Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Βελεζάρα-ομαδάρα!

Επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μας ικανοποιεί, επειδή τα ΠΑΟΚια είναι κομπλεξικά και κανένας σύνδεσμος δεν είναι ταξικά προσανατολισμένος, έρχομαι εγώ να καλύψω το κενό του κάθε φιλότιμου Έλληνα φιλάθλου, λάτρη του ποδοσφαίρου, που ξεροσταλιάζει στα άθλια γήπεδα, αφού ενδεχομένως έχει δώσει ένα κάρο λεφτά για το εισιτήριο, λεφτά που καταλήγουν στην τσέπη του κάθε λαμόγιου-επιχειρηματία-νταβατζή-μπράβου της νύχτας και της μέρας. Του καθένα από μας που κάθεται και βλέπει τα χαμηλού επιπέδου παιχνίδια στην τηλεόραση και είναι υποχρεωμένος να ακούει τις περιγραφές του Σωτηρακόπουλου και τις αναλύσεις της Καραμανλή. Φίλοι του καλού, ποιοτικού ποδοσφαίρου, προοδευτικοί άνθρωποι, που δεν ανέχεστε την υπάρχουσα κατάσταση στην κοινωνία, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, σας καλώ να γίνετε όλοι φαν της "Βέλεζ"!
Η Βέλεζ είπαμε και σε προηγούμενο ποστ, το καλοκαίρι, είναι η ομάδα του λαού της πόλης Μόσταρ, με αγωνιστική παράδοση και ταξικό προσανατολισμό, όχι αστεία.
Ο ταξικός αντίπαλος συκοφαντεί τους οπαδούς της Βέλεζ, αλλά όλα είναι κατασκευασμένες σκευωρίες (όπως τότε που, και καλά, την πέσανε σε ένα μίνι μάρκετ και κλέψανε κάτι μπυρίτσες, σιγά το πράμα).Φέτος πάμε καλά, η επίθεση σκίζει με μπροστάρη το καμάρι μας, τον Εμίρ τον Χατζιτζούλμπιτς, προσφέρουμε θεαματικό ποδόσφαιρο, με πολλά γκολ και φάσεις-και εν κινήσει και στημένες. Ιδού τα ως τώρα αποτελέσματα:
VELEŽ-JEDINSTVO (BIHAĆ) 2 : 1
ČELIK (ZENICA)-VELEŽ 2 : 0
VELEŽ-SARAJEVO 2 : 2
MODRIČA MAXIMA (MODRIČA)-VELEŽ 3 : 1
VELEŽ-ORAŠJE 3 : 1
VELEŽ-SLAVIJA (LUKAVICA) 4 : 0
TRAVNIK-VELEŽ 2 : 0
VELEŽ- ŠIROKI BRIJEG 1 : 1
Το ντέρμπι με τους λεβιέδες της Ζρίνσκι δεν έγινε ακόμα, αλλά λεωφορείο θα μπει.

38 σχόλια:

Кроткая είπε...

αυτός ο Εμίρ δεν το φτιάχνει λίγο το επίθετο? χάλι είναι! τελικά οι ποδοσφαιριστές σε όλες τις χώρες έχουν χάλια επίθετα (Καραγκούνης, Ζαγοράκης, Λούα Λούα κλπ).

επίσης, σόρυ κιόλας, αλλά όλο χάνει η Βέλεζ! Τι να τον κάνεις τον ταξικό προσανατολισμό?

Ανώνυμος είπε...

Μα και βέβαια αυτός είναι ταξικός προσανατολισμός!

Όταν ο λαός θα έρθει στην εξουσία τότε θα κερδίζει συνέχεια η Βελέζ, όσο ο λαός είναι στην αντιπολίτευση η Βελέζ θα χάνει ηρωικά!

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ...εγώ σκέφτομαι να φτιάξω τον σύνδεσμο των οπαδών Λιβόρνο (καλή, χρυσή και άγια η Βελέζ, αλλά σφυροδρέπανα σε γιγαντοπανό, πορτραίτα του Λένιν και του Στάλιν κτλ δεν θα βρεις αλλού. Άσε που μισούνε θανάσιμα τους φασίστες τους Λατσιάλι αλλά και τους ρεφορμσιτές της Ρόμα...). Ταξικά παλικάρια (λέμε τώρα) και οι σύντροφοι στην Ιταλία.

Rizobreaker είπε...

