Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Εύγε Αλέκο, παιδί μου!

Μπράβο ρε συ Αλέκο! Ό,τι βάζεις στόχο το πετυχαίνεις!Από Δευτέρα αρχίζει να εφαρμόζεται η κοινοτική οδηγία που εξισώνει τα πτυχία των ΚΕΣ με αυτά των ΑΕΙ! Τι άρθρο 16 και χαζά!Τώρα όλοι θα βράζουμε στο ίδιο καζάνι, μιας και όλα τα πτυχία θα είναι το ίδιο!Μπράβο για τη μάχη που έδωσες στο ευρωκοινοβούλιο για να εφαρμοστεί η κοινοτική οδηγία!Τώρα τελευταία όλο επιτυχίες είσαι!Πήρε και ο Αλ Γκορ το Νόμπελ για τον αγώνα του για τις κλιματικές αλλαγές, το χαρήκατε και εσείς δεόντως!Πάντα τέτοια! Αλλά δε μου είπες; Με ποιόν είσαι στο ΠΑΣΟΚ;Ποιός πρέπει να βγει για να τα φτιάξετε και επισήμως;!Αχ, αυτό το δίπολο! (όχι δικομματικό-διπολικό λέμε) πόσο πολύ ταιριάζει με τα γυαλιά σου! Ξαναβγές ρε συ και πες ότι ηγείσαι του κινήματος, πόσο μ' αρέσει η έπαρση!Να τον εχαίρεστε τέτοιον "ηγέτη" μάγκες!

107 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τί με ποιόν είναι;με τον Γιωργάκη είναι. Θερμότατος χαιρετισμός την μέρα της ορκομωσίας στη βουλή.
Ο ΣΥΡΙΖΑ το παλεύει να είναι τρίτο κόμμα στη βουλή και μπορεί να το πετύχει. Όλο και περισσότερο περνάνε οι πολιτικές του και γίνεται δεκτός με αυξημένο ενθουσιασμό από τον αστικό κόσμο. Ήδη και ο Παπούλιας υιοθέτησε την πρότασή του για "ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα". Είναι χρυσή εφεδρεία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βάλουν μπροστά για να σώσουν τη σοσιαλδημοκρατία. Κάτσε να δούμε τί θα κάνει αύριο...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

καλά ναί!αν το Πασοκ δε σωθεί τώρα, που δύσκολο το βλέπω, τότε σίγουρα θα παίξει τέτοι ρόλο ο σύριζα-συν-και ό,τι άλλο!εγώ ψήνομαι τρελά, μετά δε θα τους σώνει τίποτα!

--- είπε...

Καλά, σίγουρα ο Αλέκος έκανε και αυτός τη δουλειά του, αλλά μη δίνουμε άλλοθι στη ΝΔ, αλλά ούτε και στο ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική εφαρμόζεται από τη ΝΔ και φυσικά όσοι περισσότεροι κλακαδόροι, τόσο το καλύτερο για αυτήν.
Τώρα, ξεπληρώνει γραμμάτια, λοξοκοιτάει κυβερνητικούς θώκους?
Πολύ πιθανόν.
Το μέλλον θα δείξει.
Πάντως προς το παρόν δείχνει την πλήρη ταύτιση του με την πολιτική που εφαρμόζουν και στηρίζουν τα δυά μεγάλα κόμματα.
Σίγουρα το άσχημο για εμάς είναι ότι πλέον η ιδιωτικοποίηση και η αγορά του πτυχίου, είναι μια πραγματικότητα.
Αυτό που γίνεται δυστυχώς είναι η αρχή στην επίθεση που σχεδιάζουν για την διάλυση της δωρεάν παιδείας.
Και ας κλαίει η Γιαννάκου....
Καλά τα κατάφερε.
Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε??

Ανώνυμος είπε...

Έχουν οργανωμένο σχέδιο τα παλικάρια. Λίγα θα περάσουν με τον νόμο, λίγα με τον Καποδίστρια...ξέρουν τί κάνουν. Εκεί έχει την άλλη καβάτζα του και ο ΣΥΡΙΖΑ: οι θέσεις του στην ΤΑ για την παιδεία ανοίγει τον δρόμο για τους ιδιώτες κανονικότατα και ας πει ό,τι θέλει για το 16 και τον ασυμμάζευτο.
Αύριο ξεκινά πάντως ο φετινός γύρος. Και από όσο παρακολουθώ μέσω Ρίζου, οι δικές μας δυνάμεις δίνουν μεγάλο αγώνα από τον Σεπτέμβρη ακόμα να μην περάσουν τα μέτρα. Αυτό πρέπεινα πα΄ρει μαζικά χαρακτηριστικά. Όμως, ακόμη και να κατορθώσουμε να μείνει ανενεργός ο νόμος, ακριβώς επειδή έρχονται Καποδίστριας κτλ ΔΕΝ πρέπει ΟΥΤΕ τότε να κοιμόμαστε ήσυχοι. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο δυνατό. Η ΠΑΣΟΚάρα δεν αλλάζει ούτε κόμμα από τις θέσεις της, ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει τον ρόλο του στο σύστημα, ο ΛΑΟΣ είναι αυτό που ξέρουμε, οι εξωκοινοβουλευτικοί μοιράζονται...Εμείς μένουμε σε αυτή τη φάση να τραβήξουμε τον κόσμο.

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ο ΣΥΝ είναι κόμμα αστικό, ουρά του ΠΑΣΟΚ και αυτό για άλλη μια φορά θα αποδειχτεί. Οι θέσεις του αργά ή γρήγορα υιοθετούνται και είναι περήφανοι γι' αυτό. Όσο για το "ελάχιστο εγγημένο εισόδημα" θα ήθελα να ακούσω το ποσόν, τα ντουλά, τα όβολα βρε αδερφέ! Να ξέρουμε όλοι τι μας επιφυλάσσουν για το αύριο. Μια ανοιχτή συνεργασία ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ είναι ευεργετική για το λαϊκό κίνημα για ευνόητους λόγους. Όσο για την τρίτη θέση που ανέφερε ο Ερυθρός, νομίζω ότι δεν κερδίζεται έχοντας για "προπύργια" στη Β' Αθηνών το... Ψυχικό και του Παπάγου.

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ, αριστερό εξτρέμ, δεν ξέρω αν είδες μία δημοσκόπηση χθεσινή. Δίενι τον ΣΥΡΙΖΑ στο 8% και εμάς από κάτω. το ΠΑΣΟΚ 3 και κάτι κάτω (γύρω στο 35%) και τον ΣΥΡΙΖΑ να καρπώνεται όλη τη φθορά του. Στημένη ή όχι, δείχνει πού ωθεί τα πράγματα ο κόσμος (η Χαφιεδοτυποία έχει λυσσάαξει καιρό τώρα). ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ἉΡΙΣΤΕΡΗ" ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Την φτιάχνουν. Ο μόνος τρόπος να σπάσει ή να μην μεγαλώσει όσο τη θέλουν -στον καπιταλισμό δεν τα γλιτώνουμε αυτά θέλουμε δεν θέλουμε- είναι η πάλη η ταξική. Αν γίνει αυτό, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάρει και 15-20% ο ΣΥΡΙΖΑ ή όπως θα λέγεται τότε και εμείς ας έχουμε π.χ. 10-12-15% και ας είμαστε από κάτω. Αν η πολιτική μας είναι ταξική, τα πράγματα θα πα΄ρουν τον δρόμο τους, αργότερα ή γρηγορότερα. Π.χ. με τη δράση μας μπορούμε να κάνουμε κομμουνιστές τους εργάτες στον Σκαραμαγκά; μπορώ να στήσω σωματεία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που γίνεται σφαγή; μπορώ να πάρω ΟΧΙ ΜΟΝΟ την ψήφο αυτών; ε, τότε ας πάνε και παραπάνω μικροαστοί ή στρώματα ευμετάβλητα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κερδίζουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε γεροί και να ετοιμαζόμαστε για τα ζόρικα, όταν θα ξεκαθαρίσουν τα στρατόπεδα σχεδόν σε άσπρο-μαύρο ή, μάλλον, άσπρο-κόκκινο

Μαίρη είπε...

Θέλω να πιστεύω μετά από το εκλογικό αποτέλεσμα που είχαμε, ότι ο λαός έχει καταλάβει τι ρόλο παίζει ο Αλέκος και ο κάθε Αλέκος.

Οι ψήφοι του ΚΚΕ προήλθαν από κόσμο που ανήκε στα 2 μεγάλα κόμματα , οι ψήφοι του ΣΥΝ προήλθαν από κάτι οικολογους και Ο.Φ.Α. (Οπου Φυσάει ο Άνεμος)

Ο "σοσιαλισμός" τους δε θα περάσει και εδώ είμαστε όλοι εμείς να τους πολεμάμε και ας ρίχνουν όση λάσπη θέλουν , στην τελική με τόση λάσπη που έχουμε φάει τόσες δεκαετίες έχουμε καταντήσει γουρούνια

ΦΟβάται το γουρούνι τη λάσπη?

Ανώνυμος είπε...

Προσέχτε τον Αλέκο. Ξέρει τί κάνει. Δεν θα φτιάξει νέο ΠΑΣΟΚ αλλά παίρνει μαθήματα από τον Ανδρέα. Π.χ. τώρα για το ασφαλιστικό λέει να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα από τη δεκαετία του '50, δηλαδή αυτό που λέμε εμείς, ενώ μέχρι τις εκλογές έλεγε να δοθούν των τελευταίων χρόνων τα χρωστούμενα. Εν ολίγοις, τί έκανε ο Ανδρέας; έκλεψε τα συνθήματά μας. Τί κάνει ο Αλέκος;κλέβει τις θέσεις μας. Ποιό το κοινό στοιχείο;ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ/ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Τί δεν έχει ο ΑΛέκος; παρέμβαση στον εργατικό κόσμο και μάλλον ούτε θα αποκτήσει. Γιατί θα πάει ενδεχομένως κόσμος του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ; γιατί θα πα΄νε εκεί κόσμος του ΠΑΣΟΚ των μεσοαστικών στρωμάτων που νιώθουν μία πίεση. Εν ολίγοις, θα πάμε για αναδιανομή των ψήφων της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά ταξικά μπορούμε να ανεβαίνουμε και όχι μόνο εκλογικά. Αυτά μπορεί να σημαίνουν ακόμη και το να μας προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κάποια στιγμή που θα κληθεί να αναλάβει από το σύστημα κυβερνητική θέση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, εκεί θα φανεί η μεγάλη του "αδυναμία": ότι πλέον δεν υπάρχουν χρήματα να δώσει κάποιος, όπως έκανε ο Ανδρέας ξεγελώντας τον κόσμο το 1981. Άρα:αν δεν κάνουμε εμείς πίσω, όλα καλά.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

συμφωνω μαζί σου ερυθρέ απόλυτα!

Ανώνυμος είπε...

Την έκθεση αυτή την είχαν ψηφίσει 27 ευρωβουλευτές (2 ΚΚΕ, 8 ΛΕΠΕΝ, 13 απο την ομαδα EDD πρώην ευρωσκεπτικιστές νύν μασκαρεμένοι υπέρ της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας, σήμερα συμμετέχει το ΛΑΟΣ σε αυτούς). Την είχαν ψηφίσει όμως 379 μεταξύ των οποίων όλα τα δυτικά ΚΚ εκτός του ΚΚΕ, ακόμα δε και το ΚΚ Πορτογαλίας που το θεωρείτε ταξικό επαναστατικό κόμμα.
Το κακό για εσάς είναι ότι ο Αλαβάνος δεν ήταν παρών σε αυτή την ψηφοφορία. Ξέρει πολύ καλά επίσης η ηγεσία σας και οι ευρωβουλευτές σας (και εδώ είναι η αήθης τους συμπεριφορά), ότι στις διάφορες επιτροπές του Ευρ. κοινοβουλίου, δεν΄γίνεται ούτε ηλεκτρονική ούτε ονομαστική ψηφοφορία, ούτε καταγραφή όπως στην ολομέλεια. Γίνεται ψηφοφορία με ανάταση τυου χεριού απο τους βουλευτές που βρίσκονται εκείνη την στιγμή μέσα στην αίθουσα, και στο κείμενο μπαίνουν τυπικά όλα τα ονόματα των βουλευτών μελών της επιτροπής. Και λίγη τσίπα και κομμουνιστική ηθική δεν βλάπτει λοιπόν....Χρησιμοποιείτε τις πιο αισχρές μορφές πολιτικής προπαγάνδας οι οποίες μόνο με εκείνες του Ρακιντζή και των χαφιέδων του μπορούν να συγκριθούν. Ντροπή και κρίμα, γιατί η ηθική σας δεν διαφέρει σε τίποτα απο την αηθηκότητα των αστών....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Φίλε Ρήγα την πάτησες!Μόλις κοιτούσα την υπογραφή του Αλαβάνου φαρδιά πλατιά στην απόφαση 2001/2174 ΙΝΙ, που έλεγε ότι "πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία της Μπολόνια","τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού συστήματος και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του" και φυσικά τη ΓΡΑΠΤΗ του ερώτηση Ε-0544/03 , η οποία κατέληγε με το εξής: ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ 89/48/ΕΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; Χαιρετίσματα φίλε Ρήγα και όταν μιλάς για την ηθική των κομμουνιστών, φρόντισε να μην έχεις λερωμένη τη φωλιά σου!

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τα των ΚΕΣ γιατί δεν αναφέρετε πουθενα ρε ότι απο την στιγμή που τα ίδρυσαν οι Πασόκοι και μετά αρνούνταν την αναγνώριση πτυχίων σε όσα συνεργάζονται με το εξωτερικό, πουλώντας επαναστατιλίκη και αριστεροσύνη κόντρα στην ευρωπαική νομοθεσία?????? Αντιδράτε στην ευρωπαική νομοθεσία θα μου πείτε ε???? Ναι, αλλά αυτή η όντως καπιταλιστική κακή ευρωπαική νομοθεσία χαρακτήρισε κατάπτυστη την αναθεώρηση του άρθρου 24, και έβγαλε την κοινοτική οδηγία για τους συμβασιούχους που γίνονται βορά των αστικών κομμάτων....
Γιατί δεν αναφέρετε ότι αν ήθελε η κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα των ΚΕΣ δεν θα έπρεπε να έχει υπογράψει το ΠΑΣΟΚ την ανανέωση των αδειών λειτουργίας τους τότε όταν ήταν υπουργός εμπορίου ο Τσοχατζόπουλος????? Γιατί?????? Μήπως καλύπτετε το ΠΑΣΟΚ????????? Και τον Χρυχοοίδη????????

Ανώνυμος είπε...

Πες πες πες κατι θα μείνει....Γκαίμπελς.......

Ανώνυμος είπε...

εκεί που περίσσεψε το ηθος βγήκατε εσείς......

Ανώνυμος είπε...

οπορτούνες....ο οπορτουνισμός σας είναι απομειναρι του σταλινισμου και του οκονομισμου σας....σας ετσουξε που φαγατε το αγγουρι περσι μεσα στο φοιτητικό κινημα, μεχρι και τον γραμματεα σας αλλαξατε (λες και εφταιγε σε τιποτα το παιδι), και κανετε ρελανς τωρα και παριστάνετε τον εισαγγελεαμε χαλκευμένα στοιχεια......χαχα......

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Αϊντάαάά...Εγώ πάντως τι είναι και τι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ το έχω ξεκάθαρο.Το τι είναι η ΕΕ και τι δεν είναι επίσης.Για να σε διευκολύνω: το θέμα ήταν η θέση του Αλαβάνου επί του ζητήματος...¨εχεις κάτι να πεις επί τούτου;Ναι ή ού;!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

¨οψιμε αγωνισταρά πάνε μάζεψε τον πρόεδρο σου που ψηφίζει την κοινοτική οδηγία, είναι υπέρ της Μπολόνια και μετά έλα να μιλήσουμε για αγγούρια!

