Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Στο κρύο ανυπακοή και αντεπίθεση!

Η αλήθεια είναι ότι πρωί πρωί κάποιος με προειδοποίησε για το τί γίνεται έξω:"ντικ κόλντ", αλλά εμένα πήγε αλλού το μυαλό μου και δε σκέφτηκα ότι όντως έξω έχει κωλόκρυο..Πάνε τα μπλουζάκια και τα τιραντάκια, τα σορτσάκια και τα φουστάκια!Τώρα πρέπει να βγουν οι ζακετούλες και τα μακρυμάνικα!Έχει κρύο!!
Φυσικά, μια τρομαχτική σκέψη πέρασε από το μυαλό μου..Μια μόνο λέξη που με κάνει και χάνω τον ύπνο μου, με κάνει και πέφτω σε απίστευτη κατάθλιψη..Κοινόχρηστα!!!!Χλώμιασα στη σκέψη ότι σε λίγο θα πρέπει να ανοίγουμε τη θέρμανση και ότι πάλι δε θα έχω λεφτά να πληρώσω!Και είμαι απροετοίμαστη, ούτε ξυλόσπομπα έβαλα, ούτε σκέφτηκα την εναλλαχτική μου..
Θυμήθηκα τον Καραμανλή στη ΔΕΘ, που ανάμεσα στα άλλα είπα- ξείπα (Βουλγαράκης, Μάρα Ζαχαρέα κτλ)είπε και κάτι, που χαράχτηκε στο πίσω μέρος του μυαλού μου, για να μείνει ως πηγή των εφιαλτών μου: ε, τι να κάνουμε, τα μέτρα θα είναι σκληρά για κάποιους αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς! Το είπε ό άνθρωπος, δεν έχει άλλη επιλογή!
Μετά θυμήθηκα το Γιωργάκη,να τα λέει τόσοοο ωραία αλλά δεν είμαι από αυτούς που ζουν με αυταπάτες:Ηταν αυτός που είπε να δουλέυουν οι νέοι ανασφάλιστοι, τώρα δηλαδή γιατί να τον πιστέψω?Ασε που το ΠΑΣΟΚ το θυμάμαι καλά, θυμάμαι πώς τα ξήλωνε όλα ένα ένα, γλυκά και αθόρυβα!
Μετά θυμήθηκα τον ΑΛέξη Τσίπρα αλλά δεν με βοήθησε ούτε αυτός γιατί το ζόρι του ήταν πώς κάθεται ο Καραμανλής απέναντι από τον Βουλγαράκη και τον Αλογοσκούφη στα Υπουργικά Συμβούλια, λες και διαφορετικά πρόσωπα μπορούν να κάνουν αυτό το σύστημα ανθρώπινο..
Μετά θυμήθηκα τον Καρατζαφέρη, που έλεγε ότι και η Ζαχαρέα και ο Ρουσόπουλος είναι από ευρύτερο κομμουνιστικό μπακράουντ και δεν την πονάνε τη Δεξιά, όπως αυτός...Μπααα, είπα, εγώ είμαι από συγκεκριμένο κομμουνιστικό μπάκράουντ και έχω χεσμένη τη μισητή Δεξιά, έιτε γαλάζια είτε πράσινη...
Μετά θυμήθηκα το Λιακόπουλο, αυτόν τον περίεργο άνθρωπο που μου καταρράκωσε και την τελυταία μου ελπίδα, τη ρώσσικη αρκούδα..Το είπε ένας προφήτης, λέει, ότι του ρωσσικού στρατού θα ηγείται η Παναγία Σουμελά καιξενέρωσα..Τόσες Παναγίες, αυτή βρήκε να ηγείται?πώς να εμπιστευθώ μια Πόντια Παναγία?!
Μετά θυμήθηκα το ρεπορτάζ με το κίνημα απειθαρχίας των οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια και αναθάρεψα λίγο...Θυμήθηκα το ΚΚΕ που έκλεινε τα διόδια και άφηνε τον κόσμο να περνάει τζάμπα και σκέφτηκα ότι αυτό είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω:απειθαρχία, ανυπακοή, ρήξη!Επιτέλους κάποιος να εκφράσει την οργή μου!κάποιος να μου πει να μην προσπαθώ να βολευτώ στα ψίχουλα αλλά να διεκδικώ, να παλεύω για μια κοινωνία που θα κάνω κουμάντο εγώ..
Αν είναι να με πιάνει τρόμος κάθε που θα έρχεται χειμώνας, τότε καλύτερα να ξεμπερδεύουμε με το χειμώνα του καπιταλισμού.Απορρίπτω και το ημίμετρο της ξυλόσομπας και πάμε βουρ! για τα καλοκαίρια μας!

