα στην Καθημερινή το 1% των ερωτηθέντων να κρίνει θετικά τους χειρισμούς Τσίπρα στα γεγονότα αναρωτιέμαι πόση θρησκευτική τύφλωση έχει πιάσει τους διευθυντές της Αυγής να κάνουν πρωτοσέλιδο "1/4 ψηφοφόρους του ΚΚΕ συμφωνεί με την Παπαρήγα"..
Το πάρτυ για το ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε - και η επίθεση τμήματος του τελευταίου στο ΚΚΕ είναι ο επιθανάτιος ρόγχος της μελετημένης αλλά εκτός κοινωνίας στρατηγικής του Αλέκου.

dimdermatis είπε...

Φίλε ''αστυάνακτα'' γνωρίζεις και γνωρίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τους κουκουλοφόρους...

Το λέμε χρόνια και ήρθε το ΚΚΕ μέσω της Παπαρήγα σε συνέντευξή της στον Χατζηνικολάου να το επιβεβαιώσει.

ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΝ 4-5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΕΨΑΧΝΑΝ ΑΦΟΡΜΗ.

Δείτε το παρακάτω άρθρο και το video

http://ventetta.blogspot.com/2008/12/alter.html

γιαννης μ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Αστυάναξ ως υιός του βασιλέως της Αριστεράς δικαιήσε το θρόνο - Δεν λέω - Αλλά μην μας πείς τώρα ότι έχεις οποιαδήποτε σχέση με την Εξέγερση. Έχουμε μάτια και βλέπουμε πόσοι και πότε κατεβήκατε όχι μόνο στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στις μικρές πόλεις.

Και όπως λέει και ο Τζιμάκος "..Γιατί να είμαστε και οι δυό χεσηματίεεες..."

Η το άλλο που λέει "..Έρημα κορμιά του χρόνου παιχνιδάκια , στον ύπνο σταυραετοί στο ξύπνιο στρατιωτάκια.."

Και επειδή αντι να μιλάτε για τον χαραχτηρα της εξεγερσης τόχετε ρίξει στο "με τις πέτρες δεν γινεται τίποτα" και στο " δεν φταίω εγώ" . Μου θυμίζετε μια παροιμία που έλεγε σε τέτοιες περιπτώσεις η γιαγιά μου.
"Τον κακό τον γκαστρωτή τον εμποδάνε οι τρίχες"

αστυάνακτας είπε...

@sammys
Δεν θέλω να εκμεταλλευτώ τίποτε...Προσπαθώ να εξηγήσω....μπορεί να μη τα καταφέρνω..ανθρώπινο είναι και δεν διεκδικώ το τίτλο του "υιού του Βασιλέα της Αριστεράς"...τι είναι αυτό ...που το σκέφτηκες;;;

@Μιχάλη
Κοιτάζουμε και τις δημοσκοπήσεις τώρα;;...πως κι έτσι;;;Επειδή δείχνει να μας συμφέρουν;;Δεν είναι πουλημένες;;;Δεν μίλησα και δεν θα μιλήσω για δημοσκοπήσεις....Και κάνετε ότι δεν σας εδιαφέρουν οι ψήφοι, οι καρέκλες και τα μαξιλάρια κτλ....Α χρόνια τώρα νομίζετε ότι θα χαθούμε...θα σβήσουμε, θα πάθουμε οστρακιά, χολέρα κτλ αλλά εμείς εκεί...γερά κόκαλα!
Εσύ μου σχολιάζεις δημοσκοπήσεις και εγώ ρώτησα αν συμφωνείς με τη στάση της ηγεσίας σου....

@dimiter
Και εγώ φιλικά....Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρει το σχόλιό σου (ή μάλλον απλά αναμασάς αυτά που λέει η ηγεσία του ΚΚΕ) από αυτά που λέει ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου και ο Καρατζαφέρης....από τον οποίο τελευταίο το ΚΚΕ πήρε και συγχαρητήρια....και εδώ δημιουργούνται τα προβλήματα....και για του λόγου το αληθές ο φίλος summys μου τη λέι μέσω τζημάκου

Unknown είπε...

@astyanaktas
Να το θέσω ως εξής: βλέπεις να μπαίνουμε σε blogs ΣΥΡΙΖΑίων; Γενικώς βλέπεις να ασχολούμαστε ιδιαίτερα;
Και μη μπερδεύεσαι:άλλο η πολιτική κριτική κι άλλο το δικό σας άγχος επιβίωσης. Δεν είναι στο χέρι μας να εξαφανιστείτε - περίπτερο του συστήματος είστε.
Έχεις δίκιο βέβαια για τις δημοσκοπήσεις. Ήξερα ότι θα σε τσούξει γι'αυτό και τις ανάφερα.Οπότε , για να τη δω αστυάναξ, σου γυρνάω την ερώτηση: τώρα που δε βολεύουν το παίζουμε υπεράνω;

@sammys

Το παιχνίδι αφορά μεγάλα παιδιά όπως διαπιστώνεις. Μην πετάγεσαι εκεί που δε σε σπέρνουν -πολύ δε περισσότερο που ΟΥΤΕ σε καμμια κινητοποίηση είσαι (είσαι δεν είσαι δηλαδή, ποιός σε παίρνει στα σοβαρά, μη σου πω ποιος σε παίρνει χαμπάρι)ούτε και επιβιώνεις με το να σκούζεις πίσω από μια κατάσταση.
Καλά κάνεις και τραγουδάς κομματάκια του Πανούση πάντως -είναι σε κάθε περίπτωση σοβαρότερα από τις ξεκαρδιστικές αναλύσεις περί ολοκληρωτικού καπιταλισμού, τις καταλήψεις άδειων χώρων -όπως το κρίριο του ΔΣΘ στη Διαγώνιο -και γενικότερα τη φαιδρή πολιτική παρουσία του χώρου σου.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Επειδή εχω λιγο τρεξιμο τωρα δεν προλαβαινω να απαντησω. το βραδυ ομως ελπίζω να βρω λιγο χρόνο. Μονο κατι για την ανακοινωση της Παντειου: δε χρειαζεται αγαπητοι φίλοι να πιστευουμε την καθε μαλακια του καθε μαλακα...Στη νομικη θεσσαλονικης κλεισαν τη σχολη 60 ατομα (εαακιτες) και στα ΜΜΕ μια παρεα (αριστερομπάχαλοι) που κάλεσε συνέλευση στις 6 το απογευμα αλλα δεν εχουμε τοσους μαλακες όσους στην παντειο για να βγαλουν ανακοινωση...

Ανώνυμος είπε...

Η προβοκάτσια έχει κοντά ποδάρια:
Είδα μαθητές να εκφράζουν την οργή τους, χωρίς να φοράνε κουκούλες.
Είδα 15χρονα παιδιά να αμφισβητούν το σύστημα, κοιτάζοντάς τον εχθρό κατάματα με καθαρό πρόσωπο και το μέτωπο ψηλά.
Είδα τα παιδιά της εργατικής τάξης να λένε:
είμαι ο Γιώργος και δεν θα σας χαρίσω τίποτα.
Είμαι η Μαρία, με βλέπετε, εγώ θα σας τσακίσω!
Είμαι ο Βασίλης, ο Δημήτρης, ο Κώστας, η Ζωή: εμείς θα αλλάξουμε τον κόσμο!!!
Αυτά τα παιδιά ξεστόμισαν συνθήματα που τσακίζουν κόκαλα. Πέταξαν και πέτρες, μπουκάλια, έφτυσαν το σύστημα στα μούτρα.
Πείτε μου τι πρέπει να τους πει κάποιος, που θέλει μαζί τους να αλλάξει τον κόσμο;
Περπάτα με το κεφάλι ψηλά και το πρόσωπο καθάριο ενάντια στο σύστημα που σε εξοντώνει σαν μαθητή, σε εκμεταλλεύεται σαν εργαζόμενο, σε αφήνει να πεθάνεις της πείνας σαν συνταξιούχος,
ή, κρύψε το πρόσωπό σου μην σε δει ο διευθυντής του σχολείου, ο εργοδότης, το ίδιο το κράτος, άσε τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα και εκτονώσου στη βιτρίνα;
Το θέλετε ή όχι, όλοι εσείς που καλύπτετε πολιτικά-ιδεολογικά την κουκούλα, οδηγείτε την δίκαιη οργή σε κανάλια που δεν κατάφερε να την οδηγήσει ούτε η πιο μαύρη αντίδραση που πέρασε ποτέ από τον τόπο.
Ότι και να λέτε, ότι και να κάνετε, ο κόσμος δεν θα γίνει κουκουλοφόρος, ρουφιάνος, Γερμανοτσολιάς. Βγάζει συμπεράσματα και βλέπει που πρέπει να οδηγηθεί η οργή του. Ποιος είναι ο υπαίτιος για όλα τα εγκλήματα που καθημερινά ζει η εργατική τάξη και τα πιο φτωχά τμήματα του λαού.

