Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Αμερικάνικες εκλογές και Γιαννάκης Πρετεντέρης

Δεν είχα πρόθεση να ξαναγράψω για τις αμερικάνικες εκλογές, είμαι από αυτούς που δεν κρατάν καθόλου καλάθι-σε αντίθεση με κάποιους που κρατάν έστω και μικρό. Αλλά σήμερα που είδα ειδήσεις στο Μέγκα καταλάθος πάλι, έπεσα στο Γιαννάκη και βγήκα από τα ρούχα μου!

Δηλαδή πρώτα βγήκε αυτός, γιατί δεν κατάλαβε κανείς την ιστορικότητα των στιγμών που ζούμε, όπως δήλωσε με ύφος λες και του βρίσαν την μάνα και τον πατέρα! "Μα έχετε καταλάβει ποιος έγινε πρόεδρος?!Ο γιος του μετανάστη, που δεν έβρισκε δουλειά και πήγε στην Ινδονησία!Η γυναίκα του είναι δισέγγονη σκλάβου!!!Αυτά μόνο σε αυτήν τη χώρα γίνονται!Το παιδί του φτωχού να πάει στο Χάρβαρντ!!!!!"

Έτσι είναι αγαπητοί φίλοι, για τον Γιαννάκη αυτό είναι ιστορικό! ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν πολλοί φτωχοί και μόνο ΕΝΑΣ να πάει στο πανεπιστήμιο, για να ζήσει ο Γιαννάκης ιστορικές στιγμές!ΠΡΕΠΕΙ όλοι οι πολιτικοί να είναι από τζάκια και μόνο ΕΝΑΣ να μην είναι, για να ζήσει ο Γιαννάκης ιστορικές στιγμές!(Βέβαια δεν ξέρω αν ενθουσιάστηκε το ίδιο με το γιό του ταχυδρόμου...)
Αυτά τα τσιράκια των αστών είναι εντελώς γελοία!Την άλλη φορά που θα βγουν στο δρόμο μαθητές-φοιτητές -εργάτες και θα διεκδικούν, μην απορήσετε γιατί ο Γιαννάκης θα τους ρίχνει καντίλες!Είναι γιατί φοβάται πως αν εκλπηρωθούν τα όνειρα των πολλών φτωχών, αυτός θα χάσει κάθε συγκίνηση στην καλοπληρωμένη ζωή του!

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή παρτιζάνα,


Well written!


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Radio Collectiva Team είπε...

Την ώρα που ετοιμαζόμασταν να πάμε στα γραφεία για κομματική δουλεία με το ένα χέρι ντυνόμασταν και με το άλλο μουτζώναμε.
Φωνάξαμε και για λίγο γιατί τα νεύρα μας έιχαν γίνει κρόσια όχι για τις ανοησίες που έλεγε αλλά με αυτό το ελεϊνό και τρισάθλιο τρόπο που μιλούσε και φωνασκούσε και το ύφος χιλίων καρδιναλίων που έβγαζε. Μόνο το δάχτυλο που δεν είχε τεντώσει ο Hooligan του βάζελου και του ΠΑΣΟΚ...
Αυτό ήταν που μας έβγαλε απ' τα ρούχα μας που δεν είχαμε προλάβει να τα βάλουμε, όχι τόσο αυτά που έλεγε εξάλλου δικαίωματου να έει ότι θέλει ο παπάρας...

Ανώνυμος είπε...

εγραψες παλι,συμφωνω απολυτα παρτιζανα.στο χερι του λαικου κινηματος ειναι να φερει τα πανω κατω και κατι τετοιυς γιανακηδες να τους κανει να παραμιλουν.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα μου άρεσαν και κάποιοι άλλοι Γιαννάκηδες-blogers σήμερα, που παρεξηγήθηκαν επειδή ο σημερινός Ριζοσπάστης δεν έχει στην πρώτη σελίδα τις αμερικάνικες εκλογές...

Είχαμε τους ευρωλιγούρηδες, μας προέκυψαν και οι ομπαμο-λιγούρηδες τώρα... :-)

Misha είπε...

Καλά, εννοείται ότι οι μούντζες προς τους Γιαννάκηδες και τους λοιπούς πήγαν σύννεφο και από 'μένα σήμερα! Ακόμα και ο Φώτης και η Μαρία στον alpha φούσκωναν από (εθνική;) υπερηφάνεια για τον Μπάρακ που κατάφερε και εκλέχτηκε πρόεδρος.

