Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

Γιουγκοσλαβία, σήκω να σ'ακούσουν!

Πήγα σινεμά τις προάλλες.Να δω μια σέρβικη ταινία, την Παγίδα. Πολύ ωραία ταινία, δίκαιη ταινία. Ένας πατέρας αναγκάζεται να σκοτώσει για να βρει λεφτά για την εγχείρηση του γιού του. Τον κοροϊδεύουν όμως και λεφτά δεν παίρνει. Τα φέρνει έτσι η ζωή που τελικά ευεργετείται από την οικογένεια του θύματός του. Από εκεί βρίσκει και την τιμωρία. Η ταινία θα μπορούσε να μιλά για τα σημερινά αδιέξοδα της Σερβίας στην περίφημη και πολυδιαφημιζόμενη μετα-Μιλόσεβιτς εποχή. Αφού τους τάξαν λαγούς με πετραχήλια, αφού τους ανάγκασαν να τα ξεπουλήσουν όλα, τώρα απλά συνεχίζουν να τους πίνουν το αίμα. Σκοτώσαν την περιφάνεια και την ανεξαρτησία τους, για έναν δυτικό παράδεισο, που και μείς τόσο χρόνια ακούμε αλλά ποτέ δεν πρόκειται να δούμε, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει. Κι όταν πια το πράμα είχε τελειώσει, όχι μόνο δεν είδαν αυτά που περίμεναν αλλά η ζωή τους χειροτέρεψε, κομμάτια ξανά, φτώχεια, μιζέρια και καμία ελπίδα στο βάθος...Ξενέρωσα γιατί η ταινία ήταν στα γερμανικά ( α ρε ΕΕ με την πολυπολιτισμικότητά σου!). Αλλά θύμωσα, οργίστηκα όταν στο διάλλειμα είδα στην αίθουσα έναν από αυτούς τους τύπους, που πριν χρόνια κόμιζαν τους λαγούς με τα πετραχήλια στη Σερβία, πραχτορίσκος του χειρίστου είδους, να βλέπει τα χάλια της σημερινής Σερβίας, της Σερβίας έτσι όπως αυτός και οι όμοιοί του κατήντησαν. Και δεν ήταν ότι με ενόχλησε η παρουσία του. Με εξόργισε ότι ζουζούνιαζε με μια γκόμενα...Ήταν πολύ χαρούμενος..Κι ας μπροστά στα μάτια του ξεδιπλωνόταν ένα δράμα, έχει προκαλέσει πολλά, κι ας φρόντισε κι αυτός να κλέψει τη χαρά και τον έρωτα από δεκάδες ανθρώπους, κι ας φρόντισε ο ίδιος να τους κλέψει τα πάντα...γρανάζι είναι, όχι ο κύριος φταίχτης...μα δεν μου αρκούσε αυτό για να με παρηγορίσει...τίποτα δεν μου έφτανε για να μη βάλω τα κλάματα, τη στιγμή που ξέρω ότι ακόμα συνεχίζουν να κομματιάζουν την πελώρια χώρα..Δεν έχει σταματημό η δολοφονική τους διάθεση...Σήμερα αύριο, σε μια βδομάδα οι μαφιόζοι του ΟΥΤΣΕΚΑ θα ανακηρυξουν την ανεξαρτησία του Κοσόβου.. τρέμω στη σκέψη...Θέλω να ουρλιάξω, πονάω, υποφέρω..Δεν έχει σταματημό...μακάρι να μπορούσα να φτιάξω γιγάντια μεγάφωνα, να τα βάλω απ'άκρη σ'άκρη σε όλες τις γωνιές της Γιουγκοσλαβίας να παίξω ένα τραγούδι, αυτόυ που λέει Γιουγκοσλαβία σήκω να σ'ακούσουν!όποιος δεν ακούσει το τραγούδι, θα ακούσει την καταιγίδα! μα πού είστε όλοι?!
ΥΓ. Φυλάμε την ενότητα και την αδερφότητα, ως κόρη οφθαλμού!