Ανώνυμος είπε...

το αγγουρι αλλος το τρωει και δροσιζεται, αλλος το τρωει και ζοριζεται.....και προφανως ζοριστηκατε τα μαλλα περσι και εχετε λυσαξει...περαστικά...ναι ο συν ειχε πολλους υπουργους παιδειας και ψηφισε την μπολωνια....ναι ναι.....εχεις δικιο!!!!!!! ΑΠΟΛΥΤΟ!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

επισης ψηφισαμε τον νομο για τις δεκο, την ανασφαλιστη, εργασια, την ιδιωτικοποιηση της ολυμπιακης, του νερού, του αερα, της γης, των περιπτερων, των φαρμακειων, και θελουμε να μην υπαρχουν Εβεδες να δωθουν ολα στο κεφαλαιο, ετσι ωστε να καταστρατηγησουμε την συμμαχια των εργατων και των μικρεμπορων, ψηφισαμε ακομα και την αναθεωρηση του αρθρου 24, τον νομο του Παναγιωτοπουλου που καταργει το 8ωρο, για να γινουν τα πραγματα χειροτερα και να ερθει η επανασταση.....αλλα ακομα περιμενουμε....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα......ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

επειδη δεν φαινεται το ξαναγραφω.....ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΕΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

μα τι σε έπιασε επιτέλους;!

Μαίρη είπε...

Μάλλον θα ζουν στον πλανήτη Ερμή και την πολιτκή την βλέπουν σαν βαλέ - ντάμα - ρήγα :)

Ανώνυμος είπε...

Για την ακρίβεια αγαπητή Μαίρη την βλέπουμε σαν Φλός Ρουαγιάλ...Ρουαγιάλ????? απαπαπαπα...τι είπα τώρα...θα με κατηγορήσετε ότι αλληθωρίζω προς την Σοσιαλδημοκρατία πάλι....Συγνώμη βρε παιδιά...αλλά έτσι λέγεται στα χαρτιά....χαχαχαχαχαχαχα.........

Μαίρη είπε...

Πρόσεχε γιατί θα κάνω ρυτίδες απο το πολύ γέλιο ...:)

Ανώνυμος είπε...

έτσι...να γελάτε....να μην είστε τόσο τσαντισμένοι με τον καπιταλισμό που δεν λέει να πέσει ακόμα.......χαχαχαχαχαχαχαχαχα.......

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ, αυτός εδώ ο Ερμής πραγματικά πιστεύει φαίνεται ότι ο ΣΥΝ παλεύει ενάντια στο σύστημα! Κοίτα να δεις πράγματα...
Κι ο άλλος ο Ρήγας πήγε να βγάλει τον Αλαβάνο λάδι στην αρχή (και καλά δεν ήταν στην τάδε συνεδρίαση και δεν ήξερε) κι όταν του τη λέει πολύ σωστά η Παρτιζάνα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
Ρε παιδιά, αφού δε σας βγαίνει, τι το ζορίζετε;
Ναι ρε Ερμή, οκ ο ΣΥΝ δεν είναι κυβέρνηση. Θέσεις όμως δεν έχει; Τι λέει για το 35ωρο; Για τη ΣΣΕ; Τι κάνει στην ΤΑ, που συνεργάζεται ανοιχτά με το ΠΑΣΟΚ; Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και προγράμματα stage σου λένε κάτι; Αυτά ποιός τα εφαρμόζει στους Δήμους που έχετε, το ΚΚΕ; Τα πρόσφατα κομπρεμί με την ΠΑΣΚΕ στην ΟΛΜΕ; Η απεργοσπαστική σας τακτική ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους αγώνες που γίνονται, είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό Τομέα;
Αλλά σε καταλαβαίνω, πρέπει να δικαιολογήσεις (να προσπαθήσεις τουλάχιστον) τα αδικαιολόγητα. Απλά εδώ μέσα δε σε παίρνει. Μπράβο ρε Παρτιζάνα για το μπλογκ σου.

αριστερό εξτρέμ είπε...

τα παιδιά δεν απαντούν επί του θέματος και με στεναχωρεί (λέμε τώρα). Θα έχουν τους λόγους τους.Τους έχω και μερικές ερωτήσεις: Ποιά η γνώμη τους για την κατάσταση ομηρίας 40 εργαζομένων στο Δήμο Καισαριανής που ελέγχεται αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ (όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ); Είσαστε υπέρ της πλήρους και μόνιμης απασχόλησης; Κσι τέλος, θα δω τον Αλέξη κοινό υποψήφιο ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα για να γελάσω;

Ανώνυμος είπε...

Αριστερό εξτρέμ...για πες μου μιας και ειμαι απο καισαριανη για ποιο θέμα 40 εργαζομενων μιλας....για λέγε να γελασουμε αν εχεις ουμπαλα...

Μαίρη είπε...

O Αλαβάνος προεκλογικά τόνιζε ότι δε θα συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αντίθετο το κόμμα του με αυτό. Στις Δημοτικές εκλογές όμως ,στους χάρτες που διαμορφώθηκαν στους Δήμους συνεργάστηκε ΜΟΝΟ με το ΠΑΣΟΚ , γιατί?

25 Αυγούστου 2007

κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης

"ο ΣΥΡΙΖΑ «πρότεινε και προτείνει να υπάρξει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με ταυτόχρονη ανακατανομή του εισοδήματος και τη διαμόρφωση ενός ουσιαστικού κοινωνικού κράτους».
Η παραπάνω Θέση έχει ακουστεί από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έως και από το ΛΑΟΣ.


4/8/2007 ο Αλ. Αλαβάνος μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στο Ηράκλειο Κρήτης , κάποια στιγμή η νεολαία του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ φώναξε το σύνθημα: «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή, η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή»
ενοχλημένος ο Αλαβάνος είπε: «Ακούστε να δείτε δύο πράγματα για αυτή τη λέξη... και ο Τσε Γκεβάρα είχε πει το σύνθημα ότι χρειαζόμαστε 1 - 2 - 3, πολλά Βιετνάμ, αλλά εμείς δεν μπορούμε να βάζουμε τέτοια συνθήματα και τέτοιους στόχους σήμερα μπροστά μας, γιατί είναι ανέφικτοι, και δεν μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα όπως κάνουν άλλοι. Εμείς σήμερα βάζουμε ένα άλλο ζήτημα. Βάζουμε το ζήτημα ενός άλλου κόσμου, ενός κόσμου εφικτού, που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη. Και για ένα τέτοιο κόσμο και αυτά τα συνθήματα παλεύουμε»...

Σωστά! χαχαχαχα για τον Αλαβάνο αυτές οι εκφράσεις είναι πολύ μακριά απο αυτόν , ακου εκεί αγώνες ! ούτε ρήξη, ούτε ανατροπές... Δηλαδή υποταγή και συμβιβασμός θα είναι ο νέος κόσμος που φαντάζεται.!


Να τον χαίρεστε ! και αφήστε εμάς να "πετάμε στα σύννεφα"

Μαίρη είπε...

Για την κεντροαριστερά
Από τη Διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ: «Απέναντι στα αδιέξοδα που φαίνεται να δημιουργεί αυτή η κατάσταση, έχουν κατά καιρούς προταθεί και συνεχίζουν ακόμη να προτείνονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης κυβερνήσεις της λεγόμενης "κεντροαριστεράς". Ενόσω θεωρούμε ότι οι συνθήκες από χώρα σε χώρα διαφέρουν σημαντικά και κατά συνέπεια δεν μπορούν να υπαχθούν σε κάποιο αφηρημένο γενικό κανόνα, εκτιμούμε ότι ο συνολικός απολογισμός από τέτοιες μορφές διακυβέρνησης υπήρξε αρνητικός... οι αντίστοιχες μορφές διακυβέρνησης, όχι μόνον δεν κατόρθωσαν να αποτελέσουν ανάχωμα στην πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, αλλά συχνά συνέβαλαν στην παραπέρα εδραίωσή του. Επιπλέον, μερικά από τα ιστορικά κόμματα της Αριστεράς που προσπάθησαν να υπηρετήσουν αυτήν την κατεύθυνση, γνώρισαν αργότερα βαθιά κρίση, έχασαν σημαντικά τμήματα της κοινωνικής τους βάσης και αρκετά απ' αυτά μετατοπίστηκαν προς πολύ συντηρητικές κατευθύνσεις».


Τοποθέτηση του ΣΥΝ το 1998 για τη νίκη των σοσιαλδημοκρατών του Σρέντερ στη Γερμανία: «Σημαντική στροφή στην πολιτική ζωή της Γερμανίας»!


Από το συγχαρητήριο μήνυμα του Αλ. Αλαβάνου, τον Απρίλη του 2006, προς τον Μπερτινότι, πρόεδρο της «Επανίδρυσης» και του ΚΕΑ: «...Το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία που, μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες στη χώρα σας, αποκτά ευρύτερη ευρωπαϊκή διάσταση».

Πότε είχαν δίκιο, πριν ή τώρα; `Η μήπως επειδή η δική τους στρατηγική αποκαλύπτεται από την εφαρμογή της σε άλλες χώρες ρίχνουν στάχτη στα μάτια αλλάζοντας εκτίμηση; Αλλά αυτό είναι ίδιον των κομμάτων χωρίς αρχές που πολιτεύονται «όπως φυσά ο άνεμος».



Να τον χαίρεστε :)

Μαίρη είπε...

Για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΣΔΙΤ
Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ: «Ιδιωτικοποιήσεις: Ο δημόσιος πλούτος έχει παραδοθεί βορά στις διαθέσεις του ντόπιου και ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου. Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υποδομών (λιμάνια, δρόμοι, μαρίνες, δάση κ.ά.), η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας, των μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, Ολυμπιακή κλπ.) και οι περιβόητες συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) εμπορευματοποιούν τα δημόσια αγαθά και διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Απόφασή μας είναι να αντιταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στη λαίλαπα του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας».



Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Φλεβάρης 2006: «Το να αξιοποιήσει κανείς τη δυνατότητα μέσα σε μια ελεύθερη αγορά, να γίνουν κάποιες συνεργασίες του δήμου με ιδιώτες, προκειμένου να ωφεληθούν οι πολίτες, είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε».

Η θέση του ΣΥΝ για τις ιδιωτικοποιήσεις Αύγουστος 2005 και Σεπτέμβρης 2006: «Να εγκαταλείψει η κυβέρνηση τα σχέδια για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ» και «Επιχειρήσεις λοιπόν όπως ο ΟΤΕ θα έπρεπε να ανήκουν αν όχι εξ ολοκλήρου τουλάχιστον κατά τα 2/3 των μετοχών τους στο δημόσιο».

Αυτό θα πει η συνύπαρξη δημόσιου - ιδιωτικού τομέα να βαφτίζεται αντίθεση στο ξεπούλημα. Κάνουν «το κρέας - ψάρι».

Ποιον δουλεύουν;

Μαίρη είπε...

Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ 2007: «Η απόσυρση του ΠΑΣΟΚ από τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος υπήρξε από την πλευρά του ένας τακτικός ελιγμός που δεν αναίρεσε την ουσία της πολιτικής του».

Αλ. Αλαβάνος, Φλεβάρης 2007, ομιλία σε συνεδρίαση της ΚΠΕ: «Επιτρέψτε μου να απευθυνθώ (...) σ' όλους αυτούς οι οποίοι έδωσαν μία σημαντική και ενωτική μάχη (...) και μας δίνουν σήμερα την ευκαιρία να πούμε ότι, ναι, επισφραγίζεται η νίκη. Νίκη στο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης και του άρθρου 16. Σήμερα επισφραγίζεται η νίκη. Επισφραγίζεται με την τοποθέτηση κυβερνητικών στελεχών και κυβερνητικών εφημερίδων που αναγνωρίζουν πια ότι η ελπίδα να συγκεντρώσουν 180 ψήφους στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης γενικά και ειδικά στο άρθρο 16. Και επισφραγίζεται με τις τοποθετήσεις που κάνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξη που έδωσε, από την οποία φαίνεται πια ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα συμμετάσχει στο δεύτερο κύκλο της αναθεωρητικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται και θα καταλήξει βέβαια σε αδιέξοδο και αποτυχία».



Αλήθεια με τέτοιες τοποθετήσεις ποιος μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη;

Μαίρη είπε...

Διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την αποφασιστική παρουσία μας σ' αυτούς τους αγώνες, με αιχμές: την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και των νοσοκομειακών μονάδων και εξοπλισμών από την ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ, τη στήριξη του δημόσιου σχολείου, του δημόσιου Πανεπιστημίου και την αναβάθμιση της ενιαίας, δημόσιας και πραγματικά δωρεάν Παιδείας».

Γιάννης Τόλιος υπεύθυνος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ, Ιούνης 2007: «Οι μεγάλες ιδιωτικές μονάδες Υγείας και μαιευτήρια, πρέπει να τεθούν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και σε βάθος χρόνου οι υπόλοιπες μονάδες. Η αποδυνάμωση του ιδιωτικού και η αναβάθμιση του δημόσιου αποτελεί βασική προϋπόθεση λειτουργίας ενός σύγχρονου καθολικού και δωρεάν, εθνικού συστήματος Υγείας - Πρόνοιας για όλους».

Αλέκος Αλαβάνος, 2002: «Παρά τις πολύχρονες και συνεχείς καταγγελίες μου ότι η κυβέρνηση παραβιάζει την οδηγία 89/48, εμμένει να μην αναγνωρίζει τους τίτλους των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται σε συνεργασία με τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών» (ΚΕΣ)!

Θέλουν να πουν ότι υπερασπίζονται την Υγεία για το λαό, αλλά δυσκολεύονται να μιλήσουν για κατάργηση της επιχειρηματικότητας. Αλλωστε, σύνθημά τους είναι ο «άνθρωπος πάνω από τα κέρδη». Δηλαδή συνύπαρξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, άρα εκμετάλλευση.

Μετά απ' όλα αυτά, αν κάποιος δυσκολεύεται ως προς το πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα ας ανατρέξει στο λεξικό, στο λήμμα «οπορτουνισμός» και «αφερεγγυότητα». Ισως να μη βρει την απάντηση ότι αυτά σημαίνουν ΣΥΝ. Αλλά αυτό φροντίζει να το αποδεικνύει καθημερινά ο ίδιος...

Μαίρη είπε...

Ότι ήταν να πω το είπα .

Τα πράγματα μιλάνε από μόνα τους και τα επιχειρήματα περισεύουν

καλημερα σας :)

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη, τυχερός αυτός που σε έχει ή που θα σε πάρει! Είσαι Καταπληκτική, υπέροχη, θεά αλλά κυρίως πολιτικά ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ! Κέρδισες ένα θαυμαστή!...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Οφείλω μια απάντηση στο Ρήγα. Αναφέρομαι στην ομηρεία συμβασιούχων στο δήμο Καισαριανής σε δημοτική επιχείρηση που πρόκειται να κλείσει. Να προσθέσω ότι ο δήμος Καισαριανής προσλαμβάνει μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ συμβασιούχους. Αλήθεια φίλε Ρήγα, αυτό δεν το θεωρείς ομηρεία;
ΣΣ: Έκανα ένα λαθάκι, οι εργαζόμενη στη δημοτική επιχείρηση είναι 50. Και, πού 'σαι, τα περί ουμπάλων δεν τυγχάνουν της έγκρισης του κόμματος της προτίμησής σου. Τσούζει που ο Μπενετάτος μονιμοποίησε συμβασιούχους - ομήρους του Τράπαλη και σταματήσατε την κλάψα στην Κοκκινιά όπως σας πονάει το 18,35% στην Καισαριανή. Πάρτε φούντα καλαματιανή να σας περάσει...