Όσο για αυτούς που χρησιμοποιούν την προβοκάτσια του ΛΑΟΣ και του Πολύδωρα απέναντι στο ΚΚΕ, τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν είτε είναι βαμμένα μπλε και μαύρα, είτε ροζ…

Το θέλετε, δεν το θέλετε, με συντονισμένη ανυπακοή και συγκροτημένη αντεπίθεση,
Η ΓΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΚΚΙΝΗ
και εσείς θα κοιτάτε από την TV σας, φοβούμενοι να βγάλετε την κουκούλα ακόμα και μπροστά στον καθρέφτη σας.
Κου-κλουξ-κλάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Michalis

Έχεις δίκιο,ζητώ συγνώμη, αυτά τα πράματα δεν είναι για μας τους μικρούς.
Δεν θα ξανανοίξω το στόμα μου.

Ανώνυμος είπε...

1ον δεν είμαι ο Michalis. Είμαι ο Μιχάλης (είμαστε πολλοί, τι να κάνουμε…)
2ον η σιωπή είναι δικαίωμά σου ααλλά δεν είναι απάντηση.
Τελικά ο λαός και η νεολαία πρέπει να αντιμετωπίσει με θάρρος την όποια έκφραση του εχθρού ή πρέπει να κρύβεται πίσω από την κουκούλα;
Δημοκράτες…

Ανώνυμος είπε...

Πριν βιαστεί πάντως να απαντήσει κανείς,

Στην Οχτωβριανή επανάσταση
http://www.kke.gr/Hilights/90xrOktEp.png

στην Παρισινή κομμούνα
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1:Barricade18March1871.jpg

στον Μάη του 68 του αυθόρμητου ξεσηκωμού που ευαγγελίζεστε:
http://theodosiou.files.wordpress.com/2008/03/barricades.jpg?w=119&h=96

αλλά και στην κουβανική επανάσταση, στην ΕΑΜική Εθνική αντίσταση, και αλλού:

ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Ή μάλλον φορούσαν οι απέναντι…

Υ.Γ. οι φώτο είναι τυχαία επιλεγμένες και όχι μαγείρεμα του Περισσού, για να προλάβω τους κακεντρεχείς...

γειά σου Παρτιζάνα

dimdermatis είπε...

ΑΝΟΙΓΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG...




Η διχόνοια που υπάρχει ανάμεσα σας [(Έλληνες αριστεροί)δλδ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ]έίναι βούτυρο στο ψωμί των ιδεολογικών σας αντιπάλων, όπως είμαι κι εγώ. Ενώ για σας τους ίδιους είναι καταστροφική.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ....
ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ??????????

με ποσοστά 20-25%


Αν είχε μια μέρα η δέξια τέτοια δύναμη στην Ελλάδα θα ξεπερνούσα την αντιπαλότητα που ίσως να υπήρχε με το άλλο κόμμα του χώρου και θα τασσόμουν πάραυτα στον αγώνα. Βέβαια εδώ πρέπει να τονίσω ότι είναι διαφορετική η ιδιοσυγκρασία του δεξιού απ' αυτή του αριστερού.
Για μένα το κόμμα μου λειτουργεί ως ομάδα πίεσης με σκοπό να ''πετύχω'' κάποιους στόχους και να πιέσω προς κάποιες κατευθύνσεις και όχι ως ιδεολογικός μηχανισμός. Τα αριστερά κόμματα έχουν πιο οργανωμένη κομματική δομή, συνείδηση και ιδεολογική ταυτότητα.

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ...

ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΞΕΡΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ...

σας ακούω.....

αστυάνακτας είπε...

@Μιχάλης
Δεν απάντησες σε τίποτε απ΄ότι έχω ρωτήσει....Όχι! Σε μπλοκς συριζαίων δεν μπαίνετε γιατί θα σας κάνει το κόμμα ντα...είστε οργανωμένοι και περιφρουρημένοι και συντονισμένοι και, και...το ξέρουμε αυτό! Ένας να μην είναι συντονισμένος το τρώει η αρκούδα (δες διαγραφές στελεχών της ΚΝΕ, για να πω τα τελευταία)
Εσείς δεν ασχολείστε μαζί μας;;...ΧΑ ΧΑ!.... μα μόνο εμείς είμαστε ο εχθρός σας....άρθρα επί άρθρων και αναρτήσεις επί αναρτήσεων....αλλά που;; ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας κάνει τη χάρη...Για τις δημοσκοπήσεις λες αυτά που πιστεύεις....Δεν έχω κάνει κρίσεις γι αυτές και ούτε θα κάνω....Όχι τώρα που δε με συμφέρουν αλλά πάντα....Εσένα σε βολεύουν τώρα και μιλάς....γιατί το κόμμα σου και οι συντροφοί σου τις έλεγαν έως τωρα βαλτές κοκ ....
Συμφωνώ ότι δεν έγιναν επαναστάσεις με κουκούλες....Τι σημαίνει αυτό;;; Είναι τσιτάτο και πρέπει να το απομνημονεύσω;;;
Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρέπει να ερμηνεύσουμε τοα φαινόμενο....Εσείς όλα τα ξέρετε, για όλα έχετε μία απάντηση...

και για τη πιο κάτω απάντηση σου τι να πω....Ποτέ δε φοβήθηκα κανέναν , ποτέ δε φόρεσα κουκούλα...Το ζήτημα είναι ότι αμφισβητώ τη κάθε εξουσία...και την εξουσία σας ...αλίμονο αν από τώρα απειλείται!!και απειλείται συστηματικά και όχι μόνο κάποιοι από σας...(κοίταξε στη Χίο τι έγινε) λέγοντας χοντρές κοτσάνες....ξένα κέντρα, χάιδεμα αυτιών κ.ο.κ.

Τα συγχαρητήρια σας τα έδωσε ο Καρατζαφέρης και η Αυριανή και ο Ελεύθερος....Είστε κομμάτι του συστήματος ! Πάρετε το απόφαση...Δυστυχώς για την πλειοψηφία των μελών σας...Γι αυτό προσπάθησα να κάνω ένα σχόλιο με ηπιότητα αλλά...

@dimiter
Εχω μια αδερφή κουκλίτσα αληθινή;;;;Χωρίς φαιά ουσία καταντάς φαιοπράσινος....ξανασκέψου το....και μη πιάνεις την αριστερά στο στόμα σου...θα τα λύσουμε μόνοι μας και από τα κάτω.... συμβουλές αλλού...στον Άδωνι και στον Πλεύρη....

Μιχάλης
Κοίταξε να δεις ποιος χαίρεται...με αυτά που λέτε!

Ανώνυμος είπε...

