Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Θα αλλάξω γλόμπους!Το είπε ο Αλ!

Σήμερα λέει είναι η παγκόσμια μέρα δράσης για το περιβάλλον των μπλόγκερς...Δε θα αντέξω κι άλλη συγκίνηση!Διότι την Παρασκευή έμαθα ότι ήταν η μέρα κατά της αρθρίτιδας, από την οποία πάσχω (τη νεανική έκδοσή της, μη νομίζετε πως είμαι καμιά θεία) και πραγματικά κάτι άλλαξε στη ζωή μου. Κάποιος με σκέφτηκε την κουλή! Αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για την ημέρα κατά της αρθρίτιδας..Σε όσους το είπα για να τους συγκινήσω, απλά τους έφτιαξα τη μέρα γιατί γελούσαν μια ώρα....Σήμερα όμως, ξέρω τι να κάνω! Θα κλείσω τον υπολογιστή για να μην καίω ρεύμα, έτσι κι αλλιώς μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό το μπλογκ. Θα πάω σούπερ μάρκετ και θα βάλω τα ψώνια στην πράσινη τσάντα-ταγάρι, που είχα πάρει πριν χρόνια από το Βελιγράδι και χωράει τα πάντα, θα φάω μόνο μαρούλια και φέτα, και αφού τελειώσει η φέτα (ένα κομμάτι έμεινε) θα διαχωρίσω το χαρτί από το νάυλον και θα ανακυκλώσω το χαρτί που τυλίγει τη φέτα. Μετά θα πρέπει να σκεφτώ τί θα κάνω με το νάυλον, που δεν ανακυκλώνεται, αλλά στο μέλλον μπορώ να ζητάω από τον μπακάλη να μη μου τυλίγει τη φέτα σε αυτό το χαρτί αλλά να μου τη βάζει σε ένα ταπεράκι που θα του πηγαίνω από το σπίτι και έτσι θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο...Τι άλλο μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον πλανήτη, που υποφέρει από τους ρύπους που προκαλούν τα εργοστάσια (τα οποία δεν είναι δικά μου), από τα λύματα που ρίχνουν οι βιομηχανίες στα ποτάμια(που δεν είναι δικές μου), από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα(που δεν έχω), από τα καμμένα δάση, νυν οικοπεδάκια-φιλετάκια (που δεν είμαι εργολάβος), από την κατασπατάληση των φυσικών πόρων, για να ικανοποιηθεί το αδηφάγο Κέρδος τους (δεν είναι δικό μου);;;;;!!!! Πραγματικά, ίσως να δω το βίντεο του Αλ Γκόρ, να μου λέει να αλλάξω τους γλόμπους στο σπίτι μου για να βοηθήσω και γω...Ίσως να αναφωνάξω στα άλλα μπλόγκς "φτου κακά, κάτω τα χέρια από το περιβάλλον!"...Ίσως να τα πάρω που υποτίμησαν την Παγκόσμια Μέρα της αρθρίτιδας...γιατί τόση βλακεία, τόση υποκρισία, τόση κοροϊδία δεν αντέχεται!!!!!!!!!Άλλαξε και συ τους γλόμπους σπίτι σου!Μπορείς!Κι άμα δεις καμιά διαφορά...χέσε με!

ΥΓ. Αχ τα λέει ο ΣΥΝ αλλά ποιός τον ακούει! Μα καλά είναι δυνατόν να επιβραβεύονται οι οικολογικές προσπάθεις με κοτζάμ Νόμπελ και δω στην Ελλάδα να μην παίρνονται μέτρα προστασίας;!Γελοίοι! Δώσαν συγχαρητήρια στο δολοφόνο!Αλλά θα μου πεις όταν μπουκάρουν στο Ιράν, αυτοί είναι ικανοί να πουν ότι άνοιξε μια καινούργια σελίδα ζωής για τους γκέι της χώρας....

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού θέλουν να μας αλλάξουν τους γλόμπους, ας τους αλλάξουμε κι εμείς τα φώτα.

Ανώνυμος είπε...

Όπα! Δεν το έπιασα με την πρώτη (τώρα τελείωσα τον πρώτο καφέ και δεν έχω ξυπνήσει). Ο ΣΥΝ όντως είπε κάτι τέτοιο; υπάρχει κανένα link;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ναι είπε μη χέσω!Λίνκ δεν έχω να σου πω αλλά ο ανατροπέας έχει!πάνε εκέι και δες το λίγο.

HolidaysInPlatamon είπε...