Ανώνυμος είπε...

για τα βλαμμενα του συν...μην ξεχασετε τα σομπρερο τωρα με τον νεο κυκλο κινητοποιησεων.για να το παιζετε κ κομματι αριστεροι,τυπου μπενυ κ σκανδαλιδη...

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είμαι πολύ φτιαγμένος με αυτά που μου γράφετε, σας λέω λοιπόν.

Αν θυμάστε το 1998 (γιατί μπορεί να ήσασταν μικρά τότε), υπουργός οικονομικών στο SPD ήταν ο Λαφονταίν, ο οποίος στο οικονομικό πρόγραμμα του έβαζε ζήτημα διατήρησης των μισθών, αύξησης των επιδομάτων, και πολιτικό έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μέσα στο ορυμαγδό της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ, και της ήττας του εργατικού κινήματος αυτό ήταν κάτι θετικό για εκείνη την συγκυρία. Μετά ο Λαφονταίν παραιτήθηκε και έφυγε από το SPD μιας και ο Σρέντερ τον εξώθησε σε παραίτηση. Η μετέπειτα διαδρομή του Λαφονταίν είναι γνωστή πιστεύω σε όλους σας.

Μπερτινότι. Όταν μέσω της συνεργασίας σου, ρίχνεις μια κυβέρνηση η οποία αποτελεί έναν από τους κύριους πυλώνες του Μπούς, δεν είναι και μικρό πράγμα. Όσο αφορά την γενικότερη πολιτική της Επανίδρυσης η διαδήλωση του Σαββάτου στην Ρώμη που μάζεψε 500000 κόσμο τα λέει όλα πιστεύω. Και τρίτον και πιο σημαντικό είναι το ότι δεν μπορούμε αν θέλουμε να κάνουμε σοβαρή πολιτική ανάλυση, να μεταφέρουμε μηχανιστικά αλλά και να κριτικάρουμε μηχανιστικά τον καθέναν, χωρίς να λαμβάνουμε υποψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε χώρας. Γιατί υπάρχουν διαφορετικοί καπιταλισμοί και διαφορετικοί συσχετισμοί δύναμης….. Τόσο απλά!!!

ΣΔΙΤ. Για να μιλήσουμε για ΣΔΙΤ πρέπει να ορίσουμε γενικότερα το δημόσιο μέσα σε συνθήκες κρατικο-μονοπωλιακού καπιταλισμού. Δεν σημαίνει ότι ένα γενικός και αορίστως δημόσιο είναι καλό. Η μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην πρώην ΕΣΣΔ έγινε από δημόσιο φορέα. Ο μεγαλύτερος ρυπαντής είναι η ΔΕΗ, το ΙΚΑ μπλέχτηκε στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου. Τι σημαίνει αυτό???? Να γίνει ιδιωτικό εκείνο το δημόσιο το οποίο είναι δημιουργός υπεραξίας για τους ιδιώτες???? Προφανώς και όχι. Αλλά από την άλλη δεν μπορείς να μην αναφέρεις ότι το δημόσιο μέσα στον κρατικο-μονοπωλιακό καπιταλισμό πρέπει να υπόκειται σε σκληρό και ισχυρό, κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.... Κλείνοντας πράγματα που πρέπει να γίνουν και εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων, δεν μπορούν να γίνουν από το κράτος δεν θα πρέπει να γίνονται????? Ο Μαλιακός δηλαδή να μην φτιαχτεί (προφανώς όχι με τον τρόπο αυτό, αλλά με έλεγχο από τους εργαζόμενους τα κόμματα και την κοινωνία), επειδή δεν τον φτιάχνει το κράτος????
Και τι θα γίνει με τις οικογένειες που ξεκληρίζονται κάθε σαββατοκύριακο στις μεγάλες εξόδους από την Αθήνα λόγο διακοπών??????
Το μετρό πχ είναι ΣΔΙΤ. Τι θα έπρεπε να πούμε???? Να μην γίνει επειδή είναι ΣΔΙΤ?????? Ναι. Αλλά εξυπηρετεί χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα, κόντρα στα δημόσια λεωφορεία τα οποία είναι απαράδεκτα, αργούν, και στοιβάζουν τους εργαζόμενους λες και τους πάνε για εκτέλεση…..

Συμβασιούχοι. Πρώτος ο ΣΥΝ έφερε στην Βουλή το ζήτημα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων μέσω της οδηγίας της καπιταλιστικής ευρωπαϊκής ένωσης. Αυτή η κακή, ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, μίλησε για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε την πάπια, και το ΚΚΕ επειδή η Ε.Ε είναι κάτι εξορισμού και μεταφυσικά κακό (εγώ λέω ότι εξαρτάται τι δρόμο θα πάρει από τον γενικότερο συσχετισμό δύναμης μέσα στην Ευρώπη ολόκληρη), δεν σήκωσε το θέμα τόσο όσο έπρεπε και μπορούσε, έχοντας αυτή την απόφαση της Ε.Ε έστω σαν ένα προσωρινό όπλο στο οπλοστάσιο των επιχειρημάτων του.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι το ευρωκοινοβούλιο κατήγγειλε την κατάπτυστη αναθεώρηση του άρθρου 24….. Και μίλησε ο Ρουσόπουλος για παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους (κούνια που τον κούναγε)…… Θέλω να πω λοιπόν, ότι τα πράγματα δεν είναι στην ζωή άσπρο ή μαύρο. Εκτός και αν θεωρείτε ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο, και είναι ορατή στην κοινωνία η δυαδική εξουσία, και είμαστε ένα βήμα πριν την κατάληψη των ανακτόρων… Αν νομίζετε λοιπόν ότι σήμερα είμαστε σε μια τέτοια συγκυρία πάω πάσο……

ΥΓ Ευχαριστώ την παρτιζάνα για την φιλοξενία

Μαίρη είπε...

Ρήγας είπε :"Γιατί υπάρχουν διαφορετικοί καπιταλισμοί και διαφορετικοί συσχετισμοί δύναμης….. Τόσο απλά!!! "



Ο καπιταλισμός είναι ΕΝΑΣ και έχει το ίδιο πρόσωπο παντού , αν σας αρέσει να ζείτε με αυταπάτες δικαίωμά σας .

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

έλα ρε Ρήγα δεν κάνει τίποτα!
Μαίρη, τί μόνο αυτό;!

Μαίρη είπε...

Σαν τι άλλο θα μπορούσε κανείς να απαντήσει σε κάποιον που πιστεύει ότι υπάρχουν διαφορετικοί καπιταλισμοί?

ο ιμπεριαλισμός και ο καπιταλισμός είναι ΕΝΑΣ και παντού ο ίδιος , δε θα συζητήσω ποτέ και με κανέναν για καλύτερο καπιταλισμό. Αυτά ας τα πιπιλίζουν μεταξύ τους για να μην έχουν τύψεις για τις πολιτικές επιλογές τους.


Παραπάνω παρέθεσα αρκετές αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

ή θα επαναστατήσεις ως άτομο σε αυτά που σου σερβίρουν ή κάτσε στον καναπέ σου και φάε καλύτερο καπιταλισμό...


ε μα πια....

Ανώνυμος είπε...

Προς Μαίρη
Αν νομίζεις ότι ο Ρωσικος Καπιταλισμός ήταν ίδιος με τον Αγγλικό, τον Γερμανικό, τον Γαλλικό, τον Ισπανικό, κλπ κλπ
Τότε ακυρώνεται η εισήγηση και η Θέση του Λένιν, περί ιδιομορφίας της Ρώσικης Επανάστασης, σε σχέση με το πως αυτή εκφράστηκε, τι αιτήματα έβαλε κλπ κλπ.....Δεν συζητάμε για το αν ο καπιταλισμός είναι καλός ή κακός. Και όσον αφορά του γενικότερους συμβιβασμούς, σου θυμίζω (αν έχεις διαβάσει την ιστορία της Οκτωβριανής) ότι και ο Λένιν έκανε συμβιβασμό σε σχέση με το ζήτημα της κολλεκτιβοποίησης της γής, αλλάζοντας την θέση των Μπολσεβίκων, και υιοθετώντας αυτή των σοσιαλεπαναστατών (αν θυμάμαι καλά) που μιλούσαν για διαμοίρασμα της γης στους αγρότες...Τόσο απλά!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης προς Μαίρη
Δηλαδή ίδιους Σοσιαλισμούς είχες στο ανατολικό Μπλόκ???? Ίδιο στην Γιουγκοσλαβία, στην Ρουμανία, στην Βουλγαρία, στην Τσεχοσλοβακία, στην Πολωνία, στην Ανατολική Γερμανία???????? Ίδιο Σοσιαλισμό είχες και στην Κίνα??????????????????? Η εσωτερική ανάπτυξη της κάθε αστικής τάξης εχει να κάνει με το ποιον οικονομικό τομέα έχει επιλέξει ως μέσο συσσώρευσης υπεραξίας. Δηλαδή η Βρεταννία που ασχολιόταν με τα κλωστουφαντουργία, ήταν το ίδιο πράγμα με την Γερμανία που μετά τον Βίσμαρκ επένδυσε στην βαρειά βιομηχανία, στο ατσάλι, και στον ηλεκτρισμό, πολύ περισσότερο σε σχέση με τον Αγγλικό καπιταλισμό???????????????

Ανώνυμος είπε...

Πάλι προς Μάιρη

Η σημερινή Βρεττανία που στηρίζεται στο χρηματοπιστωτικό σύστημα περισσότερο, χωρίς να έχει καμμία μεγάλη βιομηχανία όπως παλιότερα, είναι ίδια με την Γερμανία, που εξακολουθεί να έχει ακόμα κάποια εργοστάσια που βασίζονται στο Φορντικό Μοντέλο παραγωγής??????????? Όλη η παραγωγική υποδομή της υπόδησης που έχει πάει στην Κίνα, σε σχέση με άλλες ευρωπαικές χώρες, πιστοποιούν ίδιο καπιταλισμό με αυτόν που υπήρχε όταν υπήρχαν οι βαριές βιομηχανικές μονάδες στην Ευρώπη????? Το ότι σήμερα παρατηρείται η μετάλλαξη της εργατικής τάξης, σε εργαζόμενους των λευκών κολλάρων εξαιτίας της βιομηχανίας παροχής υπηρεσιών, και της μετατόπισης της βαριάς βιομηχανίας σε χώρες με χαμηλό εργατικό κόστος, είναι το ίδιο πράγμα???????????

Ανώνυμος είπε...

Ξανά προς Μαίρη

Ο Λένιν συμπληρώνει πως "μπορεί και πρέπει να δοθεί διαφορετικός ορισμός του ιμπεριαλισμού αν πάρουμε υπόψη όχι μόνο τις βασικές καθαρά οικονομικές έννοιες (στις οποίες περιορίζεται ο ορισμός που αναφέραμε), μα και την ιστορική θέση του δοσμένου σταδίου του καπιταλισμού σε σχέση με τον καπιταλισμό γενικά". Και σημειώνει ότι ο ιμπεριαλισμός, όταν τον εννοούμε με την έννοια που αναφέραμε, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερο στάδιο ανάπτυξης του καπιταλισμού.

Αυτό το βρήκα απο το site σας.
Εδω ο Λένιν αναφερεται για έναν άλλο καπιταλισμό σε σχέση με αυτόν που υπάρχει γενικά, και εσύ λες οτι ο Καπιταλισμός είναι ένας και παντού ο ίδιος.......

ΥΓ Σε ξαναευχαριστώ Παρτιζάνα. Ξέρω ότι δεν είναι και ότι καλύτερο να γίνεται το μπλόγκ σου πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά όλα αυτά μέσα στην πολιτική είναι....Να' σαι καλα πάντως!!!!!

Μαίρη είπε...

μπορείς να τις στείλεις και λουλούδια χαχαχα

σχολάω και πρέπει να φύγω όμως άύριο θα απαντήσω :)

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη μπορώ να σου στείλω και σένα....δεν έχω πρόβλημα....Μην παραπονιέσαι.....

Ανώνυμος είπε...

quello era uno scherzo...αυτό ήταν ένα αστείο...

μιας και είμαστε Ιταλοαναθρεμενοι ιδεολογικοπολιτικά εμείς οι ρεφορμοοπορτουνιστοαντεπαναστατοπροδότες (αχ το είπα!!!!!) του ΣΥΝ.....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

βρε ρεφορμοοπορτουνιστοαντεπαναστατοπροδότη (συ είπας!)Ρήγα...Βρε Ρήγα!Πάντως, από όλη αυτή τη διαδικασία είναι καθαρό ότι διαφωνούμε σε εκατομμύρια πράματα. Δικαιώμα το καθένα μας να έχει την άποψη του.Αλλά ελπίζω τουλάχιστον σύ να μην μας κατηγορείς ότι σνομπάρουμε την ενότητα!Θα ήταν τρομερά υποκριτικό, δε νομίζεις και συ;!

Ανώνυμος είπε...

Αχ Βρε Παρτιζάνα. Που και εγώ είμαι εγγονός Παρτιζάνου……

Πρώτον. Το να διαφωνούμε σε εκατομμύρια πράγματα (βλέπω μια αγωνιώδη προσπάθεια σου να το επιβεβαιώσεις….χεχεχε…….καταλαβαίνω το γιατί, δεν είμαι χαζός), είναι καλό και δεν είναι. Είναι ζήτημα διαλεκτικής…..

