Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Τι να κάνετε για να (μη) ζείτε με 500 ευρώ το μήνα

Λοιπόν, τα πράματα είναι πολύ απλά..Στην τράπεζα έχω 2,80 ευρώ και στην τσέπη 20 μαζί με κάτι φραγκοδίφραγκα, σύνολο 23,30 ευρώ..Χρωστάω 100 στη ΔΕΗ, 50 στο νερό, 160 στο κινητό, 172 στην εφορία, 160 στο ΤΕΒΕ, περιμένω τον ΟΤΕ, χρωστάω άλλα 30 στα κοινόχρηστα, γιατι τα 250 από τα 280 που μου'ρθαν τα πλήρωσα, πρέπει να πάω στο γιατρό αλλά θα πληρώσω και ένα 50ευρω την επίσκεψη, συμμετοχή για! επίσης πρέπει να πάω στη βιβλιοθήκη να βγάλω φωτοτυπίες γιατί δεν μπορώ να δανειστώ τα βιβλία, οπότε πρέπει και εκεί να πληρώσω 10 λεπτά τη σελίδα, πες να βγαλω καμία 50αριά σελίδες, άλλα λεφτά εκεί...
Θα πληρωθώ την άλλη βδομάδα..Θα πάρω τα ζεστά μου 500 ευρώ και θα πρέπει μετά να βρω ένα τρόπο να ζήσω για ένα μήνα με ό,τι περισσέψει...Περισσεύει τίποτα, γιατί δεν είμαι και καλή στα μαθηματικά! τα πτυχία μου δεν τα έχω κορνιζόσει, είναι αρκετά και δεν έχω λεφτά..Άσε που με πιάνει κατάθλιψη όταν τα σκέφτομαι...Σύμβαση ορισμένου χρόνου, σήμερα έιμαι, αύριο δεν είμαι..Αλλά και που είμαι, πάλι δε βγαίνω...Με 500 ευρώ την βγάζουν οι φοιτητές, και γω εκεί έχω μείνει, δε μεγαλώνω, κι ας περνάν τα χρόνια..τι να κάνω?


Καμιά φορά απελπίζομαι, λίγο οι υπολογισμοί που δεν βγαίνουν, λίγο η σκέψη ότι μια ζωή έτσι θα είναι τα πράματα, δε θέλει και πολύ να σε πάρει από κάτω...Μες στην απελπισία μου θα μπορούσα να σκεφτώ πολλά χαζά, να γαντζωθώ από κανέναν βουλευτή, όπως κάνουν χιλιάδες άνθρωποι, θα μπορούσα να πω πάλι καλά που έχω και τα 500, θα μπορούσα να πω ας γίνει κάτι γρήγορα, μια ρύθμιση βρε αδερφέ, να τσιμπίσουμε και μεις κάτι παραπάνω, να αποθέσω τις ελπίδες μου σε κάτι το "εφικτό", το "ρεαλιστικό"...


Μα το σκέφτομαι και πάλι καλά και ούτε αυτές οι λύσεις μου κάνουν..Γιατί θα πρέπει να παζαρέψω όλα αυτά που κανονικά δικαιούμαι, για ένα κομμάτι ψωμί και είμαι πολύ θυμωμένη για να παραχωρήσω έστω και μια σπιθαμή από όλα αυτά που δικαιούμαι αλλά το σύστημα μου στερεί..Δε θέλω να επιβιώσω, θέλω να ζήσω σαν άνθρωπος! Να ζήσω με όλον αυτόν τον πλούτο που κάθε μέρα παράγει η τάξη μου, να τον βάλουμε κάτω και να πούμε έτσι θα καλύψουμε τις ανάγκες μας και δε θα νοιαστούμε για το αφεντικό, για την ανατγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, για όλες αυτές τις αηδίες που θέλουν να μας πείσουν ότι είναι δικά μας προβλήματα...


