Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η ηλιθιότητα δεν έχει όρια

Σύμφωνα με τον Παντελή Τιμογιαννάκη, τον γνωστό κριτικό κινηματογράφου, μπορείτε να πάτε να δείτε την ηλιθιότητα που λέγεται "Δούκισσα" και την νευρασθενική "Πεθαίνω για σένα" αλλά όχι την ταινία "Έλα να δεις" του σοβιετικού σκηνοθέτη Έλεμ Κλίμοφ, διότι σύμφωνα με τον παιδευμένο κριτικό κινηματογράφου η ταινία είναι για τους ΚΚΕδες και τους οπαδούς του αλλά όχι για τον υπόλοιπο κόσμο!Οι άλλοι ας προσφέρουν το μυαλό τους και τα μάτια τους στο βωμό της βλακείας!Τι κι αν η ταινία του Κλίμοφ έχει χαρακτηριστεί από τις σπουδαιότερες αντιπολεμικές ταινίες του μοντέρνου κινηματογράφου!Ο Τιμογιαννάκης προτιμά τα (ανύπαρκτα) βυζιά της Κίρα Νάιτλι από ταινίες που βάζουν το μυαλό να δουλέψει..Δε βαριέσαι..Τα γίδια θέλουν τον τσομπάνη τους..
Επίσης καταγγέλλω από το βήμα τούτο ότι στη Θεσσαλονίκη έχουμε να δούμε καμιά ταινία της προκοπής κάτι μήνες, διότι πέρα από Χόλυγουντ και καμιά έμπνευση της στιγμής, ανάθεμα κι αν προβάλονται όλες οι ταινίες που παιζονται στην ΑΘήνα!Για αυτό όσοι είστε Αθήνα πάτε δείτε την ταινία "Έλα να δεις" και πειτε και σε μας τί χάνουμε, για να τα πάρω ακόμα περισσότερο!Εδώ δεν ξέρω αν έρθει ποτέ η ταινία, όπως δεν έχουν έρθει και ένα σωρό άλλες!

40 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά το ιντερνέτι... Γιατί αν περιμέναμε από τον κάθε τσομπάνο-ιδιοκτήτη κινηματογράφου να φέρει ταινίες της προκοπής...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ναι, ναι!!Το μόνο πρόβλημα είναι όταν θες να δεις καμιά ιρανική ή καμιά ρωσική ταινία και δεν βρίσκεις υπότιτλους!Και μου λεγε η μάνα μου κάτσε διάβασε τα ρώσικα παιδί μου, τίποτα εγώ!

A.F.Marx είπε...

Ποιος είναι ο Παντελής;
Εγώ τον Παναγιώτη Τιμογιαννάκη ήξερα.
Αν η ταινία αξίζει, κανένας Α-τιμογιαννάκης δεν μπορεί να την φρενάρει.
----
Καλημέρα και καλό μήνα...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Παντελής Παναγιώτης, Μήτσος, δενξέρω πώς τον λένε στο μικρό πάντως μιλάμε για τον γνωστό κακοκουρεμένο χαζοχαρούμενο τύπο!Καλό μήνα και σε σένα!

Mpampas Spyros είπε...

Άλλος ένας "αντικειμενικός":




MyFilm.gr (Δημητρης Παπαμιχος):

Μία ταινία που ύπουλα και πονηρά προσπαθεί να περάσει τη γραμμή της δικτατορίας του προλεταριάτου ως τη μόνη λύση των προβλημάτων μιας κοινωνίας με το διδακτικό ύφος της αποστειρωμένης και δογματικής αντίληψης του Κ.Κ.Σ.Ε

Να σημειώσω οτι αν και το συγκεκριμένο σχόλιο το διάβασα την παρασκευή 30/1 σήμερα δε το βρίσκω στο link του MyFilm.gr ( http://www.myfilm.gr/article4183.html ) φαίνεται όμως και εδώ : http://www.critics.gr/Product/ELA-NA-DES-epanekdosi/Show.aspx

Έλεος πια ...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Δικαίωμά τους να λένε οτι η ταινία περνάει ύπουλα και πονηρά ό, τι θέλει. αλλά θα ήταν πιο τίμιο να μας έλεγαν ότι κάθε μαλ@@@ του χόλυγουντ περνάει ύπουλα και πονηρά την κάθε αηδία του κεφαλαίου!τότε θα ήταν λιγότερο εκνευριστικοί!!!ΆΚου ύπουλα και πονηρά!Ενώ αυτός ο τρομερός εγκέφαλος ξεσκέπασε την πονηριά και μας προειδοποίησε!Βρε α σχιτιρ!
Δεν ξερω αλλά εχω εκνευριστει τρομερά!

dimdermatis είπε...