Livorno και τα μυαλά στα κάγκελα! Αν και φέτος δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό! Έφυγε το αστέρι, ο Λουκαρέλι, ο γκολτζής της ομάδας! Προτίμησε τα φράγκα των Ουκρανών (πρώην κομμουνιστών) της Σαχτάρ (Καστίγιο ολέ)!!
Έχει μείνει πάντως χαραγμένη η εικόνα της λογομαχίας στην τηλεόραση του Λουκαρέλι με τον Ντι Κάνιο το φασιστόμουτρο! Ο Λουκαρέλι με μπλούζα με τον Τσε αν θυμάμαι καλά και μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια!!
Αλλά για να έρθουμε και στα δικά μας, η Πανάθα (η αν θες Βαζελάρα για να μοιάζει και με το Βελεζάρα) πάει καλά μέχρι τώρα! ;-)

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Από δω το πας, από κει το φέρνεις, πάλι γύρω από τον "πρίγκηπα" το γυρνάς.

Βελέζ, Λιβόρνο. Γιατί ρε παιδιά όλες οι ταξικά προσαντολισμένες ομάδες αγωνιστικά δε βλέπονται; Βέβαια, και η βαλεζάρα (πως το λες αυτό το συνοθύλευμα σ. Rizobreaker;) δε βλέπεται ακι κάθε άλλο παρά ταξική ομάδα θα τη χαρακτηρίζαμε.
Α, μια και το θυμήθηκα: σ. Rizobreaker μήπως ξέρεις ποια ομάδα (τρις πρωταθλήτρια) γορά ερυθρόλευκα; Η ομαδάρα της εφημερίδας που σου έδωσε τ' όνομα της με στράικερ το Νίκο Μπογιόπουλο (οέο).

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@σοβιετική φίλη
Ε και τι πειράζει που χάνει;!Και τι σε πειράζει το επίθετο του ΖΑγοράκη;Ο Νεμπεγλέρας, ο Κουλοχέρης, ο Δυμούτσος και τόσοι άλλοι δε σε πειράζουν;!!!!!
@λοιπούς
Η Λιβόρνο είναι αδερφό σωματείο!Και μεις έχουμε πόλεμο με τους φασίστες της Ζρίνσκι, μη νομίζετε!Στάλιν δε θα δείτε στο γήπεδο, όχι, διότι μιλάμε για πρώην Γιουγκοσλαβία της αυτοδιαχείρησης και της μ@λ@κι@ς!

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα που υποστηρίζεις ότι θα βγει τρίτη φέτος, η γνωστή ταγματασφαλίτικη ομάδα πού΄χει το χρώμα των ούρων, θα δώσει στην ΚΝΕ το Αλεξάνδρειο για το Φεστιβάλ;;

Rizobreaker είπε...

@ Αμετανόητο:
Ναι το έχω υπόψιν μου ότι η ομάδα του Ριζοσπάστη στο πρωτάθλημα τύπου σκίζει!! Είναι κι αυτό μια απόδειξη της πρότασης του ΚΚΕ για ερασιτεχνικό αθλητισμό!

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδια δεν φτιαχνουμε ενα σωματειο
λιβορνο;;; τοσοι ειμαστε!!
ο λουκαρελι δεν εφυγε για τα φραγκα αλλα γιατι εχουμε μαλακα προεδρο..γι αυτο ηθελε να φυγει κ ο αμελια.οπως κ αλλοι.κ μετα να διοραγανωσουμε ενα τουρνουα λιβορνο βελεζ λιβερπουλ κ st pauli(για να πλακωθουμε με τα φρικια)..ευχομαι στον αρη την απολυτη συντριβη την πεμπτηξ 11/10 κ την διαλυση του...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Rizobreaker:
"Ναι το έχω υπόψιν μου ότι η ομάδα του Ριζοσπάστη στο πρωτάθλημα τύπου σκίζει!!"
Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε. Για το χρώμα της φανέλας κουβέντα.
Και πού να μάθεις το φοβερό: Οι πρώτες φανέλες (1993 ή 94) και το αθλητικό υλικό της ήταν μια ευγενική προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός που ήταν η μόνη που ανταποκρίθηκε τότε στις εκκλήσεις για παροχή αθλητικού υλικού. Ακόμα έχω το κόκκινο σακ βουαγιάζ με τη φίρμα lotto.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ Δεν βρίσκω τίποτα καλό τώρα:
"η γνωστή ταγματασφαλίτικη ομάδα πού΄χει το χρώμα των ούρων"
Χαχα. Καταπληκτικός χαρακτηρισμός. Ποιος είπε πως χάθηκε η ποίηση από το blogging;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Δεν είμαι Άρης ρε παιδιά!Με τον Μπάγεβιτς είμαι, ε τι να κάνω που πήγε στα σκουλήκια;!Μετά από τη χθεσινή πρόκριση επί της Σαραγόσα, δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω!Ντούσαν γύρνα στον ΠΑΟΚ ρε!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα έλεγα , "Ντούσαν μείνε στον Αρη , τράβα στον ΠΑΟΚ ξανά , πήγαινε και όπου γουστάρεις , μόνο μην πας ποτέ στην ακατανόμαστη ομάδα (αυτή που ποτέ σου δεν πήγες)" .