Ξαναλέω για κάθε ενδιαφερόμενο πως δεν είμαι ο Michalis. Είμαι ο Μιχάλης που μπήκε στην ΄΄συζήτηση΄΄ στα τελευταία 5 σχόλια. (τι να κάνουμε έχουμε και κινητοποιήσεις)
Αστυάνακτα: Ή διαβάζεις επιλεκτικά, ή να γυρίσουμε στην πρώτη δημοτικού να εξηγήσουμε το αρνητικό δεν, ή είσαι απλά προβοκάτορας. Απάντησα στον sammy’s. Αν τώρα θίγεσαι και εσύ με το ξεμπρόστιασμα της κουκούλας και αυτών που την καλύπτουν πολιτικά, πάω πάσο!!! Συ είπας…
Όσο για την γνωστή προβοκάτσια για Καρατζαφέρη και λοιπά, είστε τόσο σοβαροί ώστε να γίνεστε οπαδοί της λογικής: ο μπάτσος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο, άρα ο μπάτσος είναι μπουζούκι. Αλλά τι λέω, εδώ περιμένετε τον καπιταλισμό με τους ανθρώπους πάνω από τα κέρδη!!!
Και πως μου πέρασε τώρα από το μυαλό… ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ!!!!!!!!!!!
@dimiter
Για εμάς το ποιος είναι μαζί σου και ποιος εναντίον σου κρίνεται από το κεντρικό ζήτημα ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.
Με αυτό το κριτήριο όλοι όσοι βρίσκονται στην δεύτερη πλευρά είναι εν δυνάμει μαζί μας και είμαστε μαζί τους. Όσοι δεν διαφωνούν με το ΝΑΤΟ την ΕΕ και λοιπούς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς είναι απέναντι, πώς να το κάνουμε. Δεν μπορεί να ψηφίζεις το 65ωρο και μετά να το παίζεις μέρος του κινήματος. Άρα, μπορείς να βρεις πολλούς συμμάχους εδώ μέσα, αλλά δεν θα είναι από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω το κοινωνικό φαινόμενο που λες γιατί δεν εξαπλώθηκε αλλά έμεινε μόνο το βράδυ της δευτέρας?Αν ήταν εξαθλιωμένοι ή εξεγερμένοι προλετάριοι η γειτονιά μου ια είχε καεί και καλα θα είχε πάθει.Αυτό κατα τη γνώμη μου δείχνει ότι σε μεγάλο βαθμό ήταν στημένα.Ποιος δείχνει συγχαρητηρια και επικίνδυνος φαίνεται και με άλλο τροπο.Αλήθεια, γιατί όλη τη βδεομάδα έχει γεμίσει η τηλεόραση με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ?Γιατί δεν υπήρχε γενικά το ΚΚΕ?Αν ήταν τόσο επικίνδυνα αυτά που λέτε θα σας καλούσαν?Και μη μου πεις για την οργή των μαθητών γιατι αυτή την έχει δικαιολογήσει πλήρως το ΚΚΕ.Γενικά, νομίζω ότι όλα φαίνονται στο δρόμο και στη συνέχεια

αστυάνακτας είπε...

@Μιχάλης
με το να κλεινεις τη λέξη προβοκάτορας ή προβοκάτσια σε όλες τις πτώσεις δεν καταφέρνεις κάτι....
Μην πανικοβάλεσαι γιατί "ο πανικός είναι έννοια απάράδεκτη για κάθε συνειδητό επαναστάτη" που λέει κι ο Μίμης Φωτόπουλος στη ταινία οι γερμανοί ξανάρχονται....

Ανώνυμος είπε...

Δεν συνεχίζω. Δεν απαντάς σε τίποτα, που σιγά μην μπορούσες. Άλλωστε εγώ σε άλλους απευθύνθηκα αλλά μάλλον έχασαν το δρόμο. Η αλήθεια πονάει πολύ. Όσο για σένα, τελικά δεν είσαι προβοκάτορας. Απλά είσαι πολύ λίγος… κρίμα.

αστυάνακτας είπε...

Μιχάλης
Δεν σου απαντάω γιατί δε βλέπω που μπορούμε να συμφωνήσουμε.....Εγώ ούτε προβοκάτορα σε είπα ούτε λίγο....ούτε κρίμα....ούτε...ούτε... Έκανα ένα σχόλιο και το απηύθυνα στην παρτιζάνα να μου απαντήσει...και μου απαντάς εσύ με συνθήματα...τα έχω φάει στη μάπα χρόνια τώρα τα συνθήματα....απλά λυπάμαι για τηνις πολιτικές θέσεις της ηγεσία σου, αν συμφωνείς μαζί σου απλά κάνε το και μη μου πετάς συνθήματα... τίποτε άλλο

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ηρέμισε. Δεν θα σου φωνάξω άλλο. Όσο όμως προσπαθείς να με πείσεις ότι είσαι χαζός, τόσο θα σε λέω προβοκάτορα.
Ξαναλέω ότι είμαι άλλος Μιχάλης, όχι αυτός με τους λατινικούς χαρακτήρες. Επομένως ούτε με συνθήματα σου απάντησα, ούτε καν απευθύνθηκα σε εσένα. Εσύ θεώρησες πως η κουβέντα για πολιτική κάλυψη της κουκούλας σε αγγίζει και δεν καταλαβαίνω το γιατί………..
Κατά τα άλλα, εγώ μένω με την εκλεγμένη από εμένα ΚΕ μου και την Μαρξιστική Λενινιστική ιδεολογία μου, εσύ μείνε στη σιωπή σου. Έτσι κι αλλιώς το καλύτερο που μπορεί να θυμίσεις ιδεολογικά-πολιτικά είναι οι κωμωδίες του αειμνήστου Μίμη…
Πάρτι, sorry που το παράκανα, ξέρω ότι σε κουράζουν αυτά.
Καλό βράδυ σε όλους όσους χωράνε στο ΑΑΔ μέτωπο!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μια φορά σας άφησα μόνους σας και κάνατε πάρτυ εδω μέσα!Εγώ επιμένω στο θέμα του ποστ. επιβεβαιώθηκα, ότι η ασυδοσία της αστυνομίας θα τρεφόταν κι αλλο με την απόφαση για τη ζαρτινιέρα. ετοιμαστείτέ σύντροφοι και φίλοι!έρχονται άγριες μέρες!

αστυάνακτας είπε...

@Μιχάλης
Συνεχίζω...με την άδεια της Παρτιζάνας Βεβαίως, βεβαίως....
Αγαπητέ δεν ήμουν δυστυχώς σε όλα τα παρελθόντα γεγονότα που αναφέρεις για να ξέρω αν φορούσαν κουκούλες οι επαναστάτες ή όχι....μπορεί ναι, μπορεί και όχι....Ο Μάρκος ας πουμε...
λες να φοβούνται αυτοί που φορούν κουκούλες, δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς φοβούνται....φοβούνται οι χαφιέδες της ασφάλειας...Μη μου πεις ότι ήταν περί τους 1500 χαφιέδες-κουκουλοφόρους στις διαδηλώσεις;; Τότε υπάρχει πρόβλημα έχουμε περισσότερους ασφαλίτες από όσο ξέραμε...Γερμανοτσολιάς ο κουκουλοφόρος;;;...η οργή θα τη ταυτίσω με ρουφιανιά...Δεν το κάνω γιατί και ένας να υπάρχει καθαρός τότε έχει αξία.... για σένα ίσως όχι...αλλά τι να κάνουμε....
κακώς πίστευες ότι δεν σου απαντούσα και σένα...λέτε βρε αδερφέ μου αρκετά ίδια πράγματα...μη με παραξηγείς Παρτζανούλα σε εξαιρώ....εσύ είσαι ποιήτρια...

αστυάνακτας είπε...