23 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Τι να σηκωθεί παρτιζάνα; Το κεφάλι, τα πόδια ή η δεξιά ωμοπλάτη; Η Γιουκοσλαβία είναι δυστυχώς ένα τεμαχισμένο σώμα που σαλιαρίζει με τον τεμαχιστή του...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

πεζέ τύπε!για τον κόσμο μιλάω!αυτοί να σηκωθούν να μην τους πάρει ο διάολος!

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις εμένα τί με κάνει και σκάω;
Το ότι ως και ο Ιούδας όταν είδε τι έκανε πήγε και κρεμάστηκε!!!
Ενώ οι σημερινοί το ... γλεντάνε κιόλας!!!

Sinistra Radicale είπε...

Αχ ρε Παριζάνα......Να σηκωθεί ο κόμος ε????? :(

Ανώνυμος είπε...

Κάποια στιγμή και εκεί πάνω θα καταλάβουν ότι δεν μπορούν να χάσουν άλλο αίμα. Αν δεν το καταλάβουν, απλά είναι άξιοι της τύχης τους. Σκληρό αλλά έτσι είναι.
Όσο για τους Έλληνες...η κυβέρνηση μούγκα στη στρούγκα. Δεν γίνεται να μην ξέρει τί σημαίνει ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου. Δεν γίνεται να μην ξέρει τί σημαίνει για την Κύπρο. Δεν γίνεται να μη βλέπει ότι έτσι και οι Σέρβοι της Βοσνίας μπορεί άνετα να σηκωθούν και να πουν ότι ενώνονται με τη Σερβία ΤΩΡΑ, οι Ούγγροι της Ρουμανίας να ενωθούν με την "μητέρα πατρίδα" και ο ασυμμάζευτος. Κατά τα άλλα, Ζαχόπουλος, παπαδαριό, μπάχαλα και όλα ok.
Ενιαία Γιουγκοσλαβία; δεν το βλέπω. Αλλά να πέσει ο ιμπεριαλισμός, ίσως δούμε κάτι μεγαλύτερο από ενιαία Γιουγκοσλαβία.

Ανώνυμος είπε...

http://news247.gr/a/5!36764

Ανώνυμος είπε...

JUGOSLAVIJO, NA NOGE,
PEVAJ NEK TE CUJU.
KO NE SLUSA PESMU,
SLUSACE OLUJU

Ανώνυμος είπε...

ξέρεις πώς λένε την ταινία στον αυθεντικό τίτλο?
και τίποτα ονόματα συντελεστών, σκηνοθέτη κλπ?

πώς να τη βρω γμτ?

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

να σηκωθεί ο κόσμος, ναι!Πολλά ζητάω?!Και δεν είναι τίποτα φοβερό!Φανταστείτε ότι υπάρχει και ένα τεράστιο κλίμα γιουγκονοσταλγίας εκεί πάνω!Μέχρι και οι Σλοβένοι, οι πιο σνομπαρίες από όλους πεθυμούν Γιουγκοσλαβία!
@Στρατηγέ μου, πιθανά να ξέρεις τον πραχτορίσκο στον οποίο αναφέρομαι!Καθηγητής στη σχολή μου είναι.Κάνει παρέα με Κουρτουά και έτσι!
@Ερυθρέ, το τι θα γίνει αμα ανεξαρτητοποιηθεί το Κόσοβο, δε θέλω να το σκέφτομαι..Μα πόσο γίδια μπορεί να είναι αυτοί οι Κοσοβάροι?!Θυμάμαι το 1999 έγινε μια μέτρηση αισιοδοξίας και οι Κοσοβάροι βγήκαν οι πιο αισιόδοξοι κάτοικοι του πλανήτη!Έλεος δηλαδή!
@Σοβιετικία φίλη, ο σκηνοθέτης ειναι ο Σρτζαν Γκολουμποβιτς (Sdjan Golubovic),μόνο αυτό θυμάμαι. αλλά παίζει και να το φέρουν στο σινεμά σας γιατί είναι πρόσφατη ταινία. Ψάξτο και ως Klopka.
@Αμετανόητε, τώρα με τα νέα συστήματα που έχω στη διάθεσή μου θα το σηκώσω το κομμάτι να το ακούσουν όλοι!

