Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Κάποιοι ξενυχτούν για να δουν πρετεντέρη

Εχθές το βράδυ είδα μετά από πολλά χρόνια την Ανατροπή του Γιαννάκη του Πρετεντέρη, αυτού του κακιασμένου τύπου (να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη και με πουν ομοφοβική αλλά να σας πω την αλήθεια, μια και το έφερε η κουβέντα, χωρίς να είναι αυτό το θέμα μας, δεν έχω πρόβλημα με τις αδερφές αλλά έχω μεγάλο πρόβλημα με τις κακιασμένες αδερφές, όπως ακριβώς έχω πρόβλημα με τις κατίνες).Δεν έβλεπα ποτέ αυτήν την εκπομπή γιατί με τσάτιζε απίστευτα αλλά τελικά αν έχεις δίπλα σου τον άνθρωπό σου όλα μπορείς να τα αντέξεις, ακόμα και το Γιαννάκη.
Σε κάποια φάση βγάζουν μια κάρτα που είχε τις απαντήσεις των ανθρώπων που τους πηραν τηλέφωνο (εμένα πότε θα με πάρουν άραγε?)στο ερώτημα "να παραιτηθεί ο Αλογοσκούφης?'. Οι πιο πολλοί λέγαν να παραιτηθεί, αν και η διαφορά με αυτούς που λέγαν να μην παραιτηθεί δεν ήταν δα και χαωτική, το αντίθετο μάλιστα.Και αρχίσαν εκεί οι του πάνελ να αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δε θέλει παραίτηση Αλογοσκούφη, μήπως τελικά εγκρίνουν την πολιτική του και άλλα τέτοια ηλίθια, που έλεος δηλαδή, και ένα παιδάκι του Δημοτικού θα μπορούσε να αναλύσει...Σε κάποια φάση λέει κάποιος ότι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ σε μεγάλο βαθμό δε θέλουν παραίτηση Αλογοσκούφη.Και εκεί έγινε η μαλακία και τα πήρα άσχημα!
Πετάγεται η Διαμαντοπούλου και λέει "άρα οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στηρίζουν την πολιτική Αλογοσκούφη!"..Και δεν είναι αυτό που είπε αλλά το πώς το είπε!Γελούσε η ρουφιάνα!Πραγματικά δεν μπόρεσε να πάρει το σοβαρό της ύφος και να πει τη μαλακία της, έτσι ώστε να πιάσει τόπο η κοτσάνα της!Γελούσε το ζώον, φανερώνοντας τις πραγματικές της προσθέσεις!
Για να πάρει την πληρωμένη απάντηση από τον Σπηλιωτόπουλο της ΝΔ, μέχρι κι αυτός βγήκε από τα ρούχα του και της λέει "καλά είναι δυνατόν να πιστέψουμε οτι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ πιστεύουν ότι η πολιτική που εφαρμόζεται είναι θέμα προσώπων?!"Και συνεχίζει η Διαμαντοπούλου "γιατί μόνο οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ το καταλαβαίνουν αυτό?Οι άλλοι τι είναι, βλάκες?!" Ε σόρρυ κιόλας αλλά τι να της πεις τώρα?!Εδώ υπάρχει ένα 50% που θα ψηφίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!Για να μην πω ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που εμπιστεύεται το ανθρώπινο πρόσωπο του Γιωργάκη!Ημαρτον δηλαδή!
Μόνο ο Κουίκ σκέφτηκε να την πει στον Σπηλιωτόπουλο "δηλαδή παραδέχεστε ότι η πολιτική ευθύνη είναι συλλογική?"..Ε ναι είναι, είπε αυτός και όλοι ηρέμισαν που επιτέλους κάποιος είναι σοβαρός σε αυτό το κόμμα που κυβερνά αυτό τον τόπο και δεν είναι όλοι σαν αυτόν τον βουλευτή της Δράμας, που τρώει φλασιές μέσα στη νύχτα και λέει διάφορα , για να τρέχει η Μαρία Σπυράκη του Μέγκα να καλύψει τις δηλώσεις του κάθε παπάρα...
Συμπέρασμα: θα συμφωνήσω με την φράση κλαθε λαός κυβερνίεται από αυτούς που του αξίζουν!Κάποιοι ψήφισαν Διαμαντοπούλου και κάποιοι άλλοι αυτόν τον τύπο στη Δράμα!Το ερώτημα είναι εγώ πόσο θα αντέξω να πλήρωνω τις λάθος επιλογές της κάθε αγωνιούσας μάνας, που ρίχνει το κουκί στον πάσα ένα που έταξε μετάθεση στο γιό της και σύμβαση ορισμένου χρόνου στην κόρη της?!Να χέσω τα κριτίριά σας!
Άντε να δούμε πού θα πάει το πράγμα..Επιασαν και τα κρύα από νωρίς φέτος στην πόλη μας και γω δεν ξέρω αν μπορώ να βγάλω το χειμώνα με ένα μικρό και τιποτένιο αερόθερμο!