όσο για το εκλεγμένη από σένα ΚΕ σου...αυτό σηκώνει κουβέντα...πολύ κουβέντα!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Aμαν βρε αστυανακτα! δεν ειπε κανεις οτι όσοι βγηκαν και τα σπασαν ηταν ασφαλίτες. Αλλά λέμε ότι αυτος ο τρόπος αντιδρασης δεν οδηγει πουθενα!Εκτός αν πιστευεις οτι το σπασιμο μιας βιτρινας αλλαζει τον κοσμο, που δεν νομιζω οτι το πιστευεις..Το οτι βγαινει η νεολαια στο δρομο και δεν ειναι η πρωτη φορα και ποτε της δε φορεσε κουκουλα) ειναι θετικο...Αν ομως πιστεψουν οτι με κουκουλες και μολοτοφ αλλάζει η φαση, τότε θα μετατραπεί σε μια μαλακία.Σε αυτο συμφωνουμε πιστευω....

dimdermatis είπε...

''Αστυάνακτα'' κουκούλες φοράνε οι ρουφιάνοι και οι προδότες. Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με το κόμμα σου? Αν όχι τότε γιατι τους υποστηρίζεις?

Και κάτι άλλο. Τα γραφεία της ΕΡΤ κατελήφθησαν 2 φορές στην ιστορία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Η πρώτη από τους στρατιώτες της Χούντας το 1967 και η δεύτερη απο ''νεαρούς'' (κατά τα ΜΜΕ)....Είσαι περήφανος γι' αυτό??? Τα ίδια πάλι κάνατε (νεολαία ΣΥΝ) σήμερα στην Ακρόπολη...

αστυάνακτας είπε...

@Παρτιζάνα
Συμφωνώ απολύτως με όσα λες....δε συμφωνώ με όσα είπε πότε και που τα είπε η Παπαρήγα. Ο Σύριζα είπε ότι δεν είμαστε με τα κρυμένα πρόσωπα, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε τις αιτίες που γενιέται αυτό το φαινόμενο...και το ζήτημα αν είναι εξέγερση...Η εξέγερση όπως θα ξέρεις από την ιστορία είναι διαφορετική από την επανάσταση....οπότε μην ψαρεύουν σε θολά νερά όσοι με ρωτάνε αν βρισκόμαστε σε επαναστατική περίοδο...Δεν είναι λοιπόν εξέγερση;;αν καταλάβουμε τις αιτίες θα καταφέρουμε όχι με πατρονάρισμα να ενταχθούν οι άνθρωποι αυτοί στο οργανωμένο κίνημα , με τους όρους που θα θέσουν οι ίδιοι...το αν θα καταλήξει σε μαλακία εξαρτάται από εμάς την Αριστερά....Σε μαλακία και σε καρέκλες (να εξαιρέσουμε όμως πολλούς) κατέληξε και η αυθόρμητη εξέγερση του Πολυτεχνείου κι αυτό γιατί η Αριστερά δεν κατάλαβε ούτε αμέσως ούτε μετά την κατάσταση...Τουλάχιστον όμως κερδίσαμε αυτή τη κουτσουρεμένη Δημοκρατία...
Πραγματικά και δε με νοιάζει ποιοι θα με πουν προβοκάτορα (έχω ακούσει στα Μπλόγκς σας πολλά. Έχω επιλέξει να συνομιλώ μαζί σας και όχι με όλους γιατί νομίζω ότι μπορώ να πούμε μία κουβέντα, όμως όλοι δε θεωρούν αυτό, άλλοι με έχουν αποκλείσει από τα μπλογκ τους...δικαίωμά τους, αλλά δεν βλέπουν την πραγματικότητα) λυπάμαι πραγματικά για τις δηλώσεις της ηγεσίας του ΚΚΕ. Κι αυτό γιατί κάποιοι από μας, σας θεωρούμε συνομιλητές μας και παλεύουμε γι αυτό και μέσα στο ίδιο μας το κόμμα. Θέλουμε να κρατήσουμε τις απόψεις μας αλλά να συνεργαζόμαστε από τα κάτω...τώρα διαψεύστηκα...με αυτή την ηγεσία δεν μπορείς να συζητήσεις.. Θέλω να ελπίζω ότι οι απλοί ψηφοφόροι και τα μέλη του κρατούν αποστάσεις...

Με ευγνωμοσύνη και κατανόηση

ΥΓ Τι λέει το ΚΚΕ για τις επιθέσεις του Βωβού, Βαρδινογιάννη Κακλαμάνη κλπ στο ΣΥΡΙΖΑ;; Γιατί δε συμπαρίσταται όπως συμαπαραστάθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση του ΚΚΕ για τον Γερμανό;;;

αστυάνακτας είπε...

dimiter
Είμαι υπέρ οποιασδήποτε κίνησης (ειρηνικής μάλιστα) η οποία βάζει πολλά θέματα που έχουν αξία....και για τη τηλεόραση και τους εγκάθετους δημοσιογράφους κρατική και δημόσιαη οποία κάνει ότι γουστάρει (πολύ θα θελα να μπουκάρω , όπως και η Παρτιζάνα φαντάζομαι την ώρα του Δελτίου της Τρέμη και του Πρετεντέρη....)
......και για την Ακρόπολη...Δεν κατάλαβα τι είναι η Ακρόπολη;;; Είναι το σύμβολο της δημοκρατίας.... Εγώ είμαι της άποψης ότι από αυτό το σημείο έχουμε το δικαίωμα να εκφράζουμε τις απόψεις μας...έτσι όπως το έκανε ο Γλέζος κι ο Σιάντας παλαιότερα...τα μνημεία δεν είναι ωραία αν είναι αποκομμένα από τη κοινωνία...Σκέψου το...Τι είναι χειρότερο;; Το πανώ των νέων του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιότερα του ΚΚΕ ή η καφετέρια που ετοιμάζουν να κατασκευάσουν πάνω στο βράχο;;; Δεν σε είδα να εξανίστασαι;;;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Αρτυάνακτα οι λόγοι για τους οποίους βγαίνει ο κόσμος στο δρόμο είναι γνωστοί, τουλάχιστον σε εμας και πιστεύω ότι ΄και εσύ τους καταλαβαίνεις. Το ζήτημα είναι ότι οι λόγοι που βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο δεν αντιμετωπίζονται με πέτρα και μολότοφ, αντίθετα αντιμετωπίζονται με μαζικό και οργανωμένο κίνημα. Τελεία. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να "καλύπτει" κανείς είτε χαιδέυοντας έιτε επικροτώντας την κουκούλα και την πέτρα. Δεν βοηθάει βρε αδερφέ αυτή η μορφή!Για να μη μιλήσω για το ανυπαρκτο περιεχόμενο (ακούσες κανένα σύνθημα,(πέρα από το ΜΠΓΔ?!) κανένα αίτημα?).
Οσο για το ντου στην ΝΕΤ δεν εχω πρόβλημα με το ντου αυτό καθεαυτό αλλά θα μπορούσαν να πουν παραπάνω πράγματα. 'οπως και με το πανώ στην Ακρόπολη!Τόσος κόπος για να ανέβεις εκεί πάνω και μου σηκώνεις ένα τόσο κακοφτιαγμένο (κρεμ χρώματος να μη φαίνεται καθόλου!) πανώ, με τη λέξη αντισταση (γραψε αντίσταση σε ποιόν, γιατί κτλ).
Ποιά καφετέρια!Εδώ έβγαζε φωτογραφίες την κωλάρα της η Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά τότε βλέπεις "προωθούσε τον ελληνικό πολιτισμό"!

Ανώνυμος είπε...

