Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Τα Χριστούγεννα μιας άφραγκης...

Φράγκο δεν έχω και πάλι...Και δε θα πάρω ούτε μια μπλουζίτσα, ούτε μια φουστίτσα, ούτε τα σταράκια που έβαλα στο μάτι...Μήπως να βγω για κάλαντα να βγάλω κανα φράγκο?! Μελαγχόλησα....

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου ΄χω, έτοιμα τα κάλαντα, που θα λες έτσι για να τα οικονομήσεις γρήγορα και ... αφορολόγητα!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ρίχτα φίλε φάρε γιατί δε βλέπω άλλη λύση!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Ρίχ' το στην αθεΐα οπότε δε συνέβη τίποτα. Από την άλλη όμως η απέναντι γιούρομπανκ φαίνεται ελκυστική. Εορτοδάνειο; Πού να μπλέκεις με τη γραφειοκρατεία τους. Προτείνω περίστροφο. Χωράει στο τσαντάκι μιας κυρίας, είναι διακριτικό και αν πυροβολήσεις έχει μικρότερη οπισθοδρόμηση από πιστόλι. Πάνε να μας κάνουν λούμπεν γαμώτι μου...

Ανώνυμος είπε...

Τι να το κάνει το περίστροφο εξτρέμ;

Rizobreaker είπε...

Παρτιζάνα δεν είσαι η μόνη άφραγκη!!! Είμαστε αλληλέγγυοι!! ;-)
Άντε καλές γιορτές, έστω και άφραγκες...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Μια ψιλοληστεία έλεγα... ίσα για τα τρέχοντα έξοδα. Να φέρουμε τον Μάικλ να κάνει τατουάζ το θησαυροφυλάκιο της ΕΤΕ;

Ανώνυμος είπε...

Μ' αυτά και μ' αυτά, με τα 460€ που παίρνω το δίμηνο από την πρόνοια, θα αρχίσω να νιώθω πλούσιος :P

Ανώνυμος είπε...

@Ερυθρός: Ρετιρέ είσαι... Μην το συζητάς καν! :-)

Ανώνυμος είπε...

Γαμησέ τα!

Κι εγώ ψάχνω πώς και πως τπτ λεφτά για μια εκδρομή, αλλά λεφτά δε βρίσκω!

Και σιγά τί θέλουμε δηλαδή; Κάτι ψιλορούχα και να πας πουθενά για ένα διήμερο, διάολε! Βλέπεις και στη TV τους "προορισμούς για τις φετινές γιορτές" και σου ρχεται ...άσε, μη πώ!

Τί να σου πώ πάντως, εγώ πόσα χρόνια παλεύω να ψήσω κάτι σ/φους να πάμε για κάλαντα, κι ακόμα δεν έχω πάει...

Λοιπόν, το πήρα απόφαση: Άμα δε βρείς φράγκα μέχρι τις 30, ψήνεσαι να πάμε να τα πούμε μαζί;

Αλλά ξυγιμένα, 50-50 ε, μη πας να μου τη φέρεις!
Εκτός αν παίζεις κανα όργανο, οπότε το συζητάμε το ποσοστό σου...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ωραία!χα΄΄ιρομαι που δεν είμαι μόνη στον κατήφορο της αφραγκίας!Μάγκες κουράγιο, θα περάσει κι αυτό!
Αθλιε σου ρχομαι για κάλαντα και εννοείται 50-50 τα έσοδα..Σκέψου μόνο κανα καλό στίχο για να κάνουμε τη διαφορά απο τα πιτσιρίκια!Χρόνια πολλά σε όλους!

Ανώνυμος είπε...

Είδα και αυτά του Φάρου, αλλά δε μπορώ να καταλάβω με ποια μελωδία θα κολλούσαν.
Ε, όλο και κάτι θα βρούμε.

Άντε, όργανο δε παίζεις, τρίγωνο έχεις τουλάχιστον;
χιχιχι

χαμογελο είπε...

Για κάποιο κομμουνιστικό στοίχο υπάρχουν πάντα κάτι κομμουνιστικά κάλαντα(Τα ακουσα πρόσφατα από μια μυτιληνέα) :-p Αν και κινδυνεύετε να κατηγορηθείτε για σταλινικοί... κάτι με το οποίο δεν πιστεύω ότι έχετε πρόβλημα....
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Αθλιε εχω τριγωνακι!Θα γινει χαμός!
Χαμόγελε, τι να σου πω παιδι μου...παιζει και να μην ειμαι σταλινικια εγω, εχω κανει πίσω από τις αρχες μου τελευταια...

Ανώνυμος είπε...

Άσε παρτιζανάκι...!αλίμονο σ'αυτές που έχουν και γλυκοδιαβολάκι ανιψάκι και δε λέει να το αφήσουν χωρίς δώρο πρωτοχρονιατικα!!
Καλά να περνάς κι ελπίζω να σε συναντήσω αυτές τις μέρες στον γνωστό τόπο του...εγκλήματος..
(Υ.Γ. Θα έρθεις στις 14 Γενάρη??)

Ανώνυμος είπε...