Στις 13 Φλεβάρη έχει απεργία, κανείς δεν ασχολείται μαζί της, παρα μόνο αυτοί που έχουν κάτι να κερδίσουν από αυτή τη μάχη..Θα απεργήσω, στα μπλόκα του ΠΑΜΕ, γιατί δεν πάει άλλο..Δε θα χαρίσω τίποτα, δε θα δεχτώ τίποτα λιγότερο από αυτό που δικαιούμαι! Αμφισβητώ τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής, βγαίνω από τα δεσμά της μούφας που μου πουλάνε, το λέω καθαρά: δε γουστάρω να υπηρετώ τα αφεντικά, δε θέλω να έχω αφεντικά πάνω από το κεφάλι μου, βλέπω μακριά, μια κοινωνία που ο λαός θα κάνει κουμάντο. Κι ας κουραστώ, είναι η μόνη λύση που πραγματικά υπάρχει!

18 σχόλια:

αριστερό εξτρέμ είπε...

Λύση (προσωρινή) για ρεύμα - νερό.
Εφαρμοσθείσα εις απόρους φοιτητάς και μη υπό του Αριστερού Εξτρεμιστού:
Αν έχεις παλιό ρολόι ΔΕΗ (με ασφάλεια φυσίγγι) και σου κόψουν το ρεύμα παραβίασε τη σφραγίδα και ξαναβάλε την ασφάλεια. Αυτοί που κόβουν το ρεύμα έχω παρατηρήσει ότι δεν παίρνουν την ασφάλεια μαζί τους. (αλληλεγγύη). Αν έχεις νέου τύπου ρολόι ανεβάζεις την ασφάλεια (την παραβίαση της σφραγίδας δε τη γλιτώνεις).
Για το νερό αγοράζεις ένα πρακτικό εργαλείο (ταυ) που χρησιμεύει και ως λοστός και στρέφεις τη βάνα της παροχής σε κάετη ή οριζόντια θέση.
Μετά τσακίζεσαι να βρεις χρήματα για τους λογαριασμούς. Οι εργαζόμενοι που θα έρθουν θα παραβλέψουν τις παραβιάσεις των σφραγιδών (χέστηκαν να το πω απλά)
Καλή επιτυχία

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

χαχα!ωραία με σώζεις!αλλά για πόσο καιρό θα το κάνω αυτό, να κυκλοφορώ με τον κάβουρα στα ρολόγια?!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Σου έγραψα: Τσακίζεσαι μετά να βρεις τα λεφτά...
Μη σε πάρω στο λαιμό μου κανά μήνα το περισσότερο συνήθως.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ω θεε θα καταφυγω στην παρανομία για έχω φως και νερό!χαχα!ρε πού μας έχουν φτασει!

Ανώνυμος είπε...

Ρε Παρτιζάνα αυτή στη φωτογραφία η γιαγιά-παρτιζάνα είναι? Γιατί σου φέρνει κάπως...

Πάντως παιδιά ΔΕΗ δε λέει να σου κόψουν αν μένεις σε ενοικιαζόμενο, γιατί θα χρειαστεί να πληρώσεις και εγγύηση που ποτέ δε θα πάρεις πίσω...

Καλή δύναμη!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

δεν είναι η γιαγιά μου, όχι!Η γιαγιά μου δεν είχε καμιά σχέση ίσα-ισα ήταν με τους άλλους!Μη βλέπετε τι γραφω και γω στην αρχική μου σελίδα...!Ασε τωρα παλευω με το ιντερνετ που εβαλα σπίτι..Τι το θελα!Άλλα λεφτα εκεί!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάνεις τόσα έξοδα. Η λύση είναι:
1. Κόβεις το ρεύμα και χρησιμοποιείς κεράκια!
2. Όταν βρέχει μαζεύεις το νερό σε κατσαρόλες για να έχεις να πίνεις!
3. Όσο για τα τηλέφωνα έ κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τα ταχυδρομεία ή έστω τα ... περιστέρια!
Υ.Γ. Άμα κόψεις και το περιττό φαί έ τότε να δεις ότι τα 500 ευρώ θα σου φαίνονται και πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί όμως απ όλες τις γειτονικές σοσιαλιστικές χώρες νοσταλγείτε περισσότερο τη Γιουγκοσλαβία και όχι τη Βουλγαρία,την Αλβανία ή τη Ρουμανία;Μήπως λόγω του Τίτο (φτου-φτου κακό) που είχε πιο φιλελεύθερο (να η κακιά λέξη) σύστημα από Χότζα,Ζίβκωφ και Τσαουσέσκου.
Ρεφορμίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν φτιάχνεις κι εσύ ένα blog της γενιάς των 500 ευρώ? (G500) Για να βρίζεις μετά τους εργαζόμενους που κάνουν πορείες και σε εμποδίζουν να πας στην δουλειά σου ή για clubing? Είναι της μοδός αυτά τα πράγματα. Θα σου δώσουν μετά διαφημίσεις και η Ελευθεροτυπία, η Καθημερινή και η Αυγή. Κι έτσι θα γίνεις κι εσύ σιγά-σιγά G700!!

