Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Hunger

Σπάνια πάω σινεμά..Είναι αυτό το 8άευρω (πλέον) που με κάνει εντελώς καχύποπτη!Εξάλλου, ποιός θα με αδικήσει: στις δέκα ταινίες άντε η μία να βλέπεται..Η εξαιρετική ταινία, που θα πεις 'αυτά είναι!', έρχεται μια στο τόσο!Λίγο αυτό, λίγο το ότι δεν έχω εντάξει την τέχνη στην καθημερινότητά μου-δε βοηθάει και αυτή η πόλη βλέπετε-με ανάγκασαν να πέσω στις..κριτικές!Αμα ο Αντωνάκος πει καλό λόγο για ταινία,(που σπάνια λέει ο άνθρωπος) θα πάω να τη δω!Αλλιώς, μετά από καιρό το πολύ πολύ σε κανά ΝτιΒιΝτι..
Εχθές όμως πήγα και είδα μια από τις ωραίες ταινίες που έχω δει τελευταία. Αναφέρομαι στο Hunger και σας συμβουλεύω να πάτε να τη δείτε, όσοι δεν το κάνατε ως τώρα!Δεν ξέρω πολλά από τα τεχνικά ζητήματα, σκηνοθεσίες, φωτογραφίες και τα σχετικά, αλλά πραγματικά μου άρεσε!Πιστεύω ότι οι επιλογές του σκηνοθέτη, το πόσο θα κρατήσει η σκηνή, πώς θα κουνήσει την κάμερα, πώς θα ζουμάρει στα πρόσωπα, ήταν εξαιρετικές για να μπορέσει να βοηθήσει εμένα την άσχετη να μπω στο πνεύμα και τη λογική του.

Θέμα της ταινίας ο αγώνας των κρατούμενων στις βρετανικές φυλακές μαχητών του ΙΡΑ, ο αγώνας μέχρι θανάτου, ενάντια σε ένα κράτος που κυριολεχτικά κατέστρεψε κόσμο και κοσμάκι ανά την υφήλιο.Αληθινή ιστορία. Ο πάντα αξιοσέβαστος, αν και πολύ συζητήσιμος αγώνας του ιρλανδικού λαού πάντα με γοήτευε.Πέρα από αυτό μπαίναν πολλά ζητήματα στην ταινία για να προβληματιστείς:οι επιλογές των ανθρώπων, οι μορφές και το περιεχόμενο της πάλης, η επί προσωπικού διάσταση των πράξεων που μόνο η Ιστορία δικαιώνει, όταν τις δικαιώνει..

Χωρίς δεύτερη σκέψη, να πάτε να τη δείτε!

6 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

το πιο τροιμακτικο στην ταινια: η πραγματική-ηχογραφημενη -απανθρωπη -φωνη της Θατσερ

Ανώνυμος είπε...

bravo sou partizana gia tin dimosieysi sou sxetika me tin tainia hunger.

sou parathetw tin antistoixi dimosieysi moy sto istologio mou... par' oti diafwnw ideologika mazi sou se paw kai diavazw sixna to blog sou...

http://agwnizomai.blogspot.com/2008/10/hunger.html

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Νοσφυ, συμφωνώ!!!!Το πιο τρομαχτικό είναι αυτό σε όλην την ταινία!Ένας κρύος ιδρώτας με έλουσε όταν την άκουσα την καριο@@@@λα!
@Ανώνυμε, ε αφού με πας όλα καλά!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΠΑΩ!!!

Α.Χ.

Misha είπε...

Παραβλέπω το (ανορθόγραφο) μήνυμα του άνωθεν (στην στήλη) γέιτονα για να χαιρετήσω την Παρτιζάνα!
Γειά σου ρε Παρτιζάνα! Είχα καιρό να σε διαβάσω και πήρα διπλή δόση σήμερα. Μου κίνησες την περιέργεια και θα πάω να την δω την ταινία, παρά την (αχεμ) "σφιχτή" οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Στο κάτω κάτω έχω καιρό να πάω σινεμά.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Πηγαινόμαστε όλοι!
@Μίσα να πας και να μας πεις τις εντυπώσεις σου!Πίστεψέ με δε θα τα κλάψεις τα λεφτά σου!