Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Βάρα!Αντέχω!

Ως ελεύθερη επαγγελματίας και σύμφωνα με τη λογική Αλογοσκούφη, κλέβω την εφορία και θα πληρώσω...Τι σημασία έχει αν είμαι μια απλή συμβασιούχα, αν δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα μου, τα κοινόχρηστα, το ΤΕΒΕ? τι κι αν η μάνα μου κάθε βδομάδα μου φέρνει ακόμα λαχανικά και καμιά μπριζόλα να τηγανίζω για να τρώω?Τι κι αν τα χάπια μου έχουν 20 ευρώ το κουτί και τα φαρμακεία από 1 Σεπτέμβρη δε θα δίνουν με 25% συμμετοχη τα φάρμακα, κι ας πληρώνω το Ταμείο κανονικά?
Τα καλοκαίρια πάντα είχα κάποια λεφτά γιατί ερχόταν η επιστροφή φόρου. έτσι ξεχρέωνα, πλήρωνα λογαριασμούς, έπαιρνα και γω σαν νέα κοπέλα καμιά μπλουζίτσα, πήγαινα διακοπές..τώρα ό,τι πήρα, πήρα και όπου πήγα, πήγα!Θα τους πληρώνω κι από πάνω!Δυστυχώς η εξαθλίωση δεν οδηγεί στην επανάσταση αλλιώς θα καθόμουν να το απολαύσω..Τα νεύρα όμως οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επανάσταση και τα χω πάρει άγρια τώρα!
Εκτός από το συλαλλητήριο της ΔΕθ στο οποίο θα πάω, μαζί με καμιά δεκαριά συναδέλφους για να ουρλιάξω, σκέφτομαι και κάτι άλλο και θέλω τη γνώμη σας:
Να βάλω ξυλόσομπα στο σπίτι ή όχι? ( το μόνο μέτρο που δέχομαι να συζητήσω για το σήμερα, γιατί κατά τα άλλα δεν παζαρεύω απολύτως τίποτα!!)
Θέλω Λαϊκή Εξουσία Λαϊκή Οικονομία- Σοσιαλισμό ΤΩΡΑ!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος θα πληρώνουμε κιόλας για να δουλεύουμε!

Καλά είμαι πολύ γκαντέμης. Μόλις έκανα έναρξη κι εγώ σαν φοβερός και τρομερός "ελεύθερος" επαγγελματίας/συμβασιούχος, να σου ο Αλογοσκούφης με τα μέτρα του.

Πάντως το είχα μυριστεί πριν λίγο καιρό που βγήκε στην φόρα μια στατιστική ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν (+καλά). Γνωστό το κόλπο. Πρώτα σου πετάνε μια στατιστική και μετά σου έρχεται το παλούκι.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ημαρτον!Πάντως καλά το είπες!Ετσι ακριβώς γίνεται: πληρώνω για να δουλεύω!!!!!!!!!!!!Τι παραλογισμός σε αυτό το γαμώσύστημα!!

make love not work είπε...

Καλά έχει παραγίνει το κακό. Με τα μέτρα αυτά βέβαια σπρώχνουν τους μικρούς πιο κοντά στο κλείσιμο ενώ τους ελεύθερους-πολιορκημένους επαγγελματίες στην αυτοκτονία.
πχ Εγώ που είμαι μηχανικός αν πάω στο ταμείο των μηχανικών (όταν περάσω το ένα μάθημα που μου έμεινε) θα πρέπει να δίνω 1000 ευρώ το εξάμηνο στο ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) άσχετα αν δουλεύω ή όχι. Αν πάω στο ΤΕΒΕ πρέπει να πληρώνω ΦΠΑ με ότι αυτό συνεπάγεται ενώ για να κάτσω στο ΙΚΑ πρέπει να μην κάνω έναρξη επαγγέλματος ή να με έχουν προσλάβει και να κάνω δουλειά μηχανικού αλλά να φαίνομαι σαν απλός υπάλληλος (με ότι μισθολογικό μπορεί να σημαίνει αυτό).
Γάμησε τα και άφησε τα

Radio Collectiva Team είπε...

Αυτά καλή μου και αγαπημένη παρτιζάνα είναι τα καλά των ελεύθερων επαγγελματιών.
Εγω θα το πω αλλιώς αν και συμφωνώ πάντα μαζί σου κατά ένα περίεργο τρόπο,
"ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ"

Radio Collectiva Team είπε...

Α και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι.

Ανώνυμος είπε...