Ο Ντ.Μπ. αποτελεί πλέον αυθύπαρκτη οντότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο , πέρα από συλλόγους . Πόσες φορές έχω τσακωθεί για πάρτη του , στο τέλος αυτοί που τον υποστηρίζαμε στον Ολυμπιακό είμασταν τόσο λίγοι που μας ήξεραν έναν-έναν .
Μακάρι να έχει επιτυχίες (αρκεί να μην πάει στους ακατανόμαστους) .

Παρτιζάνα , πότε είναι το Velez-(U)Zrinski ;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

11 Νοέμβρη το μεγάλο ντέρπυ!Ψήνεσαι για μια βόλτα;!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι άσχημα. Ψήνομαι όμως περισσότερο για Μαδρίτη ή Ρώμη (με τον Ολυμπιακό κόντρα στις εκεί φασιστοομάδες) και πρέπει να διαλέξω καθότι οικονομικά δεν έχω δυνατότητες απεριόριστες. Αν και ένα βαλκανικό ταξίδι είναι πιο ενδιαφέρον .

Κάποιοι συνάδελφοί μου εκεί που δουλεύω έχουν πάει Μόσταρ για ανάγκες της δουλειάς , πριν κανα χρόνο . Αν θέλεις πλαηροφορίες θα ρωτήσω και θα σου στείλω σχετικό mail , ότι προτιμάς . Πάντως θυμάμαι πως μου είχαν πει καλά λόγια για τον κόσμο εκεί.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε μόνη δεν πάω!πρέπει να πάμε μαζί δύο γιουγκονοσταλγοί!Μα είσαι ο μόνος γιουγκονοσταλγός σε αυτή τη χώρα!και γω άλλη μία, σύνολο δύο!στείλε το μέιλ, ποτέ δεν ξέρεις!

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει με το Μπάγεβιτς!!!!!!! Άμα γουστάρει κανείς πραγματικούς ήρωες του Γιουγκοσλαβικού ποδοσφαίρου το όνομα είναι Ντράγκαν Τζάϊτς..Και στον ΠΑΟΚ να ξανάρθει γιατί; Να ξαναφέρει τίποτα παλτά τύπου Μπράτιτς για 300000€ ξερωγώ; ΞΕΚΟΛΛΑΤΕ με μυθολογίες της κακιάς ώρας..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε άμα σας πιάνουν μήτσους και σας φοράνε παλτά, τότε το πρόβλημα είναι δικό σας και όχι του Ντούσαν, ο οποίος είπαμε από την αρχή οτι είναι πορτοφολάς!ε αυτά είναι γνωστά!Αχάριστα Παόκια!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που το παλτό μας το φόρεσε ο ίδιος ο Μπάγεβιτς.." Είναι δικός μου παίχτης ο Μπράτιτς και τον θέλω". Για ψάξε λίγο τί παίζει με τον άρχοντα της μίζας και μετά μίλα για κόμπλεξ - που τί κόμπλεξ δηλ. γκόμενα μού φαγε ή προπονητής στον ΠΑΟΚ θέλω να γίνω;;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

μα και συ παιδί μου τι περιμένεις στο ελληνικό επαγγελαμτικό ποδόσφαιρό;!παλτά, πορτοφολάδες, λαμόγια κτλ κτλ τα γνωστά!Και εννοείται δεν ψάχνω τίποτα, διότι δε με νοιάζει πλέον!Είμαι με τη Βέλεζ λέμε!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απλά ξεκόλλα με τον Μπάγεβιτς..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Γιατί μωρέ;!Αφού είναι καλός προπονητής!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως αν πράγματι έχεις κάνει σύλλογο φίλων της Βελέζ, κάνε και εμένα μέλος. Είμαι του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος βέβαια, αλλά φόλα μπαγεβιτσικός και αεκτζής, και θαυμαστής του Τίτο αν και το παράκανε και αυτός και απο την ηγεσία πήγε στον τάφο, όπως και εμείς τώρα που θα πηγαίνουμε απο την δουλειά στον τάφο.....Επίσης πρέπει να ξέρεις φαντάζομαι για την μάχη του Μόσταρ!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά με το ποδόσφαιρο Παρτιζάνα. Εδώ τρέχουν θέματα! Μην πέσουμε κι εμείς στη λούμπα της αστικής τάξης και ασχολούμαστε με ανούσια πράγματα.

Έτσι κι αλλιώς μία είναι η ομάδα...

Ανώνυμος είπε...