Δεύτερον. Δεν είπα ότι εσύ προσωπικά σνομπάρεις την ενότητα. Αλλά ακόμα και να το έλεγες δεν θα είχα πρόβλημα γιατί πολύ απλά θα εξέφραζες την άποψή σου. Η ενότητα είναι επίδικο της ταξικής πάλης (έστω σε οικονομικά αιτήματα).Για ζητήματα μετασχηματισμού της κοινωνίας είναι προφανές ότι έχουμε διαφορετική στρατηγική μιας και εσείς λέτε για κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων. Μια άποψη ιδιαίτερα «γοητευτική» μεν, πεπερασμένη κατά την άποψή μου δε, γιατί η εξουσία σήμερα δεν είναι μόνο εκεί. Η εξουσία σήμερα είναι ολόκληρη μέσα στην κοινωνία, ακόμα και στις ατομικές πρακτικές του καθενός μας. Ένα πολύ ωραίο βιβλίο είναι αυτό του Ηλία Ιωακείμογλου με τίτλο ‘Αριστερή Τρομοκρατία, Δημοκρατία, και Κράτος’(είναι προφανές ότι δεν θεωρώ το ΚΚΕ τέτοιο πράμα, απλά στο αναφέρω για να διαβάσεις αν θές μια ανάλυση για το Κράτος). Δεν έχουμε σήμερα μια καρδιά του κράτους την οποία όταν την ‘σκοτώσουμε’ θα έρθει ο Σοσιαλισμός… Η πάλη για τον Σοσιαλισμό κατά την δική μου άποψη, πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, και όχι με ένα μανιφέστο ή με την λεγόμενη ‘ανατροπή’. Τα σύγχρονα αστικά κράτη σήμερα είναι ένα ολόκληρο πλέγμα εξουσίας το οποίο διαπερνά όλους τους τομείς της καθημερινότητας, και της ζωής. Το κράτος π.χ δεν είναι το κοινοβούλιο, ή οι διάφορες υπηρεσίες και τα υπουργεία. Απλά το κοινοβούλιο π.χ είναι εκείνος ο μηχανισμός του Κράτους ο οποίος οργανώνει την λαϊκή αντιπροσώπευση, και ενίοτε εξαρτώμενου του συσχετισμού δύναμης, την αναπαραγωγή της συναίνεσης στην αστική πολιτική.
Η οποία μπορεί να έρχεται είτε μέσα από μια υπερεπαναστατικότητα η οποία είναι ανεδαφική και δεν δίνει διέξοδο στα προβλήματα και δημιουργεί σύγχυση και αυταπάτες στις μάζες, (γιατί άλλο το να απευθύνεσαι στις μάζες, και άλλο το να κάνεις μαζική πολιτική όπως έχει πει και Γκράμσι), είτε μέσα από τις πολιτικές πρακτικές της Σοσιαλδημοκρατίας, και δη της Νεοφιλελεύθερης Σοσιαλδημοκρατίας.
Οι κάθε μορφής αυταπάτες καλλιεργούνται είτε από δεξιά είτε και από αριστερά. Αυτό δεν το έχω πει εγώ αλλά «σοφότεροι» άντρες πολύ πριν από μένα….. Εξαρτάται βέβαια τι ερμηνεία δίνει ο καθένας στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης, και τι θεωρούμε σήμερα αριστερό, τι δεξιό, τι επαναστατικό, βασιζόμενοι στην συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης….Και σε ένα συσχετισμό δύναμης που δεν είναι υπέρ του εργατικού κινήματος.
Τα πράγματα πιστεύω ότι είναι πολύ πολύπλοκα σήμερα, μιας και η κοινωνία δεν είναι η ίδια. Π.χ το να λέει ο Παφίλης ότι «έχουμε το ίδιο πρόγραμμα εδώ και 90 χρόνια» είναι κάτι που αλλάζει τον συσχετισμό δύναμης???? Μα εδώ ο Λένιν είχε αλλάξει 3 προγράμματα μέσα σε πέντε χρόνια…. Οκ άποψή του δε λέω, αλίμονο. Αυτή η άποψη όμως δεν δημιουργεί όρους κινήματος, παρά όρους μιας πρόσκαιρης επιβεβαίωσης της γραμμής ή οποία σε καιρούς ισχνών αγελάδων να δεχτώ ότι μπορεί να έχει και την σημασία της. Δεν απελευθερώνει όμως τις δυνάμεις που μπορούν σήμερα να απελευθερωθούν. Την κοινωνία μπορείς να την ξυπνήσεις όχι βάση της μεταφυσικής λογικής και της καλλιέργειας του φόβου πάνω στην λογική «Τα χειρότερα έρχονται», αλλά να της δώσεις στόχο, όραμα, προοπτική. Να της προτείνεις κάτι καλύτερο από αυτό που προτείνει η κυρίαρχη ιδεολογία, και οι κυρίαρχες δυνάμεις. Κλείνοντας λίγο άσχετο με την όλη κουβέντα, θεωρώ ότι η Δημοκρατία δεν πρέπει να είναι το μέσο για την αριστερά, αλλά ο σκοπός. Αυτό έδειξαν η Κομμούνα, αυτό έδειξαν και τα Σοβιέτ!!!!!!!! Τέτοιες μέρες που πλησιάζουν…..
Να σαι καλά!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Φίλε Ρήγα, θα ήθελα πολύ να απαντήσω στο σχόλιο σου αλλά δυστυχώς, γράφω με το ένα δάχτυλο και δυσκολεύομαι(καταραμένη αρθρίτιδα!)Μην αγχώνεσαι πάντως, η ιστορία πολύ σύντομα θα αποδείξει (αν δεν έχει ήδη αποδείξει)ποιός έχει δίκιο.αυτά για τώρα, ελπίζω να τα ξαναπούμε!

Ανώνυμος είπε...

Αρθρίτιδα απο τοσο μικρη?????Θα μου πεις εγω ως εμπορουπαλληλος εβγαλα προβλημα στην μεση μου και δεν μπορω να στεκομαι ορθιος. Και στα περί της ιστορίας καλύτερα να παρεμβαίνεις επι της ουσιας μεσα στην ιστορια, παρα να περιμενεις να σου δειξει, κατα το "Καλύτερα να ζεις την επανάσταση, παρά να γράφεις γιαυτήν"!!!!!!!!!!
Περαστικά για το χέρι...(((

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Φίλε Ρήγα,Αρθρίτιδα ξε αρθρίτιδα, εγώ την επανάσταση θα τη ζήσω.Φροντισε και συ να σαι στη σωστή τη μπάντα!Φχαριστώ!και δεν είμαι και τόοοσο μικρή, να ξες!

Μαίρη είπε...

"Δεν έχουμε σήμερα μια καρδιά του κράτους την οποία όταν την ‘σκοτώσουμε’ θα έρθει ο Σοσιαλισμός… Η πάλη για τον Σοσιαλισμό κατά την δική μου άποψη, πρέπει να γίνεται κάθε μέρα, και όχι με ένα μανιφέστο ή με την λεγόμενη ‘ανατροπή’."


- Ρήγα για να καταλάβω δηλαδή ....

θες να πείς ότι το ΚΚΕ δεν παλεύει καθημερινά μαζί με τους εργαζόμενους?

θες να πεις ότι οι έννοιες ρήξη , ανατροπή , είναι γενικές και αόριστες και όχι καθημερινή πάλη?

Θες να πεις δηλαδή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά με τους εργαζόμενους αλλά ταυτόχρονα τους ζητάει και να μην ανατρέψουν το σύστημα που τους εκμεταλλεύεται ? Και πως θα παλέψει ο εργαζόμενος? Τι ΑΚΡΙΒΩΣ προτείνεις ?




"Την κοινωνία μπορείς να την ξυπνήσεις όχι βάση της μεταφυσικής λογικής και της καλλιέργειας του φόβου πάνω στην λογική «Τα χειρότερα έρχονται», αλλά να της δώσεις στόχο, όραμα, προοπτική"""


- μετά από ένα σύνθημα όπως αυτό που αναφέρεις του ΚΚΕ , υπάρχει και μια ανάλυση απο κάτω που αφορά τα συγκεκριμένα μέτρα που έρχονται΄, μετά ακολουθούν οι τρόποι που πρέπει να παλέψουμε για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και από κάτω πολύ συγκεκριμένα τι προτείνει το ΚΚΕ....τα οράματα και φαντασίες που λες είναι κάτι το γενικόλογο και δεν μπορώ επιτέλους ακόμα να βγάλω άκρη με αυτά που λες γιατί πραγματικά δεν καταλαβαίνω ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ προτείνεις ...
μήπως να πούμε " αχ ξέρετε ....ρε παιδιά οκ δεν τρέχει και τίποτα , δε θέλουμε να σας φοβίσουμε , όλα καλά θα πάνε απλά καποιοι θέλουν να παρουμε σύνταξη στα 70 μας αλλά it's ok θα το αντιμετωπίσουμε...


μου θυμίζεις ένα ανέκδοτο τώρα ...

Κάποιος φεύγει να πάει ταξίδι για κάτι υποχρεώσεις και ζητάει από τον γείτονα να του προσέχει την γάτα του όσο λέιπει γιατί της έχει μεγάλη αδυναμία ...


- Μια μέρα τον παίρνει ο γείτονας τηλεφ και του λέει
- Έλα Αλέκο ...η γάτα σου πέθανε !

..τρελάθηκε ο Αλέκος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό και του λέει " ρε συ ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΣ ΕΤΣΙ? ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ? πες το λίγο πιο γλυκά , πες το λίγο πιο αναλυτικά! άιντε έτσι ξερά ΠΕΘΑΝΕ θα πάθω τίποτα ρε φίλε
ΠΑΡΕ ΤΗΛΕΦΩΝΟ και πες το μου αλλιώς για παράδειγμα ρε συ Αλέκο , να η γάτα σου βγήκε απο το παραθυρο που ξέχασε η μάνα σου ανοιχτό , ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ , γλύστρισε και έπεσε! προσπάθησα να την επαναφέρω στη ζωή αλλά τελικά κατέληξε....

- έχεις δίκο ΑΛέκο χίλια συγνώμη , λέει ο γείτονας δεν έπρεπε να σου το πω έτσι ..



περνάνε λίγες μέρες και ο γείτονας ξαναπαίρνει τηλεφ τον Αλέκο...

- έλα Αλέκο όλα καλα?
- όλα καλά φίλε , τι γίνεται?

- Να ξέρεις η μάνα σου .....

- τι η μάνα μου?

- Ανέβηκε στα κεραμίδια ...

Ανώνυμος είπε...

Το λοιπόν!!!

Παρτιζάνα. Δεν ξέρω αν θα ζήσουμε την επανάσταση. Αυτό ούτε και ο ίδιος ο Λένιν μπορούσε να το προβλέψει. Στην διεθνή του Τσίμερβαλντ (αν δεν κάνω λάθος), είχε πει σε κάποιους Νεολαίους ότι «Η δική μας η γενιά δεν έζησε και ούτε θα ζήσει την πλημμυρίδα των επαναστατικών αλλαγών, η δική σας θα ζήσει όλα αυτά τα γεγονότα». Η ιστορία τον διέψευσε κατηγορηματικά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ιστορία εν είδη μιας μαθηματικής εξίσωσης. Άλλο βέβαια το τι θέλει να ζήσει ο καθένας, όπου αυτό βέβαια είναι θεμιτό. Τώρα, το ποιος θα την κάνει ούτε αυτό το ξέρουμε.
Και επίσης βρε παιδάκι μου καλό, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς τις Κουκουέδικες ¨έννοιες¨. Εγώ όταν ακούω την λέξη μπάντα μου έρχεται στο μυαλό η μουσική μπάντα. Μπορείς να πεις μεριά, πλευρά, θέση, άποψη και τόσα άλλα. Η ηγεμονία στο επίπεδο των εννοιών και των ιδεών, δεν έγκειται στο να χρησιμοποιείς λέξεις του Λαού και να τις κάνεις δικές σου. Αλλά να χρησιμοποιείς δικές σου έννοιες, καινούργιες, και να τις κάνεις κτήμα της εργατικής τάξης, κόντρα σε αυτές που της φυτεύει η κυρίαρχη ιδεολογία.


Μαίρη. Σου παραθέτω ένα απόσπασμα από ένα βιβλίο του Πιέτρο Ινγκράο που γράφτηκε το 1983 για να καταλάβεις τι εννοώ.
Λέει λοιπόν: «Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι γεγονός ότι οι αγώνες της αριστεράς δεν μπορούν πια να περιοριστούν στα δυο μεγάλα συνθήματα το ψωμί και τη δουλειά. Το ψωμί, ναι, πρώτ’ απ’ όλα. Αλλά πως το ψωμί?? Ποιο ψωμί?? Και μπορεί άραγε να είναι εξασφαλισμένο το ψωμί και η δουλειά, σ’ έναν κόσμο όπου ο ανταγωνισμός για τα πυρηνικά όπλα απομυζά τεράστιους πόρους πλούτου και κουλτούρας, και ωθεί σε μια στρατιωτικοποιήση της πολιτικής, στην ολοένα και πιο απροκάλυπτη εμφάνιση σκοτεινών εξουσιών, που ναρκοθετούν τη Δημοκρατία?
Η εμπειρία μας έμαθε ότι η διαδικασία εξόδου απ’ τον καπιταλισμό δεν μπορεί να είναι κατάκτηση μιας μέρας, αλλά το έργο μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου. Και μετά απ’ τον αγώνα μάθαμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε νέους δρόμους και περάσματα, να διαμορφώσουμε μεταβατικές ισορροπίες, και να κάνουμε «συμβιβασμούς» χωρίς να χάνουμε την ιδεολογική και πολιτική μας αυτονομία, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το χρόνο που χρειάζεται το καινούργιο για ν’ αναπτυχθεί».




Αυτή είναι η θέση μου λοιπόν. Και επειδή θα πεις προφανώς για συμβιβασμούς χρησιμοποίησα ένα παράδειγμα σε μια θέση μου που γράφω παραπάνω. Εξ’ άλλου ο Λένιν δεν μίλησε ποτέ για μονοκομματικό κράτος.

ΥΓ. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.. το ανέκδοτο ήταν γ....το!!!!!!!! Το είχα ξανακούσει αλλά όχι με τον Αλέκο.....χεχεχεχεχε....αυτό ήταν δική σου προσθήκη.........

Μαίρη είπε...

έλα αλέκοοο

Δεν ήταν απάντηση αυτό αλλά γενικολογία

θα προτιμούσα να απαντήσεις σε αυτά που ρώτησα σαν Ρήγας και όχι μέσω copy paste μιας άποψης γενικου περιεχομένου.

ευχαριστώ :)

Ανώνυμος είπε...

Save Alekos, Save Mimikos, Save Mary!!!!!!!!!!!

Δεν ήταν καθόλου γενικολογία. Η θέση μου βρίσκεται στην δεύτερη παράγραφο. Για να στην κάνω πιο λιανά....Για εμένα δεν είναι κριτήριο η συμμετοχή μου σε ένα κίνημα το πόσο επαναστατικό και ανατρεπτικό είναι. Υπάρχουν κινήματα, που αν είσαι μάγκας μπαίνεις μέσα και ηγεμονεύεις με τις ιδές σου, και αν θες τα πηγαίνεις σε μια πιο ανατρεπτική κατεύθυνση...Σε αντίθεση με σας που τους 500,000 διαδηλωτές του Ευρωπαικού Κοινωνικού Φόρουμ τους θεωρείτε ρεφορμιστές, διορθωτές του καπιταλισμού, οπορτουνιστές, κλπ κλπ.
Θέση μου είναι ότι δεν υπάρχουν επαναστατικά ή αντεπαναστατικά κινήματα, επαναστατικά ή αντεπαναστατικά αιτήματα.
Υπάρχουν αιτήματα που συσπειρώνουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις, και αιτήματα που ζυμώνουν τον εαυτό σου. Και εδώ είναι απορίας άξιο πώς και γιατί αφού το αίτημα του ΠΑΜΕ για 1300 βασικό μισθό ενώ είναι σωστό, δεν συσπειρώνει τον κόσμο που θα έπρεπε......
Τα Σοβιέτ γίνανε επαναστατικά γιατί οι Μπολσεβίκοι τα κάνανε επαναστατικά συμμετέχοντας μέσα σε αυτά. Στην αρχή όπως ξέρεις ήταν μια οικτρή μειοψηφία και μετά γίνανε πλειοψηφικό ρεύμα. Το κακό για το ΚΚΕ λοιπόν, είναι ότι έχει απομακρυνθεί από το πνεύμα του Λενινισμού, και έχει αγκυλωθεί στην παραμόρφωση του Σοβιετικού Μαρξισμού.....

Ανώνυμος είπε...

Παραδείγματος χάρη όσο αφορά το σήμερα, το 35ωρο σε όλη την ευρώπη εγώ το θεωρώ ένα πολύ επαναστατικό αίτημα.....

Μαίρη είπε...

Ναι Ρήγα είναι επαναστατικό όντως!
Αλλά είναι μια ανατροπή ! μία ρήξη! Κάτι που ο Αλαβάνος απορρίπτει !

Πρέπει να αποφασίσεις πως τελικά είσαι διατεθιμένος να παλέψεις !

Πως θα πετύχεις το 35ωρο έχοντας υπογράψει αυτές τις συνθήκες στην Ευρώπη που ουσιαστικά το καταρρίπτει? δεν είναι αντιφατικό?