25 σχόλια:

γιαννης μ είπε...

παρτιζάνα θα ξεκινήσω με αφορμή την πρωτη σου παρένθεση....ποια είναι η πιο κακιασμένη ??η γυναίκα που δεν κανει sex?(είδες ευγένια ?) ή μήπως η κακογ.....νη???προφανέστατα η Miss πρωην επιτροπος ανήκει στην δεύτερη κατηγορία με ότι αυτό συνεπάγεται

δεύτερο:όποιον και να έχεις δίπλα σου ,'οχι ο μπουκαλάκιας ΔΕΝ αντέχεται ..πραγματικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος (λέμε τώρα) είναι αιτία αύξησης των ναρκομανων,των κάθε είδους εξαρτημένων
και τρίτο!σιγά μην δώσω απάντηση σε απόψεις των λοβοτομημένων στυλ πρετεντέριους-πρετεντέριους,διαμαντοπούλου κτλ...προτιμώ να ασχοληθώ με ανέκδοτα .... (καμία δοαφορα βεβαίως-βεβαίως)

A.F.Marx είπε...

Καλά να πάθεις!
Αφού κάθεσαι και βλέπεις τον κατεστημένο Πρετεντέρη και την ψευδεπίγραφα τιτλοφορημένη "ανατροπή" εκπομπή του.
Ποια ανατροπή;
"Α, να (ακόμα μία) ντροπή" έπρεπε να λέγεται.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου Παρτιζάνα,παρακολουθώ το blog σου εδώ και πολύ καιρό.Σίγουρα υπάρχει συλλογική ευθύνη για την σημερινή κατάσταση που βιώνουμε.Πρέπει όμως να εξετάζουμε και τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος.Προσωπικά εστιάζω το πρόβλημα σε δύο παραμέτρους:1. Τα κατάλοιπα που έχει ο λαός από την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,όπου το πάρε δώσε ήταν καθεστώς(το λεγόμενο πεσχέσι).Αυτή η κατάσταση διατηρήθηκε και με την ίδρυση του Ελληνικού κράτους όπου οι βουλευτές (ειδικά της επαρχίας)έγιναν οι μεσάζοντες μεταξύ λαού και Κεντρικής εξουσίας και αναπτύχθηκε μια καθαρή πελατειακή σχέση μεταξύ ψηφοφόρων και πολιτευτών.
2.(Αυτό μπορεί να σε ξενήσει)Η Αριστερά(συμπεριλαμβάνω όλα τα κόμματα και τις συνιστώσες της εποχής) και το λαϊκό κίνημα της μεταπολίτευσης και η αποτυχία τους να χαράξουν έναν ριζοσπαστικό-ανατρεπτικό δρόμο.Οι προσωπικότητες που εμφανίστηκαν ή επιβλήθηκαν θρονιάστηκαν στις καρέκλες της εξουσίας και μετατρέψαν έναν μεγάλο λαϊκό μαχητικό κίνημα σε γραφειοκρατικό οργανισμό εύρεσης εργασίας στο δημόσιο.Είναι λογικό ότι ο κόσμος που συμμετείχε και όλοι οι απλοί-τίμιοι αγωνιστές που εδωσαν μάχες με τις αύρες του Καραμανλή και τα ΜΑΤ και ΜΕΑ του Ανδρέα να απογοήτευτούν και να πάνε σπίτι. Μην απογοητεύεσε καλή μου,ο κόσμος θα καταλάβει και θα συνειδητοποιήσει την όλη κατάσταση και της ανάγκη της βίαιης και ανατροπής του Καπιταλισμού. Το θέμα είναι να είμαστε ικανοί να είμαστε παρόν και να έχουμε την δύναμη -το θάρρος -την ικανότητα να πορευτούμε επικεφαλής.Επειδή είσαι λίγο πεσμένη σου το αφιερώνω:http://www.youtube.com/watch?v=UIJnXPTcIO4&feature=related