Ας παρέμβω και εγώ.
Παρακολουθώ την "κουβέντα" αλλά δεν μπαίνω στον κόπο μόνο και μόνο για να βρίσω (όσο και αν το απολαμβάνω). Φίλε ασύντακτα το να ανάγεις σε εξέγερση τα πρόσφατα γεγονότα σημαίνει αυτομάτως πως λες στον κόσμο οτι η τυφλή βία, τα μπάχαλα και το πλιάτσικο είναι μια μορφή αντίστασης. Αλλά δεν είναι, γιατί αυτά τα επεισόδια, όχι μόνο είναι ακίνδυνα για το σύστημα, αλλά και αποπροσανατολιστικά για όποιον θέλει εν τέλει να εξεγερθεί. Γιατί να μην είναι εξέγερση; Ένας βασικός λόγος είναι γιατί δεν έχει αιτήματα. Και αναφέρομαι στην μερίδα του κόσμου που φορούσε κουκούλες (και ήταν ασυνήθιστα μεγάλη) που ακόμα και στις αφίσες της (τουλάχιστον στη Θεσ/νίκη) το μόνο που είχε να "προτείνει" ήταν το "μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι". Υπάρχει βέβαια και η aristera που μας λέει να αφοπλιστούν οι δυνάμεις ασφαλείας (!) και να φύγει η ΝΔ (χωρίς περαιτέρω όμως, άρα βολευόμαστε και με ένα "καλό" ΠΑΣΟΚ). Και επειδή κάνεις παραλληλισμό με το 73 να σου θυμίσω οτι ο λαός ζητούσε: έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, κάτω η αμερικανοκίνητη χούντα, ανεξαρτησία, μέχρι και λαοκρατία. Επίσης (χωρίς να υποτιμάω μαθητές και φοιτητές) το 73 όλος ο ελληνικός λαός ήταν στο πόδι σε αντίθεση με τώρα. Αλλά ακόμα και αν υποθέσουμε πως σήμερα ζούμε μια εξέγερση, αυτό αυξάνει τις ευθύνες και των κουκουλοφόρων και αυτών που τους δίνουν άλλοθι. Κατά τα άλλα όσο και αν το θέλει ο ΣΥΝ, το ΚΚΕ δε θα γίνει καφενείο και τις ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ αποφάσεις θα τις στηρίζουμε και θα τις υλοποιούμε σαν μια γροθιά. Και την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ εκλεγμένη καθοδήγηση θύμισέ την σε αυτούς που όταν δεν τους "συνέφερε" την έκαναν σαν τα ποντίκια. Θα τους βρεις κατά ΚΠΕ μεριά...

Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω από αυτά που έγραψα νωρίτερα:
΄΄Πείτε μου τι πρέπει να τους πει κάποιος, που θέλει μαζί τους να αλλάξει τον κόσμο;
Περπάτα με το κεφάλι ψηλά και το πρόσωπο καθάριο ενάντια στο σύστημα που σε εξοντώνει σαν μαθητή, σε εκμεταλλεύεται σαν εργαζόμενο, σε αφήνει να πεθάνεις της πείνας σαν συνταξιούχος,
ή, κρύψε το πρόσωπό σου μην σε δει ο διευθυντής του σχολείου, ο εργοδότης, το ίδιο το κράτος, άσε τους άλλους να βγάλουν το φίδι απ την τρύπα και εκτονώσου στη βιτρίνα;΄΄
Εγώ, λοιπόν, απαντάω στο πως θέλω τους οργισμένους και βάζω το ζήτημα πως βγάζοντας αυτοί την κουκούλα (αυτοί οι πολύ λίγοι που μπορεί να φοράνε), θα ξεκαθαρίστει ποιοι είναι οι ασφαλίτες, οι απόγονοι των ρουφιάνων της κατοχής και της Χούντας. Και όποιος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, ε, είναι προβοκάτορας.
Την απάντηση πάντως για άλλη μια φορά την δίνει η ιστορία:
Δολοφονική επίθεση κατά μελών του 15μελούς συμβουλίου του 1ου Λυκείου Περιστερίου.
http://www.mathites.gr/
Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα είναι που τρομάζει τους αστούς. Πάρτε το χαμπάρι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως Πάρτι, η ιστορία, δυστυχώς, δικαιώνει απόλυτα το post σου. Κράτος ή παρακράτος, λίγη σημασία έχει…

αστυάνακτας είπε...

@Παρτιζάνα
Επομένως προχωράμε και πιο πέρα …τι λένε αυτοί οι άνθρωποι;;; Αξίζει δηλαδή να δούμε τα όποια αιτήματά τους…. Όπως ξέρεις καλά δεν μπορούν όλες οι συλλογικότητες να εκφράσουν τα αιτήματά τους… λες να έχουν μόνο να πουν το ΜΠΓΔ; ….εγώ δεν το πιστεύω… Ας σου διαβάσω ένα κομμάτι από την προκήρυξη των παιδιών στην ΕΡΤ: « Να μην φοβηθούμε, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, να βγούμε από τα σπίτια μας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία – Άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών. Για την ανθρώπινη χειραφέτηση και την ελευθερία» Εσύ και οι σ. σου μπορεί να ήθελες να περιλαμβάνει και πολλά άλλα ή κάποια να ήθελες να αφαιρεθούν. Δεν είναι όμως εκεί το ζήτημα. Δε σημαίνει ότι δεν το ελέγχουμε ή βρίσκεται σε διαφωνία μαζί μας το καταγγέλλουμε… Προσπαθούμε να το κατανοήσουμε…. Το ίδιο συνέβη και με την κατάληψη της ΓΣΕΕ. Είχαν θέσεις… Κατήγγειλαν τη ΓΣΕΕ και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις κοκ. Εγώ ή εσύ μπορούμε να διαφωνούμε αλλά δεν είναι οι απολιτίκ που κατέβηκαν για να τα σπάσουν… αυτό είναι βαριά κατηγορία…
Όπως και με το πανώ στην Ακρόπολη..αλλιώς το γράφετε εσείς ,αλλιώς η νεολαία του ΣΥΝ… Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έπρεπε να γίνει… όπως καλώς έγινε και του ΚΚΕ παλαιότερα…. Η λέξη αντίσταση έχει κεφαλαιώδη σημασία… Διάβασε το ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού από τον sinistra radical (φαντάζομαι πως το έχεις κάνει)….καταλαβαίνεις τι θέλω να πω…. και όλοι κατάλαβαν γιατί έλεγε αυτό το πανώ αντίσταση…. Τώρα για τη κριτική στην αισθητική του…. ας πούμε ότι δεν σε έπιασε αντί-ΣΥΝ μένος, αλλά καλλιτεχνικός οίστρος (πλάκα κάνω)
Δεν είναι μόνο η καφετέρια είναι και το νέο Μουσείο Ακρόπολης (τερατούργημα Μουσουλινικο΄τυ τύπου είπε ο Καζάκος στη βουλή…εγώ σου λέω άλλονα το ακούς και άλλο να το βλέπεις), η προσπάθεια να κατεδαφιστούν οι δύο πολυκατοικίες στην Διονυσίου Αρεοπαγείτου και άλλα πολλά….

αστυάνακτας είπε...