Κι άντε κάποιος που κάνει ελεύθερο επάγγελμα, είναι εμπορος κλπ να είναι στο ΤΕΒΕ. Πλέον το μάθανε όλοι το κόλπο και ακόμη και προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων ή συμβασιούχων κάνουν με ΤΕΒΕ. Με ότι αυτό συνεπάγεται και σ' ένα σωρό άλλα εργασιακά δικαιώματα. π.χ. αν μπορείς κάνε απεργία.

Radio Collectiva Team είπε...

Είδες σύντροφε και φίλε Rocean τι κακό κάνει να ζούμε στην Επαρχία επειδή δε μας αρέσει το Χάος της Αθήνας και αναγκαζόμαστε να κάνουμε τη δική μας δουλειά για να μην είμαστε άνεργοι...
Και τι βγάζουμε τελικά..."τρίχες" είμαστε στη τρίτη και μισό δεκαετία της ζωής μας βαδίζοντας προς το χάος και ένας "γιαραμπής" ξέρει με τι ζόρια τα βγάζουμε πέρα και στο τέλος μας βγάζουν "κλέφτες", όσοι πάθουμε κάτι σοβαρό το ΤΕΒΕ δε μας καλύπτει τίποτα, όσο για να ντυθούμε αυτό το έχουμε ξεχάσει.
Εγώ βάζω και μια άλλη παράμετρο, πολοί απο εμάς που έχουμε κάποιο πτυχίο με εξειδικευμένο πτυχίο να κλείσουμε και να παμε σκλαβοπάζαρο σε καμία πολυεθνική, η στην Αθήνα, η στο Εξωτερικό...

Ανώνυμος είπε...

Βάζεις και μια άλλη παράμετρο εσύ. Θα έπρεπε να μας πριμοδοτούν που ζούμε στην επαρχία, ή να έχουμε μεγαλύτερο αφορολόγητο. Όχι να μας φορολογούν περισσότερο.

Πάντως είναι αδιέξοδο. Στην επαρχία υπάρχει είτε το δημόσιο, είτε προσπαθείς να κάνεις ελεύθερο επάγγελμα και βγάζεις το μεροκάματο του τρόμου. Το να δουλέψεις σε μία εταιρεία της προκοπής είναι σπάνιο και συμβαίνει μόνο σε κάποιες ιδιαίτερες περιοχές. Οπότε ή πας Αθήνα ή φεύγεις στο εξωτερικό όπως λες.

make love not work είπε...

Καλά μην νομίζετε ότι Αθήνα είναι καλύτερα. Εδώ μέχρι και άτομα από ΤΕΙ που κάνουν πρακτική απολύουν και τα στέλνουν έτσι ένα εξάμηνο πίσω. Άσε που και εδώ το δελτίο παροχής υπηρεσιών (ΤΕΒΕ) δίνει και παίρνει. Στην περιοχή που μένω σε έναν δημοτικό παιδικό σταθμό υπάρχουν ορισμένες κοπέλες που κόβουν δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Με μία από αυτές που μιλήσαμε μας είπε ότι έρχεται από Μέγαρα κάθε μέρα (70 χλμ περίπου έξω από την Αθήνα) και παίρνει 650 ευρώ τα οποία τα κόβει δελτίο παροχής στο ΤΕΒΕ. Δεν γλιτώνει μάλιστα το ΦΠΑ γιατί θεωρείται προμηθευτής (εδώ γελάνε) του Δήμου.

ασημωνης είπε...

Γι αυτο στις επομενες εκλογες να πατε σε οποιον γνωστο νεοδημοκρατη εχετε, και να του πειτε: Ξαναψηφιστους ρε!
Τωρα που το σκεφτομαι δεν θα ηταν καλη ιδεα τα μετρα της κυβερνησης να εφαρμοζονται μονο σε αυτους που τους ψηφισαν; Εμεις τι φταιμε;

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τα χρήματά σου λίγα. Απλώς δεν έχεις ψάξει όλες τις ευκαιρίες που σου παρέχει η ελεύθερη αγορά. Δεν πρέπει να σκέφτεσαι με τη λογική δημόσιου υπαλλήλου. Πρέπει να δοκιμάσεις νέες ιδέες και τολμηρές κινήσεις! Με την ευκαιρία θέλεις να πληρώνεσαι με ποσοστά από τις πωλήσεις
(Πλάκα κάνω! Απλώς λέω τις ίδιες μαλακίες που λένε οι σύμβουλοι καριέρας και τα μεγαλοστελέχη επιλογής προσωπικού.)
Να πάρεις σόμπα πετρελαίου. Οι ξυλόσομπες έχουν πολύ κόπο.

Rizobreaker είπε...