Καλησπέρα Πάρτι!!!!



Ηρέμησε!!! Έχω να σου προτείνω μια ταινία που παίζεται στους κινηματογράφους σχετικά με την ΕΣΣΔ, αλλά δεν θα στην πω για να μην σε νευριάσω χειρότερα.

Τι θα σε εκνεύριζε περισσότερο, να διαφήμιζε μια ταινία που δείχνει το άσχημο πρόσωπο της ΕΣΣΔ ή να κάνει την πάπια σε ταινίες όπως αυτή τώρα????????

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

ΟΚ συμφωνώ, αλλά δεν σου φταίνε σε τίποτα τα βυζάκια της Κίρα Νάιτλι και τα υποβιβάζεις :-p !
Πάντως έχει πάρει αρκετές καλές κριτικές από άλλους "γνώστες", δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κολάς σε αυτήν :-)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Τζόνι παιδί μου μην βρίζεις!Κατά τα άλλα συμφωνώ. Θα επανέλθω στο θεμα όταν έρθει η ωρα (και βρω και γω λιγη ώρα για ένα σουπερ ντουπερ αφιέρωμε σε πολλές συνέχειες για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας κτλ)
@Τεστ, τα βυζά της Κίρας Νάιτλι δε μου φταίνε σε τίποτα, δεν κατηγορώ την κατά τα άλλα αξιόλογη ηθοποιό. Εξάλλου πολλές φορές οι ηθοποιοί δεν φταίνε, όταν δεν έχουν ρόλο να υποστηρίξουν!Αλλά πάει πολύ να μου παινεύεις μια μετριότητα και να υποβιβάζεις κάτι το αξιόλογο. Και δεν έχει να κάνει με τα υποκειμενικά αισθητικά κριτήρια του καθένα, υποτίθεται πως οι κριτικοί κινηματογράφου κάνουν κρα για καμιά ταινία της προκοπής!!

dimdermatis είπε...

Μην τρελένεσαι ρε johny.

Το ''κατυν'' σε πείραξε? Ποτέ να μην έβγαινε η ταινία το ίδιο θα ήταν. Η ιστορία έχει γράψει την αλήθεια!

Λαϊκό Στρώμα είπε...

Katynιές.

αστυάνακτας είπε...

Μην αναγάγουμε και τον Τιμογιαννάκη σε κριτικό περιοπής....εντάξει τώρα....
Το ΚΑΤΥΝ είναι μια σπουδαία ταινία που περιγράφει μια απίστευτη ιστορία, που αποδείχτηκε δυστυχώς πραγματική μετά από πολλά χρόνια....όλα τα άλλα ας τα πει ο καθένας σας στον εκτελεσμένο πατέρα του ίδιου του Βάιντα...και κάτι για την ιστορία...όταν είδαμε στους κινηματογράφους την άλλη ταινία του Βάιντα "Ο άνθρωπος από μάρμαρο" είπαμε τότε όλοι οι σ."Αν σε κάτι, έστω και σε ένα έχει δίκιο, τότε ο σοσιαλισμός δεν θα αντέξει..." και δεν άντεξε...
Την ταινία δεν την έχω δει ακόμη, για να ξέρω την καλλιτεχνική αρτιοτητά της, αλλά την ιστορία και κριτικές διάβασα...

ΥΓ: Ας μη προλάβουν οι από τα δεξιά να χαρούν για το κόσμο που μας έχουν παραδώσει...είναι ανάλγητος, με πολέμους και δολοφονίες παιδιών...καπιταλιστικός....ό άλλος αυτόν που ονειρευόμαστε είναι σοσιαλιστικός...γιατί ο υπαρκτός ήταν ανύπαρκτος.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Κάποιοι είναι πεισμένοι ότι η ιστορία παρουσιάζεται έτσι όπως την προβάλει το "Κατίν" για παράδειγμα!Καλά για τους δεξιούς δεν έχω αντίρρηση..Τρίβουν τα χέρια τους, αφού αυτό ονειρεύονταν τόσα χρόνια!Για του καλοπροαίρετους αριστερούς θα τους συμβούλευα να μην είναι τόσο ευκολόπιστοι...Και να αναμένουν σύντομα νέο μου πόστ!

αστυάνακτας είπε...

Μακάρι να μπορείς να το ανατρέψεις...το ελπίζω αλήθεια...