@Ποιμένας
Δεν μίλησα εγώ για τη τυφλή βία και δεν σου είπα ότι είμαι υπέρ…. Ούτε με τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Αλαβάνος….Μπορεί να κάνω, να κάνουμε. λάθος για το αν είναι εξέγερση ή όχι…. θα δείξει… πως αυτό θα μετουσιωθεί σε συλλογικότητες…. Οργανωμένες ή αυθόρμητες ή κλπ.
Τι είναι επικίνδυνο για το σύστημα;;; τα επεισόδια ή οι ήρεμες διαδηλώσεις;; Το βέβαιο είναι ότι με τα επεισόδια μπορείς να αποπροσανατολίσεις εύκολα τη κατάσταση…. Θα τα εμποδίσεις να γίνουν;;…. Ποιος και πως;;…. όποιος μπαίνει σε διαδήλωση και δεν τον ξέρουμε τον πλακώνουμε στο ξύλο;; Γιατί;; θα καταλήξουμε να ξέρουμε ό ένας τον άλλο και δεν θα πατάει άλλος άνθρωπος… Δεν κατάλαβα είσαι αντίθετος με την αφόπλιση των σωμάτων ασφαλείας;; ….να κυκλοφορούν κουμπουροφόροι… έτσι για πλάκα και αστυνομοκρατία;;…
Δυστυχώς δεν ήταν όλος ο λαός στο πόδι το 73…κάποιοι ήταν… αλλά ήταν αρκετοί! Αυξάνουν οι ευθύνες όλων μας ..Γι αυτό δεν μπορείς ως ηγεσία του ΚΚΕ να βγαίνεις μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό και αντί να καταφέρεσαι στη ΝΔ να καταφέρεσαι ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ότι χαϊδεύει αυτιά ψήφους και καρέκλες… Αφού το ξέρετε… δεν μας πάνε αυτοί οι τύποι, ψήφους θα πάρουμε… γιατί το λες… μήπως θέλεις να χαϊδέψεις εσύ τα αυτιά των νοικοκυραίων… λέω μήπως;;; Θα ήταν μία συνηθισμένη επίθεση αν γίνονταν κάποια άλλη στιγμή… .Η Παπαρήγα διάλεξε την πιο ακατάλληλη… κι αυτό θα το δεις θα φανεί αργότερα… να με θυμηθείς!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει το ΚΚΕ καφενείο… αυτά δε ξέρω από που τα βγάζεις… Ας κάνετε ότι θέλετε. Αν πάω εγώ σε μια συγκέντρωση του ΚΚΕ και φωνάξω άλλο σύνθημα ( δεν μιλάω για σπασίματα και τέτοια αλλά ούτε για προκλητικά συνθήματα)ας πούμε: Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με την Αριστερά αντίσταση και πάλη… εσύ πως λες να με υποδεχθούν… με λουλούδια;; Επομένως πρέπει να πάω μόνο αν φωνάξω τα εγκεκριμένα συνθήματα…. γι’ αυτό υπάρχει πρόβλημα με τον κόσμο και την αριστερά ή όπως αλλιώς εσύ θέλεις να τη γράψεις…
Δεν πάω πίσω για την δημοκρατικά εκλεγμένη καθοδήγησή σας..έχω διαφωνίες με το μοντέλο του κόμματος σας και τη εσωκομματική δημοκρατία σας που την βρίσκω ελλειμματική… Δεν είναι δημοκρατία κατά την ταπεινή μου γνώμη να εκλέγονται από μία οργάνωση αντιπρόσωποι που να είναι κατά σειρά ο γραμματέας της ΝΕ, τα μέλη της , οι συνδικαλιστές και τι μένει για τον απλά μέλη;;; Πόσες θέσεις να διεκδικήσουν;; αν τολμήσουν δηλαδή και πάνε κόντρα στην πρόταση από τα πάνω… Πόσες φορές προτάθηκαν άτομα και δεν εκλέχτηκαν είτε ως σύνεδροι , είτε ως μέλη της ΚΕ ή του ΠΓ..Έτσι το συνέδριο στην πλειοψηφία του αποτελείται από στελέχη και όχι από απλά μέλη τα οποία όλως τυχαίως εκλέγουν τους ίδιους και ίδιους και αποφασίζουν με ομοφωνία που σπάει κόκκαλα… Μία φορά ήταν δύο υποψήφιοι για γγ της ΚΕ (Παπαρήγα-Δραγασάκης) και η Παπαρήγα έλεγε μετά την εκλογή της. Ότι είναι πολύ χαρούμενη γιατί υπήρχαν πέραν της μιας προτάσεις Έτσι δεν είναι;;;… Εκτός και έχουν αλλάξει από τότε που ήμουν εγώ τόσο πολύ τα πράγματα… Αν είναι έτσι μακάρι…
ΥΓ Καλά κάνεις και δεν βρίζεις… ευχαριστώ!

αστυάνακτας είπε...

Δε βολευόμαστε με κανένα ΠΑΣΟΚ....ασ τελειώνει αυτή η κωμωδία....

Ανώνυμος είπε...

Ας αρχίσω από το τέλος...
α) Το βόλεμα με το ΠΑΣΟΚ δεν το εβγαλα ούτε εγώ ούτε η ΚΕ του ΚΚΕ από το μυαλό μας. Από την ίδια την τακτική του ΣΥΝ προκύπτει. (τοπική αυτοδοιήκοιση, συνδικαλιστικοί φορείς, φοιτητικό κίνημα κοκ). Δε μπαίνω σε εκτενή αναφορά γιατί θα μου πάρει μέρες.
β) Το ιδεολογικοπολιτικό μέτωπο με τον οπορτουνισμό δεν τον εφήυρε η Αλέκα. Υπάρχει από καταβολής εργατικού κινήματος. Και ούτε θα τελειώσει φυσικά εδώ. Μην μεμψιμοιρείτε λοιπόν. Αν δεν παλεύαμε και σε αυτό τον τομέα θα ήταν λάθος από μεριάς μας. Θα προδίδαμε τον τίτλο, τα σύμβολα και την ιστορική μας αποστολή. Πάρτε το χαμπάρι λοιπόν και αν σας παίρνει αντιπαρατεθείτε επί της ουσίας και όχι ψαρεύοντας σε θολά νερά.
γ) Έχεις υπάρξει μάλος του ΚΚΕ με συμμετοχή στα όργανά του ωστε αν υπάρχουν στοιχεία περί αυταρχισμού στις γραμμές μας να τα βγάλεις στη φόρα; Αν όχι το μόνο που καταφέρνεις με την λασπολογία περί αντιδημοκρατικότητας είναι να αναπαράγεις τον πιο μαύρο και χυδαίο αντικομμουνισμό που η ίδια η αστική τάξη χρησιμοποιεί δεκαετίες τώρα. Έχεις κατέβει σε καμιά συγκέντρωση του ΚΚΕ προσπαθώντας να φωνάξεις ένα τέτοιο σύνθημα και σε τραμπούκισαν; Τολμώ να πώ μάλλον όχι. Αν λοιπόν θέλεις να παίρνει ο κόσμος στα σοβαρά τα επιχειρήματά σου, μην μηρυκάζεις κάθε περτεντερικού τύπου χαζομάρα.
δ) Δεν είπε ποτέ κανείς να γίνει ο λαός μπάτσος στη θέση του μπάτσου, ούτε να κάνει φεις κοντρολ στις διαδηλώσεις. Μια στοιχειώδη περιφρούρηση λέμε να έχουμε και να απομονώνουμε τους ασφαλίτες με τις κουκούλες (επίσης δεν τσουβαλιάζουμε τους πάντες). Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις εντυπώσεις.
Κατά τα άλλα η ιστορία θα μας κρίνει...

αστυάνακτας είπε...

@γελαδαρης κλπ
Δεν σου απαντάω γαι τα πρώτα γιατί βαρέθηκα να λέω και εγώ και όλοι μας γαι τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ...(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΗΤΗΜΑ) Δεν κοιτάς που ετοιμάζονται για συνεργασία Πασοκ-ΝΔ....Και εδώ χρειάζεται ενότητα να αντιμετωπίσεις μία τέτοια πολιτική πρακτική.....
καλά κάνετε και αντιπαλεύετε ιδεολογικά τον οποιοδήποτε, αλλά ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και όχι λαικίστικά του στυλ Χαιδεύουμε τα αυτιά και οι κουκουλοφόροι είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ...είναι ιδεεολογική αντιπαράθεση αυτό;;;
Ναι υπήρξα μέλος του ΚΚΕ για 10 συναπτά έτη....και σε όργανα....Ναι έχω να πω πολλά, αλλά δεν έχουν αξία γι αυτό ρωτάω: για τους αντιπροσώπους πως εκλέγονται, αν αμφισβητήθηκε ποτέ πρόταση από τα πάνω,αν το συνέδριο είναι ουσιαστικά συνέδριο στελεχών και όχι μελών....Μη μου λες....αν έχεις στοιχεία...απάντα αν θες σ΄αυτά που σου λέω αν ξέρεις...Πόσα οι από τους σύνεδρους είναι απλά μέλη;
Πόσοι από τους σύνεδρους δεν εκλέχτηκαν ύστερα από πρόταση της καθοδήγησης...αυτά και τα περί αντικομμουνισμού είναι εύκολα να τα εκστομίζεις...όπως και άλλα...και μετά μιλάμε για εσωκομματική δημοκρατία...Σου υπενθυμίζω τα ττρία στελέχη της ΚΝΕ που διαγράφτηκαν πριν από καιρό....Σας έγινε ενημέρωση φαντάζομαι ότι είχαν δημιουργήσει φράξια εε;;;...Το ξέρω όποιος διαφωνεί είναι φραξιονιστής.....