Ααα ρε Παρτιζάνα! Εσύ (κι εμείς) φωνάζεις αγανακτισμένη, αλλά ποιος ακούει...
Ξέρεις τι νομίζω?
Ότι σιγά σιγά θα βγει αληθινό το "πρώτα ήρθαν για τους κομμουνιστές, αλλά δε μίλησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής... κτλ κτλ"... Θα πίνουν το αίμα λίγων λίγων, μέχρι να μη μείνει σταγόνα...
Η κάθε κατηγορία εργαζομένων, αγανακτεί μόνο όταν πλήττεται η ίδια...
Εμείς αγανακτούμε για όλους! Δυστυχώς δε φτάνουμε...
Γι' αυτό πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ! Εμείς θα το λέμε κι ας μας λένε γραφικούς! Τέλος!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ.... ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ!!

"....ΑΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ...ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ..."

Ανώνυμος είπε...

και βέβαια να βάλεις ξυλόσομπα!!συμφέρει και σκέψου ότι εκτός από πετρέλαιο θα γλιτώνεις και ηλεκτρικό ρευμα αφού μπορείς να ψήνεις αλλά και να βράζεις...σκέψου ότι η ΔΕΗ σκέφτεται να αυξήσει και άλλο τα τέλη από τις αρχές του νέοπυ έτους...και αν θες να γλιτώνεις ξύλα θα βάλεις είσοδο στο σπίτι σου ένα κούτσουρο αφού όσοι δεν θα έχουν ξυλόσομπα σπίτι τους θα έρχονται σε εσένα...κρύος χειμώνας πολύ... αλλά εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί...

εγω δουλειά θα βρώ ποτές;;;;;;αναρωτιέμαι

Νοσφεράτος είπε...

"Βάρα!Αντέχω!"
δεν νομίζεις οτι αρκετα
τους ΑΝΤΕΞΑΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

Έλα ρε κι εσείς τώρα..
Και το στοίχημα να πούμε γιατί υπάρχει; Τα καζίνα; Αλλά εσείς μόνο να διαδηλώνετε μπας κι απολύσουνε κανένα απο'κει μέσα ξέρετε..
Τόσες ευκαιρίες σου δίνει να πλουτίσεις ο καπιταλισμός κι εσείς μένετε στη στείρα άρνηση και στο δογματισμό.
Ο Αλέκος που δεν είναι δόγμας είδατε.. και αριστεράκλας και εκατομμυριούχος.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, Καλό Αγωνιστικό Μήνα, Αγωνιστικό Χειμώνα και μην ανησυχείς τα "θέλω" σου θα τα κάνουμε πράξη !

Ανώνυμος είπε...

Νεύρα και οργή.
Ναι, ξυλόσομπα και μια μεγάλη φωτιά στην πολιτική τους, να ζεσταθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο και όμως αληθινό.
Η gotohell markets σας παρουσιάζει ένα νέο ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ προϊόν.
Την μοναδική αλογοσκουφόσομπα.
Πόσες και πόσες φορές δεν έχετε αγανακτήσει από τα υπέρογκα έξοδα για θέρμανση;
Για να μην αναφέρουμε την ακαταστασία και τη βρωμιά που προκαλούν τα ακαλαίσθητα σώματα των καλοριφέρ.
Η επιλογή φυσικού αερίου και ακριβή είναι και μετατρέπει το σπίτι σας σε γιαπί και προκαλεί επικίνδυνες παρενέργειες στις παρακαυκάσιες περιοχές.
Τώρα σας δίνουμε τη λύση.
Με την καταπληκτική Αλογοσκουφόσομπα λύνετε το πρόβλημα της θέρμανσης με την χρήση μίας και μόνο μονάδας που είναι ειδικά σχεδιασμένη να παράγει αρκετή θερμότητα για ένα ολόκληρο εξάμηνο με την καύση ενός και μόνο υπουργού οικονομίας.
Η ειδική πατέντα μας εκμεταλλεύεται τους παχυλούς μισθούς του εν λόγω υπουργού, τις μίζες και τα λαδώματα που έχει συσσωρεύσει καθώς και τους λιπώδεις μαλακούς ιστούς του, δημιουργώντας το εύφλεκτο μείγμα που θα ζεστάνει εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα για έναν ολόκληρο χειμώνα.
Αν μάλιστα η περιοχή σας είναι ιδιαίτερα ψυχρή, μπορείτε να προτιμήσετε την καύση του ειδικού καραμανλικού κούτσουρου που αυξάνει κατακόρυφα την θερμική απόδοση.
Η συσκευή είναι ιδιαίτερα καλαίσθητη, σε αποχρώσεις του electric blue και του λαχανί. Είναι πολύ φιλική προς το περιβάλλον αφού αφήνει μόνο οργανικά κατάλοιπα χρήσιμα για την παραγωγή κόπρου, ενώ όσο περισσότερο την χρησιμοποιείτε τόσο μειώνετε τις πιθανότητες εμφάνισης δασοκτόνων νομοθετημάτων και παράνομων οικοπεδοποιήσεων.
Το προϊόν μας συνοδεύεται από πλήρες σετ με τα ειδικά ξυλαράκια Giakoumati για προσάναμμα και καθαριστικά τύπου media wash για να διατηρείτε την Αλογοσκουφόσομπά σας πάντοτε σε άριστη κατάσταση.
Μην χάνετε λεπτό.
Για τους 666 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν θα σας κάνουμε δώρο τη μοναδική χύτρα Beni για ατελείωτα κουζινομαγειρέματα πάνω στην Αλογοσκουφόσομπα.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Σκατέα, θα την αγοράσω την σόμπα!
@Στρατηγέ μου, η μόνη φορά που κέρδισα ήταν στο ΠΡΟΠΟ, 11άρι, μαζί με έναν συμμαθητή μου..120 δραχμές έκαστος αλλά είπαμε ότι δε θα πάμε να τα πάρουμε, γιατί με μικροποσά δεν ασχολούμαστε (τότε τα λέγαμε αυτά!)

