Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

9 χρόνια μετά..

Μάρκο φοβάμαι, θα έρθουν...Μη φοβάσαι, δε θα έρθουν..Να προσέχεις, σε σκέφτομαι, θα είμαι εδώ, ό,τι μπορώ θα κάνω...Και είχα δίκιο, και έκανα ό,τι μπορούσα..επί 78 μέρες..
Γιατί ήρθαν, τα κοράκια, μέσα στη νύχτα, πέταξαν πάνω από τον ανοιξιάτικο ουρανό της χερσονήσου μας και ξεράσαν το θάνατο τους..Ρήμαξαν σπίτια, νοσοκομεία, γεφύρια, κάναν σκόνη παιδιά και νέους ανθρώπους, βομβάρδισαν τραίνα, φυλακές, εργοστάσια..Και μεις εδώ ό,τι μπορούσαμε, ό,τι μπορούσα και γω,με το αδύναμο κορμί μου να σταθώ μπροστά στη φάλαγγα, να μην περάσουν, να μην φτάσουν ποτέ στους φίλους μου..Για να μπορούν να ζουν ελεύθεροι, να ζουν όπως αυτοί θέλουν, όπως αυτοί επιλέγουν..Για να ζω και γω στην ειρήνη μου και να μη φοβάμαι..Μόνοι μας, στην πύλη 11 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από το πρωί ως το βράδυ, να δείχνουμε τι θα πει περηφάνια, τι θα πει αλληλεγγύη.
Ήρθαν κι από δώ, και είδα την παντοδύναμη μηχανή του ΝΑΤΟ να κλαίει και να φοβάται μπροστά μας, είδα όλους αυτούς να δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες, να μην ψελλίζουν ούτε μια λέξη μπροστά στο έγκλημα. Τώρα, μετά από 9 χρόνια, ξαφνικά οι Νατοϊκές αρμάδες σα να μην πέρασαν ποτέ από την χώρα μας, σαν να μην άφησε κανείς ανοιχτή την πόρτα για χάρη τους, τώρα όλοι ξαφνικά ανησυχούν και λυπούνται για τη διολίσθηση της ΕΕ, για τις μονομερείς ανακυρήξεις ανεξαρτησίας..
Όλοι τώρα δε χάφτουν τα ψέματα για το Ιράκ, αλλά κανείς δεν στάθηκε να βγάλει το συμπέρασμα ότι οι πρυτάνεις του ψέματος πρώτα σπούδασαν στη Γιουγκοσλαβία..Οι ιμπεριαλιστές και τα τσιράκια τους όλο λένε για τα μαθήματα που πήραν στη Γιουγκοσλαβία, πώς να επεμβαίνουν για να σταματούν "ανθρωπιστικές καταστροφές", πώς να μην "ανέχονται" παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κτλ κτλ. Εκεί τα μάθανε όλα και πήγαν και τα εφάρμοσαν στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, ποιος ξέρει ποιος έχει σειρά μετά..
9 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ενανατίον της Σερβίας, ο κόσμος έχει αλλάξει, η γειτονιά μας έχει αλλάξει..Μένει μόνο ακριβώς ο ίδιος λυγμός, ο δικός μου, το γιατί μου, και η αποφασιστικότητα αυτών των λίγων που ήμασταν τότε, και τώρα πληθύναμε, να μην αφήσουμε ποτέ ξανά φονιάδες να περάσουν από το χώμα μας. Τώρα πια, είναι πεντακάθαρο το τι πρέπει να γίνει! Έξω το ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός από τα Βαλκάνια! Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!
ΥΓ. Όποιος σιχαίνεται να μη δεί το βίντεο, είναι λίγο κάπως..Και επίσης το τραγούδι που παίζει δε μου αρέσει και διαφωνώ εντελώς, οριζοντίως και καθέτως, γι αυτό αγνοήστε το!Δυστυχώς, δεν έμαθα να φτιάχνω ακόμα τα δικά μου βιντεάκια..

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιχάλης:
Στην πύλη 11 δεν είμαστε μόνοι μας. Ήταν μαζί μας όλοι αυτοί που ξέρουν τι θα πει ιμπεριαλιστικά εγκλήματα. Όλοι αυτοί που δεν μπορούσαν. Όλοι αυτοί που φοβήθηκαν να είναι εκεί, αλλά μέσα τους πονούσαν.
Δεν ήταν τα τσιράκια τους, αυτοί για τους οποίους σήμερα η ΕΕ διολισθαίνει…
Να φοβάσαι. Δεν είναι κακό. Να φοβάσαι και να σκέφτεσαι, πως όσο νωρίτερα ξεμπερδεύουμε με δαύτους, τόσο λιγότερα θα είναι τα θύματα, τόσο νωρίτερα και τόσοι περισσότεροι θα δούμε την ανατολή του κόσμου της πανανθρώπινης φιλίας.
Δικό σου χρέος είναι. Μην το φοβηθείς.

ΥΓ.1 Η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ τους δίδαξε, αλλά για κακή τους τύχη, το ίδιο και εμάς.
ΥΓ.2 ΄΄Όποιος σιχαίνεται να μη δεί το βίντεο, είναι λίγο κάπως…΄΄
Διαφωνώ. ΟΠΟΙΟΣ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, μπας και ξυπνήσει!!!
Δικό μας το χρέος:
ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
Καλή νύχτα και καλή δύναμη Συντρόφισσα

Ανώνυμος είπε...

