Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Πάει κι ο Μάικλ!

Πάει κι ο Μάικλ Τζάκσον..τι σου είναι ο άνθρωπος!Προσωπικά δε θυμάμαι να μου άρεσε ποτέ ο Μάικλ, ούτε αν χορεύαμε τα τραγούδια του στα πάρτυ, δε θυμάμαι καν τι μουσική άκουγα τότε, μόνο το Λαμπάντα θυμάμαι και την Μπελίντα Καρλάιν (κάπως έτσι) με το φοβερό Leave the light on for me, i'll be there before you close the door, to give you all the love that you need.Α! Και τον Mc Hammer, can't touch this, για να μη θυμηθώ τον απίστευτο Boy George, chame-chame-chame-chame-camilion ( δεν ξέρω πώς γράφεται στα αγγλικά), you come and go, you come and goooooo,χριστέ μου τι καταστροφή αυτά τα 80's! Φλωριές..

Όταν πήγαινα γυμνάσιο, αρχές του 1990, κυκλοφορούσε ένα περιοδικό μουσικό, δε θυμάμαι πώς το λέγαν. Είχε μια στήλη που έστελνες λογοπαίγνια με τα ονόματα τραγουδιστών και έστειλα και γω τη φοβερή μου έμπνευση "ποιά τραγουδίστρια κρεμάμε στα παράθυρα? Την κουρ-Tina Turner" και κέρδισα ένα CD. Επειδή τότε ακόμα ήμασταν του πικαπ και της κασέτας, όταν πήρα το δώρο μου πραγματικά δεν ήξερα τι είναι αυτή η μαλακίτσα το CD και το έκανα κομματάκια, σε μια προσπάθεια να δω τι έχει μέσα. Βαρβαρότητα..

Καλά ήταν τότε στα 80's τελικά. Αν έπαιρνες το λεωφορείο πριν τις 8, δεν πληρωνες εισητήριο και με ξυπνούσε η μάνα μου πιο μπροστά για να 'προλάβω το δωρεάν' και να πάω σχολείο. Πήγαινα και τα ρώσικά μου, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή και προσπαθούσα να πείσω μια γειτονοπούλα, που της άρεσε ο Μάικλ Τζάκσον by the way, ότι μπορεί ένας άνθρωπος να μάθει μια άλλη γλώσσα χωρίς να έχει μάθει πρώτα αγγλικά. Έχανα όλα τα παρτυ των συμμαθητών μου βέβαια, που συνήθως τα κάναν Παρασκευή, ίσως για αυτό να μη θυμάμαι τον Μάικλ Τζάκσον..

Θυμάμαι και τη Γιουγκοπλάστικα και τον Τόνι Κούκοτς. Πάντα ήμουν Γιουγκοπλάστικα, η οποία είναι μια από τις ελάχιστες αναμνήσεις μου από την ενιαία Γιούγκα. Αυτή και το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι.

Μετά μεγάλωσα και όλα γύρω μου άρχισαν να ξενερώνουν. Σε κάποια φάση ανακάλυψα και το μπλογκ αλλά πλέον το βαρέθηκα και έφτασα στο αισχρό σημείο να βαριέμαι να σχολιάσω κάτι σημαντικό και να ασχολούμαι με τον Μάικλ τζάκσον, δίνοντας έτσι πιθανά το θανατηφόρο χτύπημα σε αυτή την αμφιλεγόμενη συνήθειά μου. Μου φαίνεται πως η Παρτιζάνα οδεύει προς απόσυρση αλλά θα φροντίσω να μην είναι αυτό το τελευταίο της πόστ..

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Partizana!

Α)Μην τολμήσεις να εγκαταλέιψεις την μπλογκόσφαιρα!
Β)Η είδηση του θανάτου του Μαικλ Τζακσον φογουράρει από το πρωί πρώτη σε όλα τα εντοπια και διεθνη πρακτορεία ειδήσεων..και δεν είναι τυχαίο καθώς σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή αυτή που περιγράφεις και εσύ στο post σου.
Γ)Μαικλ Τζακσον δεν άκουγα ούτε εγώ ποτέ..αλλά δεν έχει σημασία..ακουγε δεν άκουγε κανείς όλοι ήξεραν από κανα τραγούδι του, όλοι προσπάθησαν να χορέψουν σαν κι αυτόν, και φυσικά όλοι οι νεο-φλωροι προσπάθησαν να τον μιμηθούν..
Δ)Αθώο παιδάκι δεν ήταν. Είχε φορτωμένα μπόλικα αμαρτήματα πάνω στο σκαρί του
Ε)Άφησε όμως εποχή..Ήταν το πρώτο παιδάκι που έκανε από τα έξι του επαγγελματική καριέρα και τα αποτελέσματα φάνηκαν στην πορεία..
Αναμφισβήτητα χαρακτήρισε και χαρακτηρίστηκε από την εποχή του.
ΣΤ)Τελοσπάντων δεν ξέρω που θέλω να καταλήξω..Αλλά όταν άκουσα ότι πέθανε στεναχωρήθηκα.Ίσως είναι αυτό που μας πιάνει στο άκουσμα γενικά ενός θανάτου.
Ζ)Προφανώς η απίστευτη στεναχώρια κια το γεγονός ότι όλοι το συζητούν δεν είναι μόνο για το ταλέντο του, την καριέρα του, τον πανικό που δημιουργούσε κτλ. Είναι γιατί ήταν πάνω από όλα άμεσα συνδεδεμένος με μια εποχή φλωρικη μεν, αλλά μια εποχή που συνδέθηκε με τα νιάτα και την εφηβεία πολλών μας και πέρασε ανεπιστρεπτη!

