Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

Καλη Χρονιά!

Διαβάζω ένα βιβλίο με τίτλο "Πραγματεία περί αθεολογίας" (Michel Onfray, εκδόσεις Εξάντας-Νήματα) και ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα λέει ότι οι Ρωμαίοι είχαν κάτι θεούς εκεί πέρα, τον Στερκόριους, τον Κρέπιτους και τον Κλοακίνα- αντίστοιχα της κόπρου, της πορδής και των οχετών...

Για τη νέα χρονιά, πέρα από τα καθιερωμένα Χρόνια Πολλά σε όλους, θα ήθελα να παρακαλέσω τους άνωθεν θεούς να μας λυπηθούν και δείξουν έλεος για φέτος, διότι έχουμε πήξει στα σκα@@ σε αυτή τη χώρα.

11 σχόλια:

Ποντος και Αριστερά είπε...

Καλή χρονιά (ψηλή, ξανθιά, μοιραία 22 Μαϊων) συντρόφισα

Ομέρ

dimdermatis είπε...

22 είσαι ρε Πάρτι? Άντε και είμαστε και συνομήλικοι...


Καλή χρονιά να έχουμε!!!

vripol είπε...

Παρακαλώ, όλους τούς συνομιλητές, να εστιάσουν στό Θέμα μας.
Ισχυρίζομαι ότι αί φύσαι (είναι οι πορδές στήν επίσημη ιατρική ορολογία)τών Θεών ήσαν εύοσμαι καί αισθητικώς ανωτέρας ποιότητας, μέ την προυπόθεση ότι πράγματι οι Θεοί περιορίζονταν στό Νέκταρ καί τήν Αμβροσία.
Λέγεται ότι ο Δίας αντιλαμβάνονταν τό φάγωμα από την ¨Ηρα τών ερωτικών αντιζήλων της, όταν αίφνης εγένοντο δύσοσμαι αι Ηραίαι φύσαι, διότι αι φύσαι αι προερχόμεναι εκ της βρώσεως σαρκός, καθίστανται ως γνωστόν αντιαισθητικώς δύσοσμαι, ακόμη καί όταν η σάρξ ήτο γυναικεία καί παρφουμαρισμένη..

vriporδίδης

dimdermatis είπε...

@vripol Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες? Και συνεχώς τους παρομοιάζεις με τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα? Οι Πόντιοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνικού γένους...
Αυτό ήθελα να στο ρωτήσω καιρό.

Ανώνυμος είπε...

http://politikotroll.blogspot.com/

Άν είμαι εκτός θέματος συγχωρέστε με.

vripol είπε...

Αγαπητέ dimider, εγώ κι άν πιστεύω ότι οι Πόντιοι είναι Ελληνες...
Εγώ, τό ότι οι Πόντιοι είναι Ελληνες τό έμαθα από τούς Τραντέλληνες Πόντιους παππούδες μου καί γιαγιάδες μου, δέν περίμενα να τό διαβάσω γιά να τό μάθω..
Εκείνο πού λέω είναι τό εξής :

Ως γνωστόν, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες καί οι Θρακιώτες ήλθαν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, μέ την ανταλλαγή τών πληθυσμών, ματά την ήττα τού Ελληνικού στρατού στήν Μικρά Ασία τό 1922, καί την συνθήκη της Λωζάνης.
Οταν έφθασαν εδώ,σέ μεγάλο βαθμό γνώρισαν τόν κατατρεγμό, τόν ρατσισμό καί την εκμετάλλευση τών εντοπίων, πού
1. Τούς χαρακτήριζαν "Τουρκόσπορους", αυτούς πού υπέστησαν γενοκτονία από τόν Τουρκικό Εθνικισμό τού Κεμάλ καί τών Νεοτούρκων οι οποίοι μετέτρεψαν τήν πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία σέ Εθνικό Τουρκικό κράτος, "καθαρίζοντας" Αρμενίους, Ελληνες καί Ασσυρίους.
2. Πολλοί εντόπιοι φοβέριζαν τά παιδιά τους λέγοντάς τα "θά ρθει να σέ πάρει ο πρόσφυγας"
3. Εκμεταλλέυτηκαν, γιά ένα κομμάτι ψωμί, την άφθονη εργατική δύναμη τών προσφύγων.
4. Ο Βλάχος έλεγε στην εφημερίδα του ότι οι πρόσφυγες έπρεπε να φορούνε κίτρινο περιβραχιόνιο γιά να αναγνωρίζονται.
5. Η Βασιλική Δεξιά, έξέφραζε απερίφραστα τήν απέχθειά της στούς πρόσφυγες, καθώς στην πλειοψηφία τους ήταν Βενιζελικοί καί αργότερα αριστεροί.