ΥΓ κατά τη γνώμη σου υπάρχουν ευκολόπιστοι αριστεροί...μπορεί...
αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που τους αποκρύπτετε η αλήθεια με ιδιαίτερη τέχνη ώστε να καταλήγουν σε κατευθυνόμενα συμπεράσματα...

αστυάνακτας είπε...

Δείτε σήμερα το κουτί της Πανδώρας...για το ΚΑΤΙΝ

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ τώρα που θα δίνουμε σημασία στον τιμογιαννακη τον μούσχαρο. Βάλε Γουλιά που δείχνει τα βυζά της Βάνας (μια είναι η βάνα) και τη σ. Λίλα στα νιάτα της. Και την τρισμέγιστη Γίγα (πλερώνω όσο όσο για το playboy με τις φωτογραφίες της). Και την Ασίκη (respect). Δηλαδή αξίζει τίποτα παραπάνω το χολυγουντ που μας έχουν φλομώσει από τα στήθια της Βανούλας; Σε καμία περίπτωση. Οι χαμουτζήδες ας σπεύσουν στο σινεμα. Οι υπόλοιποι στον καιάδα. Αν και η μόνη ομοιότητα του συμπαθούς βάραθρου με το στέρνο της παραπάνω καλλονής είναι η πετρώδης υφή τους.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Αστυάνακτα, δεν μίλησα για ευκολόπιστιυς αριστερούς αλλά για καλόπιστους, έχει διαφορά. Επίσης δε θα ανατρέψω εγώ τίποτα. Πέρα από τις ιστορίες του "Κάτίν" αλλά Χόλυγουντ υπάρχει και μια ρημάδα επιστήμη που λέγεται ιστορία και μπορείς, αν ξέρεις τους νόμους και τη μεθοδολογία της να μάθεις πέντε πράγματα. Καλά για τον δεξιό παραπάνω, δεν είχα καμιά αμφιβολία ότι θα τρίβει τα χέρια του:πάντα χαίρονται όταν συκοφαντούνται οι αγώνες και 'οταν οι κομμουνσιτές "αποδεικνύονται " πιο κακοί από τους παππούδες τους, τους ναζί. Αλλά για όποιον επιθυμεί από τη σκοπιά του και όπως το καταλαβαίνει αυτός,να δει επιτέλους να απελευθερώνεται η κοινωνία από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, θα τον συμβούλευα να είναι πιο ψιλιασμένος και να μην χειροκροτήσει σαν πέσουν οι τίτλοι τέλους του κάθε "Κατίν".
Όταν βρω λίγο χρόνο θα σας γραψω για τα αντίστοιχα στη Γιουγκοσλαβία, που κατέχω καλύτερα, γιατί και εκεί σηκώνουν πέτρες και "ανακαλύπτουν" πτώματα από θύματα των παρτιζάνων. Είναι ολόκληρη φάμπρικα.
@Σαβουροτέτοιε, δεν είδα ούτε Γουλιά ούτε Μπαξεβάνη εχθές γιατί είχα πρόβλημα στο μάτι μου και δεν μπορούσα να δω τηλεόραση. Καθόμουν μόνη και έρημη στο σπίτι γιατί κανένας από τους φίλους μου δεν ενδιαφέρθηκε να μου κάνει λίγη παρέα....

Ανώνυμος είπε...

Ε μη με λες και σαβούρα. Από το οστρακόδερμο καβούρι έλκω το πρώτο συνθετικό.

Δεν εννοούσα οτι έπαιζε χθές ο Γουλιάς απέναντι από την πανδωρα (άραγε υπάρχει καμμια σχέση με αυτή του βηματος;). Άλλωστε και γω διάβαζα χθές και δεν άνοιξα την τιβι. Αλλά και να μην διάβαζα μάλλον θα έβγαινα με κάποια γκαβή ανταρτομούρα...

μπεσος

Ανώνυμος είπε...

Ρε ο ΠΑΟΚ σαρώνει τί με λέτε τώρα..?

αστυάνακτας είπε...

