Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Καλύτερα στο ράφι!

Διάβαζα χθες στο Ριζοσπάστη, ένα άρθρο για την προσχολική αγωγή, που τώρα γίνεται υποχρεωτική και μετατρέπεται σε εκπαίδευση. Εκτός του ότι τα νήπια θα μαθαίνουν σε μικρή και ακατάλληλη ηλικία να γράφουν και να διαβάζουν, αντί να μαθαίνουν να ζωγραφίζουν και να κάνουν φίλους, εκτός του ότι θα μαθαίνουν πώς να πουλούν τη μάνα τους (ανταγωνιστικότητα κτλ γαρ), θα πρέπει να ξοδεύουν (οι γονείς τους) και μια περιουσία για να τα στείλουν στο υποχρεωτικό πλέον νηπιαγωγείο. Στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι θέσεις είναι λίγες, θέλεις τρελό μέσο και πληρώνεις και μέχρι και 300 ευρώ το μήνα (ανάλογα το δήμο). Άσε που με την "αποκέντρωση", όλο το βάρος της χρηματοδότησης θα πέφτει στους δημότες και φυσικά ανάλογα με την περιοχή θα είναι και το επίπεδο των παρεχόμενων "υπηρεσιών". Στους ιδιωτικούς απλά θέλει τρελά λεφτά.
Σκέφτηκα ότι με τα λεφτά που παίρνω τώρα και προφανώς θα συνεχίσω να παίρνω τον αιώνα τον άπαντα, δε θα μπορώ να πληρώνω ούτε τα πάμπερς, πόσο μάλλον το νηπιαγωγείο του νηπίου μου. Μετά σκέφτηκα τι θα μαθαίνουν τα παιδάκια και ποιος θα τους το μαθαίνει και απελπίστηκα..Σκέφτηκα τη φίλη μου τη Ντίνα, που φοίτησε σε ιδιωτικό ΙΕΚ νηπιαγωγός και δουλεύει σε ιδιωτικό παιδικό..Δε λέω, πάρα πολύ καλή κοπέλα, αλλά αποκλείεται να ξέρει το Μικρό Πρίγκηπα, ούτε την Τενεκεδούπολη, ούτε τον Μπόλεκ και το Λόλεκ (η πρώτη μου τσάντα ήταν με τον Μπόλεκ και Λόλεκ). Θα μου βγει ο κούκος αηδόνι, για να γίνει το νήπιό μου βλαμμένο!
Σε αυτές τις σκέψεις και άλλες τόσες, με έπιασε τρελός πονοκέφαλος και προς στιγμή βρήκα τη λύση: Θα μείνω στο ράφι!Ναι, λοιπόν, θα μονάσω, ούτε παιδιά, ούτε σκυλιά, ούτε γατιά! Έτσι θα αποφύγω τέτοιου είδους ζητήματα και θα'χω το κεφάλι μου ήσυχο! Αλλά μετά, σαν αχτίδα στο ατελείωτο σκοτάδι εμφανίστηκε ένα νούμερο..8,2%! Ε πού θα πάει, αν όλος ο κόσμος πάρει πρέφα τι γίνεται και πού μας οδηγούν, δεν μπορεί, κάτι θα κάνει να σταματήσει την κατρακύλα! Εναποθέτω λοιπόν τις ελπίδες μου στο λαό, στους νεολαίους σαν εμένα! Άντε ρε παιδιά!Στο δρόμο! Αλλιώς θα μείνουμε όλοι γεροντοκόροι!

13 σχόλια:

DARK_ERA είπε...

Tha einai megalh koyventa h genia ton paidion mas na 3eroyn tis pragmatikes enies toy sosializmoy. H plish egkefaloy einai frixth. Vohthise ligo me ta lathi tis h pale pote. Apo to kakw sto xirotero pame

Μαίρη είπε...

Εγώ πάλι έχω μια άλλη πρόταση!

Κάντε πολλά παιδιά και μιλήστε τους για τον κομμουνισμό γιατί αν γεροντοκοριάσουμε κι εμείς δε θα συνεχισει κανείς τον αγώνα . Θα τα λέμε εμείς κι εμείς στα καφενεία και θα μας ακούνε οι καρέκλες.

Έτσι μπράβο Παρτιζανα ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Κάντε πολλά παιδιά να ψάχνονται! :D (κάντε παιδιά και στο δρόμο αμα λάχει :)) :p

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@αμαν βρε κατασκότεινε!εκεί που πίστευα οτι απέχτησες λίγη δόσηαισιοδοξίας, πάλι σε βλέπω να τρώγεσαι με τα ρούχα σου!είπαμε!αισιόδοξα!