Ανώνυμος είπε...

Και τι ακριβώς θέλετε να κάνει η Ελλάδα για το Κόσοβο;
Πως μπορεί να μη γίνει ανεξάρτητο ένα μέρος όπου η μεγάλη πλειοψηφία υποστηρίζει την ανεξαρτησία και ταυτόχρονα στηρίζεται από τις μεγάλες δυνάμεις;Oι οργανώσεις της αριστεράς συγκρούσθηκαν με τους χρυσαυγίτες προχθές αλλά την προηγούμενη εβδομάδα που έγινε διαδήλωση των Αλβανών στην Ομόνοια υπέρ της ανεξαρτησίας του Κοσόβου δεν έβγαλαν μιλιά για να μην τους πουν ρατσιστές.
Η συνεννόηση που έχει γίνει είναι ότι η Κύπρος που ΔΕΝ ΕΧΕΙ Αλβανούς θα μπλοκάρει με βέτο την αναγνώριση του Κοσόβου από την ΕΕ
και η Ελλάδα θα κάνει το κορόιδο.
Θα το αναγνωρίσουν βέβαια μεμονωμένα οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες.
Αν έχετε καμμία καλύτερη ιδέα πέστε την.

Ανώνυμος είπε...

Η Γιουγκοσλαβία θα ξαναϋπάρξει γιατί είναι προς το συμφέρον των λαών που την απάρτιζαν . Δεν είναι όνειρο , είναι πολύ ρεαλιστική προοπτική , μπορεί να είναι μια πιο χαλαρή ένωση απ'ότι η παλιά , αλλά σίγουρα θα είναι πιο συμπαγής από την ΕΕ. Υπάρχουν περιοχές στις οποίες είναι ήδη κυρίαρχο ρεύμα (Βοσνία, ΠΓΔΜ) και άλλες που επανέρχεται δυναμικά (Κροατία,Σλοβενία αλλά και Σερβία ίσως σε μικρότερο βαθμό) . Θα το δείτε . Σε 5-7 χρόνια το πολύ μόνο τα ...γίδια θα είναι έξω , και αν .
Οσο για το Κόσοβο πραγματικά ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου. Οτι "ασφαλιστικές δικλείδες" και να προσπαθήσουν αν βάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ (του στυλ "μοναδική περίπτωση") , η κάθε τοπική μειονότητα μικρή ή μεγάλη θα αποκτήσει το ηθικό δικαίωμα να απαιτήσει απόσχιση και οι "ενδιαφερόμενοι" ,ακόμα και μέσα στην ΕΕ, είναι πολλοί . Θ'ανοίξουν οι δουλειές (για τους εμπόρους όπλων πάλι) :( ...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

τι τι να κάνει η Ελλάδα?να πεί οχι στην ανεξαρτησία του Κοσόβου!και η Κύπρος μπορεί να μην έχει Αλβανούς αλλά είναι εδώ και 40 χρόνια κατεχόμενη!ποιός είναι πιο ζορισμένος?Η Ελλάδα που έχει αλβανούς μετανάστες (που δεν είναι πρόβλημα) ή η Κύπρος, που είναι με το ένα πόδι στη διχοτόμηση?!Και στην τελική, η ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου δημιουργεί προηγούμενα. αν πατήσουν οι τουρκοκύπριοι πάνω σε αυτό μετά η Ελλάδα τι θα πεί?!θα τους πει καλά δεν ντρέπεστε?Ή ακόμα χειρότερα, ποιος μου εγγυάται εμένα ότι δε θα υποκινηθεί ανάλογο ζήτημα και στην Ελλάδα?(μην πείτε δεν παίζει, γιατί και οι Γιουγκοσλάβοι έτσι έλεγαν!)
οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν είναι ανίκητες!¨οσο οι λαοί αποδέχονται τη μαύρη μοίρα που τους ετοιμάζουν, τότε όντως δεν έχεις επιλογές!Αλλά πλέον είναι αναγκαίο να πας κόντρα στις επιλογές τους!ή αυτοί ή εμείς!Και επιτέλους ας πούμε ότι ήρθε η ώρα οι λαοί της περιοχής να κάνουν κουμάντο στον τόπο τους, να ζουν ειρηνικά, όπως ακριβώς τους συμφέρει, μακριά από "προστάτες" και αφεντικά! όσο αφορά στη χώρα μας αυτό πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, αλλά με τέτοιους ξεπουληματίες και δούλους δεν πρόκειται!Πάλι εμείς θα την πληρώσουμε, η Ντόρα έχει τζετ..Μπορεί να μπει μέσα και να πάει στο Κάιρο...