Αυτό πού λέω στούς Πόντιους συμπατριώτες μου (διότι Πόντιος είμαι κι εγώ) είναι ότι πρέπει να φανούν ιδιαίτερα ευαίσθητοι απέναντι στούς σημερινούς μετανάστες, ανεξάρτητα από την Εθνικότητα τών μεταναστών. Όχι γιατί οι Πόντιοι δέν έιναι Ελληνες,(είναι τουλάχιστον όσο καί οι άλλοι Ελληνες) αλλά γιατί υπήρξαν οι ανεπιθύμητοι καί οι εκμμεταλλευόμενοι μιάς εποχής.

Κάι σάν τέτοιοι δέν πρέπει νά σταθούν απέναντι στούς μετανάστες ρατσιστικά, εκμεταλλευτικά, φοβικά.
Πρέπει να γίνουν δύναμη κατανόησης, συμπαράστασης καί ομαλής ένταξης τών μεταναστών στην Ελληνική κοινωνία.
Μέ λίγα λόγια, ως θύματα ρατσισμού, πρέπει να γίνουμε αντιρατσιστές.
" Ό σύ μίσησες, ετέρω μή ποιήσεις"
δηλαδή, εκείνο πού εσύ μίσησες μήν τό κάνεις σέ άλλον.

dimdermatis είπε...

@φίλε vripol μπήκα στο blog σου και επειδή δεν ξέρω πολλά πράγματα για τον Ποντιακό Ελληνισμό (κακώς) θα μου πεις ποια ήταν η ποντιακή πολιτεία? Δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα που βρίσκεται? Και περίπου για πότε μιλάμε?

Για 19ο αι. και αρχές 20ου που γίνονταν μεγάλες εξεγέρσεις στα εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας?

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Καλή χρονια σύντροφε Ομέρ!Αλλά είμαι 23 πλέον..Περνάν τα χρόνια!
@Δημήτρη, 22 φαίνομαι..άλλο το πόσο είμαι..
@Γιατρέ μου, θα έλεγα ότι γενικά όλοι οι έλληνες θα έπρεπε να δείχνουν μια ευαισθησία απέναντι στους μετανάστες. δεν είναι μόνο οι πρόσφυγες αλλά και όλοι αυτοί που μετανάστευσαν στη Γερμανία και στο Βέλγιο, όλοι έχουμε κάποιον συγγενή που ξενιτέυτηκε.Αν κάποιος δε θα έπρεπε να λέει για τους μετανάστες αυτοί σίγουρα είναι οι έλληνες.
@Νίνα, δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν είσαι εκτός θέματος-ίσα ίσα, θα έλεγα ότι εκεί που μας παρέπεμψες είναι εντελώς εντός θέματος.
Την καλημέρα μου!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

22 με το Ιουλιανό ή με το κινέζικο;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

με του σκύλου, 1 προς 7 η αναλογία.

vripol είπε...

Αγαπητέ dimider, σού απαντώ εκτεταμένα στό μπλόγκ σου, γιά να μην κουράσω τούς σχολιαστές της Παρτιζάνας.
Ο Ιστορικός Πόντος βρίσκεται στην σημερινή Τουρκία, στά βόρεια παράλιά της πρός την Μαύρη θάλασσα, σέ μία παραλιακή ζώνη βάθους 100 χιλιομέτρων, πού εκτείνεται, δυτικά, από τό ανατολικό άκρο τής Παφλαγονίας(τής καμπούρας πού σχηματίζει η Τουρκία στήν Μαύρη Θάλασσα), μέχρι τά σύνορα τής Τουρκίας μέ την σημερινή Γεωργία, ανατολικά.