Το ΚΚΕ είναι σταθερό σε αυτά που λέει εδώ και πάρα πολλά χρόνια , για να πετύχεις το 35ωρο πρέπει να έχεις και μια σταθερή πολιτική άποψη και θέση και όχι να κάνεις συμβιβασμούς στα συνδικάτα όταν σου δίνουν ψίχουλα.

Συμβιβαζόσαστε με τα ψίχουλα και θέλετε να πετύχετε το 35 ωρο?

εμ δεν είναι έτσι φίλε μου....στα λόγια δε γίνεται επανάσταση


Δεν υπάρχουν μοντέρνοι αριστεροί ....η αριστερά είναι ΜΙΑ

-------------------------------
Το ΚΚΕ θεωρεί ότι οι αλλαγές που συντελέστηκαν στη χώρα μας έχουν μεγάλη σημασία, αλλά μόνο από την άποψη της πολιτικής γραμμής και των μορφών οργάνωσης και αγώνα. Αυτές οι αλλαγές δεν αναιρούν τη λενινιστική θέση, σύμφωνα με την οποία στον αγώνα για την απελευθέρωσή της η εργατική τάξη δεν έχει άλλο όπλο εκτός από την οργάνωση, αντίθετα αυτές επιβεβαιώνουν την ανάγκη της προλεταριακής οργάνωσης, που να στηρίζεται στις λενινιστικές αρχές, απαιτώντας συνάμα την τελειοποίηση της διάρθρωσης και της πολιτικής της σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες. Με άλλα λόγια, το μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα πρέπει, διατηρώντας τη σταθερή αφοσίωση στις αρχές, συνεχώς να παρακολουθεί την πορεία των γεγονότων, να ανανεώνει το θεωρητικό του εξοπλισμό, τις μορφές των δυνάμεών του, τις ίδιες του τις δυνάμεις, να μεταδίδει την πείρα των παλιών στους νέους, να σφυρηλατεί την ενότητά του, την ενότητα του κόμματος, δηλαδή «να προσαρμόζει τη μορφή του στις αλλαγμένες συνθήκες, να αλλάζει αυτή τη μορφή ανάλογα με τις απαιτήσεις της στιγμής...», (Β.Ι. Λένιν: «Απαντα», 4η έκδοση, τόμος 19, σελ. 361 στα Ελληνικά



---------------------------

Σήμερα, εμάς λόγου χάρη, μας συμβουλεύουν (υπάρχουν στην Ελλάδα τέτοιοι καλοθελητές), να παραιτηθεί το ΚΚΕ από την ιδεολογική του ενότητα, να επιτρέψει την ύπαρξη διαφόρων θεωρητικών ρευμάτων στις γραμμές του, να ανοίξει τις πόρτες στις ξένες προς την εργατική τάξη ιδεολογικές αντιλήψεις. Η αποδοχή παρόμοιων συστάσεων θα σήμαινε ουσιαστικά εξαφάνιση της ιδεολογικοπολιτικής ενότητας του Κόμματος, μετατροπή του σε λέσχη συζητήσεων. Ο καθένας θα είχε τη δυνατότητα να προπαγανδίζει εκεί μέσα κάθε αντιμαρξιστική θεωρία, στηριζόμενος στον «ιδεολογικό πλουραλισμό» και αγνοώντας τη γνώμη της πλειοψηφίας. Σε τελευταία ανάλυση, αυτό θα σήμαινε τη μετατροπή της πρωτοπόρας οργάνωσης, που ενώνει τις εκλεκτότερες δυνάμεις της εργατικής τάξης, σε «κέντρο διερχομένων» για ανθρώπους με αντιλήψεις μη προλεταριακών τάξεων και στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, για φορείς της αστικής και μικροαστικής ιδεολογίας, πράγμα που θα έκανε το Κόμμα ανίκανο να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή

-------------------------------

καλημέρα :)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ρε συ Ρήγα, ΚΚΕ είμαι και ΚΚουέδικες εκφράσεις χρησιμοποιώ και είμαι και πολύ περήφανη για αυτό!Και για την επανάσταση που θα ζησούμε ή δε θα ζήσουμε, συμφωνώ, δεν είναι εξίσωση...απλά είναι η βεβαιότητα και η σιγουριά, ότι ο κόσμοσ θα αλλάξει..Και φρόντισε να είσαι από τη σωστή την όχθη, όταν έρθει η στιγμή (πως σου φάνηκε το "όχθη";!)

Ανώνυμος είπε...

Μαίρη

Καταρχήν δεν απορρίπτουμε καθόλου τις ρήξεις, και το ξέρεις πολύ καλά. Το ποιες είναι οι ρήξεις σήμερα όμως, είναι κάτι που εξαρτάται από τον γενικότερο συσχετισμό δύναμης, και την συγκυρία. Προφανώς λοιπόν, και την περίοδο του 17 το ερώτημα ήταν μεταρρύθμιση ή επανάσταση. Σήμερα δεν παίζει τέτοιο ερώτημα κατά την γνώμη μου, χωρίς αυτό να αναιρεί την στρατηγική αναγκαιότητα μιας Δημοκρατικής Επανάστασης (καταλαβαίνεις πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει με αστικό ιδεολόγημα αυτή η θέση μου, μιας και εξηγώ παραπάνω ότι για εμένα η δημοκρατία πρέπει να είναι σκοπός για την αριστερά και όχι απλά ένα ταπεινό μέσο). Το σύνθημα για την πλύστρα που θα κυβερνά είναι ένα σύνθημα το οποίο απαιτεί την πιο πλατειά και «ακραία» μορφή δημοκρατίας η οποία θα πηγάζει από τα κάτω, θα σαρώνει όλες τις συνήθειες και θα αλλάζει όλες τις συνειδήσεις του παλιού και απαρχαιωμένου κόσμου. Δημοκρατία στην παιδεία, στην κουλτούρα, στην πληροφόρηση, στην γνώση γενικότερα. Δημοκρατία στο δικαίωμα της αυτοκυβέρνησης των ίδιων των μαζών. Αυτό δεν είναι ζήτημα μιας τάξης και μόνο, αλλά όλης της κοινωνίας. Άλλο ζήτημα βέβαια το ποια θα είναι εκείνη η τάξη η οποία θα έχει την ηγεμονία (η οποία ηγεμονία κανείς δεν είπε ότι δεν περιέχει καταναγκασμό, αλλά και συναίνεση……).
Δεύτερον. Πρέπει να είσαι διατεθειμένος να παλεύεις κάθε μέρα. Όχι όμως μόνο με τους εργαζόμενους. Η κυρίαρχη αντίθεση σήμερα δεν παύει να είναι μεταξύ κεφαλαίου-εργασίας. Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλες οι επαναστάσεις έγιναν επειδή βασίστηκαν σε μια πληθώρα αντιθέσεων, όπως τότε το 17. Τότε υπήρχε η αντίθεση Πόλεμος-Ειρήνη, Τσιφλικάς-Μουζίκος, και προσωρινή κυβέρνηση- Σοβιέτ. Τότε πραγματικά οι από κάτω δεν ήθελαν να κυβερνηθούν από τους από πάνω.
Σήμερα έχεις νομισματικές αντιθέσεις, έχεις την αντίθεση μεταξύ της οικονομίας του πολέμου και της οικονομίας της ειρήνης, έχει την αντίθεση περιβάλλον- ανάπτυξη, έχεις γενικότερες γεωπολιτικές αντιθέσεις οι οποίες ανακύπτουν με την χρήση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πηγών της γης, και έχεις και την αντίθεση μεταξύ Δημοκρατίας-Νεοφιλελευθερισμού, και τόσες άλλες που αν τις γράψω θα γίνω κουραστικός.
Τρίτον. Συνθήκες. Επειδή αναφέρεσαι στο Μάαστριχ. Σήμερα δεν είναι αυτή η συνθήκη η οποία καθορίζει την πορεία της Ευρώπης. Περισσότερο η λεγόμενη στρατηγική της Λισσαβόνας καθορίζει τις πολιτικές επιλογές, και νομίζω ότι ο ΣΥΝ δεν έχει να κάνει με αυτή την συνθήκη…. Τώρα το 35ωρο για να εφαρμοστεί -εκτός του ότι δεν μπορεί παρά να εφαρμοστεί σε ΟΛΗ την Ευρώπη-, πρέπει να παλεύεις για αυτό όντας μέσα στην Ευρώπη και όχι έξω από αυτήν. Τι να κάνουμε. Δυστυχώς πρόλαβαν και ένωσαν αυτοί την Ευρώπη, και όχι η αριστερά. Και πρέπει να δει το κίνημα για ποιο λόγο δεν κατάφερε αυτό να γίνει η δύναμη ενοποίησης. Και η εξήγηση δεν εξαντλείται σε εύκολες απόψεις περί πουλημένων, και ιδεολογικού αναχωρητισμού, και συμβιβασμού. Για την ιστορία δε, σε πληροφορώ ότι το πρώτο κόμμα που έθεσε ζήτημα συντάγματος για την Ευρώπη ήταν το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Προφανώς όχι ένα τέτοιο σύνταγμα που θεσμοθετεί τον Νεοφιλελευθερισμό. Και εκείνη την εποχή οι κυρίαρχες τάξεις της Ευρώπης (και μαζί και άλλα κόμματα) δεν το θέλανε για προφανείς λόγους……
Και εδώ τίθεται ένα ερώτημα. Θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο να είχες βάλει τους δικούς σου όρους τότε που μπορούσες (γιατί τώρα δεν μπορείς προφανώς, άλλο αν πρέπει να παλεύεις από μέσα και όχι από έξω), φτιάχνοντας ένα σύνταγμα πολύ πιο δημοκρατικό που απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις για να μπουν στο πεδίο των ταξικών συγκρούσεων, που πιθανόν δεν θα είχες το διευθυντήριο, αλλά τις αποφάσεις να παίρνονται εξ ολοκλήρου από το Ευρωκοινοβούλιο το μόνο πολιτικό όργανο εκλεγμένο από τους Λαούς της Ευρώπης... Είναι ένα ζήτημα και αυτό πιστεύω….
Τέταρτον. Όσο αφορά τα ψίχουλα. Μην με αναγκάζεις να σου παραθέσω της αυξήσεις που υπογράφουν οι Ομοσπονδίες που ελέγχει το ΠΑΜΕ. Εγώ όμως δεν λέω ότι είναι πουλημένοι ή όχι.
Απλά λέω ότι σήμερα υπάρχει γενικότερη κρίση στο εργατικό κίνημα, στην ίδια την φύση της εργασίας η οποία μεταλλάσσεται συνεχώς, υπάρχει κρίση συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των νέων μορφών εργασίας, υπάρχει ζήτημα δομής του συνδικαλιστικού κινήματος γενικότερα, με αυτόν τον τραγέλαφο των 83 εργατικών κέντρων για 51 νομούς, τις 74 Ομοσπονδίες, (την στιγμή που η Γερμανία έχει 7), και τα δεκάδες χιλιάδες πρωτοβάθμια σωματεία…. Και για αυτόν τον οργανωτικό κατακερματισμό έχει και η αριστερά την ευθύνη της….. Δεν λέω ότι αυτή είναι η κύρια αιτία αλλά είναι ένα ζήτημα πάρα πολύ σοβαρό…..

Τώρα, όπως δεν υπάρχει ένας καπιταλισμός δεν υπάρχει και μια αριστερά… Δεν θα μπω σε διαδικασία να το αναλύσω αυτό περισσότερο γιατί ήδη μακρηγορώ… Πάντως σου θυμίζω την θέση του Λένιν που τα έχωνε στους γερμανούς κομμουνιστές γιατί η δομή του ΚΚ Γερμανίας του φαινόταν πολύ Ρώσικη……

Καλά κάνεις και χρησιμοποιείς το τσιτάτο περί απαιτήσεων της στιγμής!!!! Όπως πρόσεξες ο Λένιν μιλάει για στιγμή, και όχι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που αποκτά τα χαρακτηριστικά ενός μεταφυσικού ιστορικισμού.
Ο Λένιν δηλ μιλάει για τη συγκυρία. Αυτή του η θέση είναι μια από τις πιο μεγάλες του συμβολές στην πολιτική σκέψη. Μιλάει για το πώς εκφράζονται οι ανάγκες μέσα στην συγκυρία, η οποία βέβαια δεν είναι η στιγμή μέσα στην χρονική αιωνιότητα, που επιχείρησε ένα πείραμα 70 χρόνων….. Αντίθετα λοιπόν σήμερα το ΚΚΕ, δεν κάνει ανάλυση βάση της συγκυρίας, αλλά βάση μιας λογικής ιστορικισμού, ο οποίος είναι κληρονομιά του Σοβιετικού Μαρξισμού, κατάλοιπο της Σταλινικής περιόδου η οποία ήρθε σε ρήξη με το «πνεύμα» του Λενινισμού. Αυτή είναι η άποψή μου και νομίζω ότι είναι δικαιωμένη από τα γεγονότα. Η ζωή ότι δεν χρειάζεται το αποβάλει, και η φύση δεν αφήνει κενό όπως έλεγε και ο Μάρξ.
Κλείνοντας, όσο αφορά τα ζητήματα δομής ενός κόμματος. Το κόμμα νέου τύπου και η συγκεντρωτική οργάνωση των επαγγελματιών επαναστατών, ήρθε να εκφράσει τις ανάγκες μια στιγμής λοιπόν, -όπως λέει και ο Λένιν-, αλλά και να αντιπαρατεθεί με μιας συγκεκριμένης μορφής κρατικό και κατασταλτικό μηχανισμό και με μια συγκεκριμένη μορφή μιας συγκεκριμένης εξουσίας.
Και εδώ φαίνεται το μεγαλείο της Λενινικής σκέψης. Ότι κόντρα στις κατηγορίες των άλλων συντρόφων του για μπλανκισμό, ο Λένιν σκέφτηκε μια δομή η οποία θα εκφράζει τις ανάγκες της τελικής αναμέτρησης με έναν συγκεκριμένο αντίπαλο, σε μια συγκυρία που έπαιζε το αίτημα της Παγκόσμιας επανάστασης, βάση βέβαια και της ανάλυσης αργότερα για τον ιμπεριαλισμό, την θεωρία του πιο αδύνατου κρίκου κλπ κλπ.
Για τις τάσεις τώρα, μην ξεχνάς ότι ο Μπολσεβικισμός ήταν το αποτέλεσμα μιας έντονης φραξιονιστικής διαμάχης με βάθος χρόνου προς τα πίσω. Γιατί υπήρχαν όμως οι φράξιες και όχι οι τάσεις δημόσια??? Μα γιατί αλώνιζαν οι χαφιέδες παντού. Σήμερα όμως δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα δημοκρατίας. Και αν θέλεις, επειδή το κόμμα οφείλει να διαπαιδαγωγεί τα μέλη του η διαφωνία και η διαφορετική άποψη πρέπει να κατατίθεται δημόσια, και όχι σε ένα κλίμα δημοκρατίας των αρίστων της Κ.Ε οι οποίοι είναι μια «αφεαυτού» πρωτοπορία.
Επίσης οι τάσεις δεν επηρεάζουν την ιδεολογική ενότητα ενός κόμματος. Οι τάσεις σε ένα κόμμα ιδεολογικής ενότητας εκφράζουν περισσότερο κατά την γνώμη μου ζητήματα τακτικής και όχι στρατηγικής.
Αυτά τα ολίγα, και σόρυ για το μέγεθος του κειμένου αλλά εμείς οι αριστεροί δυστυχώς δεν έχουμε αποβάλλει ακόμα τον σχολαστικισμό…

Υ.Γ Η άποψη περί σταθερότητας των απόψεων του ΚΚΕ για τόσα χρόνια (έτσι μεταφυσικά που το βάζεις) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απαιτήσεις της στιγμής…. Άρα με την ουσία της Λενινικής σκέψης….((((((

ΥΓ 2 Για θυμήσου την άποψη του Λένιν περί παλιών και καινούργιων Μπολσεβίκων, σε σχέση με το ότι η Αριστερά όπως λες είναι μια, και δεν υπάρχουν "μοντέρνοι" αριστεροί.....