Κουράγιο ρεεεεεεεεεεεε Θα έρθει άσπρη μέρα και για ... σας (μας)!!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Και γω έχω μια ανηψούλα, να ναι καλά το μωρό, μια ζωή με στήριζε και έδινε και κανα φράγκο από αυτά που μάζευε τις γιορτές στη θεία της! 14 Γενάρη...μμμμ...ψήνομαι!Θα δούμε!
Φάρε φώτισε λίγο και καταδώθε!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Επίσης παίζει το ενδεχόμενο να κάνω τον παπά των Φώτων και να γυρίζω για αγιασμούς. Έρχεσαι να κρατάς βασιλικό, αγιασμό και τα ρέστα; Ράσα καλιμαύκι υπάρχουν από Απόκριες, αφήνω και τρέντι γένια σαν του παπατσάκαλου και έτοιμοι.

Ανώνυμος είπε...

Για να γελάσεις (και μόνο) σου
καταθέτω ένα επίκαιρο -λόγω Χριστουγέννων και καλάντων- κειμενάκι, (που το κατέθεσα ήδη στου Ροϊδη) απόσπασμα μιας ευρύτερης μελέτης των ελληνικών σοβιετικών εντύπων του μεσοπολέμου:

Μ-π

—--------

Τα “αντιδραστικά κάλαντα”

H άρνηση της θρησκείας και η καταδίωξη της χριστιανικής λατρείας στις ελληνικές περιοχές του Καυκάσου και της Νότιας Ρωσίας υπήρξε βασική επιδίωξη του Κόμματος και της νέας ελληνικής καθεστωτικής διανόησης.

Οι ελληνικές κομματικές οργανώσεις, καθώς και ο ελληνικός σοβιετικός Τύπος θεωρούσαν ως ύψιστο ιδεολογικό καθήκον τους τη συστηματική αντιθρησκευτική προπαγάνδα για την αντιμετώπιση των προκαταλήψεων, όπως θεωρούσαν, του πληθυσμού.

Ο ελληνικός εκδοτικός οίκος “Κομμουνιστής”, που έδρευε στο Ροστόβ επί του Ντον, είχε εκδώσει προπαγανδιστικό βιβλίο για τον αντιθρησκευτικό αγώνα με τίτλο “Αντιθρησκευτικό εγχειρίδιο για τους χωρικούς”.

Η αντιθρησκευτική στάση εκφράστηκε με άρθρα στις ελληνικές καθεστωτικές εφημερίδες, τα οποία αποδείκνυαν τον αντιδραστικό χαρακτήρα της θρησκείας και με καταγγελίες, σε περιπτώσεις εκδήλωσης του θρησκευτικού αισθήματος. Με δημοσίευση αντικληρικών άρθρων, αλλά και ποιημάτων και πεζογραφημάτων, επιχειρήθηκε η αντικατάσταση της θρησκευτικής πίστης από τη σοσιαλιστική. Το σύνθημα ότι η θρησκεία ήταν το “αφιόνι του λαού”, που εμφανίστηκε μαζί με την ατομική ιδιοκτησία και μόνο κακό προκαλούσε στους εργαζόμενους, αποτελούσε τη μόνιμη επωδό στις αναφορές περί θρησκείας.

Για να αποδειχθούν οι βλαβερές συνέπειες της θρησκευτικής συμμετοχής του ελληνικού πληθυσμού, χρησιμοποιούνταν το επιχείρημα ότι κατά τη διάρκεια των διαφόρων γιορτών και ειδικά του Πάσχα οι χωρικοί δε συμμετείχαν στις αγροτικές εργασίες και ότι στα ελληνικά χωριά άρχιζαν ατελείωτα γλέντια. Βασικός άξονας του αντιθρησκευτικού αγώνα ήταν η καταπολέμηση με κάθε τρόπο όλων των θρησκευτικών συνηθειών, όπως για παράδειγμα η συνήθεια του αγιάσματος, τα κάλαντα, οι λειτουργίες, η περιποίηση των εκκλησιών κ.λπ.

Επίσης έπρεπε να καταπολεμηθεί η επιρροή των ιερέων, τους οποίους αποκαλούσαν “μάντηδες”, στους αγροτικούς πληθυσμούς. Η επίθεση κατά των θρησκευτικών παραδόσεων έφτασε σε υπερβολικές ακρότητες, όπως η απαγόρευση των παιδιών να λένε τα κάλαντα, τα οποία θεωρούνταν αντιδραστικά. Υποστηριζόταν ότι ήταν οι βλαβερές συνήθειες της παλιάς κοινωνίας και του αστικού καθεστώτος και επιπλέον ήταν οι “αντιδραστικές εκδηλώσεις των ηττημένων καπιταλιστών”, κάτι που για την ΕΣΣΔ ήταν προσβολή και εμπόδιο στη σοσιαλιστική οικοδόμηση. Το Κόμμα άρχισε να οργανώνει στα ελληνικά χωριά “αντιθρησκευτικές γιορτές.”…..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Α ρε Κόμμα!μια ζωή μπροστά είσαι!