Ανώνυμος είπε...

Ε α σιχτίρ. Δεν είναι φραξιονιστής όποιος διαφωνεί. Όποιος ομαδοποιείται ενάντια στο κόμμα στο οποίο ελεύθερα εντάχθηκε είναι. Καλύτερα να φύγει όπως έκανες κ συ. Και από πότε αποτελεί κριτήριο δημοκρατικότητας η κομματική χρέωση των συνέδρων; Αυτά μόνο η διεστραμμένη αστική "δημοκρατία" παπαγαλίζει. Τουλάχιστον εσύ από την εμπειρία σου γνωρίζεις τη λειτουργία του κόμματος, την εσωκομματική του δημοκρατία, το ρόλο και την προσφορά των χιλιάδων μελών του. Γι' αυτό είναι διπλό αίσχος να εκτοξεύεις τέτοια ψέματα. Δεν πρόκειται να συνεχίσω άλλο γιατί η φάση από κουβέντα κατέληξε σε χώσιμο.

αστυάνακτας είπε...

τελικά δεν άντεξες και έβρισες...μην πανικοβάλεσαι...Δεν σε έβρισα ποτέ (κοίταξε τα σχόλιά μου.Εσύ από κουβέντα την έκανες χώσιμο λέγοντας μου αοριστίες χωρίς να απαντάς)....πως τα πολιτικά ζητήματα τα κάνετε προσωπικά δεν σας καταλαβαίνω...
"δεν είναι φραξιονιστής όποιος διαφωνεί μόνο όποιος ομαδοποιείται" Πως το αποδεικνύεις όταν είσαι απλός διαφωνών;; Δικαστήριο περνάς και φέρνεις αποδείξεις;;....Έχουμε διαγράψει και εγώ (κάνω την αυτοκριτική μου)κόσμο και κοσμάκη...Είτε ήταν στελέχη είτε ήταν απλά μέλη....Νομίζεις ότι το ΚΚΕ μόνο αυτούς που έχει τώρα είχε....Πως διαφύλαξε ώστε να μη του φύγουν οι δυνάμεις;; Αυτό πρέπι να σεπροβληματίζει με τα αι σιχτιρ δε βγάζεις αποτέλεσμα....Αν είσαι ευχαριστημένος με την εσωκομματική δημοκρατία σου εγώ τι να πω;;
...Βεβαίως άλλο είναι ένα συνέδριο που τα απλά μέλη έχουν καθοριστικό ρόλο και πλειοψηφία και άλλο ένα συνέδριο με πλειοψηφία τα στελέχη...Γιατί τα στελέχη για να φτάσουν εκεί που έφτασαν έχουν δηλώσει τη τυφλή υπακοή τους στις αποφάσεις του κόμματος...ενώ τα μέλη;;; Και άσε τα περί αστικής δημοκρατίας...πες τα αλλού....Επαναλαμβάνω πόσες φορές έχει αμφισβητηθεί πρόταση της καθοδήγησς;;; Πόσες φορές σε μία οργάνωση κατέβηκαν πέραν του ενός υποψηφιότητες;; από τα κάτω;;; και αν ναι πόσες ψήφους πέραν της δικιάς του πήρε;; Και όσοι συμφώνησαν μαζί του χαρακτηρίστηκαν ότι ομαδοποιούνται;;....Αυτό είναι δημοκρατία και δεν είναι αστική είναι ουσιαστική....Όπως σου είπα μακαρι να άλλαξαν τα πράγματα...αλλά απόα αυτά που μου απαντάς όχι...

vripol είπε...

"Εδώ έβγαζε φωτογραφίες την κωλάρα της η Τζένιφερ Λόπεζ".
Μάλλον υπερβάλεις Παρτιζάνα (όσον αφορά τό μέγεθος, εννοώ)

vripolίδης, σωματομετρίδης, αποδίδων τά τής Λόπεζ τη Λόπεζ

Ανώνυμος είπε...

Βιπρολίδη αυτό το ουσιώδες ήθελα να σχολιάσω κ γω αλλά ο οπορτουνισμός προέβαλλε εμπόδια. Κωλάρα λοιπόν αλλά όχι με την σωματομετριδική σκοπιά. Είναι μάλλον κατάληξη θαυμασμου και μεγαλείου. Γκολάρα... αλλά όλα τα γκολ το ίδιο μετράνε στον πίνακα. Ζωάρα...
Hasta siempre...

vripol είπε...

Τελικά απ ότι βλέπω συμφωνεί καί ο Τσοπάνης ότι δέν είναι Κωλόπεζ (Ισως κατι ξέρει αυτός καλύτερα γιατί τό συνηθίζει τό "μύγδαλα" στίς χαμένες στήν επαρχία αλλοδαπές πού θα συναντήσουν τό κοπάδι του) :)

vripolίδης κωλομετρίδης

αστυάνακτας είπε...

@Vripol & Tsopanis
Ο "οπορτουνισμός" συμφωνεί μαζί σας...εμπόδια δεν μπαίνουν μπροστά σε τέτοια.... κορυφαία ζητήματα

Ανώνυμος είπε...

Tο τσιτάτο του Τσέ το στέλνει κάποιος που θέλει να κάνει τον έξυπνό.
Τού οφείλουμε μια απάντηση.

«Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου. (.) Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του. Ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους»
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα


Tον καιρό της Επανάστασης υπάρχει καθολική και γενικευμένη εξέγερση οπότε ο
μόνος από τον οποίο επιχειρείς να κρυφτείς είναι ο λαός . Πολύ σωστά!

Το κίνημα των Ζαπατίστας φοράει κουκούλες πρώτο διότι δεν βρίσκεται στον καιρό της Επανάστασης και δεύτερον γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευτούν από το κράτος του Μεξικού (εντός του οποίου βρίσκεται η επαρχία τους) και κανένας αριστερός δεν έχει ενοχληθεί .

Πολλοί διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και εγώ έχουμε κρύψει τα πρόσωπά μας με μαντήλια για να προστατευτούμε από τα δακρυγόνα.

Αν κάποιος αποφασίσει να σπάσει την τζαμαρία μιας τράπεζας και δεν καλύψει το πρόσωπο του την άλλη μέρα θα συλληφθεί και δικαστεί με τον τρομονόμο ως τρομοκράτης και με βαρύτατες ποινές. Είναι προφανές ότι δεν κρύβεται από τον λαό αλλά από τις δυνάμεις ασφαλείας .

Εδώ δεν μιλάμε για την οργανωμένη προβοκάτσια από την μεριά του κράτους που σπάει τζαμαρίες από ψιλικατζίδικα και που φορούν κουκούλες για να μην τους δει ο λαός

Οι μορφές πάλης, τα εργαλεία, τα σύμβολα οι πέτρες η τα όπλα δεν μπορούν όμως να γίνονται αντικείμενα λατρείας αλλά έχουν αξία στο βαθμό που υπηρετούν ένα σκοπό .