Καλημέρα!!! :)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

σου χω νεο ποστ για σχόλια Ρήγα!

Ανώνυμος είπε...

Παρτιζάνα...μμμμμ....παιχνιδάκια..."Όχθη" επειδή το λέει ο Αλαβάνος????Και τι με εμποδίζει να σου κάνω και εγώ συνδικαλισμό και να διαφωνήσω????χαχαχα....

Καλημέρα... :)

Προς το παρόν η γη δεν γίνεται κόκκινη αλλα μαύρη....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Α δεν το ήξερα ότι ο Αλαβάνος χρησιμοποιούσε τη λέξη "όχθη"!Ειλικρινά! και χαίρω πολύ ότι ο κόσμος είναι μαύρος. ¨ετσι τον κατάντησαν φίλε Ρήγα!Ε θα τον αλλάξουμε!

Ανώνυμος είπε...

και δεν μπορείς να με πεις και τακτικιστή γιατί εγώ έχω κατοχυρώσει στην κομματική μου κουλτούρα και στο κομματικό μου dna το δικαίωμα στην διαφωνία ακόμα και με τον πρόεδρό....χεχεχεχεχε.....και πάλι καλημέρα, και πρόσεχε το χέρι... :)

Ανώνυμος είπε...

άσατ αυτά...το ήξερες και πολύ καλά μάλιστα!!!!!! κάνεις "επαγγελματική επαναστατική δουλειά"... ωπ....δουλιά...σόρρυ..ορθογραφικό λάθος....χαχαχα....))))

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ορκίζομαι δεν το ήξερα!φχαριστώ για τις ευχές για το χέρι, τώρα είναι καλύτερα αλλά θα ξαναχειροτερέψει!Γιαυτό, φρόντιζε να μη με συγχίζεις!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε όχι δε θα σε κατηγορίσω για ταχτικισμό φίλε Ερμή...εεε σόρρυ φίλε Ρήγα ήθελα να πω!

Μαίρη είπε...

χαχαχαχαχαχαχαχαχχα


πολύ καλό Παρτιζάνα !


Μιας και βάζεις πολύ στο στόμα σου τον Λένιν φίλε Ρήγα , σε πληροφορώ ότι αν ζούσε αυτή τη στιγμή και διάβαζε αυτά που έγραψες θα έβγαινε απο τα ρούχα του .

Απέχει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι μοντερνοευρωπαικές του "αριστερές" ιδέες

Τα υπονοούμενα περί υπογραφών του ΠΑΜΕ μην τα πετάς έτσι στον αέρα και με εκνευρίζεις γιατί μου θυμίζεις τον Πάγκαλο...


Υ.Γ. Για να σου πω την αλήθεια ακόμα προσπαθώ να καταλάβω κάτι
είσαι σοσιαλιστής ή καπιταλιστής? ή είσαι κάτι άλλο? μπορείς να απαντήσεις μονολεκτικά?

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον δεν κατάλαβα τα γέλια σε σχέση με τα ονόματα ερμής και Ρήγας...anyway....
Δεύτερον η διατύπωση "Μιας και βάζεις πολύ στο στόμα σου τον Λένιν φίλε Ρήγα (πως και δεν μου είπες να το πλένω με αγιασμό απο την εκκλησία πρώτα.......), σε πληροφορώ ότι αν ζούσε αυτή τη στιγμή και διάβαζε αυτά που έγραψες θα έβγαινε απο τα ρούχα του".....μου θυμίζει μια μεταφυσική και θρησκευτική λογική ενός Σαδουκαίου ο οποίος ερμηνεύει το δόγμα κατά το δοκούν....
Ουδόλως Μαρξιστική άποψη, μιας και ο ίδιος ο Μάρξ εγκόλπωσε ότι καλύτερο είχε παράξει η ανθρώπινη σκέψη μέχρι την εποχή του....
Ο Λένιν ανήκει σε όλο το κίνημα, σε όλο τον κόσμο, σε όλη την εργατική τάξη και δεν είναι μονοπώλιο κανενός μας....
Όσον αφορά το τι είμαι, δεν είμαι ούτε Σοσιαλιστής, ούτε καπιταλιστής. ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, και δεν χρειάζομαι την έγκριση κανενός για το τι είμαι, ούτε και ο καθένας μας επίσης.
Ο οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό του.
Τόσο απλά....Εκτός και αν πάρετε την εξουσία και μας στείλετε και εμάς στα γκούλαγκ και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.....

Ανώνυμος είπε...

Και ένα ποιήμα του Μαγιακόφσκι μιας και βάζω πολύ στο στόμα μου τον Λένιν..........


«Επιμένουμε:
Μην κάνετε τον Λένιν στάμπες.
Μην τυπώνετε το πορτρέτο του σε πλακάτ,
κερόπανα, πιάτα, ποτήρια, ταμπακέρες.
Μην κάνετε τον Λένιν μπρούντζο.
Μην του αφαιρείτε το ζωντανό του βάδισμα
και το ανθρώπινό του πρόσωπο
που ο ίδιος μπόρεσε να διαφυλάξει
ποδηγετώντας την ιστορία.
Ακόμα ο Λένιν είναι της γενιάς μας άνθρωπος
ζωντανός με τους ζωντανούς
αφήστε τον να είναι ζωντανός, όχι πεθαμένος
- Διά ταύτα -
κάνετε τον Λένιν δάσκαλό σας
αλλά μην τον αγιοποιήσετε.
Θρησκεία μην κάνετε τ' όνομα ενός ανθρώπου
που σ' όλη του τη ζωή πολέμαγε όλες τις θρησκείες
μην τον κάνετε σκεύος λατρείας για να το ρίξτε στο
εμπόριο
- μην εμπορευτείτε τον Λένιν»


Βλ. Μαγιακόφκι

Μαίρη είπε...

Κομμουνιστής?? εγώ νόμιζα ότι αυτή την ιδιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ την αποφεύγει και προτιμάει τη λέξη αριστερός :))))

ΟΥΤΕ ΜΙΑ φορά δεν έχω ακούσει από τα χείλη κάποιου στο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη λέξη :)))


.....τι άλλο θα ακούσω σήμερα που δουλεύω κι όλας όταν όλοι στη Θεσσαλονίκη κάθονται :P

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν είσαι καλά πληροφορημένη τότε.....

αριστερό εξτρέμ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
αριστερό εξτρέμ είπε...

Ο Αλέκος μιλά για κομμουνιστογενείς

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, Ευχαριστώ τον διαχειριστή που πιθανόν διέγραψε κάποιο υβριστικό ή είρωνικό σχόλιο....(άν όντως συνέβη κάτι τέτοιο)

Δεύτερον. Αριστερό εξτρέμ μιλά και για κομμουνιστογενείς....

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Ρήγα, έχω κι εγώ κάποια πραματάκια να σου πω.
1ον, αυτό πέρι αυτοπροσδιορισμού είνια τελείως ΑΣΧΕΤΟ. Σημασία δεν έχει τι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι είσαι αλλά το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είσαι. Και το τι είσαι φαίνεται από τις πράξεις σου, είσαι αυτό που κάνεις. Και ο ΣΥΝ, όπως πολύ όμορφα και αδιάψευστα έδειξε πολύ πιο πάνω η ΜΑίρη είναι αφερρέγγυος, στην καλύτερη και ανοιχτά υπονομευτικός και αντιδραστικός ως προς την ανάπτυξη ενός πραγματικά ριζοσπαστικού κινήματος στη χειρότερη.
2ον, το ότι ο Καπιταλισμός στηρίζεται στην εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει. Επομένως σπέρνεις αυταπάτες (γιατί εσύ ο ίδιος δεν πιστεύω να έχεις καμμία, ξέρεις πολύ καλά το ρόλο σου) στον κόσμο του στυλ "Οι άνθρωποι πάνω απο τα κέρδη", ανθρώπινο καπιταλισμο" κλπ.
3ον, Για το 35ωρο συγκεκριμένα οι απόψεις μας είναι ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ. Εμείς λέμε για 35ωρο-7ωρο-5θήμερο. Εσείς λέτε για ένα 35ωρο ΕΛΑΣΤΙΚΟ, του Γαλλικού μοντέλου (το θυμάστε;). Για να μη θίξετε και την "ανάπτυξη" και την "ανταγωνιστικότητα" τρομάρα σας...
4ον, Ενδεικτική είναι η στάση σας απέναντι στην Κούβα για το πόσο θέλετε να είσαστε δίπλα στα κινήματα. Είναι ένας λαός με δεκαετίες εμπάργκο στην πλάτη του κι εσείς ψηφίζεται στο Ευρωκοινοβούλιο εκθέσεις για δήθεν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Για τους 5 Κουβανούς αγωνιστές που κρατούνται άδικα ακόμα και τώρα σε φυλακές στις ΗΠΑ κουβέντα!
5ον, Αν εσύ δε δέχεσαι το αναπόφευκτο της επανάστασης, τη δικτατορία του προλεταριάτου, την εργατική τάξη σαν επαναστατικό υποκείμενο, το Σοσιαλισμό κλπ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ. Αλλά μην παραποιείς και το τι έχει πει και κάνει ο Μαρξ και ο Λένιν. Έλεος! Στο κάτω κάτω να στο πω και ωμά, εσείς του Συνασπισμού λέτε διάφορες τέτοιες κουλτουρέ και διανοουμενίστικες αρλούμπες και βερμπαλισμούς γιατί πιάνουν στο ακροατήριο που στοχέυετε: Φοιτητές και υψηλόμισθους. Εδώ όμως έχεις να κάνεις με άλλο ακροατήριο και δε σε παίρνει.


Κι έτσι για να γελάσουμε, εξήγησε την τεράστια διαφορά στα ποσοστά σας ανάμεσα στις εργατικές περιοχές και στις πιο high class...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν Γρού, να σου πω και εγώ μερικά πραγματάκια.....


1ον Αφερέγγυος είσαι εσύ και αυταπάτες σπέρνεις εσύ. Υπερασπιζόμενος ένα πράγμα που κατέρρευσε εν μια νυκτί σαν το χιόνι, δεν άφησε πίσω του κανέναν αριστερό και πήγαινε να δεις και ψάξε αριστερό (φευ για κομμουνιστή!!!) με το κιάλι.....
Στα περί του κινήματος μπες μέσα σε όλα!!! τα κινήματα (και μην μου προβάλλεις ως επιχείρημα την φράση του Μάρξ από το κομμουνιστικό μανιφέστο που λέει χαρακτηριστικά: Με μια λέξη, οι κομμουνιστές υποστηρίζουν παντού κάθε επαναστατικό κίνημα ενάντια στην υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση.......

Μην μου πεις λοιπόν ότι δεν μπαίνετε στα κινήματα επειδή κάποια δεν είναι επαναστατικά...... Γιατί εκτός του ότι το Μανιφέστο είναι απλά ένα μανιφέστο και όχι ένα επιστημονικό έργο όπως το Κεφάλαιο, γράφτηκε και σε μια περίοδο που οι επαναστάσεις (όχι οι Σοσιαλιστικές, αλλά οι αστικές, και αυτό κάτι λέει για την σκέψη του Μάρξ) ήταν στην ημερήσια διάταξη.

2ον Δεν είπα πουθενά ότι μπορεί να σταματήσει ο καπιταλισμός να στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Εσύ λες ότι το είπα και σπεκουλάρεις χυδαία και άσχημα.
Η καλή σπέκουλα θέλει και τέχνη για να γίνει. Τώρα αν ο Σοσιαλισμός είναι μια κοινωνία που δεν θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε. Επίσης εσείς δεν μπαίνετε στο φόρουμ για να το κάνετε επαναστατικό. Δεν σας είπαμε εμείς να μην μπείτε.

3ον Πες μου την διεύθυνσή σου να σου στείλω τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για 35ωρο- 7ωρο- 5θημερο με το λεωφορείο.

4ον Κούβα. Προφανώς και εμπάργκο δεκαετιών. Να δεχτώ ότι ο Κάμιλο Σιενφουέγκος αποδείχτηκε προδότης. Βρε Γρού όμως στην ΕΣΣΔ τουλάχιστον, κανένας δεν κυβέρνησε δια βίου για 47 χρόνια. Ούτε και οι ίδιοι οι παπάδες δεν κυβερνάνε τόσο γιατί πεθαίνουν κάποτε. Αλλά βέβαια ο Φιντέλ παρέδωσε τις εξουσίες (Ο Φιντέλ???? Όχι οι εργαζόμενοι???? Γιατί στον Σοσιαλισμό έχουν οι εργαζόμενοι την εξουσία νομίζω....), στον αδερφό του Ραούλ. Βέβαια το λέει το Σύνταγμα.
Καμία αντίρρηση. Για πήγαινε και διάβασε το πρώτο σύνταγμα της ΕΣΣΔ (και όχι αυτό του 1936 βέβαια), το οποίο ήτανε σε μια χώρα που προφανώς περίμενε την διεθνή επέμβαση (μιας και μιλάμε για εμπάργκο έτσι). Ούτε ο Στάλιν δεν κυβέρνησε 47 χρόνια, ούτε ο Πόλ Πότ...... Και όσοι γραμματείς καθαιρέθηκαν τους καθαίρεσε το κόμμα, έστω!!!!!

5ον Δεν είπα ότι δεν δέχομαι το αναπόφευκτο της επανάστασης. Είπα ότι ένα τραγούδι έλεγε “Έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη” , και μέχρι στιγμής γίνεται μαύρη, τώρα αν δίνεις βάρος σε ένα τραγούδι και όχι στην πραγματικότητα that’s ok.
Είπα ότι δεν ξέρω αν θα ζήσουμε την επανάσταση, και ότι σήμερα δεν παίζει το ερώτημα που είχε βάλει η Λούξεμπουργκ “Μεταρρύθμιση ή Επανάσταση”.
Αν νομίζεις ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο χαίρομαι για την «αισιοδοξία» σου...... Είπα επίσης ότι όλες οι επαναστάσεις βασίζονται σε μια πληθώρα αντιθέσεων, όπως πολύ σωστά λέει και το CD της έκδοσης του Ριζοσπάστη για την Οκτωβριανή σχολιασμένο με την φωνή του Θανάση Παπαρήγα. Πήγαινε άκουσέ το, για να ξαναμπείς στην γραμμή..... Αν νομίζεις ότι παραποιώ τις γραφές, διάβασε τες καλύτερα. Εγώ τις διαβάζω συνέχεια για να τις θυμάμαι και να μην μου φεύγουν ποτέ από το μυαλό. Ανθρώπινο είναι να ξεχνάμε, σήμερα που η πληροφορία αλλά και το χρηματιστικό κεφάλαιο κινούται με ταχύτητα νετρονίου στα διεθνή χρηματιστήρια, και εμείς, εσείς για την ακρίβεια, παλεύετε ακόμα μέσα στα εθνικά σύνορα..... Στα τσαμπουκαλίκια του στυλ «γιατί εδώ δεν σε παίρνει» δικαιολογείσαι λόγω του νεαρού της ηλικίας σου. Αν είσαι πάνω από 25 όμως ακόμα χειρότερα...


Στο επόμενο πόστ μου (αν δεν μου το κόψει η Παρτιζάνα αυτό), θα ψάξω να σου βρω τα αποτελέσματα του ΚΚΕ σε μεσοαστικές περιοχές έτσι για να βγάλουμε γούστα!!!!!!!! Γιατί είναι αργά και έχω και άλλα πράγματα να κάνω....