@παρτιζάνα
Αναμένω τη ρημάδα ή την φουκαριάρα ιστορία...Επιθυμώ να δω τα ιστορικά επιχειρήματα....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Σαβουρό τέτοιε μου, ελπίζω τουλάχιστον να έγραψες καλά, να μην πήγε τζάμπα η εγκατάληψη τυφλής και άκρως συμπαθητικής νεαρής κοπέλας!
@Αστυάνακτα, μην περιμένεις μασημένη τροφή από κανέναν, κάτσε και διάβσε μόνος σου!Σε προτρέπω να ξεκινήσεις από τη σφαγή στο Δϊστομο και τα Καλλάβρυτα, που είναι και πιο εύκολο να βρεις βιβλιογραφία. Και μια ιστορία του Τρίτου Ράιχ και του Γκαίμπελς, για να φρασκάρεις λίγο τη μνήμη σου, ενθυμούμενος ποιοί ήταν αυτοί που "αποκάλυψαν" τη σφαγή στο Κατίν!Και επειδή τώρα ψήθηκα πολύ, πρέπει να βρω ένα σκάνερ για να σηκώσω κατι φωτογραφίες και κάτι άρθρα από ένα περιοδικό που έβγαζαν οι γερμανοί στην Ευρώπη τον καιρό της κατοχής, το οποίο είναι μανούλα στην προπαγάνδα!Τα βρήκε κάποιος σε κάτι σκουπίδια και μου τα έφερε!Είναι άθικτα και πολύ καλής ποιότητας( αν και ολίγον ποντικοφαγωμένα!)
@Στρατηγέ μου, τι μου λες?!σαρώνει ο ΠΑΟΚ?!Πάει καλά ο Παοκ αλλά με τόση μιζέρια που έχουμε φάει στη μάπα από τα παόκια τόσα χρόνια, έχουμε συνηθίσει στη γκρίνια τους!Αντε και ντάμπλ (κάποτε!)

dimdermatis είπε...

Λέτε ότι εγώ και άλλοι όμοιοι μου τρίβουμε τα χέρια μας με ταινίες όπως το ''ΚΑΤΥΝ''. Εγώ θα σας πω κάτι που σας είπα και πιο πάνω.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αυτό να το θυμάστε όταν θα με κατηγορείτε για ευκαιριακή και προσωρινή ευχαρίστηση εξαιτίας μια ταινίας.

Στην προκειμένη περίπτωση η τέχνη αντικαθιστά την ιστορία στην αποκάλυψη της αλήθειας.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ναι και ο Ράμπο την αλήθεια έλεγε!Ημαρτον!

Ανώνυμος είπε...

Ου να χαθείτε παλιο κομμούνια που αμφισβητείτε την αξιοπιστία του Γκαίμπελς και του Γκορμπατσώφ!!!

Ανώνυμος είπε...

Άντε μωρε με το παοκακι. Μας έχετε ζαλίσει. Μια ζωή κωλοφαρδία και οι ροχάλες ψιχάλα. Μια ζωή σπρώξιμο και γρίνια. Μια ζωή βλαχομαγκιά και η φουκαριάρα η μάνα μου. Μια ζωή με το ζόρι να πείσετε. Μίζεροι!

Misha είπε...

Όσον αφορά το Κατίν, παραπέμπω όλους όσους θέλουν να μάθουν στο πιο κάτω σύνδεσμο (link):
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/2/2009&id=10568&pageNo=31&direction=-1
είναι η σελίδα του "Ριζοσπάστη" όπου ο Ν. Μπογιόπουλος παραθέτει με πηγές την ιστορία όπως είναι στην πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σαβουρογαμόσαυρε...
μ'ενα μπακίρι Β' εθνικής πορεύεσαι καημένε, τί τα θες τα βλογς?

Sinistra Radicale είπε...

Πάντως μίλησα με φίλο που είναι Λευκορωσία, και μου είπε ότι οι Λευκορώσοι βάζουν τα γέλια μόλις ακούνε ότι οι Σοβιετικοί έχουν τη ευθύνη για το Κατύν....Και αυτός που μου το είπε είναι δεξιός!!!!!!!

ΥΓ Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τις άλλες ευθύνες του Σταλινισμού....

Ανώνυμος είπε...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=986439

Ανώνυμος είπε...

Για τον από πάνω

Σας έχουμε πάρει χαμπάρει παλιοξεφτίλες πάτε φτιάχτε κανένα γηπεδάκι στο Τζίγγερ

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/2/2009&id=10570&pageNo=18&direction=1

ΥΓ
Μόλις είδα την ταινία

Sinistra Radicale είπε...

Α βέβαια!!! Όχι μονο εμάς. Αλλά και την διεθνή συνωμοσία η οποία εξυφαίνεται εις βάρος του μόνου παγκόσμιου επαναστατικού κόμματος!!!!!!!!!!!!!!!!!! μπουαχαχαχαχαχαχαχαχα.......

ΥΓ Ο Κακλαμάνης το είπε εξάλλου..ΤΟ ΚΚΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ".....

