Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

ο αληθινός φίλος των σέρβων, Γιωργάκης

Καλά εδώ που φτάσαμε δεν μου κάνει εντύπωση τίποτα. Ο Γιωργάκης πήγε λέει στη Σερβία για να συζητήσει τις γνωστές πτυχές των γνωστών πορείων που ονειρεύονται να ακολουθήσουν οι γνωστές αστικές τάξεις που σέβονται τον εαυτό τους, δηλαδή ευρωπαϊκή πορεία, δημοκρατική πορεία, αναπτυξιακή πορεία, συμμετοχική πορεία και τα λοιπά.

Ο Γιωργάκης όταν βομβάρδιζαν τη Σερβία χτυπούσε παλαμάκια από τη χαρά του. ο Γιωργάκης πήρε ενεργό μέρος ως Υπουργός Εξωτερικών τότε, στο καλοσχεδιασμένο πλάνο των ΜΚΟ, του Σόρος, του USAID, του State Department, του κάθε πικραμένου που είχε βαλαντώσει με τη Σερβία να μη γουστάρει νταβά πάνω από το κεφάλι της. Μάζευε όλα τα καλόπαιδα στην ελληνική πρεσβεία στο Βελιγράδι, τους κερνούσε καφέ και μπισκότα, προκειμένου να σχεδιάσουν ανενόχλητοι την δουλειά τους, την ανατροπή του Μιλόσεβιτς, ο οποίος τα είχε φάει τα ψωμιά του μεν, αλλά έπρεπε να στηθεί ολόκληρο τσίρκο για να είναι η Σερβία μια ζωή δαχτυλοδεικτούμενη, προς γνώση και συμμόρφωση όλων μας.

Δεν είναι το ότι ο Γιωργάκης πήγε Σερβία και έλεγε τις μπαρούφες, που και ο Κωστάκης να πήγαινε πάλι τις ίδιες μπαρούφες θα έλεγε. Δεν είναι ότι χαρακτήρισαν το Γιωργάκη 'αληθινό φίλο του σέρβικου λαού, που στάθηκε δίπλα του σε όλες τις δύσκολες στιγμές'. Το εξοργιστικό είναι ποιός τα είπε όλα αυτά! ο σημερινός πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και νυν υπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας με τους έταιρους 'σοσιαλιστές ο θεός να μας φυλάει' του Τάντιτς! Δηλαδή του κόμματος που έφτιαξε ο Μιλόσεβιτς αλλά μετά την πτώση του, εκκαθαρισμένο από τους 'καθαρούς σοσιαλιστές-μη χέσω', αναδείχτηκε σε σταθερό σύμμαχο και άξιο στήριγμα όλων των επιλογών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ στην χώρα του.

αλλά έτσι είναι οι αστικές τάξεις που σέβονται τον εαυτό τους. δεν λένε ποτέ την αλήθεια. την διανθίζουν διαρκώς με πολλές δόσεις εθνικής ενότητας και εθνικής ομοψυχίας. Οι στόχοι της πρέπει να πλασαριστούν ως 'εθνικοί', δηλαδή να να πείσουν τον κάθε μεροκαματιάρη ότι η αύξηση των κερδών του καπιταλιστή τον συμφέρει, διότι συμφέρει το έθνος. Και το έθνος το χουμε ψηλά, διότι είμαστε όλοι έλληνες ή σέρβοι ή άγγλοι, ανάλογα. Οπότε ο σέρβος πρόεδρος του αντίστοιχου ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πει ότι ο Γιωργάκης είναι 'πραγματικός φίλος της σερβικής αστικής τάξης, (διάβαζε: που ταυτίζει τα συμφέροντά της με τα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα), που στάθηκε δίπλα της σε όλες τις δύσκολες στιγμές (διάβαζε: της ξεφτύλας και του ξεπουλήματος).

Αλλά θα μου πείτε εδώ το ΠΑΣΟΚ κάποτε φώναζε Εξω το ΝΑΤΟ και τώρα κατάντησε όπως κατάντησε, οι σέρβοι ομοϊδεάτες του θα κώλωναν?!O tempora o mores! που θα αναφωνούσε ο κάθε αναγνώστης του πονήματος 'Τιτο, αυτοβιογραφικές αφηγήσεις', (εκδόσεις Λιβάνη, 1984)με πρόλογο του Ανδρέα Παπανδρέου, που μας λέει ότι ' η έκδοση αυτή είναι απόκτημα όχι μόνο για τους ιστορικούς αλλά και για τους ανθρώπους της δράσης που μάχονται στον τόπο μας, για μια πατρίδα εθνικά ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη.'Νά'χαμε, να λέγαμε...

13 σχόλια:

dhmhtrhs είπε...

Προφανώς συμπονούσε τους Σέρβους ο φιλοσέρβος (όπως και φιλέλληνας) Τζέφρυ όταν τα αμερικάνικα αεροσκάφη (που απογειώνονταν απ την Ιταλία του σοσιαληστή Ντ Αλέμα) συνεπικουρούμενα απ'τα Awaks (που απογειώνονταν απ' την Άραξο με την υπογραφή του Τζέφρυ ως υπουργού εξωτερικών), μακέλευαν το κονβόϊ προσφύγων στο Πρίζρεν...
Το κομένο παιδικό χεράκι απο εκείνη τη σφαγή θα στοιχειώνει τον ύπνο σας μακελάρηδες αμερικάνοι και συνεργάτες σημιτοπαπανδρεϊκοί

xamogelo είπε...

"Αλλά θα μου πείτε εδώ το ΠΑΟΚ κάποτε φώναζε Εξω το ΝΑΤΟ και τώρα κατάντησε όπως κατάντησε, οι σέρβοι ομοϊδεάτες του θα κώλωναν?"

