Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007

Η Σαρα, το Κόσοβο και γω...

Η Σάρα, συμφοιτήτριά μου στην Αγγλία, πρέπει να έχει κολλήσει την κοκκινομούρη της στην τηλεόραση και να παρακολουθεί τις εξελίξεις στο αγαπημένο της Κόσοβο..Έχει κάθε δικαίωμα, πέρασε ένα χρόνο από τη ζωή της, αυτή η παχουλή Βρετανίδα, στην Πρίστινα, προσπαθώντας να βοηθήσει τους Κοσοβάρους να συζητάνε..Το σύστημά της απλό, όποιος τέλειωνε την πρότασή του έδινε την κίτρινη μπάλα στο διπλανό του και συνεχιζόταν η κουβέντα...Έτσι δουλεύουν οι ΜΚΟ, με όραμα, λες απευθύνονται σε καθυστερημένους..Η Σάρα τόχε στην κουλτούρα της, πολίτης μιας πρώην αυτοκρατορίας, μιας αποικιακής υπερδύναμης, που τον εξευτελισμό ολόκληρων λαών, την υποδούλωση και υπερεκμετάλλευσή τους την κάνανε επιστήμη τόσους αιώνες. Τώρα βέβαια τα πράματα άλλαξαν, αλλά ο πολιτισμένος Ευρωπαίος πρέπει να βοηθήσει το βάρβαρο βαλκάνιο να συνεννοηθεί, γιατί αυτές οι αγριοφωνάρες που βγάζουμε είναι τρομερά αντιαισθητικές...
Αλλά, ως καλό παιδί που ήταν η Σάρα, συμπαθούσε πολύ εμάς τους φολκλόρ τύπους των Βαλκανίων και πάντα ήθελε το καλό μας, και ειδικά των Κοσοβάρων,που τόσα τράβηξαν από τους μονίμως κακούς Σέρβους...Τι κι αν το Κόσοβο, αν και η πιο πλούσια σε φυσικούς πόρους περιοχή της Γιουγκοσλαβίας ήταν η πιο φτωχή επαρχία, τι κι αν η φτώχεια εκφράστηκε μέσω του εθνικού ζητήματος, τι κι αν τη φτώχεια σου δε τη λύνεις με ανεξαρτησία... αυτά η Σάρα δεν μπορεί να τα καταλάβει..
Τι κι αν γίνει χαμός αν το Κόσοβο γίνει ανεξάρτητο, η Σάρα δεν έχει πρόβλημα, από τον πόνο και τον πόλεμο βγάζει το ψωμί της... Τι κι αν η φτώχεια από το Κόσοβο δεν πρόκειται να φύγει, γιατί υπάρχουν και Αλβανοί εκμεταλλευτές, η Σάρα ξέρει ότι οι μόνοι κακοί είναι οι κομμουνιστές...Τι κι αν γίνουμε μαλλιά κουβάρια, εμείς οι καταδικασμένοι να ζούμε σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, τι κι αν και άλλοι, σε άλλες γωνιές του κόσμου πατήσουν πάνω στην περίπτωση του Κόσοβο και γίνουν και αυτοί μαλλιά κουβάρια... Η Σάρα, δεν έχει πρόβλημα, θα πάει να πουλήσει το πολιτισμένο νόου χάου της αλλού και θα δεί και άλλα μέρη...
Ήταν κάποτε μια χώρα, όπου όλοι οι άνθρωποι ζούσαν αγαπημένοι, χωρίς πολλές πολυτέλειες, αλλά είχαν τη δουλειά τους, το σπίτι τους, τους φίλους τους και γουστάραν να βλέπουν τη Γιουγκοπλάστικα να σαρώνει τα πάντα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ..Πόσο όμορφη ήταν η Γιουγοσλαβία!Η Σάρα δε θα το μάθει ποτέ αυτό...Δε θα μάθει ποτέ πόσο κανονικοί ήταν αυτοί οι άνθρωποι...Ούτε θα μάθει πόσο τους αγαπώ, ούτε πόσο πονάω που γίναμε έτσι...μαλλιά κουβάρια...Θα μάθει όμως το πόσο πολύ οργισμένη είμαι που αυτή και τα αφεντικά της κάνουν κουμάντο στη γειτονία μου, θα μάθει ότι εδώ τους φασίστες τους σαρώσαμε με τα μεγαλύτερα αντάρτικα της Ευρώπης...
Δεν ξέρω τι θα γίνει στο Κόσοβο..Εγώ θα επιμείνω, η λύση είναι μόνο μια....