Εγώ πάντως λέω να φτιάξω το blog της G0...!!! :-)

Ανώνυμος είπε...

Ρε τον ανώνυμο, πλάκα πλάκα δίκιο έχει..
Αν και πρώην βαποράκι της πρεσβείας του Τσαουσέσκου τον κόβω - και νυν της χώρας της ελευθερίας.
Της ελευθερίας των 500 Ευρώ το μήνα - αν θυμάμαι το αρχικό σου ποστάριμα..

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Γιατι η Παρτιζάνα νοσταλγεί τη χώρα της?!Αυτό ρωτας ανώνυμε?!
Καλή η ιδεά σου Ροσεάν, αλλά δεν μου παέι καρδία!είπαμε 1300 βασικό..παρακάτω δεν πέφτω!Δεν βγαίνω αλλιώς!
Στρατηγε μου, ο Τσαουσέσκου δεν ήταν που ήταν φίλος του Ανδρέα?!

Ανώνυμος είπε...

O αγώνας δίνει αξιοπρέπεια . Το μεγαλύτερο στολίδι . Και κάποια μέρα -όχι μακρινή , θα δώσει πολύ περισσότερα .

Κι από μένα καλή δύναμη !

ένας στρατολάτης είπε...

Αγαπητή παρτιζάνα, χωρίς να υποτιμώ καθόλου την αξία της συλλογικής ταξικής πάλης και χωρίς να έχω πρόθεση να "ρητορεύσω", θεωρώ ότι αντίστοιχη αξία έχει και η προσωπική προσπάθεια. Η αυτοεκτίμηση και η προσωπική πάλη για κάτι καλύτερο δεν είναι προδοσία της συλλογικότητας. Στο κάτω-κάτω τίποτα δεν μας χαρίζεται.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

α οχι, από αυτοεκτίμηση μια χαρά πάω, ευτυχώς!Αυτό το κατι καλύτερο ψάχνουν όλοι, απλά διφέρουμε στον τρόπο που θα το πετύχουμε..Εγώ κατέληξα ότι μόνο μαζί με τους άλλους θα το πετύχω!κατα τα άλλα δε διαφωνώ μαζί σου!

Ανώνυμος είπε...

γεια σου παρτιζανα.γερα στην ταξικη παλη οπως αναφερεις πρεπει να κατεβουν ολοι οι εργαζομενοι.το θεμα ειναι να συνητοποιησουν αυτοι που δεν κατεβαινουν μεχρι τωρα.εκει νομιζω πρεπει να ριξουμε το βαρος.σαυτους που ειτε λογω φοβου ειτε προκαταληψεων ειτε απογοητευσης κτλ δν κατεβαινουν στις πορειες.

Μαίρη είπε...

Έγραψες για άλλη μια φορά ρε φιλενάδα και συντρόφισσα!!!


Στο χω πει ότι σε πάω ε????

:) :)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ναι μικρε πρίγκηπα εκεί πρέπει να ρίξουμε βάρος!Με τσαμπουκά!
Και γω σε πάω ρε φώκια!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Παρτουζανα,
έφαγα χτες κατι φασολια και με εχουν θερισει...τι να κανω? Με το σκατο στον κωλο ειμαι ολη την ωρα...