Όπως ακριβώς το είπε ο rocean:

Ομπαμο-λιγούρηδες! Well said!!

spiti tou laou είπε...

Να δεις φίλη παρτιζάνα (που το email σου δεν λειτουργεί) ότι ο ίδιος γελοίος Πρετεντέρης θα υποστηρίξει σχεδόν τα ίδια, με τον ίδιο πάντως ενθουσιασμό, όταν ο Γιωργάκης βγει πρώτος στις εκλογές.
Μη σου πω, ότι ο τόσος ενθουσιασμός με τον Ομπάμα για αβάντα στον Γιωργάκη γίνεται...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Αγαπητέ Αντισθένη, επιτέλους ακούσαμε και μια καλή λέξη απ'τα χειλάκια σου!
@Ραδιοκολεκτίβα, ψυχραιμία!Και κυρίως υπομονή!Εχουμε να ακούσουμε κι άλλα!
@Πρεκάριε, αυτός παραμιλάει τώρα!Το λαϊκό κίνημα πρέπει να τους κάνει αυτούς να το βουλώσουν επιτέλους!
@Ροσεαν, ε μην τους παρεξηγείς!Δεν είχαν γεννηθεί όταν βαρούσαν οι καμπάνες στον κάρτερ, ούτε όταν το σαξόφωνο έδινε ρεσιτάλ 'αλλαγής', πριν διαλύσει τα Βαλκάνια!Ο νέος όρος που εισήγαγες Ομπαμο-λιγούρηδες με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!
@Μίσα, δεν λέω...ο κόσμος είχε σιχαθεί ακόμα περισσότερο τις ΗΠΑ λόγω Μπους αλλά έλεος δηλαδή, πού στηρίζουν τον ενθουσιασμό τους για τον Ομπάμα?!
@Σπίτι του λαού, συμφωνώ απόλυτα!Θα πέσει πολύ γέλιο!Αλλά μου φαίνεται ότι ο Γιωργάκης πάλι το ίδιο γελοίος θα φαίνεται!

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

στο μειλ δοκιμασε να αλλάξεις το s σε z, στο partisana.Δεν ξερω τι γινεται με αυτο το μειλ!

Ανώνυμος είπε...

...και την ίδια την καλοπληρωμένη ζωή του θα χάσει! ΄΄θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό΄΄ που λέει και το τραγούδι...

Ανώνυμος είπε...

@partizana: Το τι έγινε στο παρελθόν μπορεί και να ανατραπεί και να γίνει όντως αλλαγή... Αλλά η ουσία είναι ότι ο Obama εκτός από φοβερός επικοινωνιακός τύπος και ρήτορας, δεν έχει κάτι καινούργιο να πει ιδεολογικά και πολιτικά. Απλώς λέει ότι θα κάνει καλύτερη διαχείριση του καπιταλισμού κι εμφανίζεται πιο μετριόφρων... Μάπα το καρπούζι δηλαδή, ασχέτως ιστορίας, η οποία βέβαια έχει και την δική της σημασία... π.χ. όταν ευαγγελίζεσαι την αλλαγή, αλλά ταυτόχρονα το δημοκρατικό κόμμα απαρτίζεται από εγκληματίες και κάποιοι από αυτούς θα είναι και υπουργοί και συμβουλάτωρες, τι να πεις?

Πάντως έχει και την πλάκα του πράγμα... Ο ίδιος ο Ομπάμα εμφανίζεται σαν μετριόφρων και δεν κάνει υποσχέσεις (σίγουρα πολύ πιο ποιοτικό σε σχέση με άλλους καραγκιόζηδες αστούς πολιτικούς που τάζουν τον ουρανό με τ' άστρα και φαμφαρολογούν ασύστολα). Αυτό το πράγμα όμως είναι εντελώς αντίθετο με αυτό που γίνεται με τους ομπαμο-λιγούρηδες που τον έχουν αναγάγει σε μεσσία... Μετριόφρων πολιτικός, μουτζαχεντίν οπαδοί... :-)

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

@Ροσεαν, συμφωνώ με αυτό που λες!Αυτό το "μην τους παρεξηγείς" ήταν ειρωνικό!Διότι ντάξει, με τον Μπους όντως υπέφερε ο κόσμος και μέσα και έξω από τις ΗΠΑ.Αλλά ρε φίλε, ούτε ο Κλίντον έκανε κανένα καλό για να ΄χεις καμιά εμπιστοσύνη στους ΔΗμοκρατικούς, ούτε ο Ομπάμα είπε κάτι τόσο διαφορετικό για να τον πιστέψεις!Εδώ μάλλον κολά η παροιμία ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται , αν και μάλλον καλύτερα να το πάρει απόφαση ότι θα πνιγνεί εντελώς!