20 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Το μέλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είν' ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός...

Ανώνυμος είπε...

Και να ήταν μόνο η Θεσσαλονίκη θα ήταν καλά… Οι προβλέψεις λένε πως από αύριο θα βρέχει και εδώ. Αλλά με ανυπακοή και αντεπίθεση στα καιρικά φαινόμενα το Φεστιβάλ θα πάει μπροστά… δεν κωλώνουμε πουθενά!
Όσο για το πρόβλημά σου, η λύση ναι είναι ο σοσιαλισμός. Για να μη μας λένε όμως πως δεν έχουμε προτάσεις για το σήμερα προτείνω να βρεις ένα νεοκλασικό σπίτι με τζάκι σε κάθε δωμάτιο και τζακούζι!!!
΄΄ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΑΣ ΦΑΝΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ΄΄ σύμφωνα με την ρήση μιας γνωστής κυρίας της ιστορίας…

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

"Επιτέλους κάποιος να εκφράσει την οργή μου!".
Τέτοιοι υπάρχουν αρκετοί. Ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, ο Άδωνης, η Μάρα και το κακό συναπάντημα.
Όμως υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να συγκεντρώσει και να συντονίσει όλες τις προσωπικές οργές και να κάνει τα μικρά προσωπικά ρυάκια τσατίλας ένα "μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο": το ΚΚΕ.
Όταν θα το πάρουν απόφαση οι κάμποσοι αναποφάσιστοι, τότε θα τους πάρει και θα τους σηκώσει.

Ως τότε, το μόνο τσάμπα μέσο θέρμανσης που μας έμεινε είναι η... τριβή. Εγώ δέχομαι ευχαρίστως να θέσω το κορμί μου στην υπηρεσία της... επιστήμης.

αστυάνακτας είπε...

Βρε Παρτιζάνα...απ' όλη την ομιλία του Τσίπρα εκεί κόλλησες;;;;
αν θες κοίτα κι αυτό: http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2008/09/blog-post_12.html

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ναι..κρυο!εχθες δεν ειχα κουβερτες και κοιμηθηκα στο σλιπινγκ-πανγκ μέσα!
@Αστυάνακτα, σε προείδοποιώ...ο τελευταίος που πήγε να μου υπεραπιστεί το Συνασπισμό και το ρεφορμισμό, μου ΄χαρισε στο τέλος τα Άπαντα..Πρόσεχε, γιατί όπως μου είπε ςπριν έχεις και συ καμπόσα βιβλία σπίτι σου!
@Αμετανόητε, κρύο καιρός για δυο!
@Μιχάλη, ασε και βρήκα τρόπο θα κάθομαι μέσα στο σλίπινγκ μαπγκ, νομίζω ότι θα βοηθήσει..Μια μούμια θα κυκλοφορεί στο σπίτι!
@Ραδιοκολλεκτιβα, καλα τα λες!

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ πιο κρύο..Τα 38 υπό σκιά δηλαδή καλύτερα ήτανε, που δεν μπορούσαμε να πάρουμε τα πόδια μας απ'τη ντάγκλα;
Και τι κομμουνιστικό μπαγκράουντ έχει ο Ρουσόπουλος; Που πέρασε κάποτε από το Ρήγα;
(διαβάζω τη 12η ολομέλεια τώρα κι έχω αρχίσει να βιδώνομαι άσχημα με την πάρτη τους)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,


Λιγότερη αλαζονεία και πιό πολύ δουλειά!


