Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ο Σάκης και ο Περικλής του Χρυσού Αιώνα

Συνεχίζω το προηγούμενο ποστ...Κάθομαι και σπάω το κεφάλι μου για να βρω πώς επικράτησε αυτή η ρημαδο-γιουγκοσλαβική ιδέα και έχω διαβάσει ό,τι κυκλοφορεί σχετικά με τις θεωρίες για τα έθνη στην περιοχή μας. Και όσο εγώ ξεφυσώ πάνω από τα βιβλία, τσατίζομαι με την ευκολία που χώρεσαν στους Μεγάλους Έλληνες τον Πλάτωνα και τον Όθωνα (να μη θυμηθώ τον Ζαγοράκη!)
Μετά είδα το απίστευτο!!!Βγαίνει μια περικεφαλαία στον Σκάι η οποία μου ζητά να τον ψηφίσω γιατί λέει " αιώνας μου ονομάστηκε Χρυσός". Μετά βγαίνει ο Βενιζέλος και λέει "ψηφίστε με γιατί είχα τη μεγαλύτερη ιδέα από όλους!"..Να μην πω τι συνειρμό έκανα με τα μεγέθη, αλλά αν ο ζαγοράκης είχε βγει στη δεκάδα σίγουρα θα μας καλούσε να τον ψηφίσουμε γιατί την έχει γενικώς μεγαλύτερη από όλους...Ήμαρτον!

Και αποφάσισα αν είναι να ψηφίσω κάποιον να ψηφίσω Σάκη..Και έτσι περνάω σε ένα από τα αγαπημένα μου θέματα, τη Γιουροβίζιον. Όχι για τίποτα άλλο αλλά γιατί πληρώνω για την ΕΡΤ και έτσι δικαιούμαι να μιλάω. Τελικά είναι εντελώς ηλίθιοι αυτοί εκεί πέρα. Πήγαν και βρήκαν στιχουργό στην Αυστραλία, λες και εδώ δεν υπάρχουν έλληνες στιχουργοί να γράψουν καμιά μαλακία, σαν αυτή που θα ερμηνεύσει ο Σάκης. Πήγαν σε μια Ουκρανή για να σκηνοθετήσει το βίντεο κλιπ του Σάκη, λες και εδώ δεν υπάρχουν έλληνες σκηνοθέτες να γυρίσουν μια κοτσάνα σαν αυτή που γύρισε η Ουκρανή..Και μετά τους πειράζει το συνάλλαγμα που φεύγει από τους φοιτητές στα ξένα πανεπιστήμια! το βίντεο κλιπ είναι απλό: δείχνει το Σάκη να κουνιέται διαρκώς (καλό αυτό) και μετά κάτι τύπους να δίνουν ραντεβού στο παναθηναϊκό στάδιο (μπανάλ) και να πίνουν με φόντο την Ακρόπολη (χιλιοπαιγμένο). Μόνο σουβλάκι δεν τους δείχνει να τρώνε (κακό αυτό).

Όταν οι ξένοι φιλέλληνες ήρθαν στην Ελλάδα τον 18ο αιώνα περίμεναν να συναντήσουν μορφωμένους τυπάδες, που φορούσαν χλαμύδες αλλά αντί για αυτούς συνάντησαν κάτι γιδοβοσκούς που φορούσαν πασούμια. Οι Ευρωπαίοι φιλέλληνες έπαθαν σοκ!Αλλά ας πρόσεχαν..Ποιος τους είπε να έχουν στερεότυπα?!Σήμερα ο ελληνικός πολιτισμός και η Ελλάδα αναπαράγονται στερεοτυπικά και εντελώς διαστρεβλωμένα από τους ίδιους τους έλληνες ( όχι από μένα αλλά η ΕΡΤ είναι κρατικό κανάλι και οι άλλοι είναι πανεπιστημιακοί τρομάρα τους): Ακρόπολη, σουβλάκι, Ζαγοράκης και Σάκης Ρουβάς. Αποτέλεσμα: βίντεοκλιπ με το τρελό αγόρι με τους τέλειους κοιλιακούς ( κρίμα που το γκρικ καμάκι πέθανε πια και έτσι δε θα ενισχυθεί ο τουρισμός με λυσσασμένες τουρίστριες που διψάνε για σπέρμα)με ολίγον Ακρόπολη και στο καπάκι "Ψηφίστε με γιατί είχα τη μεγαλύτερη ιδέα από όλες".

Δε λέω, τα ακροατήρια των δύο σοου διαφέρουν. Αλλά όπως δεν βρίσκουμε καμιά σοβαρή σύγχρονη προσωπικότητα για να ψηφίσουμε και καταφεύγουμε χιλιάδες χρόνια πίσω, πλέον δεν βρίσκουμε ούτε έναν μαλάκα να γράψει μια βλακεία για το Σάκη!!Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή η χώρα τα πράγματα είναι τόσο χάλια!!

ΥΓ. Τι ωραίος που είναι ο Γκάστος!!Ακούω το σιντί που έδιναν τα Νέα σήμερα.
ΥΓ. Άσχετο. Ενημερώνω τους αμερικανούς πολίτες ότι η ταξιδιωτική οδηγία που μοίρασαν οι υπηρεσίες τους και τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν την πλατεία Αριστοτέλους είναι μια μούφα. Στην πλατεία είναι μαζωμένες όλες οι τρέντυ καφετέριες. Μόνο αν νιώθουν κόμπλεξ βλέποντας γκόμενες με έναν κώλο μέχρι τον ουρανό, να την αποφύγουν. Κατά τα άλλα, πρόβλημα δεν υπάρχει...