ΥΓ Που να δεις οταν ερχεται η κανελη πως θα της αρέσει το γήπεδο!!!!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ο συνασπισμός δεν έχει πρόβλημα ν αφταιχτεί το γήπεδο αλλά βάζει ζήτημα για το εμπορικό κέντρο, ενώ κάποιοι άλλοι λένε να μην φτιαχτεί ούτε το γήπεδο και οι ελεύθεροι χώροι να δίνονται στους πολίτες και όχι στις ΠΑΕ. Μια χαρά είναι εκεί στη λεωφόρο, κέντρικά και μια χαρά!
Αυτό που είπες παλιόμυγα για τον κακλαμάνη δεν το κατάλαβα, δηλαδή τι κάνει το ΚΚΕ, τον βοηθάει στο έργο του?Σόρρυ αλλά από όσο ξέρω για το παρκάκι συμμετείχαν μια χάρά όλοι στις κινητοποιήσεις, μάλιστα μια δικιά μας εκεί πέρα την τραμπούκισε και ενας του κακλαμάνη. Δεν το καταλάβα αυτό που είπες αλήθεια.
Κοίτα διεθνής συνωμοσία δεν ξέρω αν υπάρχει αλλά αν υπήρχε, δε θα κυνηγούσε εμάς αλλά το φάντασμα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα και προκαλεί αναταραχή στο πολιτικό σύστημα!Μπρρρρρρρρρρρρ!

dimdermatis είπε...

Δεν θέλω να ασχοληθώ με την κουβέντα του γηπέδου, γιατί είμαι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟ και θα ξεφύγω από τον έλεγχο. Πραγματικά αυτό το θέμα με εκνευρίζει κάθε φορά που το ακούω.



www.agwnizomai.blogspot.com

ΤΟ ΠΑΡΑΜΜΥΘΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑίοι μην αγχώνεστε..
Τώρα που τα γκάλοπ δείχνουν τάσεις κατρακυλίσματος ο κινηματισμός των προσφυγών στο ΣτΕ θα πάει περίπατο.
Όπως περίπατο πήγε το πετρέλαιο του Τσάβες, το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, το "ν'ακούσουμε το παιδιά", το "Όχι στην Ε.Ε." - πλησιάζουν οι ευρωεκλογές - κλπ.

Ανώνυμος είπε...

μην μου την Νάιτλι θίγεις Παρτιζάνα. Το ξέρεις ότι γουστάρω...

Ανώνυμος είπε...

Αν, 20 χρόνια τώρα, κάποιοι δεν έχουν ακόμη καταλάβει σε τί φρικιαστικό κόσμο "μπήκαμε", τότε ή είναι πολύ μικροί σε ηλικία,ή είναι απελπιστικά ανενημέρωτοι, ή τάσσονται υπέρ του δουλεμπορίου, του εμπορίου ναρκωτικών, της παιδεραστίας, της σφαγής αμάχων και παιδιών,της κάθε λογής ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ που σήμερα διαπράττεται ελεύθερα. Απόδειξη ο τζίρος που γίνεται από τέτοιες δραστηριότητες. Λυπάμαι αλλά σήμερα δεν υπάρχει το "δεν ήξερα". "Ας φρόντιζαν", όπως λέει ο Καβάφης--ας φρόντιζαν να μάθουν!

dimdermatis είπε...

Φιλόσοφος ο ανώνυμος!...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος "φιλόσοφος" ευχαριστεί dimider για φιλοφρόνηση και επεξηγεί-- Στην αρχή της δεκαετίας του '80 φιλόσοφος είδε ταινία του σκηνοθέτη του ΚΑΤΥΝ για την Αλληλεγγύη, τότε. Πίστεψε, αφελώς, ότι το αίτημα ήταν καλύτερος σοσιαλισμός...Δεν μπορεί ο ίδιος σκηνοθέτης να εξαπατήσει τον φιλόσοφο πάλι.Η μεγαλύτερη δικαίωση της ΕΣΣΔ (που έχασε τον ψυχρό πόλεμο από τις αντίπαλες υπηρεσίες) είναι τα όσα εφιαλτικά ακολούθησαν τη διάλυσή της.Το ζήτημα σήμερα δεν είναι η αντικομμουνιστική υστερία του σκηνοθέτη αλλά τα αλαφιασμένα κοπάδια των μαύρων γυναικών-σκλάβων της "παγκοσμιοποίησης" στην οδό Σωκράτους κάθε βράδι, π.χ. Κάντε μια βόλτα και δείτε και τις οθόνες στην οροφή της κεντρικής αγοράς...

Yannis Theocharis είπε...

Αν θέλετε να δείτε την ταινία, μπορείτε να την κατεβασετε μέσω torrent από εδώ http://isohunt.com/download/68461113/Come+and+see+1985.torrent

Πραγματικά, πολύ καλή ταινία.