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Στρατηγέ, δεν το είπα εγώ, αλλά ο Καρατζαφέρης, εγώ ούτε που το ήξερα!εχει κρύο λέμε!Και να σου πω, καλύτερα οι 38 παρά αυτό το πράγμα...Κι ακόμα δεν μπήκε ο χειμώνας!
@Κορίνθιε, γιατί είσαι ΄τόσο ξενέρωτος?!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,


Μπορεί να είμαι ξενέρωτος (αλήθεια, γιατί το έβαλες εντός εισαγωγικών;). Μπορεί ακόμα να είμαι αντιτουριστικός ή και σπαστικός. Μπορεί ακόμα αν θές, να έχω τρία αυτιά και το ένα μου χέρι να φυτρώνει από την κοιλιά μου. Όμως:

Αν αυτή είναι η αντίδρασή σου σε μία ήπια κριτική παρατήρηση, στην οποία, αυτός που την κάνει, σε αποκαλεί "αγαπητή" και επιπλέον σου στέλνει συντροφικούς χαιρετισμούς, φαντάζομαι πώς θα αντιδρούσες σε κάποια πιό ουσιαστική... Έτσι θα αυξήσει την επιρροή του το κόμμα σου; Όπως βλέπεις, μάλλον όχι... Επομένως;

Επομένως, λιγότερη αλαζονεία, πιό πολύ δουλειά και πολύ περισσότερη δεκτικότητα στην κριτική!


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Ανυπακοή και απειθαρχία.
Μην ανάβεις το καλοριφέρ.
Άναψε το και μην πληρώνεις τα κοινόχρηστα.
Άναψε το και για να πληρώσεις τα κοινόχρηστα λήστεψε μια τράπεζα.
Άναψε το, λήστεψε την τράπεζα και μετά κοινωνικοποίησε την.
Άναψε το, λήστεψε την τράπεζα και κοινωνικοποίησε όλες τις τράπεζες.
Άναψε το, λήστεψε την τράπεζα και κοινωνικοποίησε και την ΕλΠε να σου μείνουν τα λεφτά και να τα δώσεις εισφορά στο ΚΚΕ.
Άναψε το και ψήφιζε ΚΚΕ.
Μην το ανάβεις και ψήφιζε ΚΚΕ.
Μην το ανάβεις και κατέβαινε στους δρόμους. Και οικονομία και πολιτικός αγών.
Μην το ανάβεις, πάρε ξυλόσομπα και ρίχνε για προσάναμμα τις πικέτες του ΣΕΚ (θα ξεφυτρώσουν μπροστά σου εκεί που δεν το περιμένεις).
Μην το ανάβεις και άρχισε το εντατικό τρίψιμο (με νέφτι). Το νέφτι που θα περισσέψει βάλτο στον κώλο του Bread μπας και κατέβει κατευθείαν για δήμαρχος της Νέας Υόρκης και ψιλοησυχάσουμε.
Ψέκαζε συνέχεια με κάποιο σπρέι, κάπνιζε πολύ και τα βράδια κλέβε τους καταλύτες των αυτοκινήτων για να αυξηθεί η θερμοκρασία του πλανήτη και να μικρύνουν οι χειμώνες.
Στείλε γράμμα στον Ούγκο, εξηγώντας του πως δεν είσαι φίλος του Alexis και ζήτα του να σου ταχυδρομήσει κανα βαρελάκι αργό. Μην βιαστείς να το καταναλώσεις. Σε κανα τρίμηνο θα έχει τη διπλάσια τιμή. Το πουλάς και βγάζεις τον χειμώνα στις Μαλδίβες.
Έτσι για να μην λένε οτι δεν έχουμε και προτάσεις δηλαδή.
Και κυρίως ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ. Που να πιάσουν και τα κρύα δηλαδή...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Κορίνθιε, χαχαχαχαχαχα είσαι και εντελώς ξενέρωτος και εννοείται πως είσαι και αντιτουριστικός!Θα ήμαν πιο σοβαρή (αν και δεν το συνηθίζω εδώ πέρα μέσα) αν μου εξηγούσες πού βρηκες την αλαζονεία!
@μ.α, ήδη κουράστηκα!¨εχω βάλει μπροστά μεγάλο σχέδιο αποκάλυψης της απατεωνιάς του πετρελαίου και των κοινοχρήστων στην πολυκατοικία!Σήμερα που ερχόμουν στη δουλειά άκουγα στο ράδιο τύπους που παίρναν τηλέφωνο και λέγαν πόσα κοινόχρηστα πληρώνουν:είχαν σπίτια από 80-110 τετραγωνικά και το μάξιμουν που πλήρωσαν ήταν 150 ευρώ...Εγώ ε΄χω σπίτι 60 τεραγωνικά και πλήρωσα 300 ευρώ!!!!!!Είναι να μην τρελαίνεσαι?!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,


Καλά κρασά, καλά Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέον Έτος!...