Ανώνυμος είπε...

Όταν ένας φτωχός κυβερνάει είναι ιστορική στιγμή. Όταν όλοι οι φτωχοί κυβερνάνε είναι σοσιαλισμός. Όταν ένας φτωχός σπουδάζει είναι φαινόμενο. Όταν όλοι οι φτωχοί σπουδάζουν είναι επανάσταση.
Όταν ο τελευταίος Ομπάμα κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου Σαρκοζί θα περάσουμε από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας.
Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε. Δεν έχετε να χάσετε παρα μόνο τον Ομπάμα σας. Έχετε να κερδίσετε έναν ολόκληρο κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητή παρτιζάνα,


Ακόμα και στο πιό "κακό" μου σχόλιο, πάντα υπήρχαν οι εξής τρεις (και όχι μία) καλές λεξεις στα χειλάκια μου: "Με συντροφικούς χαιρετισμούς".


Με συντροφικούς χαιρετισμούς.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να δω τα μούτρα όλων αυτών των ... ομπαμα-λογούρηδων (α ρε ρόσεαν έκανες σχολή !!! )μόλις εξαπολύθεί ο ... "δικός" του πόλεμος !!!

Την καλησπέρα μου σε όλους !

Ανώνυμος είπε...

re partizana, entaksei o pretenteris den mou kanei oute krio oute zesti, exei to kako vevaia oti einai prasinoroufianos, alla esi ti kollima exeis mazi tou?

kaloproaireta sto rwtaw...

Μαίρη είπε...

Εγώ απορώ πως δεν απόρρησε ότι ο γιος ταχυδρόμου ο Ρουσόπουλος έγινε υπουργός επικρατείας :)

Εν τω μεταξύ την ίδια απορία με τον Γιαννάκη είχε και ο Τσίπρας !

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ καλό!

vripol είπε...

"Όταν ο τελευταίος Ομπάμα κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου Σαρκοζί θα περάσουμε από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας"

Συντρόφισα Παρτιζάνα, ετοιμαζόμουν νά πάω γιά κομματική δουλειά, όταν παρατήρησα τό παραπάνω σχόλιο. Θά περάσουμε από τό βασίλειο της ανάγκης στό βασίλειο της ελευθερίας, όταν ό τελευταίος Μαύρος κρεμαστει από τά αντερα τού τελευταίου Εβραίου;
Τί λές εσύ σάν έμπειρο καί θεωρητικά καταρτισμένο στέλεχος πού έχεις ατσαλωθεί στό καμίνι τής κομματικής πάλης καί εχεις σφυρηλατηθεί στήν αντιπαράθεση καί στην αποκάλυψη τών ρατσιστικών-αντισημιτικών τασεων μέσα στό κόμμα; :)))

vripolίδης πατάσων τίς ρεφορμιστικές αντισταλινικές τροσκιστικές λικβιταριστικές φράξιες.

Ανώνυμος είπε...

βριπολίδη που όλα τα πατάσσεις πρώτ' απ' όλα που ξέρεις αν ανήκω ή όχι στο ΚΚΕ;
Πάντως υποτιμάς και εμένα και τον εαυτό σου αν από τα λεγόμενά μου συνάγεις το συμπέρασμα οτι το πρόβλημα είναι οι εβραίοι και οι μαύροι. Δηλαδή αυτό που βασικά χαρακτηρίζει πχ τον Ομπάμα είναι το χρώμα του δέρματός του ή το γεγονός οτι είναι από τους κορυφαίους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης και των συμφερόντων της; Γιατί αν το κύριο είναι οτι είναι αφροαμερικανός τότε να πανηγυρίζουμε όλοι, μαζί με τον Περτεντέρη. Εγώ ως τσιράκι των αστών τον αντιμετωπίζω ακόμα και αν τον λένε Μαχμούτ και κατάγεται από την Καντόνα.
Και για να προλάβω ενδεχόμενα σχόλια περι της σημασίας ή μη των προσώπων, αποκηρύσσω κάθε αυταπάτη περι πολιτικών επιλογών και ηγετών που τις εφαρμόζουν.

vripol είπε...