32 σχόλια:

IRA - NikoR είπε...

συμφωνώ απολύτως.

η πολιτική συνειδητοποίηση των άγγλων είναι για τα μπάζα κ το μυαλό τους τρύπιο τενεκεδάκι. νομίζουνε οτι έχουνε την "ηθική" υποχρέωση να βοηθήσουνε τις "κατώτερες" χώρες, χωρίς να καταλαβαίνουνε οτι όπου μπλέκονται τα κάνουνε χειρότερα.

συμφωνώ κ με την μια μόνο λύση. :D

Eξόρμηση είπε...

Des to parakatw blog-site

www.revolution1917.blogspot.com

Val'to an thes sta links.
Svisto apo ta comments meta an thes

Rizobreaker είπε...

Πολύ σωστά τα λες (ή μάλλον τα γράφεις) Παρτιζάνα!! Με βρίσκεις σύμφωνο 1000%!!
Αμερικάνοι, Άγγλοι και λοιποί, την έχουν δει σωτήρες της ανθρωπότητας!! Λες και τους το ζητήσαμε!! Βρε άι σιχτίρ λέω 'γω...

Faros είπε...

Σύμφωνοι, με τη λύση ! Όμως, ας αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε επιτέλους γι΄αυτήν !!!

vasikos metoxos είπε...

Οι αγγλοσάξωνες φορείς μίας παράδοσης "μπλέκομαι σε όλα" συνεχίζουν να ενδιαφέρονται για πολλά περιφερειακά ζητήματα πάντα συνεπείς στην παλαιά κραταιά ιμπεριαλιστική αλβιώνα. Έχοντας η ίδια Παρτιζάνα, την εμπειρία της Αγγλίας θα παρατήρησες ότι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τους πολλές φορές αναφέρονται σε θέματα άλλων χωρών. Αυτό είναι κατάλοιπο της ξεπεσμένης αυτοκρατορίας αλλά και της πλήρης συναίσθησης ότι η γλώσσα τους ομιλείται από την πλειονότητα των ανθρώπων.

macgiorgosgr είπε...

Ωραίο ποστάρισμα, Παρτιζάνα. Πολύ σωστό.

Ανώνυμος είπε...

Η Σάρα η μάρα και το κακό συναπάντημα. Ποιός απ' τους προστάτες θα μας προστατέψει, ποιός..

χαμογελο είπε...

@ερυθρός χαχαχα καλό... πάντως παιδιά έτσι όπως πάμε και στην ελλάδα μην νομίζεται... προς τα εκεί βαδίζει μεγάλο μέρος του πληθυσμού...

Ανώνυμος είπε...

Η λύση είναι μόνο μία, Ένωση Σοβιετικών Δημοκρατιών των Βαλκανίων!

Σιγά τη διαφορά που έχουν τα βαλκάνια από τη λατινική αμερική, σιγά τη διαφορά του Μπολιβάρ αό το Ρήγα!

Και τέλος, σιγά τις διαφορές που έχουμε με Αλβανούς, Σέρβους, Βούλγαρους, Ρουμάνους (καλά Ρουμάνους δε ξέρω), Κροάτες, Βόσνιους, Σκοπιανούς κτλ...

Ε ρε και να παίζει ο Μπρέγκοβιτς και οι ορχήστρες του κρητικά, χοχοχο...

Και θα χει και ντέρμπι β' κατηγορίας ρε, Βέλεζ-Εργοτέλης!

θα κάνω πρόταση στο επόμενο συνέδριο. Τέλος!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Αθλιε ήμαν που ήμαν τρελά ενθουσιασμένη με τη φάση, τώρα που σκέφτομαι αυτά που είπες τρελλάθηκα!!!!Μπρέγκοβιτς με Ζερβάκη και το κορυφαίο όλων ΒΕΛΕΖ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ!!!!!!!!!!!Αντε και τους φάγαμε!!
Εχουμε πολλά ακόμα να δούμε, δυστυχώς!

Ασμοδαίος είπε...

Φαντάζομαι ότι και οι διεθνείς ταξιαρχίες την είχαν δει "σωτήρες της ανθρωπότητας", ε partizana;

Μαίρη είπε...

μπράβο ρε συντρόφισσα έγραψες!

Ανώνυμος είπε...

φονιαδες των λαων αμερικανοαγγλοι και οι συν αυτω τσιρακια

Κομσομόλος είπε...