Ανώνυμος είπε...

Παρτιζάνα μία χώρα φθάνει για να μη περάσει μία απόφαση,δεν χρειάζονται πολλές.Η Κύπρος έχει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα αλλά δεν έχει αλβανικό πρόβλημα,δηλαδή δεν υπάρχει κανείς Ουτσεκάς εκεί να βάλει βόμβα για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση.
Τώρα ότι η Ντόρα μπορεί να την κοπανήσει συμφωνώ.Ο Τάσος Παπαδόπουλος έτσι κι αλλιώς θεωρείται κακός και ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Ανώνυμος είπε...

Χμμμ...αν είναι να επανασυσταθεί μία Γιουγκοσλαβία στη βάση του σημερινού κοινωνικού καθεστώτος, δεν ξέρω αν θα είναι και ό,τι καλύτερο. Παρότι έχω σαφώς τις αντιρρήσεις μου και για τον σοσιαλισμό γιουγκοσλαβικού τύπου, εν τούτοις μόνο εκεί μπορώ να καταλάβω ότι μπορεί να υπάρξει ένωση. Και επειδή αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί να προκύψει ευκολότερα από μία, π.χ., σοσιαλιστική προοπτική ευρύτερα της Βαλκανικής, για αυτό βάζω τις αντιρρήσεις μου. Μία Γιουγκοσλαβία καπιταλιστική, καθόλου δεν σημαίνει θετική εξέλιξη ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Η ενότητα της Γιουγκοσλαβίας σφυρηλατήθηκε πάνω στην σοσιαλιστική -έστω και αν διαφωνώ εγώ- βάση, ο καπιταλισμός έφερε διαχωρισμό. Ενοποιημένη Γιουγκοσλαβία σήμερα, με δεδομένους τους πολιτικούς συσχετισμούς (φιλοΕ.Ε. κυρίως) θα σήμαινε μία καπιταλιστική κοινωνία που ενδεχομένως να έπαιζε ακόμα και αρνητικό ρόλο στα κινήματα της Βαλκανικής. Σαφώς πάντως θα ήταν θετικό το γεγονός να θέλουν ΟΙ ΛΑΟΙ της χώρας την επανένωσή τους. Πάντως, βραχυ/μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον αυτό που βλέπω είναι ανταγωνισμός των καπιταλιστών της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Όποια αστική τάξη πάρει το πάνω χέρι, πιθανώς να προτείνει ένωση, ώστε να ανοίξει τον χώρο της. Ας αγωνιστούμε -ας αγωνιστούν ακόμα πιό δυνατά πρωτίστως οι σ/φοι εκεί πάνω- να αλλάξουν τα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα. Τότε ναι, θα συζητάμε σε εντελώς διαφορετική βάση. Πρώτο βήμα προς τα εκεί είναι να καταλάβουν οι λαοί της χώρας ποιοί θέλουν να υπάρξει αιματοχυσία και γιατί.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Καταρχήν δεν ξέρω αν θα το βάλει ο Παπαδόπουλος το βέτο...Μπορεί αν γίνει η φαση τέλη φλεβάρη, να το βάλει ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ! Κανείς δε βάλει καμία βόμβα, μη σκιάζεσαι!
Ευθρέ εννοείται οτι η Γιουγκοσλαβία θα ξανα-υπάρξει μόνο επί σοσιαλιστικής βάσης!Αλλιώς δε γίνεται!και επανένωση επί καπιταλιστικής βάσεως δεν παίζει να γίνει!Αλλά πολύ θα θελα να δω , αν ισχύσει αυτό το σενάριο, τί διάλο θα πουν στον κόσμο!πρώτα σφαχτήκατε και τώρα δώστε τα χέρια?!Από αυτούς όλα να τα περιμένεις!