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Γιάννη Μ, εννοείται πως η δεύτερη κατηγορία είναι η χειρότερη γιατι εχει εχθρικα αισθηματα προς ενα εργαλειο που δεν κανει καλα τη δουλειά του!
@Αλλού Φαν Μαρξ, πραγματικά θυμήθηκα εχθες για ποιο λόγο τόσα χρόναι δεν έβλεπα ποτέ ΑναΝΤΡΟΠΗ!
@κόρτο μαλτέζε, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση!Γενικά συμφωνώ μαζί σου!Ντάξει, δεν λέω ότι ο κόσμος δεν έχει καμιά ευθύνη, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις συνθήκες μέσα στις οποίες διαμορφώνεται η συνείδηση του ανθρώπου.Σωστές οι παρατηρήσεις σου!

αστυάνακτας είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου για το ύφος της εκπομπής...είναι απαράδεκτο και διαμορφώνει συνειδήσεις....

Λαϊκό Στρώμα είπε...

"Ο Πρετεντέρης είναι η δύναμη μέσα από την απλότητα, είναι η ευφυία μέσα από την παραδοξότητα.
Ο Πρετεντέρης είναι το δροσερό αγέρι, το τιτίβισμα των καναρινιών, η οσμή των χρυσάνθεμων.
Ο Πρετεντέρης είναι Θρησκεία.
Μη μου τον Πρετεντέρη τάρατε."

φράση από την ταινία του Laikou Stromatos "The Pretender" (Ο Πρετεντέρης), 20th Century Donkey, που προβλήθηκε το 1969 στις κινηματογραφικές αίθουσες.

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Αστυάνακτα!χαχαχαχαχα!Είναι τόσο απαίσιος που εμπνέει αξιους δημιουργούς όπως το Λαικό Στρώμα!

Sinistra Radicale είπε...

Παρτιζανούλα πολύ καλό!!!! Είδες που μπορούμε να συμφωνήσουμε και σε κάποια πράγματα;;;;;

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε καλά ναι...εδώ έχουμε συμφωνήσει στο οτι τα εσωρουχα απο τα ΜΕΝΤ είναι τα καλύτερα, στον πρετεντέρη θα τα χαλάσουμε?!χιχιχιχιχι!

Sinistra Radicale είπε...

Πάντα παρτιζανούλα μου πρέπει να ξεκινάμε απο τα μικρά και να καταλήγουμε στα "μεγάλα".... Συνδέοντας διαλεκτικά το μερικό με το ολικό!!!!!!!! ;-)...
Αναπροσαρμόζοντας τόσο το μερικό όσο και το ολικό, μέσα στην συνεχή κίνηση και εξέλιξη η οποία δημιουργεί νέα διακυβεύματα.....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε ναι, στα ΜΕΝΤ πάντως εχει και για μικρά έχει και για μεγάλα ζητηματα!

Sinistra Radicale είπε...

Και γιαυτό ακριβώς τον λόγο, και βαράνε την τσαμπούνα, και γεμίζουν τον ντορβά τους!!!!!!
Προσφέροντας κατι συγκεκριμένο!!! που το έχει "ανάγκη" ενα συγκεκριμένο!!! τμημα του πληθυσμού.....

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ετσι ειναι φίλε παλιόμυγα..βλέπει ο κόσμος πρετεντέρη, ηγεμονεύεται ιδεολογικά από τα αφεντικά του πρετεντέρη, χάνει τα αυγα και τα πασχάλια, μπερδεύεται, αποχτά κομπλεξ και μετά η μόνη του διέξοδος είναι τα ΜΕΝτ, όπου εκεί, με κάτι παραπάνω, μπορεί να ικανοποιήσει τις τρομερές ανασφάλειες που του προκαλέι το σύστημα..Τι το ψάχνεις?φως-φαναρι, η φάση....

Sinistra Radicale είπε...

Καμμία αντίρηση!!!!!!!!!!!

ΗΓΕΜΟΝΙΑ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
"Μεγάλη υπόθεση" όπως έχει πει και ο Ινγκράο στο βιβλίο του "Μάζες και Εξουσία"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

ε ειπα και γω να σου κανω το χατηρι να χρησιμοπιησω μια αγαπημενη σου έκφραση και συ το εκανες θεμα!Παντως πιστευω οτι αυτες που ψωνίζουν στα ΜΕΝΤ κατά 80%-συντριπτικο ποσοστό- στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Τι πιστευεις εσυ?