ΥΓ. Παρτιζάνα είδα το λίνκ για την αλληλεγγύη στους Ούγγρους κομμουνιστές. Ξέρεις ότι αυτό το κόμμα είναι πλήρες μέλος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς??? Αν το ήξερες και το έβαλες δεν έχω παρά να πω μπράβο!!!!! Χωρίς πλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο όχι προφανώς γιατί άλλαξες κομματική τοποθέτηση. Το αίμα νερό δεν γίνεται, αλλά για το Ήθος σου, στο συγκεκριμένο ζήτημα......

Μαίρη είπε...

Ρηγας :""Αφερέγγυος είσαι εσύ και αυταπάτες σπέρνεις εσύ. Υπερασπιζόμενος ένα πράγμα που κατέρρευσε εν μια νυκτί σαν το χιόνι, δεν άφησε πίσω του κανέναν αριστερό και πήγαινε να δεις και ψάξε ""


- Να υποθέσω ότι για σένα κάτι που καταρρέει θεωρείται και λάθος?
Με αυτή τη λογική ο καπιταλισμός που καλά κρατεί αιώνες τώρα είναι καλύτερο σύστημα απλά πρέπει να κάνει κάτι με τα κέρδη του και να τα βάλει κάτω από τον άνθρωπο, εγώ θα προτιμούσα να τα βάλει κάπου αλλού...


Ρηγας "Η καλή σπέκουλα θέλει και τέχνη για να γίνει. Τώρα αν ο Σοσιαλισμός είναι μια κοινωνία που δεν θα βάζει τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το συζητήσουμε"


- Θα παραθέσω κάτι που έχει γραφτεί στον Ριζοσπάστη που πραγματικά είναι αφοπλιστικό όσον αφορά το σύνθημα " ο άνθρωπος πάνω απο τα κέρδη"



"Με το σύνθημα «ο άνθρωπος πάνω απ' τα κέρδη» (κεντρικό σύνθημα του «Φόρουμ»), η στήλη έχει ασχοληθεί και παλιότερα. Κυρίως, αποκαλύπτοντας τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις, που καλλιεργεί, αφού, όσο θα υπάρχουν καπιταλιστικά κέρδη και, επομένως, καπιταλιστές και εκμετάλλευση, οι άνθρωποι - εργαζόμενοι θα είναι από κάτω. Απ' ό,τι φαίνεται, όμως, το σύνθημα δεν εμπνέει ούτε καν τους συμμετέχοντες στο «Φόρουμ». Αλλιώς δεν εξηγείται η ...εξειδίκευση, που κάνουν, στη διοργάνωση του «4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ» (ΕΚΦ), που θα πραγματοποιηθεί τις μέρες αυτές στην Αθήνα. Η ελάχιστη ταρίφα για τη συμμετοχή μιας μικρής οργάνωσης είναι 100 ευρώ. Αν είναι μεγαλύτερη, τότε πληρώνει τα διπλάσια. Αν θέλει να έχει και τραπεζάκια, τότε το καθένα τιμολογείται με 150 ευρώ. Αν έχει περισσότερες φιλοδοξίες και θέλει να διοργανώσει κάποιο «σεμινάριο» ή «εργαστήριο», τότε πρέπει να πληρώσει από 300 έως 1.000 ευρώ, ανάλογα με τη χωρητικότητα της αίθουσας. Ακόμη και οι απλοί άνθρωποι, που θα θελήσουν, ενδεχομένως, να παρακολουθήσουν τις εργασίες του 4ου ΕΚΦ, θα πληρώσουν δικαίωμα εισόδου στο χώρο 20 ευρώ. Κι όλ' αυτά, πέρα από την οικονομική στήριξη, που δίνουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΤΟΕ, κλπ., που αποτελούν και τους οικονομικούς στυλοβάτες του «Φόρουμ».

Προφανώς, το σύνθημα «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι μόνο για κατανάλωση. Οταν περνάμε στην πράξη, τότε κυριαρχεί η λογική «τα κέρδη πάνω από τους συμμετέχοντες»...""

(Ρ) 29/4/2006




- Να θυμήσω έπίσης πως όταν το 2003 οι πράσινοι της Γερμανίας με τον Γιόσκα Φισερ συζητούσαν την ατζέντα για το 2010 με τους φίλους τους σοσιαλοδημοκράτες , πείστηκαν κατά 90% στο τέλος του συνεδρίου για το σχέδιο του Σρέντερ περί αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση του επιδόματος ανεργίας .
Φοβερό δε είναι ότι το σύνθημα τους προεκλογικά ήταν " ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός" και "οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη" !!!!!!! :)

- Το ΚΚΕ μακάρι να ανέβει σε όλες τις περιοχές Ρήγα , δεν κάνει διακρίσεις στο λαό ούτε είναι κριτήριο αυτό για την πολιτική του απλά είναι αυτονόητο ότι οι πιο λαϊκές γειτονιές έχουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ !



Υ.Γ. Ρήγα όσον αφορά αυτά που "πέταξες" για τον Φιντέλ τα οποία φυσικά και έχουν χιλιοειπωθεί απο όλα τα αστικά κόμματα και δεν είναι τυχαίο να το ακούω και από σένα :

Ο Φιντέλ λοιπόν και καλά ελέγχει τα πράγματα στην Κούβα. Για ρώτα λοιπόν Ρήγα το λαό της Κούβας να σου απαντήσει αν τους ελέγχει ή όχι. Η απάντησή τους είναι και η απόδειξη ότι η κουβανική επανάσταση είναι μια από τις πιο ανοιχτές και ειλικρινείς επαναστάσεις.


καλημέρα **πρωί πρωί σήμερα για να ανοίξει το μάτι διότι για άλλο ένα σάββατο είμαι πάλι στη δουλειά :(

Ανώνυμος είπε...

Ρε Ρήγα, εγώ αν δεν το κατάλαβες δεν προσπαθώ να σε πείσω γιατί ξέρω ότι εδώ δε μιλάς καθόλου καλοπροαίρετα, απλά συνεχίζεις την τακτική που έχει το Κόμμα σου στην κοινωνία. Να θολώσεις τα νερά μπας και φύγει κόσμος απο το ΚΚΕ.

Ότι είπα το είπα για να δείξω την υποκρισία και το ρόλο που παίζει ο ΣΥΝ στην κοινωνία. Γι αυτό και δε θα σου απαντήσω.

Όσο για το ότι εδώ δε σε παίρνει το λέω γιατί όπως βλέπεις όλοι όσοι σου απαντάνε το κάνουν με στοιχεία και με πολύ λογικό τρόπο. Δεν έχεις περιθώρια για τα πολιτικά τσαλιμάκια που είσαι συνηθισμένος να κάνεις.

Οι συνδικαλιστές σας, όσοι ξέρω, είναι απο τα πιο γλοιώδη υποκείμενα. Να παρουσιάζετε το άσπρο μαύρο είναι η αλφαβήτα σας. Την απέχθεια που μου προκαλεί ο ΣΥΝ δε μου την προκαλούν ούτε τα αστικά κόμματα. Γιατί Ρήγα, ή εσύ είσαι πολύ μικρός και δε ξέρεις ότι μας έχετε πάρει γραφεία, εφημερίδες κλπ και κάνατε ότι περνούσε απο το χέρι σας για να διαλύσετε το ΚΚΕ ή κάνεις τον ανήξερο. Αυτά δε ξεχνιούνται Ρήγα και καλά θα κάνεις να θυμάσαι τα του οίκου σου. Γι αυτό μην κάνεις τον κόπο, αφού δεν το καταφέρατε τότε, τώρα δεν έχετε καμία ελπίδα. Περάσαμε πολλά αλλά στηριζόμαστε πάλι γερά στα πόδια μας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μπά τι λέει?!Στην αγαπήμένη σας ΕΕ κυνηγάνε Κόμματα Εργατικά?!Συγκλονίζομαι!Και χαχαχαχαχαχα!!!!!!δεν είναι το κόμμα αυτό στο ΚΕΑ, αλλιώς δε θα το πείραζε κανείς!Πάντως Ρήγα δεν πρόκειται να διαγράψω κανένα σχόλιο κανενός, μην περιμένεις. Και κάτι τελευταίο και να το μαζεύουμε παιδιά γιατί το παραχέσαμε....¨ολα τα άλλα που είπες δε με πείραξαν αλλά να βάλεισ στο στόμα σου και την Κούβα!Σόρρυ φίλε ρήγα, αλλά με αυτό που είπες απέδειξες πόσο άσχετος είσαι..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Α!και κατι ακόμα!Ρε Ρήγα μπήκες να υπογ΄ραψεις για τους ούγγρους?!Να βάλεις και συ το όνομα σου κα΄τω από αυτό του Παφίλη?!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

α!και για να μη λες φίλε Ρήγα ότι λέω και ψέματα, το κόμμα των ούγγρων είναι όντως στο ΚΕΑ αλλά βρε παιδί μου, ούτε μια δηλωσίτσα συμπαράστασης στην ιστοσελίδα τους, ούτε μια υπογραφούλα από τα παιδία!Βλέπω μπροστά...και δεν τους βλέπω για πολύ τους ούγγρους στο ΚΕΑ!

Ανώνυμος είπε...

Έχει ο καθένας δικαίωμα να διαφωνεί μαζί μου. Δεν έχει όμως κανείς δικαίωμα να με βρίζει. Και πόσο μάλλον δε, να προβαίνει σε χαρακτηρισμούς για τους συντρόφους μου. Εγώ δεν είπα ότι κάποιος από το ΚΚΕ είναι γλοιώδες υποκείμενο. Οι χαρακτηρισμοί που έδωσα ήταν βαθύτατα πολιτικοί. Ούτε είπα άσχετο κανέναν, ούτε είπα (σε άλλον μάλιστα, και με τέτοιο ειρωνικό ύφος) για το ότι κάποιοι «αγωνιστές» μας κατηγορούν για λογοκρισία….. Ίσα ίσα που έδωσα και συγχαρητήρια για το ήθος σου, μιας και δεν έχω κανένα μικρομεγαλίστικο κόμπλεξ.
Ταυτόχρονα όμως η συγκεκριμένη αντιμετώπιση δείχνει την έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων που έχετε, και την έλλειψη ιδεολογικού βάθους…...
Η πολιτισμική και αισθητική αντιμετώπισή σας στην διαφορετική άποψη (βρίσιμο, χαρακτηρισμοί, σπέκουλα, κλπ κλπ), δείχνει και την λογική σας για το τι κοινωνία θέλετε να κάνετε. Ή μάλλον, κάνατε μια φορά και απέτυχε…. Και την πληρώσατε όχι μόνο εσείς, αλλά όλος ο κόσμος. Και αυτό είναι το άσχημο!!!!!! Την λογική σας την πλήρωσε η αριστερά και όλο το κομμουνιστικό κίνημα. Κακό για την αριστερά, αλλά καλό για τον Σοσιαλισμό!!!!!!!!!!

Υ.Γ Η πατάτα που έκανες για τoυς Ούγγρους Κομμουνιστές(στην αρχή λες ότι δεν είναι στο ΚΕΑ, και μετά παραδέχεσαι ότι είναι), δείχνει πολλά…

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Καμιά πατάτα δεν έκανά έξυπνε με τους Ούγγρους!απλά ήμουν σίγουρη ότι κανείς δε θα έπιανε το ύφος γι αυτό και ξαναέγραψα! Αλλά δεν είπες τίποτα επί της ουσίας!
και ποιός σε έβρισε βρε Ρήγα;!από μένα παράπανο δεν πρέπει να έχεις πάντως!Λοιπόν άντε φτάνει τόσο σε αυτό το ποστ ας πάμε και σε κανένα άλλο!θα καεί το σύστημα από τα πολλά τα σχόλια!

Μαίρη είπε...

Ρήγα τα επιχειρήματα ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ και αφιερώσαμε πολύ χρόνο να απαντάμε εδώ μέσα ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΛΕΟΣ

Λοιπόν

συνεχίζω


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!


2/10/2007 ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας εκ μέρους της κυβέρνησης με επιστολή του στα κόμματα τα καλούσε σε διάλογο για το Ασφαλιστικό. Στην ίδια επιστολή έκανε καθαρό ότι ο διάλογος θα διεξαγόταν στη Βουλή «στα πλαίσια λειτουργίας των αρμόδιων Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κοινωνικών και Οικονομικών Υποθέσεων...».


Την ίδια μέρα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του απαντούσε ότι
«ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετάσχει στο διάλογο που καλεί η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, γιατί με τις τοποθετήσεις τους ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στη Βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων αποσαφήνισαν ότι πρόθεσή τους είναι η περικοπή δικαιωμάτων των ασφαλισμένων...».




8/10/2007 ο Α. Αλαβάνος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «9,84» δέχτηκε την εξής ερώτηση:

- Στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές που θα συζητηθούν αυτά (σ.σ. οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό) θα είσαστε;


Και ο Α. Αλαβάνος απαντά: «Στις προσπάθειες αυτές να κινηθεί και να δημιουργηθεί ένα κλίμα προώθησης των αντιλήψεων που έχει η ΝΔ - και είναι γνωστές οι αντιλήψεις - δεν μπορούμε να συμπράξουμε. Είναι ακραία η κατάσταση με το Ασφαλιστικό. Επομένως, εμείς ζητάμε - και σε μια δυο μέρες, τρεις θα δώσουμε ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων - να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα τα οποία θέτουμε».


Για όσους δεν κατάλαβαν τι εννοούσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλαβε να το κάνει καθαρό η «Αυγή» την επόμενη μέρα , η οποία στο ρεπορτάζ για τη συνέντευξη του Α. Αλαβάνου σημειώνει:

«Οσον αφορά το διάλογο για το Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στις επιτροπές της Βουλής όπου θα γίνει η σχετική συζήτηση».



ΑΣΕ μας ρε Ρήγα ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ !

θες κι άλλα ??

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μα γιατί ασχολείστε;!!!!!!!!!πραγματικά είδικά εσύ Μαίρη μόνο τα πρακτικά της Βουλής δεν έχεις παραθέσει εδώ πέρα, αλλά την "κατηγορία" ότι δεν έχουμε επιχειρήματα δε τη γλιτώσαμε!Δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα!Σε άλλο ποστ αδερφές μου, σε άλλο πόστ!(Ρήγα και συ μέσα έτσι;Τώρα που σε μάθαμε μη χαθούμε!)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Η μάλλον όχι!γράψτε κι αλλο!να φτάσουμε τα 100 σχόλια!

Μαίρη είπε...

Α!!

Και η μοναδική πατάτα που έκανε η Παρτιζάνα ήταν αυτή που τηγάνισε χτες το βράδυ !!

και ήταν και πολύ νόστιμη !

απλά δεν είχες άλλες πατάτες
και το γυρίσε στα σπόρια !!

Μαίρη είπε...

101!



χαχαχαχαχα

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

άλλα 8 θέλουμε ρε Μαίρη!Μα πού είναι ο Ρήγας?!

Μαίρη είπε...

92

Μαίρη είπε...

93

Ανώνυμος είπε...

μαιρη για στειλε μου το λινκ απο αυτο το ρεπορταζ της αυγης......

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Α Ρήγα μέχρι να στο στείλει το λίνκ η Μαίρη, πάνε στο πρώτο πόστ του μπλογκ και δες ένα άλλο άρθρο της Αυγής.¨ελα λίγο και την φτάσαμε την κατοστάρα!

Μαίρη είπε...

Δηλαδή δεν με πιστεύεις?