Ανώνυμος είπε...

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=870468&lngDtrID=245
Με την εκλογή Τάντιτς πάντως ακόμη και η Σερβία προετοιμάζεται για την Ευρωπαική Ένωση.
Όλοι εκεί μέσα θα είμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Να δούμε και ποιός θα γελάσει όταν ο Χριστόφιας υπογράψει το Σχέδιο Ανάν.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ξες ποιό είναι το πιο τραγικό από όλα?!¨οτι, όντως τους βάλαν να σφαχτούνε και την ίδια στιγμή τους λέγαν για τη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι όλοι εκεί θα είμαστε μαζί αγαπημένοι..και άντε πες κάποιοι το θέλουν αυτό και χαίρονται...τις 400.000 νεκρούς, τα 5 εκατομμύρια πρόσφυγες τους ρώτησε κανείς?!
εγω δε θέλω να μπει η Σερβία στην ΕΕ ,όπως δε γουσταρω να ειμαι και γω και κανείς άλλος..Ασε που τους τάζαν ΕΕ από το 2000 και πέρασαν 8 χρόνια και ακόμα ΕΕ δεν είδαν γιατί λέει δεν συνεργάζονται καλά με το Δικαστήριο της Χάγης!τα έχουν ξεπουλήσει όλα, καναν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι για τους ΝΑΤΟϊκούς και αυτοί ακομα τους δουλεύουν ψιλό γαζί!Άσε και το άλλο! στις εκλογές του 2000, οι και καλά δυτικόφιλοι λέγαν στον κόσμο άμα φύγει ο Μιλόσεβιτς θα μπούμε στη ΕΕ, θα παίρνουμε Βίζες εύκολα, τα προϊόντα μας θα κατακλύσουν την ευρωπαϊκή αγορά, θα μας αγαπάνε όλοι κτλ κτλ.(σου θυμίζει τίποτα?)Τίποτα από αυτά δεν έγινε και ούτε παίζει να γίνει..Βίζες δεν παίρνουν, τα προϊόντα τους δεν κατακλύζουν ούτε καν τη σέρβικη αγορά γιατί έχουν ξεσκιστεί στις εισαγωγές, έχει καταστραφεί η παραγωγική τους βάση και ακόμα τους μαλώνουν και τα ρίχνουν όλα πάνω τους..Δεν θα βρίσκουν τον πάτο και θα αναρωτιούνται πού πάνε..Και άμα μπουν στην ΕΕ τι θα αλλάξει?Είναι πικρή η εμπειρία μας και ξέρουμε..Και να πεις οτι δεν τους πά..Τους τα΄πα, αλλά αυτοί το παίζαν ανήξεροι!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Λες να κάνει τέτοι πράμα ο χριστόφιας?!δε θα το αντέξω!

Ανώνυμος είπε...

Η Γιουγκοσλαβία θα υπάρξει ξανά στη βάση ενός κοινού πολιτικού προγράμματος όχι κατ'ανάγκη σοσιαλιστικού , που θα βασίζεται στο ότι οι διαφορές Σέρβων-Κροατών-Σλοβένων-Βόσνιων-Σλαβομακεδόνων είναι λιγότερες από τα κοινά τους στοιχεία . Σίγουρα πολλοί από τους πολιτικούς/καπιταλιστές συμμετέχοντες θα είναι ανειλικρινείς στις προθέσεις τους και ακόμα πιο σίγουρα ,μόνο με σοσιαλιστικό χαρακτήρα η ένωση θα μακροημερεύσει και δεν θα κινδυνέψει να γυρίσει σε νέες διαμάχες. Η ιστορία αυτό διδάσκει , όσο υπήρχε αυτός ο έστω ιδιόμορφος σοσιαλιστικός χαρακτήρας το κράτος προχωρούσε , όταν δεν υπήρχε αυτό έμπαιναν οι σπόροι της διχόνοιας των τοπικών μικροεθνικισμών και της διάλυσης (και η μη-σοσιαλιστική προπολεμική Γιουγκοσλαβία , το "βασίλειο ΣΚΣ" , τα είχε αυτά) . Πάντως δε βλέπω τι κακό μπορεί να κάνει μια τέτοια ένωση ,υπό οιαδήποτε μορφή, στα λαϊκά κινήματα της περιοχής . Υπό την έννοια ότι τα πράγματα είναι τόσο χάλια που δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα σ'αυτό τον τομέα.