Συντρόφισσα, μην ξεχνάς, μετά το Κόσσοβο έρχεται η Κύπρος.

Θα μας πουν ότι, να τώρα που υπάρχει και προηγούμενο με το Κόσοβο, ας αποσχιστούν και τα κατεχόμενα να τελειώνουμε...

Ο μόνος δρόμος είναι Αντίσταση και Πάλη...

Υ.Γ. προς προλετάριο. Έχουμε το ίδιο όνομα, μήπως έχουμε καμια συγγένεια; Με γεια το blog.

Кроткая είπε...

μπράβο σου ρε Παρτιζάνα, πολύ καλό ποστ.

ξέρεις, το θέμα είναι πως -από φίλους σέρβους το έχω ακούσει αυτό- και τους Κροάτες ακόμα τους θέλανε οι Σέρβοι, τόσα χρόνια μαζί είχαν αποκτήσει πια φίλους και συγγένείς και τι σημασία έχει τι θέλανε οι ηγετίσκοι του 1995?

ange-ta είπε...

Παρτιζάνα, μίλησε μας για την
Βοτσβάνα

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τον ασμοδαίο και το ange-ta εγkώ ντεν τα κατάλαβα;;;

@Παρτιζάνα
"Εχουμε πολλά ακόμα να δούμε, δυστυχώς!"

Λάθος! Ευτυχώς! Ευτυχώς! Τί να κάνουμε ρε συ, έτσι προχωρά ο κόσμος. Με φωτιά και με μαχαίρι. Το σημαντικό είναι ότι στο τέλος ξέρουμε πού θα πάει η ιστορία. Ευτυχώς!

Πάντως, και να ανέβει η Βέλεζ και να παίζει με το ΜΠΑΟΚ, πάλι δε με πειράζει. Να ξέρεις πάντως, αν είναι όντως τέτοια ομάδα που λες, εγώ μη τη Βέλεζ θα είμαι. Και ας τον πάω και το ΜΠΑΟΚ.

Ανώνυμος είπε...

Παρτιζάνα , μπράβο κι από μένα γι'αυτό το ποστ.

Με τα οποια προβλήματα της η μεγάλη Γιουγκοσλαβία κατάφερε να διατηρήσει ενωμένους για χρόνια λαούς που οι μικροεθνικισμοί και τα θρησκευτικά καταδίκαζαν στην αλληλοσφαγή . Αυτή ήταν η αξία της . Και η συγκολλητική δύναμη αυτών ήταν η ιδέα του σοσιαλισμού . Οταν αυτό έπαψε να υπάρχει , "ο χάρος βγήκε παγανιά" . Δεν θυμάμαι ποιος από τους ηγέτες της παλιάς Γιουγκοσλαβίας (δεν ήταν από τους συμμετέχοντες στους πολέμους πάντως) ήταν που είπε πως η καταστροφή ξεκίνησε το 1988 όταν , δυστυχώς κοινή συναινέσει , διαλύθηκε η "Ενωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών" ΄.

Για κάποιον ηλίθιο που θέλησε να παραλληλίσει τις διεθνείς ταξιαρχίες με την επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο : Mεγάλε έχασες , αυτή την ανοησία μας την είπε πρώτος ο Τόνι Μπλερ αυτοπροσώπως . Οι διεθνείς ταξιαρχίες εθελοντών υπεράσπιζαν τη δημοκρατική νομιμότητα . Το ΝΑΤΟ κατέστρεψε μία χώρα , δημιούργησε ένα προτεκτοράτο-στρατιωτική βάση και οδήγησε σε εθνική κάθαρση το μη αλβανικό μέρος του πληθυσμού (κάπου 200000 κόσμο).Αυτή ήταν και η μόνη εθνική κάθαρση που έγινε εκεί. Αντε γεια .

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΗΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΙΟΤΕΡΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΧΟΡΔΕΣ ΣΑΣ Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ Η ΓΕΝΝΑΙΟΔΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΗ-ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ-ΛΑΤΣΗ-ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ-ΛΑΜΠΡΑΚΗ....Η ΤΑΧΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΙΣΜΟΥ...ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΣΩΡΗΔΟΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΘΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΣΑΣ..ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ..ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΕΣ ΜΑΣ..ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ...ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΥΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ...ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΛΑΘΩΝ...ΚΕΦΑΟΚΥΝΗΓΟΣ ΑΣΤΩΝ