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Όθωνας ήταν μετανάστης που από πολύ νέος ήρθε να δουλέψει στη χώρα μας, γιατί δεν έβρισκε δουλειά στη δική του. Μπορεί να μη γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις με βάση την καταγωγή. Οι μετανάστες είναι αδέρφια μας!

Ανώνυμος είπε...

Τι να σου πω Παρτιζάνα μου, αυτό ακριβώς σκεφτόμουνα βλέποντας τις αφίσες σήμερα. Ο Πλάτωνας κι ο Σωκράτης κάνουν πιάτσα και ψηφοθηρούν ανενδοίαστα... Σε λίγο βγαίνει κι ο Κολοκοτρώνης στο παζάρι. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα;....
Ποιος νταβάς και ποιος ρουφιάνος/ ποιος τσολιάς αμερικάνος/ στο μυαλό μας αφοδεύει/ και τα μνήματα σκυλεύει;

Ανώνυμος είπε...

επίσης στο βίντεοκλιπ του Σάκη ξέχασαν τον φέιμους γκρικ μουζάκα. Απαράδεκτο...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου τον Σωκράτη να τα έβλεπε αυτά. Ποιός ξέρει τι θα έπινε!
Φαντάσου σε μερικά χρόνια, ίσως δεκαετίες, ίσως αιώνες, να βάλουν και τον Σάκη στην λίστα. Η εκείνη την τρελή την Θώδη. Και να λέει ψηφίστε με γιατί έχω πει τις μεγαλύτερες παπαριές. Και στην αμέσως επόμενη θέση τον Βερέμη να σου λέει οτι υπήρξα σοφός και νεοέλληνας. Ήμαρτον!
Άκου ψηφίστε με!

Ανώνυμος είπε...

Τον είδα τον Κολοκοτρώνη εγώ (πολύ τν βλέπουμε τελικά)… αυτός ήταν μουσουλμάνος… και οι άλλοι, οι αρχαίοι με τις χλαμύδες, ειδωλολάτρες…

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ. Δια το πιστόν της αντιγραφής,να συμπληρώσω ότι το τετράστιχο

"Ποιος νταβάς και ποιος ρουφιάνος/ ποιος τσολιάς αμερικάνος/ στο μυαλό μας αφοδεύει/ και τα μνήματα σκυλεύει"

είναι του Σπύρου Αβραξά. Το βρήκα πολύ εύστοχο σ΄αυτή την περίπτωση.

Кроткая είπε...

"τα ακροατήρια των δύο σοου διαφέρουν"

μπαααα, όχι και πολύ!

Το ΥΓ δεν το γράφεις και αγγλικά να καταλαβαινουν και τα αμερικανάκια;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Κουκου, ναι τι να σου πω!σκοτώθηκε στη δουλειά ο Όθωνας!Αυτός απλά μας κατσικώθηκε, όπως και οι υπόλοιποι της φάρας του.
@Ανώνυμε, ναι αυτό το "Ψηφιστε με' είχε πολύ γελιο!Πού να το ξεραν οι άνθρωποι!Στο βίντεοκλιπ λείπουν πολλά!
@Παπαρίδη, τη Θώδη άνετα την ψήφιζα ως την πιο κάλτ μορφή του 2008/2009!
@Νετρόνιο, άντε ρε!τι μου λες?!
@κρότκαγια, χαχααχαχα!ναι να το μεταφράσω αλλά αυτό το "κώλος μέχρι τον ουρανό" δενξέρω πώς να το αποδώσω!

Ανώνυμος είπε...

Sky-high ass :P (katoikos agglias sou leei meta...)

Ανώνυμος είπε...

Και ναι στην πιο χαζη τηλεοπτικη ψηφοφορια ο Περικλης βλεπει τα οπισθια του Καραμανλή.

ΤΕλικά παρτιζάνα μου ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!!

εξαποδώ είπε...

"Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτή η χώρα τα πράγματα είναι τόσο χάλια!!

Κι όμως, κι όμως!
Τόσον πάτο δεν μπορούσε να τον φανταστεί κανένας πριν 30 χρόνια... :evil:

Yannis Theocharis είπε...

Εγώ πάντως βλέπω με καλό μάτι την πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ. Είναι καλό να ανοίγουν τα ιστορικά θέματα και ας τα τοποθετήσει καθένας σύμφωνα με την κοσμοθεωρία του. Στο blog μου έχω ανεβάσει ένα (το πρώτο μου) post σχετικό με το θέμα και βέβαια θα με ενδιέφερε η κριτική σας.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρουβας ειναι η μαπα στερεοτυπο που διαφημιζουν τα Ελληνικα ΜΜΕ, στην Ελλαδα μπορει να τον βλεπουν κατι ως Αδωνη μερικες νεολληνιδες αλλα στο εξωτερικο δεν λεει απολυτως τιποτα...η 7η θεση που πηρε πολυ του ητανε οσο για την Ευrovision ειναι ενα κιτς πανηγυρι οπου παιζονται και γεωπολιτικα παιχνιδια...

Στην τελικη μονο για την αρχαια ιστορια του τοπου μας μπορουμε να υπερηφανευτουμε...