Εμείς μάθαμε και θυμόμαστε και συνεχίζουμε τον ίδιο ακριβώς αγώνα , θα ήθελα μόνο να μάθω αν μάθανε και οι Σέρβοι - έχω την γνώμη πως όχι!
Δεν βλέπω να ψηφίζουν οι Σέρβοι κόμματα αντιΝΑΤΟικά αντιΕΕκικά αντιιμπεριαλιστικά!
Αν ξέρεις κάτι περισσότερο θα ήθελα να μου πεις.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Η αλήθεια είναι ότι ήταν μαζί μας στην πύλη 11 το 98% του ελληνικού λαού, αν και ως φυσικέ ςπαρουσίες ήμασταν μόνοι μας!
@Φάρε, οι σέρβοι μάλλον βγάλαν λάθος συμπεράσματα αλλά δε φταίνε αυτοί!¨Επεσαν κυριολεκτικά από πάνω τους και τους πείσαν ότι αυτοί φταίνε για ό,τι πάθαν.Αν και νταξει, δεν είναι και μαλάκες οι άνθρωποι, αλλά δε συμβαίνει και τίποτα θεαματικό, μη φανταστείς!Δικαιωμά τους , πάω πάσο!

Ανώνυμος είπε...

Το γελοίο της υπόθεσης: στην συζήτηση στην Βουλή για το ασφαλιστικό, το ΠΑΣΟΚ μέμφθηκε τη ΝΔ επειδή δεν λέει άμεσα όχι στην δημιουργία του προτεκτοράτου του Κοσσόβου. Είπε ο γάιδαρος τον άλλο γάιδαρο κεφάλα...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Και θυμάμαι το Σημίτη να λέει ότι έχουμε διεθνείς υποχρεώσεις!!Σα δε ντρέπονται λιγάκι!

Μπολσεβικίδης είπε...

Ολοι σημερα Δευτερα 24 Μρτη εξω απο την αμερικανικη πρεσβια! 9 χρονια απο τους βομβαρδισμους της Γιουγκοσλαβιας.
Να λελεβω σε

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Θα'σαι και συ εκεί Μπολσεβικίδη?!Ε τότε να βιαστώ!

Sinistra Radicale είπε...

Κοριτσάκι κοριτσάκι!!!! Ξέρεις τι φωνάζαμε τότε στις πορείες????
ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΠΝΙΞΑΤΕ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑ....ΣΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΝΤ'ΑΛΕΜΑ.....

ΥΓ Έβαλα ένα χαρτί γιατί έχω να πάω να πάρω κάτι μπάμιες...Χαχαχαχαχαχα.....Πήρες αλοιφή για το χέρι σου ρε?????

Μπολσεβικίδης είπε...

Απο την μια φωναζατε στα συλαλλητηρια του 92 "τσεκουρι και φωτια στα σκοπιαν σκυλια" και μια για τον συντροφο σας νταλεμα....
Οπορτουνιστες=καιροσκοποι!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μπολσεβικίδης, σωστή η παρατήρηση σου!είναι γνωστές διαταραγμένες προσωπικότητες!
@μύγα, ούτε ένα συμπέρασμα δεν βγάλατε γαμώ το μου!Μα τόσος κόμσοςπέθανε,χάρην στους συντρόφους σας πότε δηλαδή θα θα καταλάβεις με ποιούς έχει μπλέξει!Δεν την πήρα την κρέμα αν και το σημάδι σχεδόν έχει φύγει από το νεανικό και όλο ζωντάνια δερματάκι μου!

Sinistra Radicale είπε...

Τεμέτερον Μπολσεβικίδη, ε!!! κομματάκι υπερβολικός είσαι....
Παρτιζανούλα μου, ποτέ δεν ήταν ο Ντ'Αλέμα "συντροφός" μας...πολυυυυύ παλια μόνο..

ΥΓ όχι επειδή είπε μια μαλακία ο Κύρκος θα την πληρώσουμε όλοι....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε συ μύγα, επειδή σε συμπαθώ όχι τίποτα άλλο, αλλά να ρε παιδί μου είχες φίλους, έστω και πολύ παλιά, κάτι τύπους σαν τον Νταλέμα, συμπορευοσουν και συμπορέυεσαι με κα΄τι τύπους σαν τον Κύρκο ( ο οποίος δεν έχει κάνει μόνο μια μαλακία αλλά απειρες) δε νομίζεις οτι είναι καιρός να δεις ότι οι φίλοι σου είναι γάμησετα και να έρθεις από δω που είμαστε καλά παιδιά και τίμια και ντόμπρα?!¨αντε επιτέλους!κάνε το βήμα!

Cookie είπε...

Κι εγώ το ίδιο βίντεο είχα ποστάρει στην σχετική ανάρτηση. Είναι φριχτό. Ακόμα πιο φριχτό που τις περισσότερες εικόνες τις είχα ξεχασμένες, σα να μην ήθελα πια να θημάμαι.

Ας ελπίσουμε πως δε θα γίνει ποτέ πια εδώ... και ας προσευχηθούμε να μη γίνεται και στον κόσμο :(

Ευχαριστώ Παρτιζάνα... (και για τα 3 ποστ)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό το video με τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ αλλά και με το Bondsteel

Και εδώ υπάρχει μια καλή ανάρτηση