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ!

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω ότι συνδέθηκε με το δωρεάν εισ. στα λεοφωρεία κτλ!!!!

Ανώνυμος είπε...

"χριστέ μου τι καταστροφή αυτά τα 80's! Φλωριές."
γεια στο στόμα σου ρε παιδί μου!

[μην το κλείσεις το μαγαζί, άστο και γράφε όποτε σου κάνει κέφι].

Ανώνυμος είπε...

Εγώ, τώρα, που είμαι φανατικά εναντίον κάθε τέτοιας αηδίας σαν αυτόν τον ξεφτίλα Τζάκσον τι να πω;;;
Για να κάνεις ποστ για δαύτονε, καταλαβαίνω σε τι ... δεινή κατάσταση βρίσκεσαι !!!
Λοιπόν, πρόταση φιλική, συντροφική ό,τι θέλεις βάλε, πάνε καμιά βόλτα παραλία ρίξε μερικά μακροβούτια, πιες ένα παραλιακό τσιπουράκι, σήκω επάνω, ... άνοιξε τα μάτια, δες τον ... ήλιο και ... ξαναγράψε ... ξαναγράψε ποστ αισιόδοξα ... ποστ νεανικά ... ποστ να πιάνουν τόπο !

Σε περιμένουμε !
(και είμασε πολλοί)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ανώνυμε, μάλλον το ότι η εποχή των παιδικών μας χρόνων -στην οποία μεσουράνησε ο Μάικλ-πέρασε δια παντός είναι που μας έκανε να μελαγχολήσουμε στην είδηση του θανάτου του!
Σοβιετική φίλη, και να φανταστείς δεν θυμήθηκα της βάτες και τα μαλλιά περμανάντ!
@Φάρε, εντάξει ο τύπος ήταν ταλαντούχος αλλά η σαπίλα κολλάει παντου, σε ατάλαντους και ταλαντούχους!Επίσης ξέρει κανείς τι απαντούσε στην ερώτηση γιατί άλλαξε το χρώμα του δέρματός του?!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις, το ταλέντο παίζει ρόλο και τι το κάνει κανείς ...
π.χ. ταλέντο είχε και το τύπος που έφτιαξε την ατομική βόμβα, αλλά την έδωσε στους αμερικάνους και από τότε δεν μπορούμε να τους βγάλουμε από την ... πλάτη μας - άσε και τους καϋμένους τους Ιάπωνες που ακόμη πεθαίνουν ...

... είπε...

Ο μιχαλάκης έλεγε ότι έπασχε από λευκοδερμία (!) και γι αυτό άσπρισε.
Επίσης τι πάει να πει ταλέντο? Ταλέντο κατά τη γνώμη μου είναι η επιθυμία για δουλειά, η αφοσίωση αν θες σε ένα τομέα.
Τέλος, χέστηκα που πέθανε.

ΥΓ. Μην τα παρατήσεις ρε αντάρτισσα.

Radio Collectiva Team είπε...

@Παρτιζανάκι
Ως φανατικοί αναγνώστες και θαυμαστές σου σου ζητάμε να μη μας εγκαταλείψεις μιας και τα κείμενα σου αποτελούν μια όαση, ένα μοναδικό τρόπο αποτύπωσης της σκέψης σου.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Θα κάνω μια προσπάθεια να βρω την όρεξη και το κέφι που απαιτείται για να ασχολείται κάποιος με το μπλογκ!
@Φιλε μη χτυπιέσαι τζάμπα και βερεσέ. Όταν γράφεις μαλακίες θα σε διαγράφω.

Ανώνυμος είπε...

Δε μου άρεσε ο Μιχαλάκης ποτέ, αλλά ήταν κομμάτι του τοπίου. Σαν τα πατινάζ της δεκαετίας του 80. Μπορεί να μην πήγα ποτέ, αλλά υπήρχαν! Σκέψου πόσα άλλα πράγματα δε χρησιμοποιούμε, αλλά το ότι υπάρχουν δίνει μια αίσθηση κανονικότητας στον κόσμο που βλέπουμε γύρω μας...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Αυτο ειναι μια αλήθεια κούκου!Πάντως αν βλέπεις ΣΤΑΡ δεν παιζει να σου λείψει ποτε ο Μιχαλάκης..Τι'ναι αυτο το πράγμα πια!

A8lios είπε...

"Αυτή και το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι."

Μισό χρόνο μετά λοιπόν η κρίσιμη ερώτηση: Τί ήταν το σκάνδαλο με το γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι;

Και επίσης:
Λέμε "γιουγκοσλάβικο" ή "γιουγκοσλαβικό";;;

Δηλαδή ξέρεις και ρώσικα;;;;;;