Πάνσοφε μήν ανησυχείς. Κατάλαβα πώς τό εννοούσες.Ηθελα λίγο νά πειράξω την παρτιζάνα γιά νά δώ μέ τί επίθετα θά με έλουζε.. Μέχρι τώρα μέ έχει πεί κομπλεξικό καί μεταφυσικό, αλλά εγώ συνεχίζω νά την αγαπάω γιατί αισθάνομαι ότι ειναι ψυχούλα καί δεν έχει κακία μέσα της..Αλλά αυτή εξαφανίστηκε..:)))

vripol. κατά κόσμον Γιώργος Πολυχρονίδης

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ωωωωωωωωωωωωωωω!Τον αγαπητό Πολυχρονίδη!Δυστυχώς έλειπα το σαββατοκύριακο και δεν πρόλαβα να απαντήσω στο ψαρωτικό σχόλιό σου!Αλλά όταν το διάβασα ομολογώ ότι μυρίστικα την προβοκάτσια σου!Οπότε εκτός από κομπλεξικό θα σε χαρακτήριζα και προβοκάτορα!Όχι, ντάξει δεν τσίμπησα, θα ήμουν πολύ ευγενική!Χαχαχαχαχαα!

Μαύρο πρόβατο είπε...

Πολύ ωραίο κείμενο!

Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει που ο Ομπάμα αρέσει τόσο στον κ. Πρετεντέρη, επειδή τον προτίμησαν, και καλά έκαναν, οι υπόλοιποι αμερικανοί.

Υπάρχει ένα πρόβλημα όμως όταν θέτει ως κριτήριο ποιότητας ενός καθεστώτος, την ικανότητα να διαπλάθει και ν'αναδεικνύει κάθε φορά κατάλληλους ανθρώπους για να το προεδρεύσουν, όποιο και να είναι το ποιόν τους, η καταγωγή τους και η διαδρομή τους. Οι ΗΠΑ, πριν τον Ομπάμα είχαν το γιό ενός άλλου προέδρου, και ακόμα πιό πριν, το γιό ενός αλκοολικού που μεγάλωσε στη φτώχεια μιας μονογοεϊκής οικογένειας (the first black president of the united states, κατά την αφροαμερικανή ποιήτρια Τόνι Μόρισσον). Από όλα τα στρώματα, όλα τα είδη λοιπόν. Όλοι τους, ηλίθιοι και "γάτες", πατρίκιοι και πληβείοι, διέπραξαν μαζικά εγκλήματα μέσω των αποφάσεών τους. Ο (όχι δα και τόσο) μαύρος Ομπάμα, η μεγαλύτερη σχολική επιτυχία, ο άντρας δισέγγονης σκλάβου (και αδελφής σπουδαίου προπονητού), ο ανηψιός λαθρομετανάστη, έχει ήδη υποσχεθεί να κάνει κι αυτός ένα: την ενίσχυση του πολέμου (με νέες σφαγές αμάχων, δε γίνεται αλλιώς!) στο Αφγανιστάν.

Κι αν πάμε και πιο πίσω, εκεί που ο κ.Πρετεντέρης προφανώς δε θέλει να ξέρει τι συνέβη: υπήρξε μια άλλη χώρα, όπου ο γιός του μέθυσου, ο μικρός, ασήμαντος ζωγράφος, ο δεκανέας στο καμίνι του πολέμου και κατόπιν βετεράνος άνεργος, κατόρθωσε να γίνει δημοκρατικά εγκεκριμένος ηγέτης της αφού υποστηρίχθηκε κι από πανίσχυρα πλουτοκρατικά συμφέροντα.
Εκείνος βέβαια, ήταν διεστραμμένος ψυχοπαθής, κατάργησε τις εκλογές ως περιττό έξοδο, η συνέχεια γνωστή. Αλλοι οι καιροί τότε, άλλοι οι άνθρωποι, άλλα τα αναγκαία και ικανά εγκλήματα - που έμελλε να διαπραχθούν όμως κι αυτά, δι'αποφάσεων...

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Πολύ σωστά Μάυρο Πρόβατο!Ελπίζω όλοι ν αθυμούνται τον Πρετεντέρη και τον κάθε Πρετεντέρη όταν ο καλός Ομπάμα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του!