Δε λεω ψεματα και θα το χεις!

Αν και δε νομιζω να σου αλλάξω κάτι στον τρόπο που σκέφτεσαι αλλα τελος πάντων ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ

Σχολαω στις 3 μιση αν δεν προλάβω σήμερα αύριο θα το βρω

Ανώνυμος είπε...

Μα είναι προφανές οτι και συμφωνω με αυτα που λετε για τις αποψεις του Γουσετη γιαυτο και δεν τις σχολιαζω, αν θελετε ομως μπαινω δεν εχω προβλημα.....κανενα....Μαιρη παρε το λινκ του ριζοσπαστη σε σχεση με την σταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαλογο.....
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4258250&publDate=19/10/2007

Μαίρη είπε...

Είχες την εντύπωση οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πάρει μέρος στο διάλογο τους?

9 Οκτωβρίου 2007 στο φύλλο της Αυγής δημοσιεύτηκε.

Μπορείς να το ζητήσεις τηλεφωνικά να στο στείλουν και σπίτι σου.



http://193.218.80.70/cgi-bin/hwebpressrem.exe?-A=470257&-w=&-V=hpress_int&-P



Ο Αλ. Αλαβάνος, αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΝ όλη την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο κατέθετε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης προτάσεις για κοινή δράση, διευκρίνισε ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ για επιμέρους συνεργασίες αφορούν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ.
Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε ότι στις άμεσες προτεραιότητές του είναι το άνοιγμα στο σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο, καθώς και η ανανέωση του δυναμικού του ΣΥΝ. Αναφέρθηκε στις διεργασίες που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όπου μια σημαντική μερίδα -όπως φάνηκε και από το εκλογικό αποτέλεσμα -αρχίζει να συγκροτείται πολιτικά και να είναι σε κοινή γραμμή- ανεξάρτητα από το τι ψήφισε- με τις πολιτικές θέσεις που εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια σειρά θεμάτων, με αποκορύφωμα το άρθρο 16.


Όσον αφορά τον διάλογο για το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχουν στις επιτροπές της Βουλής όπου θα γίνει η σχετική συζήτηση.
--------------------------------------------------------------------------------
Copyright © "Η ΑΥΓΗ". ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιλιπτική, ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοπυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες του Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007 Σελίδα 9

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΠΑΣΟΚ - «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ»
Στο ίδιο αντιασφαλιστικό τραπέζι
Ξεκίνησε χτες στη Βουλή ο «διάλογος» της απάτης. Τακτικισμοί από το ΠΑΣΟΚ και τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, για να κρύψουν τη συμφωνία τους με τον πυρήνα των προωθούμενων ανατροπών


Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Βουλή
Η κοινή στρατηγική υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και η εναντίωση στα λαϊκά συμφέροντα, η οποία δεσμεύει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «κοινωνικούς εταίρους» και συνδικαλιστικές ηγεσίες, πρυτάνευσε χτες στην πρώτη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών στη Βουλή για το Ασφαλιστικό. Ετσι, παρά τις επιμέρους «διαφωνίες» επί της διαδικασίας, ακόμα και την προσωρινή - και μόνο για χτες - αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, ο «διάλογος» της απάτης άρχισε να κινείται, για να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Εκεί δηλαδή που ακριβώς θέλει να οδηγήσει τα πράγματα η κυβέρνηση της ΝΔ. Στο τέλος και αυτού του «διαλόγου» ελλοχεύει ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοθέτημα.

Οι χτεσινές εισηγητικές τοποθετήσεις των δύο συναρμόδιων υπουργών δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες και αυταπάτες. Γιατί μπορεί η ομιλία του υπουργού Απασχόλησης Β. Μαγγίνα να ήταν περί «διαγραμμάτων», όμως εξίσου φανερή ήταν και η κινδυνολογία του. «Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας νοσεί, η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να μετατίθεται χρονικά... Αν δεν παρέμβουμε, μετά από λίγα χρόνια το σύστημα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρη αδυναμία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του...». Στο ίδιο τρομοκρατικό πνεύμα και ο Γ. Αλογοσκούφης, ισχυρίστηκε - χωρίς καν να μπει στον κόπο να το αποδείξει - ότι σήμερα οι δαπάνες για συντάξεις είναι σχεδόν το 13% του ΑΕΠ, ενώ το ...2050 (!) θα είναι 25% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, ο «διάλογος» θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους. Στον πρώτο θα εξεταστούν η χρηματοδότηση, η εισφοροδιαφυγή, η αδήλωτη εργασία και η αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας. Στον δεύτερο, η ενοποίηση ταμείων, η κάρτα κοινωνικής ασφάλισης και η μηχανοργάνωση του συστήματος. Και στον τρίτο κύκλο η αναθεώρηση των ΒΑΕ, η παράταση του εργάσιμου χρόνου, η εκ νέου αλλαγή του συστήματος απονομής των αναπηρικών συντάξεων, καθώς και το ύψος των χαμηλών και μεσαίων συντάξεων. Είναι φανερό και από τα παραπάνω ότι στην ημερήσια διάταξη του «διαλόγου» τίθεται το σύνολο των αντιδραστικών προτάσεων που εδώ και μήνες καταθέτουν τόσο η κυβέρνηση με τους αρμόδιους υπουργούς και τους διορισμένους τεχνοκράτες της, όσο και το ΠΑΣΟΚ με το πρόγραμμα και τις τοποθετήσεις των υποψήφιων αρχηγών του.

ΠΑΣΟΚ: «Αποχώρησε» για ...να μείνει
Μετά τις παρεμβάσεις των υπουργών και τις ομιλίες των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Πάγκαλος ανακοίνωσε δημαγωγικά την «αποχώρηση» της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το «διάλογο»... Οπως αποδείχτηκε, ήταν μόνο μια κίνηση εντυπωσιασμού προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να θολώσει τα νερά. Η χτεσινή «αποχώρηση» έγινε για να μείνει το ΠΑΣΟΚ στο «διάλογο», καθώς όπως σημείωσε σε δήλωσή της η βουλευτής του Ε. Χριστοφιλοπούλου, το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στην επόμενη συνεδρίαση.

Αλλωστε, ο Θ. Πάγκαλος - με δεδομένη τη συμφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις βασικές θέσεις της κυβέρνησης - ζήτησε να υπάρξει σαφή εικόνα για την κατάσταση των ταμείων, την αναλογιστική μελέτη και την πρόταση της κυβέρνησης για τις άλλες παραμέτρους. Εθεσε δηλαδή όρους επί της διαδικασίας και μόνο προκειμένου το κόμμα του να βρει το κατάλληλο πρόσχημα και να συνεχίσει να παρέχει την αναγκαία στήριξη στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, με τέσσερις βουλευτές του συμμετείχε στην έναρξη της διαδικασίας. Λίγο αργότερα, ο Γ. Δραγασάκης δικαιολόγησε την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό ότι «εδώ μας έστειλε ο λαός» και ότι η πρόσκληση Σιούφα έκανε λόγο για τη ρύθμιση «διαδικαστικών θεμάτων» γύρω από το «διάλογο». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «νομότυπα, αλλά ασυνήθιστα συγκαλεί τη διαδικασία», η οποία «θα είχε νόημα αν υπήρχε πρόταση νόμου, ή αν η κυβέρνηση ερχόταν να απολογηθεί». Μετά από αυτά, διαπίστωσε ότι «η διαδικασία πάσχει» και πως η κυβέρνηση «θέλει να χαθεί χρόνος σε πολιτική και κοινωνική αδράνεια» και ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση των Επιτροπών.

Βρήκε τα προσχήματα που ζητούσε
Τα προσχήματα με τα οποία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δήλωσε «παρών» στο «διάλογο» - απάτη επανέλαβε στη συνεδρίαση ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος. Μίλησε για «σεβασμό στους θεσμούς» και ζήτησε ένα «διάλογο με μεθοδολογία και για μεγάλο χρονικό περιθώριο». Ζήτησε να δοθεί η μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας -αίτημα που ο υπουργός Απασχόλησης είπε ότι θα ικανοποιήσει - και επανέλαβε τη θέση ότι για να προχωρά η συζήτηση στον επόμενο κύκλο, πρέπει στον προηγούμενο να επέρχεται συμφωνία. Ορο που ο υπουργός Απασχόλησης απέρριψε, αφού όπως είπε η κυβέρνηση δε βάζει όρους, άρα και δε δέχεται όρους. Τη συμμετοχή της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, επιχείρησε να δικαιολογήσει ο πρόεδρός της Σ. Παπασπύρος, ενώ οι πρόεδροι της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ τάχτηκαν υπέρ του διαλόγου και στη Βουλή και σε διμερές επίπεδο.

Υπέρ του διαλόγου, με την επισήμανση ότι τον ΣΕΒ με τους υπόλοιπους κοινωνικούς εταίρους τους ενώνουν περισσότερα απ' ό,τι τους χωρίζουν, τάχθηκε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να βγάλει και ένα «δεκάρικο» για τα παιδιά και τα εγγόνια μας που θα ζούνε χειρότερα αν δε γίνει κάτι με το Ασφαλιστικό (!), λες και το δικό του παιδί ανησυχεί για τη σύνταξη του πατέρα του, όπως ανησυχεί το παιδί του εργάτη που έχει στη φάμπρικά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Στο μεταξύ, το σχέδιο Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για τα αποθεματικά των ταμείων, συνοδευόμενο από διευκρινιστική επιστολή, έστειλε χτες στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, Χ. Καστανίδη και Σπ. Χαλβατζή αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκης, προκειμένου το κείμενο της Επερώτησης να αποτελέσει «τη βάση μιας κοινής πρωτοβουλίας». Το ΚΚΕ έχει πάγια θέση και στάση μέσα στη Βουλή. Συμμετέχει και παρεμβαίνει ουσιαστικά, κατά τη συζήτηση των Επερωτήσεων που κατατίθενται, από οποιοδήποτε κόμμα κι αν προέρχονται αυτές. Το ίδιο θα πράξει και όταν συζητηθεί η συγκεκριμένη Επερώτηση, καταθέτοντας τις ήδη δημόσια εκφρασμένες προτάσεις και θέσεις του για το σύνολο της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μαίρη είπε...

σου βρηκα και το λινκ

και τι μας λες?

αυτά που έχουμε ήδη διαβάσει?

Ναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτό που περιμέναμε!

αν είναι δυνατον!!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη κομμουνιστογεννοκρατούνται...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ρε!χαλάσατε την κατοστάρα!

Ανώνυμος είπε...

paraklisi pros ton administrator, to sxolio fysika kai tha to sbiseis kai gia ayto kai einai anwnimo.. as min akousw peri deilias kai ypostiriksis apopsis.. apla asto 1-2 meres na diabastei kai sbisto, min sas xalaei to profil.. an thes balto me kokkina grammata..loipon:

re klaste mas ta arxidia, kollimenoi pseytikoi plastikoi malakes.. diabazw edw kai kapoia wra tin syrroi malakias pou sas dernei, kai afou blepw oti se olous esas tous anoixtomualous sas aresoun oi tabeles, tha mou balw min tabela grigora gia na kserete se poia omada eimai, giati otan kapoios den einai den tou milate, alla otan einai tote apla xrisimopoieite ola ta stereotypa giati den exete ti DIKO SAS na peite.. alla eimai sigouros, kapoios tha brethei apo sas na mou kotsarei mia tabela kai tha mou ta xwnete oloi me ti seira kai me bibliografia.. sta paparia mou giati kserw ti aksia exei ayto.. kante opws katalabenete

eimai enas tyxaios typos loipon, o opoios etyxe kai katalabe kapoia apla pragmata kai o opoios den tha katsei na sas aradiasei katebata tou lenin i tou marx i tou malatesta i tou bakunin, giati den to exw anagi.. exw gnwmi diki mou re malakes, den exw ksylino logo opws ayton pou diabazw edw pera.. eimai aristeros, opws to katalabainw kata basi, oti thelw ena kosmo kalytero, me sxeseis pio anthrwpines, pio aples kai pio alithines. enan kosmo pou den tha peinaei to 70% i pou xanoume xrono me antiparathesi se ena blog opws ayto anti na paizoume me ta paidia mas sto parko. katalabate?

diladi na ta brasw kai na xesw ta aristera sas kommata kai tis ideologies sas an edw sas exoun ftasei.. den mporei re na sizitisete 5 politismenoi karagiozides (basika o rigas tha elega einai ligo pio anthrwpos apo tous ypoloipous pou anoigete to stoma sas kai bgainei ksylo) kai thelete na allaksete ton kosmo?? re den eimaste kala.. ti katantia einai aytoi, den pa na xete diabasei 10000000 biblia, sta paparia mou an to apotelesma einai ayto..

kapou xasate tin ousia kyries kai kyrioi..

ayta, twra mporeis na to sbiseis, alla isws aksizei mia anagnwsi, ayto to prosblitiki kai mi dialektiko mou sxolio pou sas prosballei sigoura, alla oxi tyxaia, giati aytos itan o skopos tou. Alla prin to sbiseis skepsou oti isws einai to mono alithino sxolio edw mesa, kathws ton skopo tou ton dilwnei kai einai plirws kaloproaireto, diabaste to mpas kai ektimisete kati apo ayta pou leei kai to xrisimopoiisete.. alla oxi, sbisto kai gyriste stis dithen filikes, akrws eirwnikes kai prosblitikes erwtapantiseis sas..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Σιγά ρε ανώνυμε, γιατί να σε σβήσω?!Το ιντιμίντια είμαι?!!Κοίτα, όλοι εδω μέσα θέλουμε να αλλάξει ο κόσμος, να γίνουν τα πράματα καλύτερα...Διαφωνούμε στο πώς θα γίνει αυτό και τι σημαίνει αυτό το¨"καλύτερα". Οπότε είτε σάρέσει είτε δε σ'αρέσει, αυτή η αντιπα΄ραθεση θα συνεχίζεται μέχρι να λυθεί το θέμα.
Θεωρώ ότι το να αντιπαρατίθεμαι για αυτά τα ζήτημα σε έναν τέτοιο χώρο, όπως ένα μπλογγ, είναι απίστευτο χάσιμο χρόνου και ανούσιο..Απλά συγχώρα μας που η δουλειά μας είναι τόοοοοσο βαρετή και δεν ξέρουμε πώς να περάσουμε την ώρα στο κάτεργο!
Την επόμενη φορά που θα γραψεις, βάλε τουλάχιστον ένα ψευδώνυμο, πάλι ανώνυμος θα σαι!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

eimai aristeros, opws to katalabainw kata basi, oti thelw ena kosmo kalytero, me sxeseis pio anthrwpines, pio aples kai pio alithines. enan kosmo pou den tha peinaei to 70% i pou xanoume xrono me antiparathesi se ena blog opws ayto anti na paizoume me ta paidia mas sto parko. katalabate?

Αν αυτός είναι ο μη ξύλινος λόγος, τύφλα να έχει ο ξύλινος!!!

Εγώ που δεν έχω παιδιά να παίξω στο πάρκο, μπορώ να ασχολούμε με τα blogs?

Υ.Γ: Και μια γενική παρατήρηση. Όσοι γράφετε σε greeklish καιρός είναι να το σταματήσετε επιτέλους. Εκτός αν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας (π.χ. είστε σε internet cafe στο Ιράκ και δεν σας αφήνει να εγκαταστήσετε ελληνικό πληκτρολόγιο)

θα στραβωθούμε τελείως στο τέλος...

Ανώνυμος είπε...

Αποκωδικοποίηση....; θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής, σιωπής,.....
Σχηματοποίηση λόγου("ποιημάτων" μου), κοσμογονία, θεογονία,....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....