ΠΑΟΚ? έλα βρε! :-p

πάντως please μην λες για φαγητό!!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@χαμογελε, έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου εδώ πάνω!Καλά που μου το είπες να το διορθώσω!!
@Βαρκάρη, δυστυχώς δεν τους κόβω για τύπους που χάνουν τον ύπνο τους από κομμένα χεράκια. Ο Γιωργάκης πάντως και οι σέρβοι φίλοι του είμαι σίγουρη πως ούτε πρέφα δεν το πήραν το κομμάνο χεράκι!Το αγνόησαν επιδεικτικά!

xamogelo είπε...

πλύση εγκεφάλου από ΠΑΟΚτζίδες;;;; ΛΟΛ!!!!

partizana είπε...

@xamogele, τραγικό!

... είπε...

Μη χέσω με τον γιώργο-φίλο-σερβίας. Τι να τους κάνει τους εχθρούς δηλαδη ο πολύπαθος άμα έχει τέτοιους "κολλητούς"! Αλλά αν ήμουνα πχ βελιγραδέζος και είχα λίιιιγη τσίπα (είπα τσίπα και μου ρθε και ο άλλος μέγας διεθνιστής άλεξ. Αυτός δε βρήκε τιποτα να πει με την αφορμή για τα δικαιώματα του σέρβου κορμοράνου?) πάνω μου, θα πήγαινα με κανα τσουβάλι καλαμπόκι (και μάλιστα τίποτα ραδιενεργό) και θα του το έδινα να το βοσκήσει ο μουστακιας. Θα του το τάιζα με ομοίωμα κομμένου χεριού. Ελοχεύει βέβαια πάντα ο κίνδυνος να το πάει πεσκέσι στον πάγκαλο και να εμπνευστεί ο χοντρος καμια διαπλοκή της Αλέκας με τον αγροτικό συνεταιρισμό Νόβισαντ. Και δε θα τον ξεπλένει μετά ούτε ο Μαϊλης ποταμός! Αει σιχτιρ! Όλοι φίλοι μας το παίζουνε...

ΥΓ. Μη χεσω με τους υπαναπτυκτους τους παοκτζηδες και την προπαγάνδα τους...
Αλλά εσύ από ποιόν από όλους τους ταούνκγανους επηρεάστηκες γλυκειά μου? Εξ όσων γνωρίζω ο πόντιος τυγχάνει και σκώληξ ολκής.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Ανώνυμε φίλε του Αρη, η αλήθεια είναι ότι λόγω κεκτημένης ταχύτητας μου ξέφυγε το Σ στο ΠΑΣΟΚ και έτσι έγραψα ΠΑΟΚ. Μήπως Δεν είναι τυχαίο που αυτά τα δύο ονόματα απέχουν μόνο ένα γράμμα?!Ε?!
όσον αφορά στο θέμα των φίλων του πολύπαθου, μάλλον η φάση ΄δεν ξεφεύγει από τις βαρετές τυπικότητες που λένε όλοι οι πολιτικοί παράγοντες στα διεθνή φόρα: εδώ με τις ΗΠΑ λένε όλη την ώρα ότι έχουμε πολύ καλές σχέσεις, μας συνδέει πολυετής φιλία, κοινοί στόχι και άλλες τέτοιες παπαριές. Ο σέρβος ΠΑΣΟΚος τι να έλεγε στο Γιωργάκη? Καλώς τον μαλάκα?Θα ήταν ντροπή!

Ανώνυμος είπε...

Pe partizana akoma exeis san kalo paidi to 'Pondos kai Aristera' aftes tis poutanes tou Papaxela pou 3ekinhsan polemo me to KKE? Giati? Exei o Kouloglou stasidi dineis kai esy se aytous pou den brizoun pote tis KAPITALISTIKES SXESEIS PARAGWGHS? Meta thn 'roz' strathgikh pame se trotskistiko eisodismo blepw. To perimename kalos na er8oun na tous tsakisoume k aytous paradeigmatika swsta?! Geia kai xara sou :)!

dhmhtrhs είπε...

Συμφωνώ με τον ανώνυμο, το 'πόντος και αριστερά' αυτοεξεφτελίστηκε με τη διαφήμιση της αντικομμουνιστικής εκδήλωσης ( http://www2.rizospastis.gr/page.do?id=11023&publDate=28%2F6%2F2009&direction=&pageNo=18 ).
Όσο για τον ΠΑΟΚ λίγος σεβασμός σύντροφοι!
Θυμίζω ένα παλιό σύνθημα της Τούμπας: 'Στέλιος-ΠΑΟΚ-ΚΚΕ!'

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ε καλά να ταν μόνο το ότι δεν ασχολουνται με τις καπιταλιστικες σχεσεις παραγωγης!Γενικά είναι προβληματική η μεθοδολογία τους.
Τα εσβυσα ολα διοτι θα το αλλαξω το συστημα ολο, θα το πάω αλλου!

Ανώνυμος είπε...

όποιος δε σέβεται τον ΠΑΟΚ δε σέβεται το λαό.
όποιος δε σέβεται το λαό καταντά να πίνει φολτέν για την καράφλα.
αυτοί που πίνουν φολτέν βγάζουν ποδάγρα, πελάγρα, μηκυτίαση και κόνιδες.
Ουγκ!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Να άμα κάνεις παρέα με τέτοιους τύπους, γραφεις ΠΑΟΚ αντί για ΠΑΣΟΚ...

aproximos είπε...

Που να ήξερες τι άλλα θα έκανε ο Γιωργάκης όταν τα έγραφες αυτά παρτιζάνα μου....