Sinistra Radicale είπε...

Χμμμμμ.... Μήπως να τους στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση;;;;;;

Υ.Γ Η μπολσεβίκα Κολοντάϊ!!!!!!!!, έχει πλουσιότατο έργο για αυτά τα ζητήματα......

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

καπου πρέπει να στραφουν, είναι η αλήθεια!Ας είναι και στην Κολοντάι!Μακρια από ΝΔ κα ΠΑΣΟΚ μονο!

Ανώνυμος είπε...

Που και πού (μην εθιστούμε κιόλας) καλό είναι να βλέπουμε Πρετεντεράκο. Είναι από τους δημοσιογράφους που οι αστοί έχουν βάλει μπροστά (δεν είναι τυχαίο ότι δουλεύει και στην μία από τις δύο ναυαρχίδες του αστικού τύπου, το Βήμα). Ειδικά όταν ανησυχεί (και εύκολα καταλαβαίνεις πότε ανησυχεί πραγματικά και πότε προσποιείται) αποδεικνύεται και σχετικά χρήσιμος!
Κατά τα άλλα, έχει και τις χιουμοριστικές στιγμές της (και η Άννα γέλασε με την μαλακία που είπε). Και ακόμα περισσότερο γέλιο έχει όταν προσπαθούν να συζητήσουν σοβαρά μεταξύ τους (ή όταν παραπονιέται ο Θεοδωρικάκος ότι δεν σχολίασε).
Οι πραγματικά επικίνδυνες εκπομπές είναι άλλες, αυτές που βγάζουν αισχρό κομμουνισμό σνήθως καλυμμένα και με επιστημονική επίφαση (κάτι "ντοκυμανταίρ" σε ΕΡΤ, Βουλή), μη σου πω ο σχετικά κρυμμένος αντιριζοσπαστισμός σε κάτι SCIS κτλ.

ένας στρατολάτης είπε...

Μα πως αντέχετε να βλέπετε έστω και για μισό λεπτό αυτή τη φάτσα; Αντιτετανικό έχετε κάνει πρώτα; Και μάλιστα στην ίδια οθόνη με τη χλεμπονόμυαλη Ταρχίδιαμουθαπαρειοχιττηνηγεσία.
Παρτιζάνα μου, εγώ δεν θα άντεχα να τους δω ακόμα κι αν καθόμουν αγκαλιά με τη Μις Κούβα!

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ είδα Πρετεντέρη! Είμαι σοβαρά γιατρέ;

Μαίρη είπε...

Εγώ αποφεύγω να βλέπω εφιάλτες τα βράδια:)) υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω :p

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Από ό, τι κατάλαβα, η εκπομπή που είδα ευτυχώς δεν ήταν επίπονη, υπάρχουν και χειρότερες!Τι να πω παιδιά, η παρακολούθηση του Πρετεντέρη είναι για ασκησεις μαζοχισμού και μεγάλου βαθμού δυσκολίας ασκήσεων γιόγκας!

Ανώνυμος είπε...

Η ΒΟΥΛΗ

Είναι εκεί στη πολιτεία
με πλατείες, με γραφεία
μια φωλιά που ζεί μια ράτσα
τετραπέρατη καπάτσα
σκάβουν, σπέρνουν και θερίζουν
και τρυγάνε με τις ...γλώσσες
και τα χέρια τά'χουν μόνο
να υπογράφουν , να μουτζώνουν
και ποτέ τους τόνα χέρι
που ΄ναι τ΄αλλο τους δεν ξέρει
γλωσσομάχοι, γλωσσοφάγοι
που τις γλώσσες τους να φάνε!

σε απόδοση Βασίλη Ρώτα 1959

γιαννης μ είπε...

άσχετο αλλά θα έσκαγα αν δεν το έλεγα...επιβεβαιώθηκε η άποψή μου για την φραου επίτροπο περι κακής σεξουαλικής ζωής ,μόλις χθές στην βουλή (χεχεχε πάντα εμείς τα βρωμοκουμμούνια είμαστε μπροστα στην πρόβλεψη καταστάσεων)

Ανώνυμος είπε...

Π. Είσαι εξαιρετική!!! Συνέχισε με τον ίδιο ενθουσιασμό. Πάντως, εδώ που τα λέμε, ο Α.F.Marx έχει το δίκιο του....