@παρτιζάνα : Aνάλογα προβλήματα (πόλεμος,πρόσφυγες) υπήρξαν και στην Κύπρο . Εκεί όμως πιστεύεις τον Χριστόφια που δεν προωθεί την επανένωση και σε καμιά σοσιαλιστική βάση έτσι ; Oσο εύκολο είναι να τα ξαναβρούν πχ οι Σέρβοι με τους Κροάτες , τόσο εύκολο (για μένα πολύ πιο δύσκολο, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία) είναι να τα βρουν Ελληνοκύπριοι με Τουρκοκύπριους .
Οσο για τους φίλους Σέρβους και την ΕΕ , είναι λίγο ισοπεδωτική η αποψή μου αλλά η δικιά μου γνώμη είναι ότι θα συνέλθουν μόλις καταλάβουν πως οι ελεύθερες βίζες το μόνο που σου δίνουν είναι τη δυνατότητα να είσαι ταλαίπωρος μετανάστης ή αφραγκος "τουρίστας". Στην καπιταλιστική Ευρώπη δεν υπάρχουν "ισότιμοι Ευρωπαίοι πολίτες", αλλά οι Σέρβοι φίλοι μας έχουν ανάγκη για ταξίδια και μέχρι να το ξεπεράσουν θα τους πάρει λίγο χρόνο, τώρα που θα παιρνουν βίζες με τον Τάντιτς.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μου αρέσει που είμαστε εντός κλίματος!Συζητάμε για το αν η Γιουγκοσλαβία θα επανενωθεί σε σοσιαλιστική ή καπιταλιστική βάση!Εγώ γουστάρω, δε λέω αλλά προς το παρόν ας επικεντρωθούμε στην ωμή πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από τις κρυφές μας επιθυμίες!
Οι Σέρβοι δε θα παίρνουν βίζες ούτε θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει προς το καλύτερο.Άφραγκοι "τουρίστες", καλά το είπες, αυτό θα γίνουν!
'οσο για την Κύπρο, δεν πιστεύω ότι θα επέλθει καμιά επανένωση σε δίκαιη βάση, για αυτό και δεν ξέρω αν θα είναι και βιώσιμη΄..Το πρόβλημα έιναι ακριβώς το ίδιο...ΔΕν μπορείς να βάλεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Και εγώ έχω πολλές ενστάσεις για τον σοσιαλισμό της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Το μη χείρον βέλτιστον όμως. Άλλωστε πιστεύω στην προοπτική ένωσης όλων των λαών των Βαλκανίων με σοσιαλιστικό σύστημα, εντελώς εκτός ιμπεριαλιστικών σχεδίων για την περιοχή.
Τα αποτελέσματα του τεμαχισμού της Γιουγκοσλαβίας είναι εμφανή και οι λαοί τα νοιώθουν στο πετσί τους.
Και μια επισήμανση για τους Αλβανούς στην Ελλάδα: Έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν την ταξική τους θέση, γεγονός που απομακρύνει την αλληλεγγύη προς ομόεθνούς τους που πέρασαν στην αντίπερα όχθη. Όταν βρέθηκαν στο πλάι μας δεν ήταν ενάντια στην Ελλάδα αλλά ενάντια στα αφεντικά τους όποια κι αν είναι η εθνικότητά τους. Το παραμύθι της τάχα ομηρείας θα πρέπει να σταματήσει λοιπόν. Το πρόβλημα των ανθρώπων δεν είναι εθνικό αλλά κοινωνικό και οικονομικό.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

έτσι είναι αριστερό εξτρέμ, το πρόβλημα πάντα έίναι ατξικό..τα άλλα είναι μούφες