Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Χωρίς τσίπα!

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι ύστερα από 15 χρόνια, που όταν κόντρα στο ρεύμα τότε, είχαμε πει με ευθύτητα ότι η μόνη ρεαλιστική λύση είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό. Και τότε κατηγορηθήκαμε ως ανθέλληνες»!
Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας, για τη θέση του κόμματός του γύρω από την ονομασία της ΠΓΔΜ. Η πλήρης αντιρστοφή της πραγματικότητας!Όχι δεν ήταν αυτοί που συμμετείχαν στα εθνικιστικά συλαλλητήρια!Όχι δεν είναι η δική τους υπογραφή κάτω από κάτι αποφάσεις που ζητούσαν να μην "καπηλευτούν" οι Σκοπιανοί τη λέξη Μακεδονία! Όχι δεν ήταν αυτοί που ξεστόμισαν το "είμαστε όλοι εδώ, πλην Λακεδαιμονίων!(το ΚΚΕ δηλαδή). Όχι δεν είναι αυτοί που εκτιμούσαν ότι τα συλαλλητήρια στη Θεσσαλονίκη ήταν "ώριμα και καθόλου επιθετικά", κι ας τρανταζόταν ο κόσμος από συνθήματα "Τσεκούρι και φωτιά στα γυφτοσκοπιανά σκυλιά". Όχι δεν ήταν αυτοί!Μάλλον ποντάρουν στο γεγονός ότι οι μικροαστοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους και απευθείνονται δεν έχουν μνήμη (γιατί άμα είχαν τα πράματα θα'ταν καλύτερα!) και στο γεγονός ότι η νεολαία δεν τα έζησε τα χάλια τους εκείνα!
Αυτός αισθάνεται δικαιωμένος, μέσα στην έπαρση και τον οπορτουνισμό του (άλλα λέω, άλλα κάνω και λογαριασμό δε δίνω, σήμερα έτσι αύριο γιουβέτσι)..Και γω αισθάνομαι δυο φορές δικαιωμένη!Και γιατί το ΚΚΕ, όχι μόνο δε συμμετείχε, αλλά και γιατι από τότε είπε ότι το όνομα δεν έχει σημασία, ότι αν περιέχεται η λέξη Μακεδονία να έχει αποκλειστικά γεωγραφικό προσδιορισμό. Και γιατί για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται αυτό που λέμε: είναι αφερέγγυοι, κοροϊδεύουν τον κόσμο!

15 σχόλια:

Μαίρη είπε...

O λαός δεν έχει μνήμη γιατί του έχουν μάθει να αδιαφορεί και να ασχολείται με τα πάντα με την επιφάνεια , ότι ακούει από τα κανάλια δηλαδή...

Να μιλάμε στον κόσμο παιδιά , θέλει υπομονή και πολλά νεύρα αλλά είναι η μόνη διέξοδος

Μαίρη είπε...

γερά νεύρα ήθελα να πω ...απλά έχω πολλά νεύρα τώρα και μου βγήκε αυθόρμητα χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

DIKIO EXEIS ALLA ESEIS TA KORITSIS GOUSTARETE TSIPRA APORW PWS ESY DEN POLITKA SIGOURA DEN ALLA GENIKA?

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Μαίρη και με πολλά και με γερά νεύρα θέλει!
Κομμουνισταρά μου, εκτός του ότι με ξενρώνει πολιτικά ( το κόμμα του βασικά) με ξενερώνει και γκομενικά...Είναι χαλβάς και γω προτιμώ κάτι στο πιο νταβραντισμένο του!Άσε που έχει μια φάτσα τόσο σφυγμένη, που νομίζεις ότι κουβαλάει τη μαγκιά 15 κουτσαβάκηδων αλλά δεν το χει!Μαγκιά, κλανιά και κωλοφινιστρίνι!

Ανώνυμος είπε...

Κανά εξώφυλλο της Αυγής από το '92 θέλει...
Να το κάνουμε όλοι σημαία στα βλογς να τελειώνει η παραμύθα

Ανώνυμος είπε...

Ο Στιγμιαία Ολίσθηση το έχει γράψει και στο ιστολόγιό του.

Αναζητούνται πρωτοσέλιδα εφημερίδας Αυγής 13-14-15/2/1992
http://vision-or-normality.blogspot.com/2008/02/blog-post_26.html

Προφανώς κάτι τέτοια τα εξαφανίζουν οι "σύντροφοι"...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Κάτσε και θα σας τα φερω τα πρωτοσέλιδα!Από όλα έχει το κατάστημα!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο σ΄όσα λές,όπως και το ΚΚΕ τότε,που ήταν σαν τη μύγα μες το γάλα! Η στάση και η θέση του τότε είχε ξενίσει πολλούς που θεωρούσαν ότι όλοι είναι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια! Όμως όπως αποδείχτηκε κι απ' τα πράγματα,είχε δίκιο. Μιά παρατήρηση μονάχα. Δε βλέπω σήμερα επίσημα τουλάχιστον να προβάλει ιδιαίτερα αυτή τη δικαίωση της θέσης του κι αφήνει ελεύθερο πεδίο σ'όσους έτρεχαν τότε στις λαοσυνάξεις να λένε σήμερα οτι τους κατέβει. ΄Οπως πολύ σωστά λές ποντάρουν στην ασθενή μνήμη. 'Ομως,δεν πρέπει κάποιοι να θυμίζουν αυτά που πρέπει να θυμόμαστε? Πολύ καλή η Παρτιζάνα που μας τα θυμίζει,αλλά δε φτάνει μόνον αυτή...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Τα λέμε μωρέ!Και όχι μόνο αυτά, δείχνουμε και το δρόμο, με υπομονή καιεπιμονή!

Sinistra Radicale είπε...

Ε!! Κομματάκι υπερβολική σε βρίσκω παρτιζάνα....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Τι λες βρε μύγα?!¨εχεις βαλθεί να με τρελλάνεις νομίζω!Κάτσε και το πρωτοσέλιδο της αυγης ερχεται!

Sinistra Radicale είπε...

Ε άκου που σου λέω....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

τι να σου πω ρε μύγα...είστε απιστευτοι, εκτός από ψεύτες!

Sinistra Radicale είπε...

Βρε παιδακι μου...Δεν ειχαμε κανει προταση για να αποδεχτουμε το πακετο Πινειρο???? Δεν το θυμασαι????

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ρε στο συλλαλητήριο ήσασταν?Ήσασταν!Τέλος!Όλοι πλην Λακεδαιμονίων...