Το ποδόσφαιρο είναι μια μεγαλειώδης κοινωνική εκδήλωση, που βασίζεται στην ταύτιση του συλλογικού εμείς, με το ατομικο εγώ....όλα τα άλλα είναι μαλακίες. Είναι μια εκδήλωση κόντρα στην μοναξιά του καθενός μέσα στην αποξένωση και αλλοτρίωση της καπιταλιστική κοινωνίας, όπου όλοι οι οπαδοί μιας ομάδας ταυτίζονται με τον ΣΥΛΛΟΓΟ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ που παίζει μπάλα, και γίνονται μια μεγάλη παρέα στις κερκίδες.......

DARK_ERA είπε...

Min 3exnas thn omonia sthn kypro... H omonia kai an einai politika prosanatolizmenh

Ανώνυμος είπε...

@"Δεν βρίσκω τίποτα καλό τώρα"
ταγματασφαλίτης είσαι και φαίνεσαι...

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

@ ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ:
"11 Νοέμβρη το μεγάλο ντέρπυ!Ψήνεσαι για μια βόλτα;".
Θα πάτε να ψηφίσετε στο ντέρμπι Giorgos - Fat Bennie; :)

"Μα είσαι ο μόνος γιουγκονοσταλγός σε αυτή τη χώρα!και γω άλλη μία, σύνολο δύο!"
Ως εδώ ήταν! Αφήνω πίσω μου αυτό το blog και τους προβοκάτορες σεχταριστές.

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε ψαράκι, πώς φαίνομαι;;

αριστερό εξτρέμ είπε...

Min 3exnas thn omonia sthn kypro... H omonia kai an einai politika prosanatolizmenh

Για περίπτωση αλλάγής προπονητή συνεδριάζει η ΚΕ του ΑΚΕΛ. Ωστόσο μας τα γυρνάνε λίγο οι Κύπριοι συντρόφοι

αριστερό εξτρέμ είπε...

Όσο για τη Λιβόρνο μαζί σου Ερυθρέ. Κι αν κρατήσει επιτέλους ρελαντί το γιούγκο ίσως πάω να τη δω

DARK_ERA είπε...

Nai exeis dikeo. Exoyme kani ekptoseis kai den eimai apo aftoys poy toys dikeologw

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@ενρίκε
Θα σε κάνω και εσένα μέλος, αν και είσαι ευρωκομμουνιστής!Εμείς αγαπάμε τους γιούγκους διότι ήτο παραστρατημένα και πάντα τα παραστρατημένα παιδία τα αγαπάς περισσότερο!Εχθές διάβαζα για τη μάχη του Νερέτβα, ψάχνω να βρω και την ταινία τώρα!
@αμετανόητε εσύ είσαι ο αρχηγός των γιουγκονοσταλγών, για αυτό δε σε μέτρησα!
@Κατασκότεινε
Είπαμε Νέα Σαλαμίνα και τα μυαλά στα κάγκελα!
@γκρου
άσε με λίγο να χαρώ μωρέ!να παίξω σαν παιδί και γώ!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Θα φτιάξω ένα φάν κλάμπ που θα μπορούμε να είμαστε και Βέλεζ και Λιβόρνο.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης παρτιζάνα να ψάξεις να διαβάσεις Μίλοβαν Τζίλας. Εγώ έχω κάτι άρθρα του απο την παλιά ΚΟΜ.ΘΕ.ΠΟΛ που την αγόραζε ο πατέρας μου, τα οποία έχουν αρκετό ενδιαφέρον.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

μπορείς να μου τα στείλεις με κάποιον τρόπο;!γιατί εμενα ο μπαμπάς μου έπαιρνε και παίρνει μόνο ΚΟΜΕΠ!και είναι σπαστικό να διαβάζεις τέτοια κείμενα στα σέρβικα και ακόμα πιο σπαστικό να διαβάζεισ τις αναλύσεις κάτι ηλιθίων αγγλοσαξώνων για τη Γιουγκοσλαβία!έχω ΄χασει χρόνια από τη ζωή μου!πάντως οι γιουγκοσλάβοι μας πήξαν στισ μαλακίες αλλά είναι τόσο πονεμένοι που δεν μπορώ παρα να τους αγαπώ!

Ανώνυμος είπε...

Να στα στείλω.Ευχαρίστως. Το μαιλ μου ειναι nikos.kosmidis@yahoo.com Στείλε μου ενα μαιλ απο σενα για να στα στείλω ηλεκτρονικα. άλλος τρόπος δεν υπάρχει νομίζω.

DARK_ERA είπε...

H nea salamina gonatizei evlavika mprosta ston lao kai sti kentrikh epitroph xaxaxaxa

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@ενρίκε τώρα σου στέλνω!
@κατασκότεινε:
πάλι δεν μπορώ να στείλω σχόλια στο μπλογκ σου, εχω κάποιο πρόβλημα(μάλλον πολλά προβλήματα).Το ότι υποκλίνεται μπροστά στην ΚΕ είναι προσόν, αλλά ας όψεται που είμαστε τόσο κομματικοί και σας αφήνουμε να κερδάτε!