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Κορίνθιε....μην είσαι αλαζόνας και εξήγησε στην ταπεινη Παρτιζάνα πού βρήκες την αλαζονεία!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,

Με πολύ ευχαρίστηση θά το κάνω. Με μία προϋπόθεση: Ότι θα αναγνωρίσεις ρητά, πως αυτό το τελευταίο σχόλιό σου, έπρεπε να είναι η πρώτη σου αντίδραση στο πρώτο μου σχόλιο (χωρίς εννοείται τον χαρακτηρισμό μου ως "αλαζόνα", αφού, ακόμα κι αν υπέπεσα σε αυτό το λάθος - που δεν - εσύ ήρξασο χειρών αδίκων!).


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Κορίνθιε, δεν είσαι ξενέρωτος!Είσαι ψωνάρα!θες και ειδική πρόσκληση για να μας πεις?!Αντε πες επιτέλους!Με εχεις σκάσει!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,


Καθόλου ψωνάρα! Κι αν θέλεις να ξέρεις, αυτό που σου ζητάω είναι μιά πολύ καλή ευκαιρία να αποδείξεις, ότι, εκτός από κομμουνίστρια είσαι, και μάγκας! Είσαι;


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.


Υ.Γ. Και κάτι άλλο: Ή Αντισθένη, ή κε Κορίνθιε. Το σκέτο Κορίνθιε είναι κομμάτι αγενές! Και δεν μου αξίζει!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Αξιότιμε κ. Κορίνθιε!θα μας πειτε επιτέλους πού τη βρήκατε αυτή τη ρημάδα την αλαζονεία ή θα περάσει κανας μήνας?!Πολλά ναζάκια μας κάνεις...Γιατί βρε?!

Ανώνυμος είπε...

Παρτιζάνα,
Θέλει τόση προσπάθεια να τους πείσεις να σου πουν γιατί σε αποκαλούν ελέφαντα. Φαντάσου να έπρεπε να τους πείσεις ότι δεν είσαι. Πάντως, για το πρόβλημα της θέρμανσης ψηφίζω αμετανόητο… Τριβή και πάλι τριβή!!! Άσε τα τζάκια στους Ρουσόπουλους…

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα,


Τι κατάφερες τώρα με την (αντικομμουνιστική) επιμονή σου να μην θέλεις να κάνεις αυτοκριτική; Να σου πω εγώ τι κατάφερες! Να νομίζει ο Μιχάλης ότι σε αποκάλεσα ...ελέφαντα! Αυτόν κι όχι εμένα έπρεπε να πεις ξενέρωτο! Που, εκτός των άλλων, δεν κατάλαβε ότι εδώ έχουμε ένα γραπτό φλερτ εν εξελίξει!

Στα δικά μας τώρα: Θα αναγνωρίσεις ότι κακώς μου "την είπες" με το που έσκασα μύτη στο blog σου ή όχι; Η γιαγιά σου θα το είχε κάνει με την πρώτη! Βέβαια, θα μου πεις, αυτή ή τ α ν μάγκας!...


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.




Υ.Γ. Αυτό το "αξιότιμε" με σκότωσε! Και τι κατάλαβες;

Υ.Γ.2 Είσαι "πρωϊνή" ή δεν έχεις PC σπίτι;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Κορίνθιε, πρωινό μου ζήτημα....Δε σου την είπα μόλις μπήκες στο μπλογκ μου!ίσα ίσα ήμαν πολύ γλυκιά μαζί σου!Θα μπορούσα να σε βρίσω αλλά αντί για αυτό σου φέρθηκα πολύ γλυκά!Και συ τι έκανες?Εσύ χωρίς λόγο και αιτία αρχισες να μου επιτίθεσαι!Τι να πει ο Μιχάλης μετά?!
Εχω ΠΣ στο σπίτι αλλά λέω το βράδυ να κάνω λίγη αποτοξίνωση!