Αν εγκαλούνται για κάτι οι αναρχικοί είναι γιατί υποβαθμίζουν τον σκοπό και φετιχοποιούν το μέσο. Αν εγκαλείται το ΚΚΕ είναι γιατί υποβαθμίζει η και εξαφανίζει τον όποιο σκοπό και φετιχοποιεί το εργαλείο-δηλαδή το κόμμα- και το σύμβολο - δηλαδή το σφυροδρέπανο καθώς και τις μορφές πάλης..

Κατά τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται το μεγαλύτερο μέρος της Αριστεράς αδυνατώντας να προσδιορίσει τους σκοπούς της και να πείσει για αυτούς.

Εγώ όταν ήμουν μαθητής του δημοτικού είχα σπάσει όλα τα τζάμια του σχολείου μου αλλά δεν συνειδητοποιούσα ότι μου έφταιγε το αυταρχικό σχολείο.
Εάν καταλάβαινα ότι μου έφταιγε αυτό και το φώναζα θα με δικάζανε με τον τρομονόμο και θα με βάζανε στην ίδια πτέρυγα με τον Σάββα Ξηρό.
Εάν καταλάβαινα και άλλα περισσότερα και έλεγα ότι δεν θέλω αυτό το σχολείο αλλά θέλω ένα άλλο, που να μπορούσα να το περιγράψω και να πείσω και τους συμμαθητές μου να πιστέψουν σε αυτό, θα με εκτελούσαν ως Ληστοσυμμορίτη.
Αλλά δεν ήξερα τίποτα από όλα αυτά και την γλύτωσα με ένα χέρι φούσκους.

Ο ίδιος ο Τσε είχε κατηγορηθεί από το κόμμα -τότε- ως τυχοδιώκτης και αργότερα, ελλείψει συμβόλων, οι κνίτες τον φοράνε ως μπλουζάκι σε κάθε διαδήλωση επειδή το σφυροδρέπανο δεν έχει πλέον πέραση.

Στο πολυτεχνείο που δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα οι κουκούλες το ΚΚΕ χαρακτήρισε την κατάληψη του ως έργο 300 προβοκατόρων και αργότερα έκανε μνημόσυνα στη μνήμη των νεκρών με δακρύβρεχτα λογύδρια (βλ. Πανσπουδαστική Νο 8) . Ενώ αντίθετα στην κατοχή η ΟΠΛΑ όταν πήγαιναν για να εκτελέσουν κάποιον μαυραγορίτη η κάποιον τροτσκιστή φορούσαν κουκούλες.


Νάσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Άστο μωρέ μαλάκα Sammys στα 69 με την κωλόπεζ! Τι το στρογγύλεψες;
Έπρεπε να το περιέγραφες τότε το σχολείο να σε εκτελούσαν. Παλιοσυμμορίτη...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

έλα μη ζορίζεσαι!Ρώτα τον συντάκτη του άρθρου κατευθείαν!Εκεί μαζί σου είναι Σάμμυ!Νά σαι καλά πάντως!Επιβεβαιώνεις τα πορίσματα ενός συγκλονιστού πονήματος του Λαϊκού Στρώματος, με τίτλο "Ζουν αναμεσά μας"!

Πάντως συμφωνούμε σε ένα πράγμα:ότι πρόκειται για κωλάρα..Αντιαισθητική κατά την άποψή μου!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ρε ανταρτισούλα γιατί πετάς αυτά περί αντιαισθητικού; Μην προκύψει καυγάς και για την απίσθια όψη της Τζ. και αρχίσουμε να καταθέτουμε θεωρίες για την μεσογειακή καμπύλη, τον καυκάσιο σωματότυπο, το αφρικανικό στέρνο και το ασιατικό βουνό!

Ανώνυμος είπε...

Κρατήστε το επίπεδο ψηλά παρτιζάνοι μου και θα δήτε ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Εχουμε εσενα Σαμμυ να κρατας το επιπεδο!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ δηλ sammys κάνεις πάντα χαβαλέ επιπέδου και δεν το ρίχνεις ποτέ. Άντε να το ανεβάσουμε κι εμείς.

Ξεκινάμε με τη λαθροχειρία του τσιτάτου. Ας το ξαναδιαβάσουμε.

"Οι πραγματικοί επαναστάτες δεν κυκλοφορούν με κουκούλες, για έναν επιπλέον λόγο: Γιατί τον καιρό της επανάστασης ο λαός θα πρέπει να αναγνωρίζει στα πρόσωπα των επαναστατών την πρωτοπορία του".

Δε λέει ότι οι επαναστάτες δε φορούν κουκούλα τον καιρό της επανάστασης. Λέει ότι δεν κυκλοφορούν γενικώς με κουκούλα γιατί όταν γίνει η επανάσταση ο λαός πρέπει να αναγνωρίζει σε αυτούς την πρωτοπορία του. Για αυτό "ο λαός δε θεωρεί τιμή του να συναναστρέφεται με κουκουλοφόρους" γενικά κι όχι μόνο τον καιρό της επανάστασης.
Θες να διαφωνήσεις με αυτό καν' το. Να το διαστρεβλώνεις όμως δεν είναι πολύ έξυπνο.

Δηλ αν κατάλαβα καλά όσα λες, δεν φοράμε κουκούλες όταν υπάρχει καθολική και γενικευμένη εξέγερση, αλλά τις φοράμε όσο είναι μη καθολική και μη γενικευμένη;
Γιατί; Στη γενικευμένη και καθολική δεν θα θέλουμε να προστατευτούμε από το αστικό κράτος; Και στη μη καθολική και μη γενικευμένη, δεν πρέπει ο λαός να αναγνωρίζει στο πρόσωπο των επαναστατών την πρωτοπορία του;

Στο πολυτεχνείο (το 73) δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα οι κουκούλες. Μάλιστα...
Αλλά αυτοί της ΟΠΛΑ (δεκαετία 40) τις φορούσαν.
Ρε βοήθησέ με, γιατί το χάνω λίγο με τις χρονολογίες και τον χωροχρόνο σου.
Τις κουκούλες ποιος και πότε τις ανακάλυψε; Η κου-κλουξ-κλαν; Από εκεί τις ήξερε ο γκεβάρα; Τις έφερε ο καποδίστριας μαζί με τις πατάτες; Τι ακριβώς έγινε;

Εσύ που δεν έχεις φετίχ με τα μέσα, ασκείς κριτική στην κουκούλα και τα μπάχαλα με πολιτικούς όρους; Δέχεσαι ότι είναι μέσο ευάλωτο στην προβοκάτσια;
Πιστεύεις ότι οδηγούν σε μαζικοποίηση και κλιμάκωση ή σε εκτόνωση;
Για να το πω σε εξωκοινοβουλευτική αργκό, βάζεις το σύνθημα ούτε κουκούλες-ούτε γραβάτες, ή αφήνεσαι στα φετίχ των άλλων και επιλέγεις το πρώτο;

Τις συλλήψεις στην τελική δεν θα τις αποτρέψει η κουκούλα. Αν είναι όντως επικίνδυνος ο κουκουλοφόρος θα τον πιάσουν με την κουκούλα και θα του τη βγάλουν μετά.
Τις συλλήψεις θα τις αποτρέψει ο λαός, το κίνημα, όσο πιο δυνατό και μαζικό είναι.
Κάνε εσύ δουλειά για αυτό και τα άλλα τα βρίσκουμε. Κι όταν έρθει η ώρα θα μοιράσουμε σε όλο τον κόσμο αν θες και κουκούλες και μάσκες όπως στο V for Vendetta, για να 'ναι και πιο ρομαντικό.
Ακόμα και στην ταινία όμως, πού βρισκόταν η δύναμη; Στη μάσκα, ή στη μαζικότητα;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Σας ενημερωνω οτι στο νεο ποστ εχει αναψει για τα καλα η συζητηση για την καλαισθησία...Ξεκολλάτε!