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Krotkaya΄
Ετσι ήταν και είναι, και οι Κροάτες τους θέλαν. Σε μια ραδιοφωνικη δημοσκόπηση στο ΖΑγκρεμπ, πριν χρόνια το 90% των ακροατών ήθελε πάλι Γιουγκοσλαβία!
@ασμοδαιε
Οχι. Οι ταξιαρχίες δεν την είχαν δει σωτήρες της ανθρωπότητας.Αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα (και του Μπλερ!)
@Ανγκετα
Για τη Βοτσβανα δεν ξερω να σου πω, ποια ειναι αυτή?!Εχω άλλες ιστορίες όμως!
@Αθλιε
Νομίζω ότι μαζί θα πάμε Μόσταρ για τη Βέλεζ, σε βλέπω να ψήνεσαι για καγκουριες!
@Γιουγκονοσταλγέ
Έτσι ήταν, όπως τα λες!Και σε ευχαριστω που υπερασπίζεσαι τη λογική!
@κυνηγέ
Μαζί σου παιδί μου!

Ασμοδαίος είπε...

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας του γράφοντος αποτελεί επαρκή απόδειξη της μη ορθότητας των γραφομένων υφ' αυτού;

ΧΑ-ΧΑ

Βεβαίως, όπως ακριβώς οι διεθνείς ταξιαρχίες επενέβησαν στον Ισπανικό Εμφύλιο πόλεμο βάσει ενός ηθικού αξιακού συστήματος με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό μπορεί να δομηθεί η επιχειρηματολογία υπερ σημερινών ανθρωπιστικών επεμβάσεων -βλέπε Νταρφούρ, Ρουάντα. Ένας συνεπής εθνικιστής θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει το έθνος ως μόνη πηγή αξιών, εσύ όμως; Anyway, φαντάζομαι ότι κάπως πρέπει να διορθωθεί αυτή η a la carte προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας.

Τέλος, το επιβεβαιώνω ξανά, παραβλέποντας τον προφανή κίνδυνο η επιβεβαίωση αυτή να μειώσει την εγκυρότητα των όσων γράφω: εγώ τα ισχυρίζομαι τα από πάνω. (To τι λέει ο κύριος Μπλερ ποσώς με ενφιαφέρει.)

αριστερό εξτρέμ είπε...

Οι διεθνείς ταξιαρχίες τάχθηκαν υπέρ μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης και εν πάσει περιπτώσει μπορείς να συγκρίνεις του Αμερικανούς εθελοντές στον ισπανικό εμφύλιο με τις ανοικτά ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του τακτικού νατοϊκού στρατού;Δε σε καταλαβαίνω. Και ποιός σου είπε ότι οι Γιουγκοσλάβοι δεν ένοιωθαν ως τέτοιοι;
@Παρτιζάνα: Έχω την εντύπωση ότι η ange-ta εννοούσε τη Βοϊβοντίνα, με μια επιφύλαξη. Τι, μόνο στο Κοσσυφοπέδιο θα μείνουμε;
Όσο για τη Σοβιετική Βαλκανική Ένωση μέσα. Άντε να πάμε στο Κραγκούγιεβατς για πιτόγυρο και ανταλλακτικά για τη γιούγκα. (Αυτή η ντίζα από φίατ όλο σπάει και γίνομαι ρόμπα)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Εγω μια φορά το έθνος το έχω χεσμένο...Εξάλλου η γιουγκονοσταλγια μου αυτό ακριβώς σημαίνει, σε αγαπάω γιατί ξέρω ότι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, άσχετα αν είσαι άλλης εθνικότητας ή θρησκείας ή δεν ξέρω και γω τι!¨οπως ακριβώς και οι ταξιαρχίες, βάλαν πιο πάνω την ταξική αλληλεγγύη και έτσι είναι το σωστό!
Τα αξιακά σύστήματα που αναφερεις δεν είναι τα ίδια, αν δεχτούμε ότι τα κίνητρα βασίζονται πάνω σε τέτοια. δε θέλει πολύ κουβέντα, νομίοζω καταλαβαίνεις τη διαφορά!

Για τη Βοϊβοδίνα τι να σας πω...Ακόμα είναι ήσυχα τα πράματα αλλά κανείς δεν λέει ότι θα παραμείνουν και έτσι!εδω που ειμαστε όλα μπορουν να συμβουν!

Ανώνυμος είπε...

