Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007

Άντε μωρή Βελεζάρα!



Επιτέλους! Μετά από χρόνια αναζήτησης σχηματισμών που να με εκφράζουν και να ταυτίζομαι, βρήκα την ιδανική ομάδα/σχηματισμό/οντότητα/οικογένεια μπορώ να πω! Είναι η FK VELEZ, ομάδα της Β΄εθνικής του πρωταθλήματος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.


Μεταφράζω από το σάιτ της."Ιδρυθήκαμε το 1940 και στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο τα παιχτρόνια μας, οι οπαδοί μας, η διοίκηση, το προπονητικό μας team, πήρε αποφασιστικά μέρος στο αντάρτικο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία, μας διώξαν από το γήπεδό μας αλλά το 1994 βρήκαμε άλλο χώρο και ξαναφτιάξαμε την ομαδάρα. Οι οπαδοί μας είναι όλων των εθνικοτήτων και οι μεγαλύτεροι εχθροί μας είναι κάτι λεβιέδες εθνίκια της διπλανής πόλης.Το 2002 δυστυχώς πέσαμε κατηγορία αλλά αυτά είναι προσωρινά, διότι κάθε χρόνο τερματίζουμε δεύτεροι, οπότε η άνοδος είναι κοντά!


Τα αδέρφια μας ανά τον κόσμο είναι η Λιβόρνο της Ιταλίας, η Νέα Σαλαμίνα Κύπρου και ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Φιλικές σχέσεις διατηρούμε με την ΑΕΚ Αθήνας, γιατί είχαν χρόνια προπονητή το γνήσιο τέκνο της πόλης μας Ντούσαν Μπάγεβιτς και γιατί αψήφισαν τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το '99 και παίξαν φιλικό στο Βελιγράδι. Βλέπουμε με συμπάθεια τον ΟΣΦΠ, όχι για κανένα λόγο αλλά γιατί μας είπαν ότι εκεί στον Πειραιά έχει πολλούς ναυτεργάτες και εμείς είμαστε με τους εργάτες."


Μετά από επικοινωνία μαζί τους, τους ενημέρωσα ότι έχουμε εκλογές στην Ελλάδα και ζήτησα την άποψή τους. Να τι απάντησαν: "Στην Ελλάδα στηρίζουμε ΚΚΕ γιατί είναι υπέρ του μαζικού, λαϊκού αθλητισμού και ενάντια στις ΠΑΕ και τα λαμόγια."

1 σχόλιο:

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Εντάξει. Να τους αγαπάμε γιατί είναι ταξικό αθλητικό σωματείο αν και οι αθλητικές τους αδερφοποιήσεις δε μας βρίσκουν και πολύ σύμφωνους.
Μειονέκτημα τους: ο Μπάγεβιτς. Τελικά, κανένας δεν είναι τέλειος.
Τέλος πάντων. Αγαπάμε τους φίλους μας με τα "ελλαττώματα" τους.