@Φάρε καλό μήνα!Ξεκινά αγωνσιτικά με την πορεία στη ΔΕΘ!
@Μανο, σταχτη και μπούρμπερη θα γίνει, στην νέα Αλογοσκουφόσομπα που θα αγοράσω!

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα μέτρα (αν τελικά περάσουν , γιατί πχ αν εγώ ήμουν μισθωτός στο μπλοκάκι όπως πριν κάποια χρόνια και μου έλεγαν ότι πέρα από τα χαράτσια ΤΣΜΕΔΕ/ΤΕΒΕ,ΦΠΑ θα έπρεπε να πληρώνω και φόρο στάνταρ θα γινόμουν Βιετκόγκ) σηματοδοτούν το τέλος της τωρινής κυβέρνησης. Καθαρά και ρεαλιστικά .
Το μόνο που δεν ξέρω είναι τι θα είναι η επόμενη κυβέρνηση . Πάντως όσους δεξιούληδες ξέρω που δεν κρύβονται (πολύ λίγοι πλέον) είναι τελείως αποκαρδιωμένοι και μόνο επιχείρημά τους είναι το "να μην ξανάρθει το ΠΑΣΟΚ" ενώ υπερθεματίζουν όταν τους λες ότι τα κάνανε μαντάρα .
Για να δούμε...

Ανώνυμος είπε...

Ε, ας ψηφίσουν ΚΚΕ για να μην έρθει το ΠΑΣΟΚ... :-)

Ανώνυμος είπε...

To να τους πείσεις να ψηφίσουν ΚΚΕ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις τουλάχιστον γιά όσους είναι εργαζόμενοι. Αυτό που είναι δύσκολο είναι να τους κάνεις ν'αλλάξουν μυαλά γενικά . Το σύστημα αξιών που έχουν στη ζωή τους , ας το πω έτσι , αυτό είναι η μεγάλη διαφορά .

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα λες. Έχω ένα σπιτάκι, 15 λεπτά από την Ελευσίνα, που έχει τζάκι. Έχω σχεδόν μετακομίσει εκεί (αφού του έκοψα το σταθερό να μην πληρώνουμε πάγια). Και ξύλα τσάμπα από το βουνό και όλο καλά…
Το εκπληκτικό; Έμαθε ο ανασφάλιστος αδερφός μου ότι δίνω μόνο 380 ευρώ μπαίνοντας στον 2ο χρόνο με ΤΕΒΕ και θέλει να κάνει το ίδιο… άκουσε και τα νέα μέτρα… αν και από ότι φαίνεται του χρόνου θα μας έρθει το μεγάλο πακέτο!
Άντε καλή δύναμη

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Α!Πολύ ωραία!Σϋμφωνα με τα νέα μέτρα, σε ενάμιση χρόνο από τώρα που θα γίνω 30, με ένα μαγικό ραβδάκι, θα μπορώ να πληρώνω τους φόρους!Μέχρι τα 30 λέει θα ισχύει η φοροαπαλαγή!Έλεος!Ελπίζω σε εναμιση χρόνο να έρθουν τα πάνω κάτω γιατι δε μας βλέπω καλά!Θα καταλήξουμε όλοι στη Σταυρόυπολη και στο Δαφνί και θα την περνάμε φίνα!