Εθνικισμός με εθνικισμό διαφέρουν. Δεν είναι ίδιος ο εθνικισμός που μπορεί να αναπτυχθεί επί παραδείγματι στην Αφρική από ένα έθνος που καταπιέζεται από άλλο έθνος με τον εθνικισμό π.χ. της Γαλλίας. Γράφουν και οι Λένιν και Στάλιν κάποια σχετικά, καλό είναι να τα διαβάσουμε, δίνουν απαντήσεις.
Είναι προφανής η διαφορά των Διεθνών Ταξιαρχιών, στρατών εθελοντικών που πήγαν, πολέμησαν και δεν διεκδικούσαν τίποτα, παρά ανιδιοτελώς προσέφεραν βοήθεια, για να χτυπήσουν τον διεθνή φασισμό. Υπάρχει μία κάποια διαφορά με τον διαμοιρασμό των αγορών, με βίαια ή "ειρηνικά" μέσα.

Ανώνυμος είπε...

στρατού εθελοντικού εννούσα εκεί που το γράφω στον πληθυντικό (τα στρατά που θα έλεγε και η Α.Μ.)

Ρήγας είπε...

Παρτιζάνα τι γίνεται???Δεν βλέπω να σχολιάζεις τα του ΣΥΝ και ανησυχω!!!! Μήπως αλλάξατε γραμμή??????????????????????????..........

Ανώνυμος είπε...

Ρε το Ρήγα και τους ΣΥΝασπισμένους (γιατί αναρωτιούνται με παρόμοιο τρόπο και άλλοι σε άλλα μπλογκ).

Άκου Ρήγα, δε ξέρω τι θα κάνει η παρτιζάνα, εγώ θα σου πώ πάντως για τον Τσίπρα και το ΣΥΝ.

Ο Τσίπρας, Γενάρη του 2008 θα γίνει ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ.
Μετά από τις 3 επόμενες εκλογές θα γίνει πρωθυπουργός, σε κοινή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ (καλά, μπορεί να έχει αλλάξει όνομα το ΠΑΣΟΚ μέχρι τότε).
Το ΠΑΣΟΚ θα έχει γύρω στο 27% και ο ΣΥΝ γύρω στο 15%-16%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει διαλυθεί πριν φτάσουμε σε αυτό.

Όσο για εσένα, θα έχεις σιχαθεί τη ζωή σου με όσα θα έχουν δει τα μάτια σου και θα έχεις αποκτήσει επαφές με το ΚΚΕ, όπου θα οργανωθείς λίγο καιρό αργότερα.

Σε κατατρόμαξε το φινάλε, έτσι?

Life sucks dude!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Βρε βρε ο Ρήγας!Καλωσόρισες!Εσύ θα έρχεσαι μόνο όταν ασχολούμαι με το συνασπισμό?!Βασικά, περιμένω τον χάχα να γίνει πρόεδρος!Προσυπογράφω το σενάριο του Άθλιου και ειδικά την τελευταία πράξη!ετοιμάσου!Οι αγκαλιά μου είναι ανοιχτή και σε περιμένει!

Ρήγας είπε...

Λοιπόν Συντροφάκια (Άθλιε και Παρτιζάνα)

1ον Ο Τσίπρας θα γίνει πρόεδρος τον Φλεβάρη μιας και τότε είναι το συνέδριο.
2ον Θα γίνει επίτροπος του Λαού και όχι πρωθυπουργός γιατί τότε οι αστικοί θεσμοί θα έχουν καταργηθεί.
3ον Το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί μιας και δεν θα' χει να διορίσει κόσμο σε καμία ΔΕΚΟ αφού όλες θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
4ον ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ παραπάνω......
5ον Θα είναι μαζί με το ΚΚΕ σε μια μεγάλη παράταξη της αριστεράς
6ον αφού βέβαια θα έχετε καταδικάσει τα εγκλήματα του Στάλιν και τα γκούλαγκ, θα έχετε αποκαταστήσει τον Μπουχάριν και τον Τρότσκι, και θα έχετε εντρυφήσει στον Λουί Αλτουσέρ!!!!!!!!!

Το τελευταίο ήταν χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο ε??????? Σόρρυ δεν το ήθελα....Καλημέρα και καλές γιορτές. Αυτός ο Χριστός βρε παιδί μου, κάθε χρόνο γεννιέται και ανασταίνεται, τι είναι αυτο το πράμα πια.......

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Όλα παίζουν Ρήγα αλλά το νούμερο 6 και το νούμερο 2, που να χτυπιέσαι δεν γίνεται!χαχαχα!
Καλές γιορτές!