κατ'αρχήν καλώς σε βρήκα παρτιζάνα...
όσο για το νόμπελ τι να πεις..
η υποκρισία στο μεγαλείο της.........

ένας στρατολάτης είπε...

Παρτιζάνα ψυχραιμία. Μην ξεχνάς ότι αύριο ξημερώνει η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας και της Ανοχής.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@ρογκιν
Καλωσόρισες!
@σταρτολάτη!
Μη με λές τέτοια και δε θα το αντέξω!Μέρα κατά της βίας και της Ανοχής έτσι;!Αυτή η μέρα δε μου ταιριάζει καθόλου!

Ανώνυμος είπε...

Στην κόλαση θα πάμε όλοι που ρυπαίνουμε τον πλανήτη επειδή αφήνουμε τον Η/Υ ανοιχτό! Και πρώτοι απ'όλους θα πάμε εμείς που κατηγορούμε και τον Αλ (μπάντι). Ο άνθρωπος πάει να μας σώσει από τον εαυτό μας και δεν τον αφήνουμε!

Υ.Γ: Εγώ λέω να κάνουμε και μια μέρα δράσης, κατά των ημερών δράσης στο Internet!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ροσεάν
τρομερή η ιδέα σου!αλλά είναι κάποιοι που θεωρούν ότι με τη δράση τους στο ίντερνετ κάτι κάνουν!άμα σου σφηνωθεί το πρόβλημα...

Ανώνυμος είπε...

σοβαρά Rocean πολύ καλή ιδέα

Unknown είπε...

Παρτιζάνα, συγγνώμη που δεν σε ρώτησα για να χρησιμοποιήσω το κείμενό σου στην αναντροπή, αλλά βιαζόμουν λίγο.

Απλά είχες προλάβει να γράψεις, αυτά ακριβώς που ήθελα να πω.

Θα μπορούσα επίσης να σου πάρω και το σημερινό ποστ, αλλά λέω να κρατήσω τα προσχήματα, αν και πάλι ήθελα να πω και πάλι αυτά που είπες με μία προσθήκη.

Αυτό το μούλικο της greenpeace δεν θα το πετύχω πουθενά, θα το πάρω στο κυνήγι...

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο, γραμμένο κείμενο...γέλασα και με έπιασε μιά μεγάλη οργή. Άντε και να συνεχίσουμε την πάλη.

http://kkeskandinavien.wordpress.com/

pølsemannen είπε...

Δυστυχώς ο Τιτανικός πάει ντογρού για το Παγόβουνο και όσους γλόμπους και να αλλάξουμε τώρα, ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΛΟΜΠΟΣ έχει πρόβλημα και θα έχει μεγαλύτερο στο μέλλον. Η κατάσταση ΔΕΝ μαζεύεται πλέον. Όταν κάθε Κινέζος και Ινδός αποκτήσει και τον τετράτροχο κουβά του, εκεί να δεις γούστα! Για τα 300 εκ. των ΗΠΑ δεν συζητάμε, αν όλοι κατανάλωναν πόρους στο επίπεδο που καταναλώνουν αυτοί δεν θα μας έφταναν τρεις γλόμποι (από τους μεγάλους έτσι;)

Α! Όσο για την αρθρίτιδα, πάτε δεν θα βρεθεί οριστική θεραπεία (ίσως κάποια γενετική τροποποίηση μόνο για τους πολύ πλούσιους).
Αυτό που θα γίνει, θα είναι να βγαίνουν συνέχεια νέα φάρμακα όπως τα ανοσοκατασταλτικά που είναι το state of the art τώρα, που θα σε κρατούν μια ζωή συνδρομητή - δέσμιο των φαρμακετυτικών. (Τι δηλαδής; Κλέφτες θα γινουν οι φαρμακευττικές;)

Την καλημέρα μας και τα περαστικά μας!

αριστερό εξτρέμ είπε...

ω τι τύψεις! Αντί να κυκλοφορώ με ένα υβριδικό που δε μολύνει,φλομώνω τον πλανήτη με το γιούγκο.

Ρε μήπως τα "παίρνει" από χόντα και τογιότα;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@αναντροπέα δεν πειράζει που δε με ρώτησες!ό,τι μπαίνει εδώ είναι για το λαό, ανήκει στο λαό και μπορεί να το κάνει ό,τι θέλει!
@Γιάννη
τι λέει εκεί πάνω;αλλάζουν γλόμπους οι σουηδοί;!
@polsemannen
έτσι είναι!Ο μεγάλος γλόμπος θέλει άλλαγμα!Για την αρθρίτιδα επίσης συμφωνώ, αυτοάνοσο λέει, δεν ξέρουν από τι προκαλείται!
@αριστερό εξτρέμ
τα Γιούγκο ρε συ δε μολύνουν!τα Γιούγκο είναι Ιδεά!

