Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2008

Το Realplayer,δεν είναι για όποιον κι όποιον!

Πάω να κατεβάσω το realplayer(προφανώς με όλα κάτι τέτοιο θα γίνεται) για να ακούω κάτι ραδιόφωνα εκεί πέρα στην Κροατία και μου 'ρθε να διαβασω τους όρους με τους οποίους πρέπει να συμφωνήσω, για να αρχίσει το κατέβασμα...Και τι να δώ! Αυτό! You acknowledge that none of the software [..] may not be downloaded [..] (i) in Afghanistan (Taliban cotrolled areas), Cuba, Iran, Iraq, Libya, N. Korea, Serbia (except Kosovo), Sudan and Syria or any other country subject to a US embargo. Και λέω...Προφανώς αν ήμανε σε καμιά χώρα που'χε εμπάργκο αμερικάνικο, θα το ήξερα, αλλά βέβαια δεν ξέρω αν θα είχα και υπολογιστή να'χω και καϊλέ να κατεβάζω το realplayer..Στο Αφγανιστάν εκεί που είναι οι ταλιμπάν έχει ίντερνετ?! Καλά, με τις άλλες χώρες ξέρω, αλλά με το Σουδάν τι ζόρι τραβάνε?!Και το κορυφαίο όλων..Η Σερβία έχει ξεβρακωθεί εδώ και πόσα χρόνια, γιατί να μην κατεβάσει ο δόλιος ο Σέρβος το realplayer?! Δηλαδή ακόμα και εδώ, στο φτύσιμο?!

ΥΓ. Στη φωτό, Κοσοβάροι ευχαριστούν όλους αυτούς, που μπορούν να κατεβάσουν το realplayer...

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά μάλλον η σερβία τους έχει ξεμείνει εδώ και κάμποσα χρόνια...
χμ... δεν ξέρω τι ακριβώς θέλεις να ακούς... (τι φορματ υποστηρίζει) αλλά δοκίμασε τον vlc player η τον mplayer που είναι open source με αυτούς δεν νομίζω να έχει τέτοιους όρους...

Ανώνυμος είπε...

υγ. Καλά πρέπει να έχεις καεί!!!! εγώ τόσα χρόνια ακόμα δεν έχω διαβάσει τους όρους!!!!!

Γιώργος Σιαμέτης είπε...

Στα περισσότερα αμερικάνικα λογισμικά υπάρχει αυτός ο όρος. Οι EULA (End User License Agreement) των Windows και του MacOS X πάντως το γράφουν ρητά.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ακόμη και το Fedora Linux, που είχα δει παλιά, είχε αντίστοιχους όρους. Εκτός κι αν το αλλάξανε τώρα. Οπότε αυτή η βλακεία δεν είναι προνόμιο μόνο του κλειστού λογισμικού.

apatris είπε...

@Rocean
Δε φταίει το fedora το οποίο έχει άδεια χρήσης gpl αλλά το proprietary λογισμικό που πιθανά έχει προεγκατεστημένο ή εχει στα repos.

@
Κατέβασε το vlc ή το media player classic αν έχεις ηθικές αναστολές!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

καλά ρε, το θέμα δεν είναι οτι δεν έχω τι να κατεβάσω!Το θέμα είναι οτι οι ΄΄αλλοι είναι βλαμμένοι!Καμιά συγκίνηση για τις απαγορεύσεις από τη μεριά σας βρε?!

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sinistraradicale είπε...

Παρτιζανούλα καλημέρα. Τι κάνεις?????

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μια χαρά μύγα!θα τα λέμε και όπως πριν πλεόν , το έφτιαξα το πρόβλημα!

sinistraradicale είπε...

ωραία!!!!!!

Regimiento Cinqo είπε...

Καλά το "may not be downloaded" τί σημαίνει;
Ότι δεν θα έπρεπε να κατέβουν ή ότι είναι πιθανό να το επιχειρήσεις και να μην κατέβουν; Είναι αποτρεπτικό, εμμέσως απαγορευτικό ή προειδοποιητικό;
Πες μου τη γνώμη σου Παρτιζάνα.

sinistraradicale είπε...

που είσαι καλέ??????

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Νομίζω ότι είναι αποτρεπτικό..Κάτι σαν "αν διανοηθείς να το κατεβάσεις, μην απορήσεις άν σκάσουν στην πόρτα σου 15 αμερικάνικα κομάντα, στο κάνουν καλοκαιρινό, αν δεν είναι ήδη, και συ βρεθείς ο-θεός-ξέρει-που και δε σε ξαναματαδούν". Είναι αυτή η αγγλοσαξωνική ευγένεια της αγγλικής γλώσσας, στην οποία υποβόσκει και πλάναται σαν φάνατσμα στον αέρα μια λεπτή ειρωνεία και ένα σατανικό χαμογελάκι, και σπερνει τρόμο και φόβο!Ετσι νομίζω!

Ανώνυμος είπε...

Aυτά δεν είναι τίποτε!
Τα ψιλά ψιλά γράμματα δεν τα διάβασες.
Επίσης απαγορεύεται να κατεβάσουν το πρόγραμμα μέλη, οπαδοί και ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε
:)

Regimiento Cinqo είπε...

Γουάου..
Άρα οι λαοί (και τα κράτη) που εξαιρούνται είναι όσοι δεν μασάν ότι θα τους κάνουν summer edition οι Αμερικάνοι ε;
Καλό..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Βασικά πιστεύω ότι αν είσαι στη πχ Σερβία πάλι μπορέις να το κατεβάσεις!Αλλά αυτοί οι μπάσταρδοι μπορούν αμ αθέλουν να σε βρουν και να σε κάνουν καλοκαιρινό, γι αυτό είπα οτι έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα!

Ανώνυμος είπε...

These bracelets have been designed to provide thomas sabo onlineshop
you with the largest possible quantity of ohrringe creolen benefits in a variety of different areas. They have been designed in a variety of different styles, thomas sabo online shop deutschland
using different metals so that your personal thomas sabo uhr
tastes and budgets can be accommodated. angebote thomas sabo armketten
The bracelets are available in different schmuck thomas sabo
sizes and are adjustable so that no matter thomas sabo shop what size your wrist is there will be a bracelet that will sabo charms
fit you and provide your body with all the benefits that are offered to you. thomas sabo schmuck
The core of the bracelets is constructed from thomas sabo glaube liebe hoffnung
flexible steel that is reported to have under gone a secret process that leads to its ionization.