Ασμοδαίος είπε...

Το ποστ σου όπως και τα πρώτα σχόλια καταφέρονταν εναντίον της επιχειρηματολογίας όσων υποστήριξαν και υποστηρίζουν τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων για την υπεράσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την κατάλυση μιας δικτατορίας, γενικότερα την προαγωγή κάποιων αξιών. Και, ερωτώ: με βάση ποια λογική μπορεί κάποιος να πει όχι στο "Να μη γίνει το κόσοβο η Σρεμπρένιτσα του 1999"; Το γεγονός ότι, ίσως (όχι ίσως, αλλά λέμε τώρα), υπάρχουν και άλλα κίνητρα αυτών που διεξάγουν τον πόλεμο, δεν καθορίζει τα κριτήρια (μήνινγκ: δε νομίζω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που θα ισχυριζόταν ότι προτιμά μια γενοκτονία από την εξυπηρέτηση κάποιων οικονομικών συμφερόντων) ενός τρίτου μέρους. Επομένως, η μόνη αντίρρηση που απομένει ήταν και αυτή που λανθάνει στο κείμενο, όταν γράφεις ότι πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους εμάς τους Βαλκάνιους = το κάθε έθνος τη δουλειά του.

Το αν ο στρατός είναι εθελοντικός ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Άλλωστε, αν δε με απατά η μνήμη μου, και στην Ισπανία πολέμησαν Σοβιετικοί στρατιώτες.

ΥΓ1: Για τον Τσίπρα-είσαι-η-ελπίδα-μας-κλπ βλέπε και γέλα: http://blueevent.wordpress.com/2007/12/05/%ce%91%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%a4%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82%ce%a4%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af-%ce%b8%ce%b1%cf%8d%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83/#comment-69

ΥΓ2: Η ange-ta εννοούσε τη Μποτσουάνα.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Δεν είπα ,ουτε καν πέρασε από το μυαλό μου, και ούτε θα μπορούσε να περάσει, ότι το κάθε έθνος πρέπει να μείνει μόνο του. Η κατηγορία του έθνους δε με καλύπτει, διότι τα ζητήματα είναι ταξικά και γω μιλάω για την εργατική ταξη των Βαλκανίων, η οποία μονίμως πληρώνει το μάρμαρο. Τα Βαλκάνια είναι μπαρουταποθήκη όχι γιατί έχουμε κάποιο πρόβλημα συνύπαρξης αλλά γιατί μια ζωή μας γεμίζαν μπαρούτι οι λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις. Αν με κάποιο τρόπο ξεφορτωνόμασταν αυτές, τότε τα Βαλκάνια εκτός από το πιο όμορφο μέρος του κόσμου, θα ήταν και το πιο ήσυχο! Γιατί τόσα χρόνια δεν τα πήγαιναν μια χαρά στη Γιουγκοσλαβία;!
Να μη γίνει το Κόσοβο η Σρεμπρένιτσα του 1999....Χμμμμμ...Και στη Σρεμπρένιτσα το πράμα βρωμάει!Εκτός του ότι έχει στηθεί μια τεράστια φάμπρικα "γενοκτολογίας" με βάση τη σρεμπρένιτσα (που αμα τη γνωρίσεις θα ξεράσεις!)ρωτάω εγώ: γιατί σε μια προστατευμένη περιοχή, αποστρατικοποιημένη, δρόυσε η πιο σκληροπυρηνική ομάδα του στρατού των μουσουλμάνων(του Όριτς)?Γιατί οι κυανόκρανοι σηκώθηκαν και έφυγαν, όταν οι Σέρβοι τους είπαν ότι θα κάνουν ντου? Γιατί 12 χρόνια μετά, ακόμα δεν τους βγαίνουν τα νούμερα των νεκρών(πρέπει να βγουν 8000, τόσα λένε ότι ήταν τα θύματα);Δε λεώ ότι δεν έγινε μαλακία αλλά μη μας πιανουν και Κώτσους!Και ποιός είναι αυτός που θα σταματήσει τις "γενοκτονίες"(άσε που είναι και λάθος ο όρος); Αυτοί που μοιράζαν τα όπλα ή αυτοί που εκπαίδευαν τους φονιάδες;¨οπως στο Ιρακ και στο Αφγανιστάν βρήκαν τους τρομοκράτες και τα ρέστα, έτσι και εκεί βρήκαν "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων".Αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, εμείς όμως δε χρειάζεται να τσιμπάμε.