Μαίρη είπε...

H Ελλάδα και όχι μόνο έχει αφεθεί στα χέρια των ισχυρών , λίγων ατόμων που το μόνο τους άγχος είναι πως θα βγάλουν περισσότερα κέρδη , αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο περιβάλλον.


Εξαιτίας τους πλέον όταν βρέχει πνιγόμαστε , όταν κάνει πολύ ζέστη δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε από τα καυσαέρια , όταν χιονίζει δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας , με έναν σεισμό καταστρεφόμαστε .

Κι όλα αυτά γιατί? Επειδή πετάξαμε ένα χαρτάκι από το παράθυρο του αυτοκινήτου μας? επειδή αφήσαμε τη λάμπα αναμμένη όλο το βράδυ?

Άντε και όπως πολύ σωστά καυτηριάζει η Παρτιζάνα να πάρω τη χάρτινη σακούλα να πάω στο σούπερ μάρκετ, θα έχω λιγότερα σκουπίδια μετά ? και αυτά που θα πάνε? Ξέρουμε ότι χιλιάδες είναι οι ανέλεγκτες χωματερές και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καμιά χωματερή δε βρίσκεται κοντά σε βίλες και ωραία σπίτια αλλά σε λαϊκές γειτονιές ,δίπλα μας , επειδή αυτοί που μας κυβερνούνε θεωρούν όλους εμάς πολίτες Γ κατηγορίας , μας θεωρούν τοξικά απόβλητα ,σαν αυτά των βιομηχανιών και μας πετάνε όπου βρουν αρκεί να βγάλουν κέρδος , αδιαφορώντας για την τύχη τους και τις επιπτώσεις . Χιλιάδες επικίνδυνες εγκαταστάσεις βρίσκονται μέσα σε οικισμούς αλλά αυτοί οι οικισμοί δε βρίσκονται σε ακριβές περιοχές πλουσίων σπιτιών ….και αυτό τυχαίο θα είναι .

Η θαλάσσια ρύπανση από πλοία και εργοστάσια δεν έχει μειωθεί καθόλου , αντιθέτως κάνουν τα στραβά μάτια σε όλους τους βιομήχανους και έρχονται μετά να πούνε στο λαό για βιολογικό καθαρισμό όπου και ΑΥΤΟΝ δεν τον κάνουνε σωστά αλλά ούτε και ολοκληρωμένα

Έκαψαν την Ελλάδα , έκαψαν ανθρώπους , καίνε κάθε μέρα τη ζωή μας και εμείς συνεχίζουμε να παράγουμε τα κέρδη τους για να ζήσουμε , αλλά μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά? Το μόνο που μας μένει είναι να φωνάζουμε και να αγωνιζόμαστε για αυτά που μας ανήκουν μέχρι κάποια στιγμή να ξυπνήσει ο λαός από το λήθαργο της καθημερινότητάς του .
.
Το περιβάλλον δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να το περνάνε στο λαό σαν ξεχωριστό πρόβλημα από όλα τα άλλα που αντιμετωπίζει καθημερινά , είναι ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα που συνδέεται ΑΜΕΣΑ με την παιδεία , την υγεία , την ανεργία κλπ

Καλημέρα,
Μαίρη

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

έτσι είναι Μάιρη!και θέλουν να μας πείσουν ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αρκεί να μην πετάς σκουπίδια από το αμάξι και να αλλάξεις γλόμπους!βρε ουστ!

HolidaysInPlatamon είπε...

Ας αλλάξουμε πρώτα το κόσμο και μετά βλέπουμε και για τους γλόμπους..
Τους έπιασαν ξαφνικά όλους οι αγάπες για το περιβάλλον....
Όταν δεν υπέγραφαν τη συνθήκη του Κιότο ΔΕΝ το θυμήθηκαν...
Τώρα το αγάπησαν όμως.....
Σκατά στα μούτρα τους...
Αγώνας-Ρίξη-Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με Ανυπακοή......

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μα δεν είναι τέλεια αποπροσανατολιστικό αυ΄το το παραμύθι που πλασάρουν;!εδώ ο κόσμος χάνεται και αυτοί χτενίζονται, κυριολεκτικά!