@Μαίρη μου, καταρχήν εχω να κάνω μια παρατήρηση:προσέχεις πόσο πολύ έχουν σνομπάρει οι άντρες αναγνώστες το κείμενο, έτσι;!Μόνο ο κατασκότεινος σχολίασε!Μπράβο του!Παιδιά να κάνουμε, δε λέω..πώς θα τα ταϊζουμε σκέφτομαι!

Μαίρη είπε...

θα τα ταιζουμε ιδέες , τουλάχιστον από αυτές θα χορτάσουν :)

Εξάλλου κι εμείς τόσα χρόνια που μας ταϊζουνε κουτόχορτο ακόμα αναπνέουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Δε νομίζω ότι το σνομπάρουμε, απλά δε σου έρχεται να πεις κάτι. Όλο γκρίνια είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Ούτε που κατάλαβα ποιο είναι το θέμα..Τα παιδιά -τα κάθε παιδιά - θα μάθουν για το σοσιαλισμό όταν γίνει ο σοσιαλισμός. Και η επανάσταση δεν είναι γενετικά προσδιορισμένη για να σιγουρέψει κανείς ότι τα παιδιά του θα γίνουν επαναστάτες, επειδή είναι κι οι γονείς τους.
( θα'γραφα κι άλλα αλλά ας κρατήσω ένα επίπεδο..)

Μαίρη είπε...

Ο/Η Living Dead reloaded είπε...
Ούτε που κατάλαβα ποιο είναι το θέμα..Τα παιδιά -τα κάθε παιδιά - θα μάθουν για το σοσιαλισμό όταν γίνει ο σοσιαλισμός. Και η επανάσταση δεν είναι γενετικά προσδιορισμένη για να σιγουρέψει κανείς ότι τα παιδιά του θα γίνουν επαναστάτες, επειδή είναι κι οι γονείς τους.
( θα'γραφα κι άλλα αλλά ας κρατήσω ένα επίπεδο..)


---------------------------
Τίποτα δεν είναι σίγουρο! Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσεις να βγάλεις το παιδί σου από την άγνοια . Εδώ το κάνεις με όλο τον κόσμο , τον κόσμο της TV , τον κόσμο του fame story , τον αθέατο κόσμο .....
Το θέμα είναι σε τι κόσμο θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας λέω εγώ όπως και ΠΩΣ θα τα μεγαλώσουμε λέει η παρτιζανα ,κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η απάντηση πάντως για μένα δεν είναι να μην κάνεις παιδιά , το αντίθετο μάλιστα .

Τι ακριβώς ΔΕΝ κατάλαβες?

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα αν κάποιος προτείνει σαν πολιτική επιλογή το να κάνουμε παιδιά ή όχι. Αυτό δεν κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

Πολιτική επιλογή είναι το να παλεύεις για ανθρώπινες συνθήκες για να κάνεις παιδι. Το αν θα τα κάνεις η όχι σε χάλια συνθήκες είναι πια προσωπική επιλογή. Εγώ ας πούμε δε νοιώθω ότι μπορώ να κάνω. Γιατί δε θα μπορώ να το μεγαλώσω όπως πρέπει.

Μαίρη είπε...

Όχι εγώ προσωπικά δεν το λέω σαν πολιτική επιλογή , αν δυνατόν! Στα πλαίσια του χιούμορ ήθελα να το περάσω.
Γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά να κάνουμε οικογένεια επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες . Στο κάτω κάτω ούτε οι δικοί μου γονείς πέρασαν εύκολα για να μεγαλώσουν 3 παιδιά δε θα μπορούσαν ποτέ όμως να πούνε τη φράση καλύτερα να μην είχαμε κάνει παιδιά . Οπότε θα ήταν πολύ εγωιστικό΄από εμάς να πούμε κάτι τέτοιο . Με αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να αφήσουμε την Ελλάδα όλοι εμείς και να πάμε να μείνουμε στην κούβα να παλέψουμε στο πλάι του Φιντέλ. Είναι όμως σαν να παρατάς τα όπλα να αλλάξεις τη χώρα σου και να διαδώσεις αυτά που πιστεύεις.

Ανώνυμος είπε...

πάντως, καλού κακού, αν θέλεις να σου περάσει ο πονοκέφαλος, κόψε για μερικές μέρες τον Ριζοσπάστη!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ανώνυμε και συ να κόψεις την πρωινή. Χάνεις ενέργεια, φαιά ουσία και... λάδια

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

άσε τον έκοψα μια βδομάδα και χειροτέρεψε η κατάσταση!